veteranos123 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Καλησπέρα. Δημιούργησα ένα bootable usb stick με τα windows 8.1 (την έχω χρησιμοποιήσει και πιο παλιά αυτήν την έκδοση) και δεν μου εμφανίζει το βασικό σκληρό δίσκο για να εγκαταστήσω τα windows αλλά τον εξωτερικό μου δίσκο τον εμφανίζει. Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα με τον σκληρό ή με το καλώδιο sata γιατί ο σκληρός έχει ήδη τα windows 7 και τα φορτώνει κανονικά. Τι μπορεί να φταίει;
Xristaras12 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 μήπως έχεις δημιουργήσει bootable για uefi bios; Αν θες δοκίμασε να κάνεις bootable με το windows 7 usb dvd tool(δουλευει και στα 8.1 άσχετα αν είναι νόμιμα η όχι κλπ δεν το κοιτάζει τούτο) δεύτερον-αν δεν θες να κάνεις το παραπάνω.Μπες στο bios και δες μήπως είναι σε achi mode ο sata controller και βάλτον σε ide και δοκίμασε πάλι να δεις αν βλέπει δίσκο. Κανονικά και σε achi έπρεπε να τον βλέπει αλλα μερικές φορές συμβαίνουν και τέτοια.
veteranos123 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα δοκιμάσω με το windows 7 usb dvd tool θα ενημερώσω. Πάλι δεν τον εμφανίζει. Θα δοκιμάσω και άλλο καλώδιο sata. Αυτές είναι οι ρυθμίσεις στο bios
Xristaras12 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 το ata/ide βγάλτο απο enhanced και βάλτο στην άλλη επιλογή που θα έχει. Ύστερα,αφού περάσεις 8άρια κλπ διάβασε στην υπογραφή του @SPANK πώς να γυρίσεις σε sata ξανά τον controller.
veteranos123 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 το ata/ide βγάλτο απο enhanced και βάλτο στην άλλη επιλογή που θα έχει. Ύστερα,αφού περάσεις 8άρια κλπ διάβασε στην υπογραφή του @SPANK πώς να γυρίσεις σε sata ξανά τον controller. οκ θα δοκιμάσω και ενημερώνω. Μου χει 2 επιλογές: το dissable που αν το πατήσω χάνω όλες τις sata συσκευές άρα και τον σκληρό δίσκο και το compatible που αν το πατήσω μου βγάζει αυτό.
veteranos123 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 οκ. Θα σε ενημερώσω Πάλι τα ίδια.
Xristaras12 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 αν μπορείς βγάλε μια φώτο με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις μήπως και είναι κάτι άλλο.
veteranos123 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Ορίστε. Πέρα από τον εξωτερικό δίσκο που εμφανίζει έπρεπε να εμφανίζει και άλλον ένα με χωρητικότητα 1 tb. Μήπως φταίει που έχει windows μέσα;
Xristaras12 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 αν αποσυνδέσεις τον εξωτερικό δίσκο δεν δείχνει τίποτα; ο sata δίσκος σου είναι στην πρώτη sata θύρα; (ναι παίζει ρόλο και αυτό μερικές φορές)
veteranos123 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Αν το αποσυνδέσω δεν δείχνει τπτ. Ναι. Βασικά όταν άλλαξα καλώδιο sata τον έβαλα στην τρίτη.
Xristaras12 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 βάλτον στην 1η σάτα της μητρικής(πλάκα θα έχει να είναι αυτό) απο κει και μετά η επόμενη λύση θα είναι να φορτώσεις τον chipset driver(αποσυμπιεσμένο σε ένα στικάκι)και να φορτώσεις τον driver μήπως και δει τον δίσκο. μετά σηκώνω τα χέρια ψηλά. Αν δει τον δίσκο στην πρώτη θύρα(ενεργοποίσε το enchanced απ τον sata controller)και μπες για την εγκατάσταση.
veteranos123 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 οκ, αν καταφέρω κάτι θα σου πω. Thanks πάντως τον chipset driver πως τον βρίσκω;
Xristaras12 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 απ τη σελίδα του κατασκευαστή της μητρικής,τον αποσυμπιέζεις κάπου και βρίσκεις τα .inf αρχεία που έχει μέσα.
guardianx71 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2015 Πολύ πιθανό να υπάρχει και για κατέβασμα ξεχωριστό αρχείο που να αναφέρει στην περιγραφή sata controller for f6 installation ή κάτι τέτοιο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα