Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

DSCF8459.jpg

Καλησπέρα και πάλι. Ενα θέμα που απασχολεί πολλούς ανθρώπους, ποια κατά την γνώμη σας ειναι τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζεται ένας τεχνικός PC ;  Εγώ περίπου έχω σκεφτεί κάποια και τα έχω γράψει παρακάτω. Περιμένω κ την γνώμη σας, ευχαριστώ πολύ ! :)

πολυμετρο

κολλητηρι

Κοφτάκι

μυτοτσιμπιδο

απογυμνοτης καλωδίων 

κατσαβιδια για ηλεκτρονικους

CD με λειτουργικα ή usb με λειτουργικα

εξωτερικος σκληρος ή usb για αποθηκευση δεδομενων 

ενα δοκημαστικο κατσαβιδι 

καλωδία

βιδες για tower

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Anti static wrist strap.

hUlfFmG.jpg

Screwdriver magnetizer.

JzQZxvi.jpg

Σταθμός θερμού αέρα/υπέρυθρων.

NAWfn63.jpg

Solder wick.

Kkt1jKR.jpg

Flux (υγρή σολτερίνη).

KSxH9LW.jpg

Ισοπορπιλική αλκοόλη.

109kf0O.jpg

Γόμα.

4bRQh5V.jpg

• Like 3
Δημοσ.

To Solder wick πως το ζητάμε στα ελληνικά; Πιστεύω πως ειναι σημαντικό γιατί αλλιώς μπορεί χαλάσει και η πλακέτα

Δημοσ.

η γομα σε τι χρειαζεται;

Ο καλύτερος τρόπος να καθαρίσεις επαφές απο σκόνη και πουρί (π.χ. επαφές κάρτας γραφικών)

Εννοείται οχι με το μπλε.

• Like 1
Δημοσ.

Anti static wrist strap.

hUlfFmG.jpg

Screwdriver magnetizer.

JzQZxvi.jpg

Σταθμός θερμού αέρα/υπέρυθρων.

NAWfn63.jpg

Solder wick.

Kkt1jKR.jpg

Flux (υγρή σολτερίνη).

KSxH9LW.jpg

Ισοπορπιλική αλκοόλη.

109kf0O.jpg

Γόμα.

4bRQh5V.jpg

Και ένα σκασμό γνώσεις στα ηλεκτρονικά, ένα καλό ξεκίνημα είναι αυτό, ebay reprint στα 25 ευρά στην πόρτα σου. ΑΛΛΑ βίβλος.

To Solder wick πως το ζητάμε στα ελληνικά; Πιστεύω πως ειναι σημαντικό γιατί αλλιώς μπορεί χαλάσει και η πλακέτα

Λινάρι , φιτίλι κολλήτηριού, νομίζω.

• Like 1
Δημοσ.

Το solder wick στα ελληνικά λέγεται "σύρμα αποκόλλησης" ή "φιτιλάκι" . Μαζί μ' αυτό, τσίμπα και μια τρόμπα καλάι, ή αν το φυσάς, ένα σταθμό αποκόλλησης. :P

Απαραίτητο κι ένα τροφοδοτικό πάγκου για 0-30 V και 0-10 A.

Αν το πας σε άλλο επίπεδο (χρημάτων κι εξοπλισμού), θα χρειαστεί να κάνεις και reballing, οπότε πάμε σε reballing stations, stencils, etc.

EDIT: Πάρε και ένα καλό πολύμετρο και πέτα το MASTECH. Και ένα καπασιτόμετρο με ESR meter.

Δημοσ.

Και ένα σκασμό γνώσεις στα ηλεκτρονικά, ένα καλό ξεκίνημα είναι αυτό, ebay reprint στα 25 ευρά στην πόρτα σου. ΑΛΛΑ βίβλος.

Λογικά θα βγει και η τρίτη έκδοση σε μερικούς μήνες.

Δημοσ.

Λογικά θα βγει και η τρίτη έκδοση σε μερικούς μήνες.

Ασε, πως και Λως το περιμένω, απ το 2011 ακούγεται οτι θα κυκλοφόρησει, άλλα, τα αξιζειτα λεφτά του. Το έχω τσιμπησει, value for Money να ουμ!

• Like 1
Δημοσ.

Και με το Mastech μια χαρά δουλειά θα κάνει όπως και με φτηνότερα.

Με τη διαφορά για ακριβότερο πολύμετρο μπορεί κανείς να πάρει εργαλεία για ένα σωρό άλλες περιπτώσεις.

Να συμπληρώσω στη λίστα:

Torx κατσαβίδια (Τ1-Τ8), σταυροκατσάβιδα (0 & 00) για να μπορεί να ανοίξει laptop / tablet.

15-25W κολλητήρι Weller με μια βάση (ψύκτρα) και τη συλλογή του σε μύτες. Κόλληση και σολντερίνη.

Τσιμπίδια (tweezers), πολλά τσιμπίδια. Ίσια και ιδίως γωνιακά.

Αν δεν μπορείς να πιάσεις κάτι μικροσκοπικό με τα δάχτυλα, δύσκολα κάνεις δουλειά χωρίς αυτά.

Επίσης pry open tools (google it) τα μεταλλικά. Βοηθάνε όσο δεν φαντάζεστε για να ανοίξεις φορητή συσκευή.

Boot cd / usb με συλλογή εργαλείων για λειτουργικά. (Το πιο χρήσιμο.)

p.s.

Δοκιμαστικό, απογυμνωτή δεν θα χρειαστείς σε pc/laptop/tablet αλλά περί ορέξεως.

/sc

• Like 2
Δημοσ.

Κοπίδι, μέγγενη, καλώδια ethernet, μεγεθυντικό φακό, καλώδια usb. Έχει βγάλει ο Linus ένα ωραίο βιντεακι με τα εργαλεία ενός τεχνικού, αν το βρω θα το ανεβασω

Δημοσ.

Και να μην μετρήσει τάση δικτύου, πάλι αίσχος είναι το συγκεκριμένο. Ακόμα δεν έχω βρει πως να μετρήσω ρεύμα χαμηλής έντασης μ' αυτό. Παίζει να είναι προβληματικό το μοντέλο.

Γενικά δεν έχω θέμα με τα πολύμετρα των 30-50 ευρώ, τουναντίον. Κι εγώ το UNI-T 139C έχω, δεν έχω κάνα FLUKE. :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...