Προς το περιεχόμενο

Χόμπι και Φωτογραφία - Αγορά DSLR


silve

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν ξέρω ποιοι είναι και τι κάνουν αλλά η Sony σταμάτησε την παραγωγή slt και αυτό από μόνο του λέει πολλά

 

Τι πραμα;

Εγω ξερω οτι η Sony πηρε τη Minolta και μαλιστα εχει σαρωσει τα βραβεια 2013 και 14. Λαθος τα ξερω;

 

Κι επι της ευκαιριας (αν και χαλαμε το ποστ του φιλου μας, αλλα ισως να τον ενδιαφερουν κι αυτον) ποια θεωρεις εσυ τα πλεονεκτηματα και ποια τα μειονεκτηματα της Α58;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η α99 νομίζω είναι η τελευταία slt που έχει βγάλει 2013 δεν ξέρω αν έχει πει επίσημα ότι σταματάει την ανάπτυξη αλλά κθκκωφιρουσαν φήμες από την a77

Ένα μειονέκτημα είναι ότι ο διάφανος καθρέπτης κόβει φως οπότε χάνει σε επιδώσεις σε ψιλά iso... Όπως και να χει σίγουρα δεν είναι η μέρα με την νύχτα σε ποιότητα εικόνας σε σχέση με άλλα μοντέλα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν, τελικά δεν άντεξα πολύ και αγόρασα την Samsung NX300. Καταρχάς να πω ότι σαν αρχάριος, νομίζω πως δεν είμαι και ο καταλληλότερος να κάνω κριτική, καθώς είναι η πρώτη μου "καλή" μηχανή όπως επίσης δεν έχω δοκιμάσει και άλλες μηχανές τύπου DSLR για να μπορώ να κάνω τις συγκρίσεις.

 

Παρόλα αυτά, θα γράψω μερικά πράγματα, όπως τα αντιλαμβάνομαι από την δική μου οπτική γωνία. Θα αρχίσω με την εξωτερική εμφάνιση. Η Samsung NX300 στα δικά μου μάτια, μοιάζει κομψή, λιτή και όμορφη. Ευδιάκριτα επίσης είναι όλα τα κουμπιά, χωρίς να σε μπερδεύουν και να κάνεις λάθη στις ρυθμίσεις. Η οθόνη της είναι πραγματικά εξίσου πολύ καλή, σε φωτεινότητα, γωνία θέασης και απόκριση στην αφή, που για να πω την αλήθεια δεν περίμενα. Ανοίγοντας τη μηχανή, αρχικά χάθηκα (στην κυριολεξία) από τις επιλογές των ρυθμίσεων (προέρχομαι από τις compact μηχανές με τις ελάχιστες ρυθμίσεις). Δυο μέρες κάθισα και ασχολήθηκα, διαβάζοντας το manual πολλές φορές, βλέποντας διάφορα video ρυθμίσεων κλπ και τώρα πλέον μπορώ να πω, ότι τα μενού και οι επιλογές των ρυθμίσεων μπορούν να γίνουν πολύ εύκολα και με έξυπνους τρόπους (π.χ. πατώντας το κουμπί fn επάνω στο φακό ρυθμίζεις, χωρίς να μετακινείς το χέρι σου στην οθόνη αφής, το διάφραγμα, κλείστρο, iso, φωτεινότητα και zoom). Στα θετικά είναι επίσης ότι η οθόνη μπορεί και περιστρέφεται μερικές μοίρες υπό γωνία όταν κάνεις λήψεις από χαμηλό ή ψηλό ύψος αλλά και το μικρό της μέγεθος, που δε σε προβληματίζει για το που θα την κουβαλάς μαζί σου. Στα αρνητικά από την άλλη είναι νομίζω το EVF, που ίσως να ξενίζει μερικές φορές που δεν υπάρχει. Θα το ήθελα γιατί είναι άλλο νομίζω να κοιτάς μια οθόνη, και άλλο το μάτι σου να βλέπει ολόκληρη την εικόνα χωρίς παρεμβολές. Επίσης ίσως μια μπαταρία με λίγο μεγαλύτερη διάρκεια θα ήταν καλύτερα.

 

Αυτά σε γενικές γραμμές. Προσωπικά νομίζω πως τα 349 ευρώ που έδωσα για τη μηχανή έπιασαν τόπο. Τώρα σε θέμα ποιότητας φωτογραφίας, από τα λίγα που έχω δει μέχρι στιγμής, με ικανοποιεί το αποτέλεσμα. Επειδή όμως το macro είναι το στοιχείο μου, σίγουρα θα κοιτάξω στο άμεσα μέλλον για κάποιον επιπλέον φακό κατάλληλο για macro φωτογραφίσεις.

 

Δείτε και ένα δείγμα φωτογραφίας, που έβγαλα χτες το βράδυ στο σαλόνι μου, σε όχι τέρμα φωτισμένο χώρο, και πειραγμένη λίγο με το Lightroom 4. Φυσικά στη manual λειτουργία.

 

Link: https://www.flickr.com/photos/tsarouchas/16504116006/

 

Αυτά από εμένα. Αν θέλετε κάποια άλλη διευκρίνηση σχετικά με την μηχανή, εδώ είμαι!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την μηχανή που θα διαλέξεις, θα την κρίνεις με κριτήριο "τι μου αρέσει να φωτογραφίσω" Αν θέλεις τοπίο ή πορτραίτο, θα σου πρότεινα την ΝΙΚΟΝ d5200, D5300. Θα βρεις πληθώρα φακών και εκεί είναι το μυστικό της δημιουργικής φωτογραφίας. Αν πάλι σου αρέσει η "φωτογραφία δρόμου" ή η φωτογραφία δράσης, τότε αγόρασε μια Mirrorless Sony Alpha (a5100- a6000) που είναι οι πιο ποιοτικές. Η 6000 έχει τον πιο γρήγορο επεξεργαστή της αγοράς και θα την λατρέψεις. Πάρε μόνο σώμα και μετά διάλεξε φακό (πάντα ανάλογα με το τι θέλεις να φωτογραφίζεις). Οι φακοί της Sony είναι πανάκριβοι όμως. Μπορείς να πας και στους Sigma E-Mount που είναι φθηνότεροι. Άρχισε με τον βασικό του ΚΙΤ και μετά πας σε ακριβότερους αν θελήσεις.

 

Η φωτογραφία φίλε μου είναι χόμπι ακριβό αλλά και δημιουργικό. Τα 350ε δεν θα φτάσουν ούτε για ζήτω !! Θα αρχίσεις με 500ε σε μεταχειρισμένη και μετά Θα ξεπεράσεις το χιλιάρικο :) Καλό απόγευμα και βουρρρρ. Μη σε τρομάζει τίποτα..

Επεξ/σία από stamosalfa
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...