Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από ότι έχω καταλάβεις win XP ή 7(τα Windows 7 όπως και τα Windows Vista 64bit υποστηρίζουν κανονικά GPT partitioning για data αλλά δεν κάνουν boot αν δεν υπάρχει EFI, "χτυπάνε" προειδοποίηση στην εγκατάσταση) δεν τρέχουν σε δίσκους GPT και για αυτό θα ήθελα να ρωτήσω πως έναν δίσκο μπορείς από GPT να τον κάνεις MBR;

Αν κανείς έχει καμιά λύση που δεν χρειάζεται να αλλάξω την μορφή του δίσκου καλοδεχούμενη.

Το λάπτοπ που έχω και στο οποιό θέλω να κάνω αυτή την δουλειά είναι dell inspiron 15 3542, x64.

Δημοσ.

...... και για αυτό θα ήθελα να ρωτήσω πως έναν δίσκο μπορείς από GPT να τον κάνεις MBR;

Εννοώ να μην χρειαστεί να τον κάνω από GPT σε MBR.

Αποφάσισε τι θέλεις, και μετά μας ρωτάς.

• Like 2
Δημοσ.

^...καθαρά το είπε : ρωτάει πώς να κάνει τη μετατροπή, ΑΛΛΑ αν υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιήσει τον δίσκο ΧΩΡΙΣ να την κάνει (δεν νομίζει ότι παίζει - απλά ρωτάει μπας και), θα το προτιμούσε.

...Δε νομίζω πάντως Θάνο να μπορείς να κάνεις την μετατροπή που θες χωρίς απώλεια των αρχείων (ή του υπάρχοντος λειτουργικού). Διότι (αν και δεν το ρώτησες), αυτό νομίζω ότι είναι που σε νοιάζει.

Κατά τ' άλλα, δοκίμασε το Disc Wizzard της Seagate, ανεξάρτητα αν ο δίσκος είναι Seagate ή όχι, για να κάνεις την μετατροπή σε GPT (δεν έχω ιδέα αν θα γίνει - απλά δοκίμασε. Ξαναλέω πάντως ο δίσκος θα είναι "σα φορμαρισμένος" μετά, από όσο νομίζω. Και φυσικά θα χρειαστεί να ξαναπεράσεις λειτουργικό. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να θες να βάλεις ΧΡ ή 7 ενώ έχεις 8άρια και ο δίσκος είναι φορμαρισμένος σε GPT...; )

(...επίσης, ίσως χρειαστεί την διαδικασία "μετατροπής" να την κάνεις συνδέοντας τον δίσκο εσωτερικά σε σταθερό, και να τον διαχειριστείς από εκεί ως "2ο" δίσκο.)

Δημοσ.

Με το AOMEI Partition Assistant μπορεί να γίνει μετατροπή δίσκου από GPT σε MBR και το αντίστροφο, χωρίς να χαθούν τα δεδομένα.

post-294072-0-75132300-1424271212_thumb.jpg

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και μπορεί να το κατεβάσει από εδώ:

http://www.disk-partition.com/free-partition-manager.html

Δημοσ.

Ευχαρίστω πολυ για τις απαντήσεις washcloud και τις ακολούθησα και μπήκαν τα 7αρια που ήθελα αλλά μόλις πήγα να βάλω 8,x64 τότε μου έλεγε ότι ο δίσκος πρέπει να είναι GPT για να μπουν και έτσι τον έκανα φορματ τον έκανα και πάλι GPT και τα έβαλα αλλά δεν νομίζω τώρα να μπορούν να μπουν 7,x86, όσο για τα φορματ δεν με απασχολούν έχω image backup και τα περνάω κατευθείαν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...