Luciddream Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Λοιπόν... θέλω έναν 120/128άρη για να βάλω δεύτερο λειτουργικό. Δεν θέλω evo γιατί έχω ήδη και θέλω να δοκιμάσω και άλλη εταιρία Είμαι ανάμεσα σε μερικούς, αλλά ας ξεκινήσουμε από τα βασικά... σκέφτομαι να πάρω αυτόν OCZ Arc 100 αλλιώς μετά μάλλον σε Crucial MX100 ή Sandisk Ultra II.... τι λέτε? edit: δεν με βλέπω να κρατιέμαι για απάντηση... μάλλον θα τον χτυπήσω. Μου διαφεύγει κάτι ή είναι πολύ καλή τιμή και πολύ καλός ssd? Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2014 από Luciddream
8elwADSL Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Οι καλύτεροι είναι αυτοί που ανέφερες MX100 Ultra II Arc 100 Evo Προτείνω τον Ultra II. =) Επεξ/σία 27 Νοεμβρίου 2014 από 8elwADSL
SPANK Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Θα πρότεινα να δοκιμάσεις τον crucial ΜΧ100 2
Luciddream Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Ευχαριστώ, τώρα με μπερδέψατε περισσότερο :p 1
Luciddream Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Τον χτύπησα τελικά, τον OCZ... αλλά μάλλον θα μου τον φέρουν αύριο
Silenzio Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 παιδια επειδή είμαι ανάμεσα στον mx100 128gb που προτείνετε πλέον (τον 840 evo όχι με το πρόβλημα που έβγαλε) και σκεφτόμουν και τον INTEL 530 120GB στα 77 ευρώ εδω Site: http://www.e-shop.gr/intel-530-series-ssdsc2bw120a401-120gb-ssd-25-sata3-p-PER.305157 \ 3 ευρω διαφορα έχουν και ο ιντελ έχει 5 χρονια εγγύηση, υπάρχει κάποιος λόγος να προτιμήσω τον crucial ?
Luciddream Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Απο όσα διάβασα χτές το βράδυ που τα έψαχνα, ο intel έχει χαμηλή απόδοση. το μόνο θετικό είναι η εγγύηση, όπου λογικά σε 3 χρόνια θα έχουμε λόγο να αναβαθμίσουμε ακόμα και αν δεν μας χαλάσει ο SSD. Τον evo δεν νομίζω οτι δεν τον προτείνει κάποιος λόγο του προβλήματος, αφου ήδη έχει διορθωθεί απο όσο ξέρω. Ο ΜΧ100 είναι 16nm και έχει πολύ καλές επιδόσεις. Εγω προτίμησα να ρισκάρω λίγο και να πάρω τον OCZ που μάλλον βγαίνει 5-6 ευρώ πιο φτηνά από τον MX100 και σε μερικά benchmarks είδα ότι τον περνάει κιόλας. Δεν αποκλείεται να είναι και χειρότερος απο τον MX100, αλλά με έπιασε όρεξη για πειραματισμούς. Ένα σημείο που με επηρεάσε, είναι το performance degradation το οποίο δεν έχω ιδέα αν θα εμφανιστεί ποτέ σε real life scenarios. Κάποιος με περισσότερες γνώσεις ας μας διαφωτίσει. Από ότι είδα κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με το μοντέλο της OCZ. Στην απόφαση μου έπαιξε επίσης ρόλο ότι το μαγαζί είναι κοντά στο σπίτι μου και μάλλον δεν θα πληρώσω ούτε τα 2 ευρώ της αντικαταβολής. (αστείο ποσό, αλλά το ότι βγαίνει 10 ευρώ πιο φτηνά απο τους περισσότερους SSD στα περισσότερα καταστήματα είναι κάτι) 1
8elwADSL Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Ε ας δοκιμάσει κάποιος και τον Ultra II Καλοδούλευτος ο OCZ. 1
Luciddream Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Ε ας δοκιμάσει κάποιος και τον Ultra II Καλοδούλευτος ο OCZ. Ήθελα πολύ να πάρω τον Ultra II γιατι δεν είχα ποτέ πρόβλημα με κάτι της Sandisk. Ισως να είναι και καλύτερος από τον OCZ. Σε περίπτωση που κάτι παει στραβά με την παραγγελία μάλλον για εκεί θα πάω. Με φόβισε λίγο η διαθεσιμότητα του e-shop, και στα άλλα καταστήματα ξεκινάει απο 80 ευρώ. Βασικά το λειτουργικό που θα φορεθεί πάνω θα έιναι ένα linuxaki που θα το μεταφέρω συχνά, με εργαλεία για προγραμματισμό,γραφικά, και διάφορα άλλα. Ένα linuxaki που θα βγάζω το άχτι μου πάνω προσπαθώντας να το σπάσω(καταστρέψω) όσο πιο συχνά γίνεται ώστε να μάθω και τίποτα. Οπότε δεν θα με πειράξουν τα 20-30 MB/s λιγότερα του OCZ, ούτε αν χαλάσει στα 3 χρόνια. Οπότε ήθελα κάτι value for money, το οποίο να μην είναι Kingston Thanks! Θα ενημερώσω όταν και αν μου έρθει
vagos456 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Samsung μόνο από ssd. Πολύ σταθερός με εύχρηστο software που τα κανονίζει όλα μόνο του αυτόματα.
Luciddream Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Samsung μόνο από ssd. Πολύ σταθερός με εύχρηστο software που τα κανονίζει όλα μόνο του αυτόματα. αν και διακρίνω ένα δυνατό fanboyσμό στον λόγο σου, βαριέμαι και θα σε ρωτήσω γιατί μόνο Samsung? 1
8elwADSL Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Η αλήθεια είναι ότι είναι κορυφή η Sammy στους ssd βέβαια υπάρχουν κ άλλοι καλοί κατασκευαστές.
Luciddream Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Η αλήθεια είναι ότι είναι κορυφή η Sammy στους ssd βέβαια υπάρχουν κ άλλοι καλοί κατασκευαστές. Nαι αλλά δεν μου απάντησε και δεν έχω με ποιον να τσακωθώ τώρα. Εντάξει πάντως το να λέμε κορυφή έναν SSD επειδή πιάνει 10-20-50MB/s παραπάνω από τον άλλον το θεωρώ άκυρο, ειδικά για χρήση που δεν περιλαμβάνει ειδικά προγράμματα. Υπάρχουν και άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά στον κάθε δίσκο. π.χ ο MX100 έχει power loss protection που δεν έχει κανένας samsung, ο OCZ Arc από ότι διαβάζω δεν μασάει από degredation, ενώ δεν είναι πλαστικούρα σαν τον evo (ελπίζω να το διαπιστώσω και από κοντά αύριο), καθώς θέλω να τον μεταφέρω και στην δουλειά συνέχεια χωρίς να φοβάμαι μην διαλυθεί στον δρόμο. Και πολύ σημαντικό σε όλα αυτά είναι και η τιμή. Τι να το κάνω που ο 850 Pro είναι ο πιο γρήγορος, όταν κοστίζει 100+ ευρώ. 2
8elwADSL Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Και εγώ δεν είμαι ο μεγαλύτερος φαν της samsung αλλά αναγνωρίζω οτι βγάζει καλούς ssd βέβαια εδώ στο φορουμ προτείνω συνέχεια άλλων εταιριών για το καλό του ανταγωνισμού. (Εχει γεμίσει το φορουμ 840evo!)
Luciddream Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 (επεξεργασμένο) έλεος.. είχα βγάλει φωτογραφίες τον SSD με το κινητό και καταλάθος σβήστηκαν όταν πήγα να κάνω upload στο google drive... ποιος έξυπνος έβαλε το κουμπί Upload δίπλα από το Delete το μαγαζάκι μια χαρά πάντως... πιστό στην υπόσχεση του μου τον έφερε σήμερα, στα 68 ευρώ τελικά. ώρα για benchmarks! Warming up.... Benchmark 1.. Update στους RST drivers (επιτέλους βρήκα ποιους έπρεπε να έχω) και benchmark 2 Από ότι βλέπω μια χαρά τα πάει το σύστημα μου, 2ος σε απόδοση προς το παρόν http://ssd.userbenchmark.com/SpeedTest/15942/OCZ-ARC100 Επεξ/σία 28 Νοεμβρίου 2014 από Luciddream 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα