merxxdc Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Γεία σας, Χθες με σταμάτησε η Ασφαλεια ( ΕΛ.ΑΣ ) και μου ζήτησαν να μου κάνουν σωματικό έλεγχο. Εγώ, έχοντας διαβάσει το παρακάτω άρθρο, τους εξήγησα ότι δεν μπορούν να μου κάνουν σωματικό έλεγχο στα καλά καθούμενα και ότι θα πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος που με θεωρούν ύποπτο για κάτι. Αυτοί μου απάντησαν ότι μπορούν να σταματούν και να ψάχνουν όποιον θέλουν, όποτε θέλουν, όπου θέλουν. Εγώ, μη γνωρίζοντας με σιγουριά το νόμο, είπα ότι μπορούν να με ψάξουν και ότι θα πάω αύριο στο διοικητή της Ασφάλειας... και έτσι έκανα. Ο διοικητής μου είπε ότι οι αστυνομικοί μπορούν να σταματούν όποιον θέλουν όποτε θέλουν (προληπτική σωματική έρευνα) εάν για κάποιο λόγο ο αστυνομικός με θεωρεί ύποπτο και ότι δεν γνωρίζει περαιτέρω την κατάσταση.Έχει δίκαιο ο διοικητής ότι μπορούν οι αστυνομικοί να προβούν σε σωματικό έλεγχο χωρίς να μου δημοσιοποιήσουν τον λόγο που με θεωρούν ύποπτο; Προσπάθησα να βρω την νομοθεσία που να εξηγεί κάτι παρόμοιο με τα άρθρα που βάζω από κάτω ; ---------------------------- Στην περίπτωση που ζητήσει ο αστυνομικός να σου κάνει σωματική έρευνα, απαίτησε να μάθεις την αιτία, τους ακριβείς λόγους που οδηγούν τον συγκεκριμένο αστυνομικό να σε θεωρεί ύποπτο για διάπραξη αυτόφωρου κακουργήματος ή πλημμελήματος. Λόγοι που αφορούν την εμφάνισή σου ή το σημείο όπου βρίσκεσαι, δεν θεωρούνται επαρκείς. Αν ο αστυνομικός επιμείνει, απαίτησε να πληροφορηθείς τα στοιχεία του, και δήλωσέ του ότι σκοπεύεις να υποβάλεις μήνυση για δυσφήμιση και έργω εξύβριση, και θα επιδιώξεις αποζημίωση για την ηθική σου βλάβη. --------------------------------- --------------------------- * Σωματικός έλεγχος και έλεγχος προσωπικών αντικειμένων. «Ο αστυνομικός δικαιούται να προβεί σε έλεγχο των προσωπικών αντικειμένων οποιουδήποτε τον θεωρήσει ύποπτο, αφού πρώτα του γνωστοποιήσει τον λόγο που θεωρείται ύποπτος, με πλήρη σεβασμό στην προσωπικότητά του και διασφαλίζοντας την πρότερη δυνατή έκθεση του ατόμου (βλέμματα διερχομένων κ.ά.). Οσον αφορά τη διεξαγωγή σωματικού ελέγχου, απαιτείται να υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για συγκεκριμένο αδίκημα και να γίνεται μόνο από αστυνομικούς του ίδιου φύλου με τον ελεγχόμενο μακριά από αδιάκριτα βλέμματα». ------------------------- Έψαξα να βρώ τον νόμο που εξειγεί ότι πρέπει να μου πουν τον λόγο που με θεωρούν ύποπτο αλλά δεν βρήκα τίποτα!!! Ευχαριστώ πολυ !
Pa0ki Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Ναι μπορούν Μου έχουν κάνει έλεγχο πάνω από 10 φορές, τις περισσότερες μάλιστα φορτωμένος με βαλίτσες Άνοιγμα και ψαχτήρι παντού μγδ \μ/
merxxdc Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δηλαδή μου λέτε ότι αυτά τα άρθρα που υποστηρίζουν, γραμμένα απο δικήγορο εάν δεν κάνω λάθος, ότι όχι μονο πρέπει να υπάρχει σοβαρός λόγος για να με θεωρούν ύποπτο αλλα και ότι πρέπει να μου το πουν πρωτού με ψάξουν είναι μπούρδες ;
fsbmaniac Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Φυσικά και μπορουν και ετσι πρέπει. Δεν ειναι οτι καλυτερο, οι εποχες ειναι πονηρές και ολα αυτα. Επειδη τοσα χρονια ταξιδευα αρκετα με εχουν κανει πανω απο 15!! ελεγχους και με βαλιτσες και με αυτοκινητο και με ολα. Η αληθεια ειναι οτι περα μιας περιπτωσεως που επειδη δεν ειχα ταυτοτητα με πηγαν στο τμημα και ταλαιπωρηθηκα δεν εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα, αρκει να εισαι συνεργασιμος σχετικά. 4
merxxdc Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Εμένα με σταματάνε δυο φορές το χρόνο. Έρχομαι για δύο φορές το χρόνο Ελλάδα για μία βδομάδα την φορά και με κανουν ρεζίλι στο κέντρο της πόλης μου. Μου τα έχουν σπάσει. Φωνάζουν χασίς χασίς βγάλτο τώρα και ο κόσμος σταματάει και κοιταει και τώρα όλοι νομίζουν ότι είμαι χασικλόνι. Μπορεί κάποιος να μου πει με σιγουριά εάν τα παραπάνω άρθρα λένε μπούρδες ή εάν στηρίζοντε σε κάποιο νόμο; Υποτίθεται ότι είναι γραμμένα από δικηγόρους....Δεν νομίζω να τα έχουν βγάλει από το μυαλό τους... Ευχαριστώ και πάλι.
TriLoBiTe Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Εμένα με σταματάνε δυο φορές το χρόνο. Έρχομαι για δύο φορές το χρόνο Ελλάδα για μία βδομάδα την φορά και με κανουν ρεζίλι στο κέντρο της πόλης μου. Μου τα έχουν σπάσει. Φωνάζουν χασίς χασίς βγάλτο τώρα και ο κόσμος σταματάει και κοιταει και τώρα όλοι νομίζουν ότι είμαι χασικλόνι. 11
Porg Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Αν είναι δυνατόν, είπαμε ζούμε σε αστυνομοκρατούμενη κοινωνία αλλά απο πότε μπορούν να ψάχνουν όποιον και όποτε θέλουν; Μόνο αν σε πιάσουν επ αυτοφόρω να κάνεις κάποιο αδίκημα μπορούν να σε ελέγξουν και αυτό αφού σε ενημερώσουν για τον λόγο και υπογράψεις ότι αποδέχεσαι την έρευνα. Οτιδήποτε άλλο είναι παράνομο, αντιδημοκρατικό, αντισυνταγματικό. και αντιρατσιστικό 2
merxxdc Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Μήπως θες να πεις ρατσιστικό και οχι αντιρατσιστικό; Δεν βλέπω τίποτα αντιρατσιστικό στο να σταματάνε όποιον θέλουν, όποτε θέλουν! Θα εκτιμούσα πολύ εάν μπορούσε κάποιος δικηγόρος να με ενημερώσει περί του θέματος , η εάν υπάρχει κάποιο τηλ. Σημασία δεν έχει τι πιστεύει ο καθένας αλλά τι λέει η νομοθεσία! ( φυσικά και έχει σημασια τι πιστεύει ο καθένας πάνω στο θέμα απλά δεν είναι του παρόντος. ) Ευχαριστώ και πάλι.
nicoc89 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 εμένα μια φορά πριν χρόνια πήγαν να με σταματήσουν για έλεγχο επειδή ημουν σε σημείο που γινόντουσαν επεισόδια (πορεία), ημουν αξύριστος με έξαλλο μαλλί , σκουλαρίκια , μοικάνα και φορούσα μαυρη τσάντα, οπότε μάλλον τους κίνησα το ενδιαφέρον .Μου φώναζαν και ένας έτρεχε κατα πάνω μου, τον έβλεπα με την άκρη του ματιού μου. Φορούσα ακουστικά αλλα δεν άκουγα μουσική και έκανα οτι δεν τον ακούω. Ερχόταν το λεωφορείο και δεν ήθελα να το χάσω και έτσι μπήκα μέσα. Ξεκίνησε και έφυγε να προλάβει να περάσει πριν την διαδήλωση και όταν κοίταξα πίσω με κοίταγεΔεν ακολούθησαν το λεωφορείο , δεν με πρόλαβαν , win win Και εγώ αυτό ξέρω, οτι μπορούν να σε σταματήσουν οπου κ όποτε θέλουν για έλεγχο
Porg Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Το διόρθωσα, όλα τα άλλα ισχύουν Τους δηλώνεις ότι δεν αναγνωρίζεις την εξουσία τους και σηκώνεσαι και φεύγεις, δεν έχουν δικαίωμα ούτε καν να σε ακουμπήσουν 2
Silverage Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Αν είναι δυνατόν, είπαμε ζούμε σε αστυνομοκρατούμενη κοινωνία αλλά απο πότε μπορούν να ψάχνουν όποιον και όποτε θέλουν; Μόνο αν σε πιάσουν επ αυτοφόρω να κάνεις κάποιο αδίκημα μπορούν να σε ελέγξουν και αυτό αφού σε ενημερώσουν για τον λόγο και υπογράψεις ότι αποδέχεσαι την έρευνα. Οτιδήποτε άλλο είναι παράνομο, αντιδημοκρατικό, αντισυνταγματικό. και αντιρατσιστικό Μήπως σε κερνάνε και καφέ; Αστυνομικοί είναι, όχι ελεγκτές εισιτηρίων. 1
Adon1s Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2014 Καθαρος ουρανος αστραπες δεν φοβάται . Κάποιος δε θέλει τους αστυνομικούς είτε επειδή φοβάται οτι θα τον πιασουν (γιατι έκανε/κουβαλάει κάτι) είτε απο άποψη . 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις