Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Θέλω προτάσεις για καινούριο υπολογιστή για τον father που έχω λυπηθεί να τον βλέπω να παλεύει για να ανοίξει σελίδες στο internet με ένα παμπάλαιο PC των 768 MB RAM παρακαλώ.

Η χρήση που κάνει είναι: browsing (παρακολουθεί και κάμερες μέσω του browser), μιλάει στο skype, ακούει μουσική. Αυτά βασικά :P. Καμιά φορά θα γράψει και κάνα word η mother για τη δουλειά, γενικά η πιο απλή που μπορείτε να φανταστείτε. Τους βγαίνει η πίστη όμως στο multitasking και έχουν κολλήσει κ στα Win XP, αναγκαστικά.

Με την χρήση που του κάνουν, φαντάζομαι θα αντέξει χρόνια, όπως και το προηγούμενο :)

i) Το ποσό που διαθέτουμε: 250 euro

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (αναφέρετε επίσης αν θα ασχοληθείτε με το mining ή όχι : http://www.insomnia....-για-αρχάριους/  ) Internet / skype / μουσική, βασικές λειτουργίες γενικά

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν: Κανένα, η παρακολούθηση κάμερας μέσω browser, μετράει :P; Είπαμε, βασικά πράγματα

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης? Προς το παρόν υπάρχει 19αρα, στο μέλλον ίσως αντικατασταθεί από 23-24 αλλά χλωμό το βλέπω

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Άμα φτάνουν, καλώς. Αλλιώς υπάρχουν από τον καιρό του Νώε που κάνουν τη δουλειά τους

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση) Από ένα, το θέλουμε έτοιμο, στημένο (κατάστημα με δόσεις κατά προτίμηση). Πάτρα είμαστε

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Από το κατάστημα

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο? Όχι βέβαια, έχει ο θείος win7

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού                 Όχι

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας  Όχι

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού Όχι

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα: Όχι

Όλο και κάτι μπορεί να φτιάξουμε στα χρήματα, έτσι; Για διαφωτίστε με όποιος μπορεί παρακαλώ

Μην ξεχάσω, απαραίτητο το DVD drive, ακόμα χρησιμοποιούν CD και DVD

Δημοσ.

Δες αυτό: http://www.amazon.com/Zotac-ZBOX-CI320NANO-U-W2-nano-Plus-Windows/dp/B00M4OEPLA

Του πετάς και ένα εξωτερικό dvd και καθάρισες. Α, θα χρειαστείς και ένα ανταπτορα από hdmi σε vga, δεν φαντάζομαι η οθόνη να έχει hdmi άμα είναι παλιά.

Εντιτ: Η σύνθεση του pano είναι καλύτερη αν πας σε desktop.

Δημοσ.

post-312639-0-11470700-1417649414_thumb.png

εδώ εισαι απλως να ξερεις με δοσεις θα παει λιγο παραπανω γιατι είναι εντοκες

βαζεις και ένα http://www.e-shop.gr/samsung-dvd-rw-sh-224db-bebe-sata-black-bulk-p-PER.321046

να και για μενα πρεπει να χρησιμοποιησεις το dvd από τον παλιο σου πυργο,δεν είναι τιποτα να το συνδεσεις

• Like 1
Δημοσ.

Ωραίες και γρήγορες οι απαντήσεις :)

Ίδιο σύστημα φτιάξατε σχεδόν, καλύτερο cpu το δεύτερο έτσι; 

Θα του δείξω τις συνθέσεις αλλά όχι το zotac γιατί είναι gadgetακιας και θα κολλήσει εκεί το μάτι του :P

Δημοσ.

Τι θα λέγατε αντί hdd να μπει απλά ένας ssd; Εξάλλου τι να τον κάνουν 1TB σκληρό; Βάλε εκεί έναν ssd να τσουλάει το μηχάνημα!! Αν χρειαστεί παίρνουν έναν εσωτερικό ή εξωτερικό hdd στο μέλλον. Πάνω κάτω η ίδια σύνθεση βγήκε. Οι διαφορές είναι στην μητρική που έχει και dvi έξοδο(πολλές οθόνες δεν έχουν καθόλου vga θύρα, φυσικά υπάρχουν και οι ανταπτορες αλλά αφού είναι τόσο μικρή η χρηματικη διαφορά γιατί όχι) , το κουτί που πιστεύω τα αξίζει τα λεφτά του και ο ssd φυσικά.

http://gyazo.com/60cf6082e5c1a8c5d6fd739b64216386

Τέλος στη γιορτή της μάνας κάνεις δώρο ένα ποντίκι(όχι αληθινό) και στην γιορτή του πατέρα ένα πληκτρολόγιο και συμπληρωσες το set!!!!

• Like 2
Δημοσ.

Αααα αφού χωράει ssd δεν το συζητώ, προς τα εκεί θα πάμε. Ποντίκι και πληκτρολόγιο μπορεί και να τους αφήσω τα δικά μου τον άλλο μήνα τελικά που θα με καλέσει η μαμά πατρίδα 

Κοίτα να δεις που θα τρέχει πολύ πιο γρήγορα από το δικό μου :)

Ευχαριστώ για τις προτάσεις, να 'στε καλά

Δημοσ.

μια παρατηρηση λιγο offtopic προς τον baloolakos : στο συστημα της υπογραφης σου αλλαξε τροφοδοτικο φιλε μου.η 4850 δεν θα αντεξει με το trust.... μιλαω εκ πειρας!!!

Δημοσ.

μια παρατηρηση λιγο offtopic προς τον baloolakos : στο συστημα της υπογραφης σου αλλαξε τροφοδοτικο φιλε μου.η 4850 δεν θα αντεξει με το trust.... μιλαω εκ πειρας!!!

Το πήρα πρόσφατα μόνο για να με βγάλει μέχρι τις γιορτές γιατί μετά φεύγω για φαντάρος και δεν ζορίζω την gpu εδώ και 2 χρόνια που έχω σταματήσει τα απαιτητικά games. Λύση ανάγκης είναι :)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ε βασικά ποτέ δε πρέπει να μπαίνει τροφοδοτικό του κιλού, σε οποιαδήποτε περίπτωση. Οπότε το πρώτο που θα κάνεις όταν με το καλό ξεμπερδέψεις είναι να το αλλάξεις

Επεξ/σία από Physiciant
  • Like 1
Δημοσ.

Ε βασικά ποτέ δε πρέπει να μπαίνει τροφοδοτικό του καλού, σε οποιαδήποτε περίπτωση. Οπότε το πρώτο που θα κάνεις όταν με το καλό ξεμπερδέψεις είναι να το αλλάξεις

Συμφωνώ και με τους 2 σας. Αλλά όταν με το καλό ξεμπερδέψω, το πρώτο πράγμα που θα κάνω, είναι ένα θέμα εδώ να μου προτείνετε καινούρια σύνθεση και για μένα ;) To PC της υπογραφής θα γίνει παρελθόν

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...