aggeloszog93 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Μάρκα Acer 5552g Αντιμετωπίζω πρόβλημα με το παραπάνω λαπτοπ το οποιο εχω εδω και 3 χρόνια. Ενώ χθες το εκλεισα κανονικά όλα κομπλε, σήμερα το ανοίγω και γίνεται το εξής: Ανοίγει κανονικά η λυχνία του, για 3-4 δευτερόλεπτα φαίνεται να προσπαθεί να μπουτάρει, στη συνέχεια μειώνεται ο θόρυβος και μένει ετσι επ αοριστον. Η ενδειξη που δείχνει αν χρησιμοποιειται ο σκληρός δίσκος παραμένει συνεχως σβηστή, η οθόνη δεν ανοιγει ποτέ.... Το άφησα για ενα 30λεπτο να δω μηπως και ανοίξει, τίποτα... Πρόβλημα τροφοδοτικού δεν είναι, φορτίζει κανονικά, πρόβλημα σκληρου επίσης δε φαίνεται να είναι μιας και αν ηταν καμενος ο σκληρος θα ανοιγε κανονικά η οθόνη... 2 προβλήματα φαντάζομαι: καπουτ η μητρική πλακέτα Ή καπούτ η κάρτα γραφικών... Πριν παω και δωσω λεφτα ασκοπα σε τεχνικό, μήπως έχει κανεις καμια ιδέα?
G1O Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 αφαιρεση μπαταριας / τροφοδοτικου και παρατεταμενα το κουμπι on off καπου στο ενα λεπτο,συνδεση με hdmi /vga σε εξωτερικη οθονη για δοκιμη 1
aggeloszog93 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 φίλε ευχαριστω για την απάντηση ομως (αν καταλαβα καλα τι εννοεις) αν βγαλω και τροφοδοτικο και μπαταρία, τότε ποιος ο λογος να πατησω το power button αφου δε θα δωσει καποια εντολή?το έκανα βέβαια.. Αυριο το πρωι θα δοκιμάσω και συνδεση σε εξωτερική οθόνη παρολο που δεν ειναι αυτο το πρόβλημα. Οπως προανεφερα δεν αναβει και η λυχνια που δείχνει οτι χρησιμοποιείται ο σκληρός. Να σαι καλά...
aggeloszog93 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Επειδη αυριο μεσημερι το παω για service, μήπως έχει κανένας γνώμη για το που είναι πιο αξιόπιστο και πιο οικονομικό να το πάω? Είμαι Αλεξανδρουπολη, η πόλη διαθετει public και multirama, κάποια πρόταση/εμπειρία ?
ma3stros Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Μπορει φιλε μου να εχει προβλημα η ram.Δοκιμασε πρωτα για ραμ καλο θα ηταν να βγαλεις hdd-dvd οποτε σιγα σιγα θα καταληξεις καπου.... ας ελπιζεις να μν ειναι προβλημα στο mainboard!
G1O Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 φίλε ευχαριστω για την απάντηση ομως (αν καταλαβα καλα τι εννοεις) αν βγαλω και τροφοδοτικο και μπαταρία, τότε ποιος ο λογος να πατησω το power button αφου δε θα δωσει καποια εντολή?το έκανα βέβαια.. Αυριο το πρωι θα δοκιμάσω και συνδεση σε εξωτερική οθόνη παρολο που δεν ειναι αυτο το πρόβλημα. Οπως προανεφερα δεν αναβει και η λυχνια που δείχνει οτι χρησιμοποιείται ο σκληρός. Να σαι καλά... για να σου ειπα να πατησεις το on off χωρις το τροφοδοτικο και τη μπαταρια υπηρχε λογος,ο λογος ειναι να γινει clear cmos.δοκιμασες σε εξωτερικη οθονη ; εαν δοκιμασες και δεν δινει σημα νομιζω ειναι η καρτα γραφικων και κατι ακομα μηπως εκανες καποια ενημερωση του bios ;
coolerman Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2015 Με το μάτι δεν μπορείς να κάνεις διάγνωση αν είναι λειτουργικό το τροφοδοτικό,μετρησέ το με πολύμετρο για ασφαλές συμπέρασμα Βγάλε τον δίσκο και κουμπωσέ τον ως 2ο σε άλλο σύστημα για να δείς αν είναι οκ.
aggeloszog93 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Ευχαριστώ πολυ και τους 3 σας, φίλε coolerman η μπαταρία ηταν σχεδόν πληρως φορτισμένη ,άσε που το λαπτοπ ανοιγει δεν ειναι θεμα μπαταριας, φίλε G10 το έκανα αυτό που λες, δεν εγινε κάτι, πες οτι ειναι χαλασμένη η κάρτα γραφικών, για ποιο λόγο να μην ανοίγει η ένδειξη χρήσης του hdd στο λάπτοπ? Φίλε ma3stros να σαι καλά αλλά δύσκολο να αρχίσω να λύνω όλα αυτά μόνος μου μιας και δεν είμαι και πολυ ειδικός και κυρίως φοβαμαι μη χαλάσω τιποτα.... Το σημαντικό τώρα, αυριο θα παω σε ενα service, ποιο να διαλέξω μεταξύ multirama και public? Κυριως με ενδιαφερει να μη με κλέψουν και 2) σε περίπτωση που το πρόβλημα είναι μικρό λογικα θα τους πω να μου κανουν και ενα γενικο καθαρισμο αλλα και να αλλάξουν παστες gpu/cpu... Οπότε ποιος απο τους παραπάνω (ή μηπως κανεις απο τους παραπάνω??) προτείνεται? ΥΓ: η μονη διαφορετική αντίδραση του λάπτοπ είναι αν το ανοίξω με το συνδυασμό fn+escape+ power button... Τότε ανοίγει και ο ανεμιστήρας δουλέυει στο φουλ...να σημειώσω οτι δεν έιχα κανει κανενός ειδους αναβάθμιση BIOS, απλά τον είχα κλεισει και την επόμενη μερα δεν άνοιγε..
SPANK Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Το πρόβλημα φαίνεται περίπλοκο θέλει ψάξιμο και απο την στιγμή που δεν ξέρεις καλύτερα να το πάς σε καποιο μικρό μαγαζάκι και οχι στα παραπάνω που ανέφερες γιατι εκτός οτι θα κάνουν αρκετές μέρες θα σου πάρουν και κανα 40 euro , απο την συμπεριφορά του laptop που περιγράφεις πάντως μου κάνει κάρτα γραφικών η πρόβλημα με την motherboard 1
aggeloszog93 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Πηγαίνοντας προς το multirama εντόπισα ενα μικρό μαγαζάκι με επισκευές λαπτοπ. Ο τύπος αφού το ειδε, του εκανε clear cmos, εβγαλε τις ραμ, δοκιμασε, τιποτα.... έπειτα μου ειπε ότι κατα 90% είναι θεμα μητρικής...Προσπαθησε να τον αμνοίξει πιέζοντας κάποια τμηματα του λαπτοπ και παραλληλα πατωντας το κουμπι power (δεν καταλαβα ποιος ο λογος για τοση πιεση) αλλά μάταια...Τελος, για να το ανοίξει και να βγαλει και την μπαταρια του bios ( εδωσε 10% πιθανοτητες να φτιαξει μόνο με αυτο) θέλει όπως είπε 30 ευρώ.. Πήγα μετά και στο multirama στο οποιο δεν βοηθησε καθολου ο υπάλληλος, απλά μου εδωσε κατι αποδεικτικα οτι μπαίνω στο service και μου ειπε οτι θα μου τηλεφωνήσει.. Το μονο που του είπα είναι εφόσον δει οτι ειναι τελειωμενη υπόθεση να το παρατήσει για να μη μπω στη διαδικασία να δινω λεφτα για το χαλασμένο..
Euclides Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2015 Γιατί δεν αγοράζεις μια motherboard από το eBay για να την αλλάξεις? http://www.ebay.com/itm/Acer-Aspire-5552-5552G-AMD-Motherboard-PEW96-LA-6552P-MBR4602001-MB-R4602-001-OK-/290968343281?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item43bf1092f1 1
aggeloszog93 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Φίλε δεν ήξερα ότι γίνεται να αγοράσω από μόνη της την motherboard και μάλιστα τόσο φθηνά..Το θέμα όμως είναι, γίνεται να αλλαχθεί εφόσον πάνω της είναι ενσωματωμένη η gpu?? Και φυσικά, ποιος να το αναλάβει και με τι κόστος; Και στα multirama πάντως μου είπαν ότι είναι βαρύ το πρόβλημα, κατά 99% καρτά γραφικών και λιγότερο motherboard..ότι από τα δύο και να είναι είπαν ότι θέλουν μίνιμουμ εκατό ευρώ και χωρίς σίγουρα αποτελέσματα, με λίγα λόγια με ώθησαν στο να μην το φτιάξω... Ας μου πει κάποιος τι ισχύει και αν το ενδεχόμενο αλλαγής motherboard είναι εφικτό..
ma3stros Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Εμενε η γνωμη μ ειναι να εισαι πλ προσεκτικος για αγορα m/b γτ μπορει αυτη π θα παρεις να εχει γινει απλα ενα ζεσταμα στην gpu κ μετα απο καποιο διαστημα να σ μεινει.... Καλο θα ηταν αν ξερεις καποιον να στην ζεστανει για να δεις αποτελεσματα στην δικια σ. Μπορει να δουλεψει και να εχεις παλι το λαπτοπ σου ακομα κ για ενα μεγαλο διαστημα. Αυτο ειναι προσωπικη αποψη πρεπει να κρινεις κ να βρεις την λυση π σε συμφερει
aggeloszog93 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Σε ευχαριστώ ρε μαέστρο...Το μαγαζί που πηγα χθες μου πρότεινε ο τύπος να τον ανοίξει και να τον ζεστάνει μήπως και γίνει η δουλειά αλλά μου τόνισε ότι πιθανότατα θα χαλάσει πάλι σύντομα..για το ζέσταμα χρειάζονται ειδικά εργαλεία; Δηλαδή εφόσον εγώ τον λύσω δεν μπορώ να καταφέρω κάτι;
ma3stros Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2015 Καλο ειναι να το κανει ενας εμπειρος στο θεμα, γιατι παιζει ρολο ο χρονος π θα το ζεστανει και ναι θελει εργαλειο π φανταζομαι οτι δν θα εχεις. Απλα να εισαι 100% σιγουρος οτι ειναι το m/b μην φταιει τπτ αλλο κ μπλεξεις χωρις λογο! Αν ειναι το m/b και συγκεκριμενα η καρτα γραφικων η αποψη μου ειναι οτι δν εχεις να χασεις τπτ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα