Superuser Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Εκπαίδευση ξεκινάει το κορίτσι οχι δουλειά Από ότι είχα ακούσει παλιά(δεν ξέρω πλέον αν ισχύει) πας πρώτα μια-δύο βδομάδες(λογικά..Δεν ξέρω ακριβώς) εκπαίδευση και μετά.. 650€ τον μήνα με ασφάλεια Δεν τα λέω με σιγουριά διότι κάπως έτσι είχα ακούσει..
TriLoBiTe Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Ρε συ Ιωαννα εισαι απιστευτη... Εμεις θα σου πουμε ποσα θα σου δινουν? Τι παει να πει ο τιτλος...barista??? καφεδες θα φτιαχνεις.Καφετζού δηλαδη. Φετος το καλοκαιρι,δεν θα σε δουν τα ξαδερφια σου... ΌΠΑ αδερφέ, έχει μεγάλη διαφορά. Άμα πεις σε κάποιον πάμε για καφέ στην Ιωάννα την καφετζού, θα νομίζει ο άλλος ότι του μιλάς για κάτι τέτοιο.. ενώ άμα πεις πάμε για καφέ στην Ιωάννα την μπαρίστα, έρχεται στο μυαλό αυθόρμητα η Λίντα Ευαγγελίστα
BritGreek Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Εκπαίδευση ξεκινάει το κορίτσι οχι δουλειά Από ότι είχα ακούσει παλιά(δεν ξέρω πλέον αν ισχύει) πας πρώτα μια-δύο βδομάδες(λογικά..Δεν ξέρω ακριβώς) εκπαίδευση και μετά.. 650€ τον μήνα με ασφάλεια Δεν τα λέω με σιγουριά διότι κάπως έτσι είχα ακούσει.. Νομίζω, 480 καθαρά (βασικός μισθός), αν περάσει την εκπαίδευση και δουλεύει 8ωρο. Η ασφάλεια εννοείται ότι υπάρχει.
Baator Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Στάκα στάκα... Επειδή αν κάποιος έχει να δουλέψει μία άλφα χρονική περίοδο και βρει κάποια δουλειά, σημαίνει πως θα πρέπει να είναι με την ουρά στα σκέλια στην εκάστοτε συνέντευξη? Τι συμπεριφορά ενηλίκου ατόμου είναι αυτή? Και είναι ντροπής ερώτηση σχετικά με τον εκάστοτε μισθό που θα παίρνει? Να μην γνωρίζει? Θα δουλεύει μήπως για την ψυχή της μάνας του, ή μήπως επειδή βαριέται? Πολλή ηττοπάθεια έχει μαζευτεί και δεν μου αρέσει καθόλου. Υπό νορμάλ συνθήκες και σε πολιτισμένα κράτη ισχύουν όλα αυτά. Στην Ελλάδα της 50% ανεργίας σε αυτές τις ηλικίες και για δουλειά ανειδίκευτου που πίσω από σένα περιμένουν άλλοι 1000, ναι, δυστυχώς σε έχουν φτάσει να είσαι με την ουρά στα σκέλια. Εκτός και αν έχουμε έλλειψη από 20χρονες εμφανίσιμες κοπέλες που μπορούν να κάνουν καφέ. Για να μην το πάω παραπέρα που σε ό,τι οδηγό για συνέντευξη για δουλειά και να δεις, πρώτο πρώτο αναφέρουν ότι δεν ρωτάς "πόσα θα παίρνω" γιατί χτυπάει άσχημα (καλό-κακό δεν κρίνω). Δεν λέω ότι είναι ντροπή ή ότι δεν θα 'πρεπε να ξέρουμε πόσο θα πληρωνόμαστε, αλλά δεν είναι και άξιο χλευασμού ή αξιοπερίεργο το ότι ντράπηκε να ρωτήσει. Ούτως ή άλλως πάντως, όταν ο εργοδότης δεν αναφέρεται σε χρήματα, ειδικά σε τέτοιες δουλειές, για βασικό μισθό μιλάμε. 4
Zein Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 αν ξέρετε κάτι πείτε μου, αλλιώς να το σκεφτώ. γιατί ξέρω με τι έχει να κάνει η δουλειά αυτή. Εγώ απλά θέλω να μαζέψω λεφτά και να φύγω για σπουδές έξω σε 1-2 χρόνια. κατά τ'άλλα δε με νοιάζει κατι άλλο. και όχι δεν μου ανέφεραν ούτε μισθό ούτε άδειες. πήγα στην συνέντευξη και μετά από μια μέρα με πήρανε να μου πούνε ότι επιλέχθηκα και θα ξεκινήσω την εκπαίδευση. Τα εξοδα σπουδων τα εχεις υπολογισει τουλαχιστον ή θα ρωτησεις λιγο πριν φυγεις? Ρεαλιστικα παντα, με το να φτιαχνεις καφεδες ουτε χρηματα για να πας μεχρι το αεροδρομιο δε θα σου μεινουν.
ADHD Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Ε μονος σου το λες μισθος ανειδίκευτου ποσο περιμενει να παρει δηλαδη??, κοντα στο βασικο θα ειναι οκ, οσο για τις 3 εβδομαδες το καλοκαιρι ενω ακομα δεν επιασε δουλεια δεν μπορει να απαντησει κανεις σοβαρα. Αν ανοιγουν τετοια θεματα τα νεα μελη αναλογες απαντησεις θα λαμβανουν..
Zein Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Για να μην το πάω παραπέρα που σε ό,τι οδηγό για συνέντευξη για δουλειά και να δεις, πρώτο πρώτο αναφέρουν ότι δεν ρωτάς "πόσα θα παίρνω" γιατί χτυπάει άσχημα (καλό-κακό δεν κρίνω). Δηλαδη πχ αμα σου δινουν 600 το μηνα αλλα ξοδευεις πχ 200 για να μετακινεισαι μεχρι εκει , αυτο δεν πρεπει να το γνωριζεις μονο και μονο επειδη θα... του κακοφανει του εργοδοτη? Μου εχει τυχει παρομοια περιπτωση στο παρελθον με το ΠΛΑΙΣΙΟ οπου πληρωνανε και ψιχουλα, αλλα θελανε ΚΑΙ να κανω ταξιδι 30 χιλιομετρα ,μονο για το πηγαινε(!!!). Οταν τους ρωτησα αμα γινεται να μου πληρωνουν μερος της μετακινησης μου (την αττικη οδο εστω 2 φορες την ημερα!!!) τους φανηκε τοσο εξωγηινο και απιστευτο, με ειρωνευτηκανε και μου ειπανε να παιρνω ΜΜΜ -παλι με δικα μου εξοδα-. , το οποιο ηταν ανετα 1 ωρα ταξιδι Ασφαλως τους ειπα φχαριστω δε θα παρω και τελειωσε εκει το θεμα με εμενα και τις υπερβολικα παραλλογες απαιτησεις μου. Οι αλλοι 1000 μετα απο εμενα δε ξερω τι εκαναν. 4
AntiCambeR Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Συνηθως οταν προκειται να εργαστεις καπου πρεπει να γνωριζεις καποια βασικα για τα οποια πρεπει να εχεις ρωτησει πριν υπογραψεις προσληψη. 1)Ωραριο. 2)Μισθος 3)Αντικειμενο εργασιας-ποστο 4) Αδεια Αλλιως πας για δουλεια και μπορει να σου πουν για ωραριο 10-12ωρο,για μισθο 500€ καθαρα,ποστο λαντζα και αδεια μονο χειμωνα.Και να πετας και τα σκουπιδια,μην ξεχνιομαστε. Και αν σου αρεσει... Μετα τι θα τους πεις,οτι μου ειπατε πως θα κανω αυτα αλλα τωρα μου λετε να κανω αλλα?Δεν θα μπορεις να πεις τιποτα γιατι απλα δεν θα εχει συμφωνηθει τιποτα. Ειναι Ελληνικο φαινομενο το να πηγαινεις για να κανεις 1 συγκεκριμενη δουλεια και η 1 να γινονται 3+.Ακομα και στις μεγαλυτερες εταιριες.Ειναι θεμα νοοτροπιας και εκμεταλλευσης λογω ζητησης εργασιας. 4
liopyr Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Για τα μίκελ πάντως, υπάρχει μία ιστορία που έφτασε μέχρι και την βουλή, και έχει να κάνει με κάποιο συμφωνητικό που υπέγραφαν αναγκαστικά οι εργαζόμενοι, βάση του οποίου αν για οποιοδήποτε λόγο έφευγαν ή απολύονταν από την εταιρία, απαγορευόταν σε αυτούς (και σε συγγενείς Α' βαθμού!) να δουλέψουν σε ανταγωνιστική εταιρία του κλάδου για ένα χρόνο. Αν κάποιος δεν τηρήσει την συμφωνία, η εταιρία έχει το δικαίωμα να του ζητήσει αποζημίωση 10.000€ επειδή διέρρευσε την τέχνη του φραπόγαλου στους ανταγωνιστές. Μιλάμε για απίθανες γελοιότητες. Επίσης έχουν ακουστεί καταγγελίες σε συγκεκριμένα μαγαζιά για 4ωρους που εργάζονται 8ωρα, και φυσικά πληρώνονται σαν 4ωροι. Τα βρίσκω αρκετά σαν λόγους για να μην περνάει καν απ'έξω κάποιος από την συγκεκριμένη αλυσίδα. 16
Chrisxxx Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Για τα μίκελ πάντως, υπάρχει μία ιστορία που έφτασε μέχρι και την βουλή, και έχει να κάνει με κάποιο συμφωνητικό που υπέγραφαν αναγκαστικά οι εργαζόμενοι, βάση του οποίου αν για οποιοδήποτε λόγο έφευγαν ή απολύονταν από την εταιρία, απαγορευόταν σε αυτούς (και σε συγγενείς Α' βαθμού!) να δουλέψουν σε ανταγωνιστική εταιρία του κλάδου για ένα χρόνο. Αν κάποιος δεν τηρήσει την συμφωνία, η εταιρία έχει το δικαίωμα να του ζητήσει αποζημίωση 10.000€ επειδή διέρρευσε την τέχνη του φραπόγαλου στους ανταγωνιστές. Μιλάμε για απίθανες γελοιότητες. Γιατι γελοιότητες; Επειδη προστατεύει τον κοσμο να μη μαθει να φτιάχνει αυτη την αηδια που προσφέρουν για καφε; 7
liopyr Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Ναι, δεν το είχα σκεφτεί έτσι, χαλάλι το δεκαχίλιαρο!
ADHD Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Καλα το αφρόγαλα στον φρεντο πρεπει να εχει μεσα κρεμα γαλακτος/γαλα εβαπορε/ζαχαρη και δεν ξερω και εγω τι αλλο αυτο το πραγμα..
tehAllantin Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Υπαρχει θεμα με τα μικελ. Αυτα που ειναι ιδιοκτητα απο αυτον που τα ξεκινησε, απο φιλους μου που δουλευουν εκει ξέρω πως είναι "καλα¨. Καλα με 700 το μηνα 5μερο/8ωρο. Σε αυτα που ειναι franchise ξερω απο φιλους παλι οτι κάνουν Ό,ΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ. Κλασσικά ελληνικη επιχειρηματικότητα at its best. Το ότι δεν σου ειπαν TS ουτε μισθο ουτε τπτ λεει πολλα. Το ότι ΕΣΥ δεν ρώτησες πάλι τιποτα λέει περισσότερα.. 6
qsis Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 ο βασικός για 8ωρη (λογικά μπουφετζού, ταμεία , ή λατζέρα θα τη προσλάβουν -δεν έχει ιδιαίτερη σημασία τι- , που πληρώνεται ως υπάλληλος, μιας και αυτές οι επιχειρήσεις δεν έχουν κανονικούς σερβιτόρους) είναι 431€ αν είναι κάτω από 25 ετών και 495€ αν είναι πάνω από 25 και εννοείται ότι μιλάμε για ένσημα και ασφάλεια ΙΚΑ από κει και πέρα αν δίνουν παραπάνω από το βασικό στο μικέλ δε το ξέρω , αυτά είναι τα ελάχιστα που πρέπει να παίρνει (μαζί με δώρα και επιδόματα μιλάμε για περίπου x14 μισθούς το χρόνο). λιγότερα θα πρέπει να παίρνει αν δουλεύει 6ωρη ή 4ωρη για άδειες δες εδώ (το ότι μπορείς να πάρεις τόσες μέρες βέβαια δε σημαίνει ότι τις παίρνεις όλες μαζί και φυσικά μπορεί να υπάρχουν και οι πιο παλιοί στη δουλειά που θα διαλέξουν πρώτοι τις μέρες τους) http://ergatika.gr/programmata/adeia/
livewire Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 ξεκινάω εκπαίδευση την Δευτέρα για να δουλέψω ως μπαριστα σε ενα από τα Μικελ! θα δουλευω 8ωρο, ξέρετε πόσο είναι ο μισθος; γιατι δε μου αναφέρανε τίποτα περι χρημάτων.. Επίσης ξέρετε εάν το καλοκαίρι θα έχω άδεια και εάν ναι πόσο καιρο; επειδή καθε χρόνο πάω Αμερική τον Ιούνιο ή Ιούλιο ή Αυγούστου για 3 περίπου εβδομάδες για να βλέπω τα ξαδέρφια μου 3,5€/ώρα θα παίρνεις. Στα ωράριά τους είναι αρκετά τυπικοί, λόγω γραμμής που παίρνουν από τη μαμά εταιρία. Αρκεί να βρεθείς σε κατάστημα που θα έχει ικανοποιητική δουλεία.Αν έχει κενά διαστήματα ή λιγότερη κίνηση από την αναμενόμενη, τότε όπως και οπουδήποτε αλλού, αρχίζουν οι αλχημείες, η συρρίκνωση/επιμήκυνση ωραρίου και άλλα πολλά σπαστικά. Για τις άδειες δε μπορεί να σου πεί κανείς τίποτα, γιατί εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι 3 βδομάδες αποκλείονται. Για να πάρεις κάτι παραπάνω από μία βδομάδα, θα πρέπει να ενημερώσεις όσο το δυνατόν νωρίτερα για να ληφθεί υπόψην και να είσαι έτοιμη να θυσιάσεις κάποια ρεπό για αρκετό διάστημα πριν, για να αναπληρώσεις την έξτρα δουλειά που θα κάνουν για σένα οι συνάδελφοι όσο θα λείπεις. Φυσικά, όλα εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες που δε μπορείς να υπολογίσεις πριν μάθεις σε ποιό κατάστημα θα είσαι. Για παράδειγμα, υπάρχουν καταστήματα που λόγω θέσης κλείνουν για κάποιο διάστημα το καλοκαίρι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα