Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Here is the reason why people hate Anita Sarkeesian Είδα αυτό το βίντεο και το πήγαινα για απάντηση στον Psycho από το "PC Games/Κούβεντα για PCGames" ή-κάτι-τέτοιο-τόπικ. Με στεναχώρησε πως έχουμε κακά χαρτιά για ένα Game σαν το Mirror's Edge 2. Πραγματικά κάνω τόσο κρα να βγει δεύτερο.. απλά με άλλες πίστες, και άλλα chases, δε με καίει τόσο κάτι άλλο για να πω πως είναι άξιο sequel.Ontopic τώρα..Καλά όλα αυτά που λέει ο πετισιονάς λοιπόν, αλλά.. συμφωνώ με την καμήλα σε ένα πράγμα.Ίσως θα έπρεπε να βγαίνουν τα Games όχι μόνο με Woman-mode, αλλά και επανεκδόσεις ολόκληρες για να βοηθήσουν στο Gameplay.Τώρα έρχομαι από φίλη που ασχολείται (χιλιοστή περίπτωση) με τα applets του γνωστού σάυτ Facebook dot com. Η κοπέλα μου συστήθηκε ως "Είμαι και γω Gamer!", ή οποία ήταν x10000000000000 Level στο Μαχτζώνγκ (ή κάπως έτσι).. .........wait for it... ... ..στο Μαχτζώνγκ ταίριαζε διπλές κάρτες... επ' άπειρον φίλε.Έφτασε μετά από μήνες, να μιλάει και ταυτόχρονα να τις επιλέγει πιο γρήγορα απ' όσο αναμφίβολα μπορούσα εγώ εκείνη τη στιγμή. Αυτό της έδινε ικανοποίηση, και το feeling του personal progress απ' ότι ένιωσα μέσω γουάιφάι.Οι γυναίκες στο Gaming μπορούν να καταφέρουν κάτι μόνο κατ' επανάληψιν*, ως επί το πλείστον.. όχι μόνο εμείς οι Ελληνίδες αλλά παγκοσμίως (και θα σας πω πως μια κομπάρσα σαν εμένα έχει στα χέρια της τέτοιες πληροφορίες στο κλείσιμο αυτού του post). Στα χόμπυ τους ποτέ δεν επιλέγουν περίπλοκους μηχανισμούς, ενώ στο σημερινό Mainstream Gaming έχουμε μονάχα περίπλοκους μηχανισμούς που απαιτούν να αποκρυπτογραφήσεις/κατανοήσεις το πως λειτουργεί, άλλοτε και timing, άλλοτε και συνεργασία, άλλοτε και ευστροφία, άλλοτε φυσικά εμπειρία από άλλα Game, άλλοτε ακόμη και εξυπνάδα. Το χειρότερο όμως γι' αυτές, με την πάροδο των καιρών, είναι πως τώρα τελευταία.. έχουν στα Requirements όλα τα παραπάνω έστω από λίγο.Το Continent of the Ninth χρειάζεται λίγο πολύ όλα τα παραπάνω και έχει τον περιπλοκότερο και πιο αξιοκρατικό μηχανισμό σε Online Game που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο μάρκετ του πλανήτη Γη. Εγώ προσωπικά ΓΝΩΡΙΖΩ, φίλες μου και φίλοι, πως στα 11 εκατομμύρια πληθυσμού που έχει αυτή η χώρα πως όχι μόνο δεν συγκρίνομαι με άλλη κοπέλα στο επίπεδο ενός Game σαν και αυτού (παίζοντας ουσιαστικά 2 έτη έτσι; Το Lineage2 που είναι για κουλούς με τσιγαράκι και κρασάκι το έπαιξα περισσότερο), αλλά η σωστή δήλωση θα είναι πως δεν υπάρχει ΚΑΝ άλλη κοπέλα που προσπάθησε ποτέ να το παίξει. Το ΞΕΡΩ. Ξέρετε πως; Δε παίζει καμία και από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.Άρα (βάσει δεδομένων πια).. είμαι επίσημα 1 στο 1.000.000 του πληθυσμού του δικού μας Κράτους........ και ψιλοανάλογα πάει η στατιστική παγκοσμίως. Ωραίο ακούγεται.. αχ είμαι μια στο εκατομμύριο.. ΟΚ. Σεξιστικό και αού, είναι ρεαλισμός να λένε πως οι γυναίκες είναι ανάπηρες* στους περίπλοκους μηχανισμούς.Πάμε τώρα στα αστεράκια που τα θεωρώ πιο σημαντικά απ' όλα τα παραπάνω.1*Αν συνδυάσουμε τα ρεαλιστικά δεδομένα που μας μοιράστηκε μαζί μας ο υπέροχος Κος. Χαριτόπουλος στο "Εγχειρίδιο της βλακείας" (βιβλίο), έχουμε σαν δεδομένο πως ο μάγκας που έγινε μάγκας με το "Η επανάληψη είναι η μήτηρ της μαθήσεως" ΣΤΟΝ ΚΥΒΟ3, τότε ο μάγκας δεν είναι μάγκας.. αλλά βλάκας, και ας έχει γίνει ο No.1 υδραυλικός παγκοσμίως - παραμένει με μια χαμηλού επιπέδου κατανόηση μηχανισμών γιατί πολύ απλά τα έπιασε ΑΡΓΑ συγκριτικά με άλλους Homo Sapiens. Έτσι, δεν υπάρχει το άλλο φύλο στο Gaming βάσει πίτας. Με λυπεί αφάνταστα, αλλά όλες αυτές οι προσπάθειες στα Κάντι Κρας Σάγκα που μου μοιράζονται οι κοπέλες που μου βάφουν τα νύχια.. δεν μπορούν καν να χαρακτηριστούν σαν καλές προσπάθειες.. γιατί τους πήρε καιρό ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ.2*Ανάπηρες ίσως επειδή ζουν αυτομάτως σε ροζ περιβάλλοντα, από τους παλιότερους.. και ποτέ δεν τους δόθηκε από τους seniors και κατ' επέκτασιν οι ίδιες στις ίδιες την ευκαιρία να δοκιμαστούν. Ξέρουν αμέσως πως "αυτά τα πράγματα, είναι γι' αγόρζια και δε μου πάνε". Σίγουρα όμως δεν το γνωρίζουν επειδή το έγραφε η μια κορδέλα του DNA του, φίλες μου.. μην ανησυχείτε δεν είμαστε κατώτερες. Κατώτερες μας θέλει η μόδα μέχρι τώρα. Με το ΠΡΩΤΟ ροζ πράγμα που αγοράζεται στα παιδιά σας αντί για κάτι απλά χρωματιστό, τα πρώτα Nickelodeon & Barbie The Movie που τους επιτρέπετε να προβληθούν στα μάτια τους, το πρώτο Premade κάστρο ωραία κοιμωμένη, Κουζινικά η Πόπη, νάνσυ εξωγήινος ή αστυνομικίνα στο αλλοδαπών που τους προσφέρετε να ψυχαγωγηθούν αντί να μάθουν να ενώνουν ΚΑΙ τα κορίτσια έναν γα____νο αυτοκινητόδρομο, τα προβάρετε για καθυστερημένα. Σε εσάς τους γονείς μιλάω. Εσείς είστε οι σεξιστές, και όχι οι πιτσιρικαραίοι κομπαρσίδιδες που ανά καιρούς μου προτείνουν να πάω ΕΓΩ προσωπικά στη κουζίνα μου, αυτοί είναι άλλες περιπτώσεις. Γι' αυτό όταν είχα μπει σε αυτό το φόρουμ κάπου το '07, έγραφα μονάχα με το αναφερόμενο colour. Το απεχθάνομαι, προφανώς, και απ' όσο θυμάμαι τα συναισθήματά σας είναι ανάλογα παιδιά μου. (: Και τώρα να κάνω αυτό που κάνει ο Θεούλης ο Freeman στο "Into the Wormhole" όταν έχει π.χ. πει άπειρα πράγματα που αποκλείουν τον Ιησού Χριστό σαν Θεϊκή ύπαρξη, αλλά παρόλα αυτά ευγαινικότατα χωρίς να θέλει να προσβάλει κανενός τα πιστεύω κλείνει με ασάφεια.. "Υπάρχει τελικά ο Ιησούς Χριστός, ή όλα αυτά είναι δημιουργηματά μας;"."Είναι οι γυναίκες καταδικασμένες φρομ μπερθ και οι γονείς αντί να καθοδηγήσουν τα κορίτσια τους σωστά, τα κάνουν οι ίδιοι πουτανάρες άθελα τους φυσικά ή το Μαράκι το έσκασε πάλι;" Θα μάθουμε στο επόμενο επεισόδιο, μετά το Χριστουγεννιάτικο μπαν όμως γιατί έγραψα βρισιές και παράνομα πάλι και πραγματικά πονάω αν δεν εκφραστώ όπως θεωρώ εγώ πως αρμόζει. Γιόλο. 4
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 χαχαχαχ το γιόλο μ αρεσε στο τέλος! χαχαχ 2
Gtr34 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Μην το εστιάζεις μόνο στο gaming, έχει μεγαλύτερες προεκτάσεις.Η αλήθεια είναι ότι σε μικρή ηλικία, είναι δύσκολο να φιλτράρεις τα ερεθίσματα και στερεότυπα που δέχεσαι. Τελικά αυτό που έχει σημασία και είναι πραγματικά δύσκολο, είναι να καταφέρεις να τα αποβάλεις από πάνω σου.Ώστε να είσαι αυτό που πραγματικά αισθάνεσαι. 1
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 όχι μόνο την 1η και την τελευταία πρόταση διαβασα.Λολ
Moderators Malthador Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Κατ' αρχάς το ποστ είναι σε σημεία τόσο σεξιστικό που θα σου πρότεινα να κάνεις αλλαγή φύλου. Κατά δεύτερον και οντόπικ: "Είναι οι γυναίκες καταδικασμένες φρομ μπερθ και οι γονείς αντί να καθοδηγήσουν τα κορίτσια τους σωστά, τα κάνουν οι ίδιοι πουτανάρες άθελα τους φυσικά ή το Μαράκι το έσκασε πάλι;" Υπάρχει ένα φαινόμενο, πίσω από το οποίο έχει χτιστεί ολόκληρη βιομηχανία. Μπορείς να πας σε ένα οποιοδήποτε μαγαζί με μωρουδιακά για να διαπιστώσεις ότι: 1 - Στο τμήμα παιχνιδιών, τα παιδικά παιχνίδια είναι εμετικώς χωρισμένα σε κοριτσίστικα και αγορίστικα: τα κοριτσίστικα έχουν να κάνουν στην συντρηπτική τους πλειοψηφία με κουζινικά, ενώ τα αγορίστικα έχουν να κάνουν με μαστορέματα, αυτοκίνητα, ιππότες κλπ 2 - Στο τμήμα ρούχων, τα ρουχαλάκια είναι επίσης εμετικώς χωρισμένα σε κατηγορίες: 50 τετραγωνικά με όλες τις αποχρώσεις του ροζ και 1 τετραγωνικό με γαλάζια/μπλε. Οπότε μπορείς να καταλάβεις ότι και να θέλει ο γονιός είναι πάρα πολύ δύσκολο να «σπάσει» το ταμπού. Το ότι το γκέιμινγκ είναι ανδρικό σπορ είναι κάτι που ξεκινάει πολύ καιρό πριν το άτομο αρχίσει να μιλάει καν.
frenzy Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 "Είναι οι γυναίκες καταδικασμένες φρομ μπερθ και οι γονείς αντί να καθοδηγήσουν τα κορίτσια τους σωστά, τα κάνουν οι ίδιοι πουτανάρες άθελα τους φυσικά ή το Μαράκι το έσκασε πάλι;" Δεν νομίζω πως είναι καταδικασμένες, όλα στερεότυπα είναι. Επειδή μιλάς για gaming θα μείνω κι εγώ εκεί και θα φέρω για παράδειγμα την κόρη μου. Την μεγάλωσα χωρίς να έχω ψυχαναγκαστικά στο μυαλό μου "να σπάσω τα στερεότυπα" οι γιαγιάδες της αγόραζαν μπαρμπι και τέτοια και εμείς της αγοράζαμε συνήθως ο,τι ζητούσε, που ήταν παιχνίδια την εμπειρία των οποίων θα μπορούσε να μοιράζεται με τις φίλες της, άρα επηρεασμένα από αυτές. Αυτά μέχρι την ηλικία των 5-6 χρονών, όπου και της έδωσα κάποιες εναλλακτικές για χόμπυ. Χορός, ιππασία, pc, κιθάρα μέχρι τώρα, δεν είναι τυχαίο πως 3 από αυτά τα αγαπώ κι εγώ και μπορούμε να τα κάνουμε παρέα. Τίποτε όμως που να σπάει τα στερεότυπα ως εδώ, με εξαίρεση ίσως τον προπονητή μας στην ιππασία που ήταν σαν τον gunnery sergeant στο Full Metal Jacket. Στο θέμα του pc τώρα, για πρώτη της επαφή επέλεξα τότε το Gcompris σε linux κι αργότερα πήγαμε σε windows (ώστε να είναι όλα τα pc στο σπίτι στην ίδια πλατφόρμα, ειδικά για media). Η εξέλιξη ήταν φυσιολογική, μετά πήγε σε χαζοφλας παιχνίδια, μετά ανακάλυψε το σκαηπ με τις φίλες της, κλπ κλπ. Τώρα παίζει Minecraft και Space Engineers εγώ σιχαίνομαι το Minecraft αλλά space engineers παίζουμε αρκετά. Παίζει Lego Star Wars με τον αδερφό της και χτυπάμε και κανένα ραλακι στο σαλόνι, δεν μπορώ να πω πως το'χει όμως το ραλι. Δεν θυμάμαι ποτέ να της έχω πει "αυτό είναι για αγόρια" εκείνη μου το έχει πει όμως. Είναι πολύ ανταγωνιστική, σιχαίνεται να χάνει και το αποφεύγει. Ακαδημαϊκά είναι Νο 2 στην τάξη της (μόλις πήγε college/γυμνάσιο), μιλάει/μαθαίνει 4 γλώσσες (2 μητρικές), παίζει ποδόσφαιρο στο σχολείο (βοηθά το σχολείο εδώ Γαλλία, τα σπορ τα κάνουν μαζί αγόρια-κορίτσια) και πλακώνεται με τα αγόρια, παραμένει όμως κοκέτα, βλέπω στα bookmarks παπούτσια, μαλλιά, μακιγιαζ, κάνει 1 ώρα να ντυθεί και τέτοια. Δεν θεωρώ πως έκανα κάτι σωστά, απλά απέφυγα (νομίζω)να κάνω μεγάλα λάθη και αφιέρωσα πολύ χρόνο. Κι αν υπάρχει ένας παράγοντας καθοριστικός στο πως επιλέγουν ρόλο οι γυναίκες, αυτός νομίζω είναι η επαφή τους με τον πατέρα. Αν υπάρχει σεξιστικός "τοίχος" λογικό είναι να θεωρήσουν πως αυτός ο τοίχος επεκτείνεται γενικότερα στη σχέση τους με όλα τα άτομα του αντίθετου φίλου κι αν υπάρχει ένα παρε-δωσε χωρίς να ορίζεται από το φύλο, λογικό είναι πάλι να θεωρήσουν από νωρίς πως αυτό το παρε-δωσε θα επεκτείνεται και στη σχέση τους με τα υπόλοιπα άτομα. 9
slipknot Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Τα ερεθίσματα που δέχονται και τα 2 φύλα είναι συνάρτηση πολλών διαφορετικών παραγόντων και προσώπων. Δεν μπορείς να πεις ότι ένα αγόρι είναι de facto gamer, όπως δεν μπορείς να πεις ότι είναι de facto ποδοσφαιρόφιλος. Για να το θέσω γενικότερα, τα ενδιαφέροντα που αποκτά αρχικά λόγω επιρροής και μιμητισμού, μπορεί στην πορεία και ύστερα από σκέψη/συνειδητοποίηση να τα αποβάλλει και να τα αντικαταστήσει με άλλα. Εγώ δέχομαι ότι ο μέσος γονιός πιθανότατα δε θα σκεφτεί να πάρει στην κόρη του μια κονσόλα από μόνος του, δε δέχομαι όμως ότι δε θα το σκεφτεί αν του το ζητήσει η ίδια. Για να το ζητήσει όμως θα πρέπει να έχει πάρει από κάπου το ερέθισμα. Αν η παρέα της ασχολείται μόνο με κούκλες και αυτοκόλλητα, δύσκολο. Παίζουν ρόλο και τα τα hobbies του γονέα. Αν ο ίδιος παίζει, είναι πιο εύκολο να υπάρξει μια πρώτη επαφή για το παιδί. Μπορεί να δει τον πατέρα καμιά φορά να ασχολείται, υπάρχει κάποιο σύστημα στο σπίτι να δοκιμάσει πράματα και από εκεί και πέρα μπορεί να συνεχίσει με την καθοδήγηση του, όπως στο παράδειγμα του frenzy. Αυτό είναι σημαντικό για 2 λόγους: α) ο χομπίστας έχει ένα άλφα πάθος για το αντικείμενο και είναι πρόθυμος να βοηθήσει και να συζητήσει γι' αυτό, ενώ το παιδί έχει ενδιαφέρον και δημιουργείται μια ξεχωριστή σχέση σε επίπεδο επικοινωνίας και β) ξεκινάει το παιδί να ασχολείται με ασφαλή ρυθμό, με τα αυτονόητα περιθώρια πειραματισμού χωρίς να του επιβάλλεται κάτι. Είναι δεδομένο πως η πρακτική του να "ρυθμίζεις" ένα μικρό σε συγκεκριμένη συχνότητα με το καλημέρα είναι κακή, είτε μιλάμε για gaming, είτε για πολιτικές ιδέες. Υπενθυμίζω επίσης ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και το gaming πλέον δεν θεωρείται τόσο κλειστό hobby. Υπάρχουν μια χαρά συστήματα που marketάρονται σε όλους. Ναι, για τη Nintendo μιλάω. Στατιστικά πάντως θα είχε ενδιαφέρον να δούμε πόσες από τις σημερινές gurl gamerz ηλικίας 25+ κόλλησαν το μικρόβιο από μόνες τους και πόσες από αδέρφια. Από κει και πέρα δεν βρίσκω νόημα στο να αναλύονται και να συμπεριλαμβάνονται έννοιες τύπου "skill", "gamer" (με την στερεοτυπική του μορφή) και άλλες. Στα πλαίσια μιας διαφορετικής συζήτησης μπορείς να πεις ότι το τάδε game είναι μαλακία ή ότι απευθύνεται σε λιγότερο εκλεπτυσμένο κοινό, όπως το λες και για ταινίες, μουσική, βιβλία. Στα πλαίσια μιας συζήτησης για το gender gap όμως, δεν έχει καμιά βαρύτητα γιατί πέρα από το γεγονός ότι το gaming παραμένει κατά βάση μέσο ψυχαγωγίας (δεν μιλάμε ας πούμε για ανταγωνιστικά settings τύπου τουρνουά), ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές φιλοδοξίες και στόχους. Δεν επιζητούν όλοι να είναι #1, ούτε να παίζουν αποκλειστικά core games. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από την παραδοχή πως όσο βλακώδες είναι να θεωρεί κανείς ότι το gaming είναι αποκλειστικά αντρικό ζήτημα, άλλο τόσο βλακώδες είναι να αυτοανακηρύσσεται εκπρόσωπος και να προσπαθεί να αποδείξει πράματα που δεν -θα έπρεπε να- ενδιαφέρουν κανέναν για να μεγαλώσει το penis που δεν έχει. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2014 από slipknot 9
Alithinos Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 ωραιο θεμα αλλα γραφετε μεγαλα ποστ και δε μπορω να τα διαβασω ολα γιατι νυσταζω. κανω απαντηση τωρα που το βρηκα για να μη το χασω. αυριο θα κανω εντιτ γραφοντας τη κανονικη μου απαντηση στο θεμα
scullyist Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 κανω απαντηση τωρα που το βρηκα για να μη το χασω.
ADHD Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Υπάρχουν αρκετών ειδων "skill" στα video games, αλλα θελουν practice/time μονο αλλα hand/eye coordination αλλα reflexes και αλλα απλα intelligence και σωστο analytical ability etc. δεν μπορεις να τα βαλεις ολα στο ιδιο σακι και να πεις "να αυτο το game τα συνδιαζει ολα ας δουμε.." ειναι απλα λαθος λογικη. Μπορει μια γυναικα πχ να ειναι top στο candy crush, ειναι legit απο τη στιγμη που αντιμετωπιζει top competition, το γεγονος οτι ειναι ενα απλο game που απλα θελει χρονο δεν λεει απολύτως τιποτα. Γενικα τις γυναικες δεν τις εχω σε εκτίμηση στα video games που ασχολούμαι εγω, δεν ξερω τι φταιει δεν το εχω ψαξει αν ειναι τα ερεθισματα η οτιδηποτε αλλο παντως ποτε δεν με εχει εντυπωσιάσει καμια σε τιποτα.. Ισως εχω παρα πολυ υψηλα στανταρ, παντως biased δεν ειμαι και αν κρινω απο το twitch στα competitive παιχνιδια που παρακολουθώ αν πω οτι η φαση με τις γυναικες streamers ειναι 2% skillz 98% boobz θα ακουστει πολυ σεξιστικο?? Πραγματικα θα ηθελα να δω μια γυναικα να πηγαινει πολυ καλα σε καποιο competitve παιχνιδι οχι αναλογικα με το οτι ειναι γυναικα αλλα top tier γενικα. Μπορει να ειναι ακραια η αποψη μου αλλα: #yolo #sweg #dealwithit
RedPanda Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 kotl giff me chakra mayjic https://www.youtube.com/watch?v=yhXTZR3o0FY
LongTom Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 kotl giff me chakra mayjic https://www.youtube.com/watch?v=yhXTZR3o0FY Καλύτερα θα ήταν να είχε για τίτλο: ΡΠ vs ραντομ ανόηνγκ γκέρλ.
status Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εμένα η γυναίκα μου γουστάρει να παίζει medivil και shadow of the colossus, σε αρκετά καλά επίπεδα.
StormGr Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Στο WoW παντως στα καλυτερα guild του κοσμου υπαρχουν ή τουλαχιστον υπηρχανε και γυναικες. Επισης απο προσωπικη εμπειρια ο καλυτερος healer που εχω γνωρισει και εμπιστευομουν απολυτα ηταν γυναικα. Αλλα αυτα ειναι σπανια παραδειγματα, συνηθως ειναι τρεις λαλουν και δυο χορευουν 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα