LLLEFTERIS Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Επειδη το μαμα ανεμιστηρακι του επεξεργαστη κανει θορυβο πηρα απο αγγελια αλλα καινουριο ενα ανεμιστηρακι Noctua NF-A9x14 PWM Το κουτι ειναι ενα Shuttle αυτα τα τετραγωνα. Οταν το βαζω πανω και παταω το power button του υπολογιστη περνει μια στροφη και τελος, ο υπολογιστης δεν αναβει. Αν βαλω το παλιο ανεμιστηρακι τοτε δουλευει κανονικα και ακομα και ενα απο ψυκτρα 775 που εχω οταν το βαζω πανω παλι δουλευει ο υπολογιστης. Προβλημα του Noctua η ασυμβατοτητα;
Tenshi Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Κάνει post,μπορείς να μπείς στο Bios ή απλά σβήνει ο το htpc;
LLLEFTERIS Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δεν κανει post ισα ισα που περνει μια δυο στροφες ο ανεμιστηρας και κλεινει. Δεν ξερω αν εχεις πατησει ποτε το power button σε μια μοναδα που την εχεις βγαλει απο την μπριζα; καπως ετσι κανει. Να πω οτι μεσα στο κουτι του ανεμιστηρα Noctua εχει ενα διπλο καλωδιο για να βαλεις αν θελεις σε ενα βυσμα μητρικης 4pin δυο ανεμιστηρες. Εκει οταν το βαζω και βαζω και τον δικο μου και της Noctua τοτε δουλευει ο υπολογιστης και δουλευουν και οι δυο ανεμιστηρες αλλα ο Noctua μονος του δεν ξεκιναει με τιποτα.
Tenshi Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Μπές στο Bios και δές τι επιλογές έχεις για την διαχείριση του cpu fan (Fan start-up speed/Automatic speed control). Toν ULNA δέν τον έχεις βάλει,σωστά;
booZe Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δες μήπως μπορείς να αλλάξεις κάπως το mode του ανεμιστήρα από το BIOS, λογικά θα έχει κάποια επιλογή για το PWM. Αν όχι, δοκίμασε σε κάποια θέση ανεμιστήρα στο motherboard μη-PWM (με τρια πινς) Δες επίσης αν έχεις την τελευταία έκδοση BIOS.
LLLEFTERIS Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Τελευταιο bios εχω. Σε αλλη θεση με 3pin δουλευει αλλα αν δεν υπαρχει ενεμιστηρακι στην θεση cpu fan 4pin δεν ξεκιναει ο υπολογιστης και λογικο το βλεπω να μην ξεκιναει. ULNA <----- τι ειναι αυτο;
Tenshi Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Τελευταιο bios εχω. Σε αλλη θεση με 3pin δουλευει αλλα αν δεν υπαρχει ενεμιστηρακι στην θεση cpu fan 4pin δεν ξεκιναει ο υπολογιστης και λογικο το βλεπω να μην ξεκιναει. ULNA <----- τι ειναι αυτο; Ultra low noise adaptor...είναι το καλωδιάκι που ρίχνει πολύ χαμηλά τις στροφές και δημιουργεί το συγκεκριμένο πρόβλημα σε κάποιες μητρικές. Συνήθως ένα pc μπορεί να ξεκινήσει και χωρίς ανεμιστήρα συνδεδεμένο στην θύρα cpu_fan.Απλά βγαίνει το ανάλογο error που σε ενημερώνει σχετικά.Απο αυτά που λές,συμπεραίνω οτι είναι κάποια δικλίδα ασφαλείας και η μητρική που έχει το Shuttle είναι κάπως δύστροπη. Όπως είπα,δοκίμασε να μπείς στο bios και κοίτα τι ρυθμίσεις έχεις για την διαχείριση του ανεμιστήρα. Σίγουρα την επιλογή για το cpu_fan error να την βάλεις στο off και απο εκει και πέρα δές τι επιλογές έχει για την ταχύτητα (manual/silent/full speed)
LLLEFTERIS Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Οχι δεν το εχω βαλει το φιλτρακι και στο bios εχει αυτα για τον ανεμιστηρα Smart Fan Speed Ultra-Low Mode Low Mode Mid Mode Full Mode Πουθενα δεν δουλευει ουτε καν στο Full Mode Το ανεμιστηρακι απο την ψυκτρα 775 της Intel πως δουλευει κανονικα; αν δεν δουλευε ουτε αυτο θα ελεγα καποιο "κλειδωμα" εχει κανει για να δουλευει μονο με αυτο που πουλαει η Shuttle αλλα τωρα;
LLLEFTERIS Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2015 Τελικα ασυμβατοτητα οι Noctua με την μητρικη μου η μαλλον το κουτι μου. Μου εφερε ο @Tenshi (και τον ευχαριστω παρα πολυ!) εναν δικο του ανεμιστηρα Noctua και ουτε αυτος δουλεψε. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα