Alex-V Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2014 Οντως τετοια κολληματα δεν δικαιολογουνται. Δοκιμασε κατι. Ασε το λαπτοπ χωρις τον σκληρο. Κατεβασε μια διανομη linux (πχ ubuntu) http://www.ubuntu.com/download/desktop Γραψε το iso σε ενα cd και κανε boot απο το cd. Μπες σε live mode και δες πως πηγαινει και ενημερωσε! Παντως η ταχυτητα του σκληρου, οντως ειναι παρα πολλη χαμηλη. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δοκιμασα ubuntu απο usb και δεν κολλααει.. τα αρχεια απο το σκληρο μπορω να τα δω και να τα τραβιξω με μεγαλητερη ταχυτητα 5+ mb/s οταν εχω linux. Ξεχασα να σας πω κατα την εκκινηση αν πατησω κανα κουμπι πχ F2 χτιπαει αλαρμ (μπιιιιπ μπιιιπ). Μα πως φτεει ο σκληρος αφου λειτουργει σαν usb μια χαρα? Αν αγορασω σκληρο φοβαμαι μηπως κολλαει παλι
arc Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Χωρίς να σπάσεις αυγα, ομελέτα δεν γίνεται. Είτε θα αγοράσεις/δανειστείς σκληρό ή θα το πάς σε service να το κάνουν αυτοί, χρεώνοντας σε το αντιστοιχο ποσό για τον έλεγχο.
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2014 Αρα παραγγελνω hard disk απο e-shop.gr ποιο φτηνους απο που μπορω να παραγγηλω? O δισκος που φορά τώρα ειναι 2,5 ιντσών, πάχος 9mm, συνδεση sata και ταχύτητα 5400rpm. Πάρε κάτι σε ίδιες διαστάσεις-συνδεση αλλά με 7200rpm. Αν σηκώνει η τσέπη σου δες για ssd. Θα χασεις σε χωρητικοτητα αλλα θα αθξηθει πολύ η ταχύτητα. Γνώμη μου ειναι οτι το αλλάζεις και μονος σου. Αλλάζεις δίσκο και κάνεις εγκατασταση των windows απο dvd. Αυτος εχει 7μμ ΚΑΙ ΟΧΙ 9mm 2,5 ιντσες, 7200rpm, 500gb, 46,50 ευρο! Κανει? http://www.e-shop.gr/hgst-travelstar-z7k500-hts725050a7e630-500gb-sata3-p-PER.305895
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Πηγα το δοκιμασα σε ενα μαγαζι το δικο μου σκληρο σε docking station. Μου ειπε οτι δεν ειναι προβληματικος απλα ειχε μερικα σφαλματα και τα εφτιαξε.. Τα linux απο usb αρχιζαν και ψιλοκολαγανε. Οποτε δεν παιζει να φτεει ο δισκος που λεγαν 99%
Bspus Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Κατεβασε και το crystaldisk info και τρεξτο. Κατα πασα πιθανοτητα θα σου βγαλει υψηλο read-error rate Πως ειναι δυνατον να διαβαζει με ταχυτητες απο 300kb ως 5mb και να μην φταιει ο δισκος? Τετοιες ταχυτητες βλεπαμε πριν 20 χρονια
aposporis Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2014 Και αν είναι προβληματικό chipset; Προσωπικά: θα έβαζα το σκληρό σε άλλο pc, θα έπαιρνα backup, θα του έκανα format, όχι γρήγορο, και θα τον τέσταρα. Μετά πίσω στο laptop και εγκατάσταση 7αρια (δε πάω τα 8 ). Αν συνέχιζε τα κολλήματα θα δοκίμαζα linux ή/και άλλον σκληρό. Το hiren's boot cd έχει κάποια εργαλεία για test όλου του συστήματος. Αν το κάνει ακόμα τότε πιθανόν έχει θέμα η μητρική και όχι ο δίσκος (ειδικά αν στο άλλο pc έπαιξε ok). Οπότε η αγορά νέου είναι άσκοπη τότε. 1
harislinuxos Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2014 Μάλλον τότε θα είναι (χωρίς να είμαι σίγουρος) ότι εκτελούνται πολλά προγράμματα (άχρειστα) κατά την εκκίνηση του υπολογιστή σου. Δοκίμασε τα εξής: 1. Πάτησε το σήμα των Windows και στην αναζήτηση γράψε "msconfig" (χωρίς τα εισαγωγικά). Έπειτα πάτησε Enter. 2. Πάτησε "Ναι" 3. Πήγαινε στην καρτέλα "Εκκίνηση" 4. Βγάλε τικ από τα πάντα, εκτός του Antivirus σου. Αν δεν σου λυθεί, ψάξε για την τύχη σου μέσω ενός φορματ. Αν και πάλι δεν γίνεται τίποτα, τότε προφανώς είναι πρόβλημα hardware...
micos000 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Το φαινόμενο που περιγράφεις το έχω αντιμετωπίσει κι εγώ σε netbook όπου ο δίσκος αν και δεν εμφάνιζε προβλήματα ήταν τρομακτικά αργός και έφταιγε ο controller του. Τον άλλαξα με έναν wd black και όλα πήγαιναν ρολόι. Αρα παραγγελνω hard disk απο e-shop.gr ποιο φτηνους απο που μπορω να παραγγηλω? Αυτος εχει 7μμ ΚΑΙ ΟΧΙ 9mm 2,5 ιντσες, 7200rpm, 500gb, 46,50 ευρο! Κανει? http://www.e-shop.gr/hgst-travelstar-z7k500-hts725050a7e630-500gb-sata3-p-PER.305895 Ξεκίνησα να σου πω να μείνεις μακριά από slim δίσκους γιατί πριν κανά εξάμηνο έψαχνα κι εγώ για 2.5'' δίσκο για την περίπτωση που ανέφερα παραπάνω και είχα πέσει πάνω στον z5k500 της hitachi αλλά μετά που το έψαξα λίγο είδα ότι ήταν απαράδεκτος σε επιδώσεις. Το ξαναείδα όμως για τον z7k500 εδώ και βλέπω ότι τον βελτίωσαν πάρα πολύ και κυμαίνεται πλέον σε αρκετά καλά επίπεδα. Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία στο παραπάνω λινκ, ο scorpio blue δίνει τα καλύτερα αποτελέσματα.
BugsGounelas Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Μάλλον τότε θα είναι (χωρίς να είμαι σίγουρος) ότι εκτελούνται πολλά προγράμματα (άχρειστα) κατά την εκκίνηση του υπολογιστή σου. Δοκίμασε τα εξής: 1. Πάτησε το σήμα των Windows και στην αναζήτηση γράψε "msconfig" (χωρίς τα εισαγωγικά). Έπειτα πάτησε Enter. 2. Πάτησε "Ναι" 3. Πήγαινε στην καρτέλα "Εκκίνηση" 4. Βγάλε τικ από τα πάντα, εκτός του Antivirus σου. Αν δεν σου λυθεί, ψάξε για την τύχη σου μέσω ενός φορματ. Αν και πάλι δεν γίνεται τίποτα, τότε προφανώς είναι πρόβλημα hardware... Χάρη το θέμα είναι το υλικό και όχι το λογισμικό.....Μάλλον το chipset είναι για να έχει μόνο ~5mb max....
Alex-V Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Γιαυτο οπως ειπα και στο παιδι παραπανω να δοκιμασει με μια διονομη linux live χωρις τον σκληρο επανω. Απτην στιγμη που πηγαιναν ολα ρολοι ενοχος ειναι ο σκληρος.
BugsGounelas Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Γιαυτο οπως ειπα και στο παιδι παραπανω να δοκιμασει με μια διονομη linux live χωρις τον σκληρο επανω. Απτην στιγμη που πηγαιναν ολα ρολοι ενοχος ειναι ο σκληρος. Σου ειπε πως με linux distro εβγαλε ~5mb max.....
Alex-V Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Ναι γιατι τα usb sticks τοσο πιανουν! Δεν ειναι σκληρος δισκος τα flashακια.
BugsGounelas Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Ναι γιατι τα usb sticks τοσο πιανουν! Δεν ειναι σκληρος δισκος τα flashακια. α σορρυ δεν ειδα καλα το ποστ,νομιζα πως εβαλε αλλα δισκο .... λογικα ο δισκος φταιει,αλλα αν δεν ειναι θεμα δισκου,να δει τι παιζει με το chipset.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα