makis269 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Λοιπόν το πρόβλημα είναι οτι έχουν απενεργοποιηθεί τα δύο usb3 της μητρικής http://www.asrock.com/mb/AMD/980DE3U3S3/ Αυτό ξεκίνησε όταν άλλαξα κάρτα γραφικών απο pcie2 6970 σε pcie3 r9 280x. το λέω με σιγουριά δέν φταίει το τροφοδοτικό ,δεν φταίνε οι drivers και απο το bios είναι ενεργοποιημένο το usb3 controller.Κάπου διάβασα οτι αν τοποθετήσεις κάρτα γραφικών pcie3 γίνεται διένεξη με τα usb3 της μητρικής και απενεργοποιούνται !!! Ισχύει κάτι τέτοιο ?? Μακάρι να βρω λύση...............Ευχαριστώ προκαταβολικά και είστε ελέυθερη για οποιαδήποτε ιδέα ......ΜΗΝ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ !!! *ΕΚΑΝΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ φορματ μπας και ...αλλα τίποτα
SPANK Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Βασικά για βάλε παλι την προηγούμενη κάρτα επάνω και δες αν λειτουργούν αν και ειμαι σίγουρος πως καποις ρύθμιση στο bios ειναι
makis269 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 alex00a το usb3 controller απο το bios είναι ενεργοποιημένο....... δυστηχώς.Υπάρχει κάτι αλλο στο bios εκτός του controller ?? SPANK την κάρτα δυστηχώς δεν την έχω πια .........το bios της μητρικής εκτός του controller τι άλλη ρύθμιση,τα ρέυματα μήπως ?? στην διαχείριση συσκευών είναι σαν κρυφές συσκευές και αχνοφαίνονται.σαν κωδικό σφάλματος μου λέει το 45 και οτι πρέπει να τις ξανατοποθετήσω ...αλλα είναι οι usb της μητρικής. Αυτή η συσκευή υλικού δεν είναι συνδεδεμένη με τον υπολογιστή αυτήν τη στιγμή. (Κωδικός 45)Για να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα, συνδέστε ξανά τη συσκευή υλικού στον υπολογιστή.
Xristaras12 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 με δική σου ευθύνη θα σου έλεγα να κάνεις ενα clear cmos και ύστερα ένα bios update αν υπάρχει. θυμάμαι και παλαιότερα να έχω διαβάσει κάτι αντίστοιχο αλλά δεν θυμάμαι την κατάληξη του θέματος; το manual της μητρικής το είδες; το κοιτάζω και γω τώρα αλλά δεν βλέπω να λέει κάτι περι αυτού.
makis269 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 εχω κάνει και clear cmos αναβάθμιση και υποβάθμιση bios.δες τι βρήκα στους πορους διενέξεις .. IRQ 18 Τυπικός κεντρικός ελεγκτής OpenHCD USBIRQ 18 Τυπικός κεντρικός ελεγκτής OpenHCD USBIRQ 18 Βασική γέφυρα PCI σε PCI για PCIIRQ 18 Βασική γέφυρα PCI σε PCI για PCIIRQ 18 Τυπικός κεντρικός ελεγκτής OpenHCD USB IRQ 19 Τυπικός κεντρικός ελεγκτής βελτιωμένης PCI σε USBIRQ 19 Βασική γέφυρα PCI σε PCI για PCIIRQ 19 High Definition Audio BusIRQ 19 Ελεγκτής Standard SATA AHCIΘύρα I/O 0x0000B000-0x0000BFFF Βασική γέφυρα PCI σε PCI για PCIΘύρα I/O 0x0000B000-0x0000BFFF AMD Radeon R9 200 SeriesIRQ 16 Τυπικός κεντρικός ελεγκτής OpenHCD USB IRQ 16 High Definition Audio BusIRQ 16 Τυπικός κεντρικός ελεγκτής OpenHCD USB
Xristaras12 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 IRQ 19 Τυπικός κεντρικός ελεγκτής βελτιωμένης PCI σε USB ενδιαφέρον. μαντεύω λοιπόν ότι χρησιμοποιεί Pci lanes για το usb3,απο την άλλη η μητρική σου έχει pci-e 2.0 συνεπώς ΔΕΝ μπορεί να επιτύχει Pci-e 3.0 σύνδεση.
makis269 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 ναι δεν δουλέυει σε pci3 αλλα μειώνει την ταχύτητα σε pcie2.γιατί κάνει διένεξη όμως και λύνετε κάπως αυτό ?
Xristaras12 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 αν το συγκεκριμένο είναι hardware issue δεν νομίζω ότι γίνετια κάτι. Μια λύση είναι να δανειστείς μια pci-e 2 κάρτα και να δεις τι παίζει,η μια άλλη pci-e 3. κατέβασε μια το amd overdrive,κάπου έχει διάγραμμα για το πως είναι δομημένα τα lanes, αλλά μου φαίνεται ότι είναι περιορισμός του 760G chipset. Κάτι άλλο δεν μου έρχεται αυτη τη στιγμή,ίσως να χρειάζεται διαφορετικό ψάξιμο η υπόθεση.
makis269 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 για πές μου γιατί εγώ δεν καταλαβαίνω τα διαγράμματα. να ρωτήσω κάτι το 760G chipset είναι το north ή το southern bridge ?? και κάτι άλλο αν πάω σε καρτα USB 3 PCI express x1 Card θα έχω πάλι θέμα ???χρησιμοποιούν τα ίδια lanes ??? http://www.plaisio.gr/ypologistes-anavathmisi/periferiaka/controllers/Turbo-X-USB-3-0-x2-Ports-PCI-Express-G-P320.htm
alex00a Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2015 εχεις περασει τον driver twn usb 3 ?an oxi perase tous αν ναι απεγκατεστησε τους και επανεγκατεστησε τους http://www.asrock.com/mb/AMD/980DE3U3S3/?cat=Download
makis269 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2015 Τίποτα δεν έγινε με τους drivers δυστυχώς. Δεν ξέρω πώς λειτουργούν τα lanes στην motherboard και αν υπάρχει κάποιος τρόπος (μειώνοντας τους χρονισμούς στην μητρική) να απελευθερώσω lanes ???? Έχω στείλει και mail στην asus και περιμένω απο μέρα σε μέρα για απάντηση στο πρόβλημα..........
La_MoRt Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 (επεξεργασμένο) 100% All Solid Capacitor design Supports AM3+ Processor, 8-Core CPU Supports Digi Power Supports Dual Channel DDR3 1866(OC) 1 x PCIe 2.0 x16, 3 x PCIe 2.0 x1 4 x USB 3.0, 2 x SATA2 5.1 CH HD Audio (Realtek ALC662 Audio Codec) Supports ASRock X-Boost, XFast 555, App Charger Free Bundle : CyberLink MediaEspresso 6.5 Trial, Google Chrome Browser and Toolbar Αυτά είναι τα επίσημα specs της μητρικής σου από το επίσημο site. Δε βλέπω κάπου να αναγράφεται ότι υποστηρίζει PCIe 3.0. Ποιον επεξεργαστή έχεις; Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2016 από La_MoRt 1
La_MoRt Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2016 Κάπου δίαβασα πως η συγκεκριμένη μητρική είχε κάποια θέματα και η Ashrock τα διόρθωσε στη beta έκδοση BIOS 1.60N http://www.asrock.com/mb/AMD/980DE3U3S3/?cat=Beta Έχεις δοκιμάσει να κάνεις το update σε αυτή την έκδοση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα