Προς το περιεχόμενο

Overwatch Topic v1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έφαγες Μπαν γιατί μίλησες στον Kaplan. Απαγορεύουν στα φόρουμ τους να απευθύνεσαι στην Blizzard και τους υπαλλήλους συγκεκριμένα εκτός αν τους κάνεις quote ισως

nope. δεν υπαρχει πουθενα τετοιος κανονας. και υπαρχουν ηδη πολλα τοπικς που απευθυνονται κατευθειαν στον Καπλαν και τους λοιπους devs, τα οποια μαλιστα εχουν απαντηθει απο τους ιδιους. σε μερικα τους τα χωνουν κιολας, και δεν εχει πεσει καμπανα με εξαιρεση το τελευταιο που τους εβριζε και το ειδε ο ιδιος ο Καπλαν.

εξαλλου, το τοπικ μου ακομη ανοιχτο ειναι. απλως εχω προσεξει οτι οποιαδηποτε αναφορα στο status της Sombra κανει triggered πολλα ατομα που δεν την παιζουν καν, και δεν μπορω να καταλαβω τον λογο. ισως φοβουνται οτι με λιγο buff δεν θα μπορουν να την νικανε..

oτι θα με πει εμενα τρολλ ο κιλλ, αυτο με ξεπερναει, παιζει οι μισοι στο φορουμ να τον εχουν ignore, μπαινεις στο οφισιαλ φορουμ και κραζεις να πεις τι ? sombra = underpowered? τα βλεπουν οι main sombra και γελανε με κατι τετοια, δεν ειμαι σιγουρος αν εφαγες μπαν για αυτο το λογο, ετσι κ αλλιως εχεις ξαναφαει silence

δεν πειραζει θα σου περασει.

Δεν εχει και αδικο παντως γιατι περαν της πλακας το θυμαμαι αυτο και στα σχολια που διαβαζε πιο παλια απο το video του ign.

Οταν ανοιγει ο αλλος θεμα που λεει οτι η Sombra ειναι χαλια με το επιχειρημα οτι παιζει sombra main στο quick play(ουτε καν στο ranked δηλαδη),ε τι θα γραψουν οι αλλοι απο κατω στα σχολια. Μπραβο εχεις δικιο ετσι ειναι?

μονο που δεν ειναι ετσι οπως τα λες.

ολο αυτον τον καιρο απο τοτε που βγηκε η Sombra, εγω και αρκετοι αλλοι, ακομα και Sombra masters, εχουμε ανοιξει τοπικς οπου επισημαινουμε την τραγικη κατασταση της, δειχνουμε τα στατιστικα που επαληθευουν τους ισχυρισμους μας, και περιγραφουμε αναλυτικα  μεσα απο την εμπειρια μας τα μεγαλα της προβληματα σε τεχνικο και gameplay επιπεδο. οι περισσοτεροι συμφωνουμε πανω σε τι ακριβως δεν δουλευει και εχουμε προτεινει τι περιπου χρειαζεται για να φτιαχτει. guess what, περα απο το να μειωσουν 2 φορες τα cooldowns της και να φτιαξουν το game breaking translocation bug μετα απο 9 μηνες (αν το εχουν φτιαξει κιολας 100%, ακομη στο PTR ειναι), δεν εχουν κανει τιποτα αλλο περα απο το να επιβεβαιωσει ο Καπλαν οτι της ετοιμαζουν ενα legendary skin για φετος.

επομενως να μην μιλαει για feedback οταν μας γραφει στα @@ του.

το τελευταιο μου τοπικ ηταν μια απλη υπενθυμιση και τιποτα αλλο, ιδια υπενθυμιση ειχα κανει και πριν κανα τριμηνο. οποιος θελει επιχειρηματα ας διαβασει τα προηγουμενα τοπικς που εχουμε ανεβασει στο φορουμ και να κοιταξει τα στατιστικα.

Επεξ/σία από KilliK
Δημοσ.

θα μου περασει οταν σταματησεις να κραζεις τα παντα στον κινηματογραφο, lul, imho για να μιλησουμε σοβαρα η sombra ειναι πολυ δυνατο πικ και δουλευει πολυ καλα, και ειναι τερμα harash, την προτιμω πολλες φορες απο τρευ, αν σε χαλαει τοσο σταματα να παιζεις σομπρα και παιξε κατι αλλο, nuff said, δεν ασχολουμαι αλλο με τα τρολο-τοπικς σου

Δημοσ.

Εγω ειχα την εντυπωση παιζοντας λιγο sombra οτι εχει το μικροτερο spread , δεν ισχυει;

nope, το χειροτερο spread εχει εκτος του Bastion. και μαλιστα ειναι τελειως RNG στο pattern που πεφτουν οι σφαιρες, μερικες φορες να βγαινουν και εξω απο το στοχαστρο σου.

επισης, oι σφαιρες  εχουν το μεγαλυτερο damage drop off στην dps κατηγορια ενω το full spread ξεκιναει αμεσως μολις πατησεις την σκανδαλη, δεν ειναι αυξανομενο οπως συμβαινει με τον Soldier.

επομενως το προβλημα δεν ειναι τοσο με το tracking/tapping, οπως αναφερει ο ασχετος Sistah πιο πανω, αλλα με το inconsistency στο damage που θα κανει το οπλο της. 

γιαυτο και υπαρχουν random περιπτωσεις πχ οπου αδειαζεις ολοκληρο το κλιπ απο κοντινη αποσταση και ο στοχος ξεφευγει με 1% health, ενω απο μακρινη αποσταση τον σκοτωνεις πριν τελειωσεις το κλιπ.

αυτο οσο αφορα κινουμενους στοχους με μικρα hitboxes, με το στοχαστρο κολλημενο πανω τους. με τα τανκς, η κατασταση ειναι προφανως λιγο καλυτερη αλλα αυτο δεν αρκει.

και το προβλημα με την Sombra δεν ειναι μονο το οπλο της, ειναι το hacking, το stealth, τα bugs, κτλ.

θα μου περασει οταν σταματησεις να κραζεις τα παντα στον κινηματογραφο, lul, imho για να μιλησουμε σοβαρα η sombra ειναι πολυ δυνατο πικ και δουλευει πολυ καλα, και ειναι τερμα harash, την προτιμω πολλες φορες απο τρευ, αν σε χαλαει τοσο σταματα να παιζεις σομπρα και παιξε κατι αλλο, nuff said, δεν ασχολουμαι αλλο με τα τρολο-τοπικς σου

τα στατιστικα λενε αλλη ιστορια. επειδη ομως την παιζουν οι pro Κορεατες για κανα διμηνο τωρα αποκλειστικα για το EMP της, και ξαφνικα ολοι νομιζουν οτι αλλαξε το meta. (δεν αναφερομαι σε εσενα)

harash ξερω και εγω να κανω με την Sombra, αλλα προτιμω τα σιγουρα kills με πιο consistent dps oπως Soldier, Reaper και McCree.

https://www.youtube.com/watch?v=SZMo6kZxQDY

Δημοσ.

Εμένα μου αρέσει πολύ η Sombra και την θεωρώ δυνατό pick για competitive / pro gaming / εξάδες αλλά πολυ αδύναμο pick για solo QP η competitive. 

O χαρακτήρας δουλεύει καλά ως μέρος ενός σοβαρού σχεδίου, μέλος μιας συντονισμένης ομάδας τουλάχιστον σε επίπεδο συντονισμού 3ών ulti, αλλιώς το δικό της ulti πάει άχρηστο. 

Σε σόλο ranked είναι για πέταμα. Διασκεδαστική αλλά αν θες να κάνεις harass solo παίζεις Gengji η Tracer. Δεν μπορείς σε καμια περίπτωση να κάνεις carry με sombra χωρίς συνεργασία ομάδας, και ακόμα και αν ψιλομπορείς, σκέψου τι θα έκανες με tracer..

Δεν νομίζω ότι θέλει ιδιαίτερες αλλαγές, απλά είναι ο σχεδιασμός του χαρακτήρα έτσι, καταραμένη να είναι το χαμηλότερο winrate για πάντα στο ranked.

Δημοσ.

Το spread το δοκιμασα στο training , της sombra ειναι μικροτερο απο της tracer. Τωρα σαν character αυτην την στιγμη πιστευω ειναι πολυ καλα μιλωντας αποκλειστηκα για competitive κι οχι σε pro scene . Τουλαχιστον στο sr που παιζω κανει πολυ δουλεια σε 2cp(οχι σε αλλα mods) .Απλα αμα παιζεις με αλλα 2 supports θελεις ενα πολυ καλο dps ωστε κανει το dmg(χαρακτηριστικα επαιζα volskaya κι η αντιπαλη ομαδα ειχαν σαν dps καλο reaper κι sombra , πολυ δυσκολο παιχνιδι) . Δεν την εχω δει ποτε με ενα support κι εγω οταν προσπαθησα να παιξω sombra με ενα support οι teammates μου φοβονταν κι επαιρναν 2 support.Αμα η ομαδα σου ξερει να παιζει γυρω της μπορεις να εχεις ulti μεχρι κι 2 φορες σε ενα teamfight

Δημοσ.

Το spread το δοκιμασα στο training , της sombra ειναι μικροτερο απο της tracer. Τωρα σαν character αυτην την στιγμη πιστευω ειναι πολυ καλα μιλωντας αποκλειστηκα για competitive κι οχι σε pro scene . Τουλαχιστον στο sr που παιζω κανει πολυ δουλεια σε 2cp(οχι σε αλλα mods) .Απλα αμα παιζεις με αλλα 2 supports θελεις ενα πολυ καλο dps ωστε κανει το dmg(χαρακτηριστικα επαιζα volskaya κι η αντιπαλη ομαδα ειχαν σαν dps καλο reaper κι sombra , πολυ δυσκολο παιχνιδι) . Δεν την εχω δει ποτε με ενα support κι εγω οταν προσπαθησα να παιξω sombra με ενα support οι teammates μου φοβονταν κι επαιρναν 2 support.Αμα η ομαδα σου ξερει να παιζει γυρω της μπορεις να εχεις ulti μεχρι κι 2 φορες σε ενα teamfight

δεν ισχυει αυτο που γραφεις. πως ακριβως το δοκιμασες; αν πας στον πορτοκαλι στοχο με τα 4 πλακακια και ριξεις απο τα 15μ, ολα τα πλακακια φευγουν αμεσως με δυναμη με την Sombra, ενω με την Tracer θα κινηθουν πιο αργα 2 με 3 πλακακια αφου οι περισσοτερες σφαιρες πανε κεντρο.

Iσπανός που κοίταξε τα έξοδα αποστολής (κάτω αριστερά):

YMJ6Gqd.png

(βαριέμαι να ψάξω για εμάς :P)

τζαμπα πραμα.

Δημοσ.

Iσπανός που κοίταξε τα έξοδα αποστολής (κάτω αριστερά):

YMJ6Gqd.png

(βαριέμαι να ψάξω για εμάς :P)

Έλα μωρέ... κανά νεφρό, κανά συκώτι να πουλήσεις στους μαυραγορίτες, τα βγάζεις τα λεφτά :P Στο πιο σοβαρό όμως, αναρωτιέμαι γιατί βγαίνει τόσο ψηλά... Ακόμα και με φόρο εισαγωγής και μεταφορικά priority courier δεν νομίζω να βγαίνει τόσο ακριβό.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως νομίζω αν και δύσκολη να την μάθεις που κακά τα ψέματα απαιτεί skill είναι πολύ fun to play

μα ειναι fun το gameplay της, αλλιως δεν θα την ειχα για main. αλλα την εχουν σακατεψει σε τετοιο βαθμο, που καποια στιγμη κατανταει κουραστικο να κανεις την υπερπροσπαθεια για να πετυχεις κατι που μπορεις να κανεις πιο ευκολα με εναν αλλο ηρωα.

βασικα εχει παθει οτι ο vanilla Warlock απο το WOW, ηταν OP στην beta οποτε εφαγε χοντρο νερφαρισμα μεχρι που εγινε σχεδον αχρηστος στο τελικο παιχνιδι. τοτε τον παιρνανε στις ομαδες μονο για το soulstone και το summoning του. oπως την Sombra τωρα για το EMP της.

μετα τους πηρε 3 expansions για να ερθει στα ισα του. ξερω απο πρωτο χερι γιατι ειναι ο main μου. και ποιος εκανε το balancing τοτε; ο ιδιος τυπος που κανει το balancing στο OW τωρα...

Δημοσ.

Ειναι απολυτα κατανοητο και απαραιτητο να γινονται address τα bugs ή τα exploits ενος hero και ειδικα τα game breaking bugs.
Οχι ομως να την βαφτιζουμε αχρηστη λογω bugs βγαζοντας και απο την μυγα ξυγκι για να δικαιολογησουμε τις δικες μας αδυναμιες!

Δεν μιλω ως pro, αλλα τα νουμερα σε winrate/pickrate σε pro και μη σκηνη αλλα και τα αρθρα και τα κατεβατα με αναλυσεις παικτων, δεν συμφωνουν ιδιαιτερα με την αποψη που εχεις εσυ η οποια ειναι ακραια.

Η Sombra θελει mechanical skill (στο tracking) και game sense. Καποιος που ειναι καλος με την Tracer θα μεταβει με μεγαλυτερη ευκολια στην sombra χωρις να την καταστησει αχρηστη με το aim.
Με την Sombra ΔΕΝ πας ως flanker με σκοπο να κανεις picks, πας ως disruptor και εαν καταφερεις να τσιμπησεις εναν Zen, ακομα καλυτερα. Πας να βαρεσεις τους fat ωστε να γεμισεις το EMP ενω παραλληλα το team σε φορτιζει με τα hacked HealthPacks.
Παιρνεις Sombra για να παιξεις τον ρολο του support DPS, δηλαδη να κανεις disable ολοκληρη την αντιπαλη ομαδα ωστε να κανει wipe το main dps σου μαζι με τους λοιπους.
Γι'αυτο και αν πας να παιξεις τετοιο hero στο bronze/silver/gold, θα πρεπει να φτυσεις αιμα, ενω αντιθετα στα μεγαλυτερα ranks βγαζει massive value, ακομα και οσο ενα Graviton.

Το οτι δεν την παιζεις στο comp γιατι ειναι broken απο bugs ειναι δικαιολογιες του κωλου. -excuse my french-

Δημοσ.

για ποια νουμερα λες; αυτα εδω;

στους 3 τελευταιους μηνες ειναι 4η θεση απο το τελος σε pickrate και εχει το χαμηλοτερο winrate. μεμονωμενα, στο competitive τα νουμερα ειναι ακομη χειροτερα. ακομη και στο grandmaster rank, ειναι στον πατο.

τον τελευταιο μηνα εχει μια ανοδο και αυτο φανταζομαι λογω meta αλλαγης οπου βρηκε επιτελους καποια θεση σε 2 απο τους 15 χαρτες. εκτος και αν ξαφνικα οι προ μαθανε να την παιζουν σωστα μετα απο 9 μηνες.

και οι πανσοφοι pro τι ακριβως λενε στα ενημερωτικα βιντεακια τους; let me guess: οτι η ομαδα πρεπει να στηθει γυρω απο την Sombra και να υπαρχει αψογο communication coordination? αυτο δεν λενε;

ποιο ποσοστο του playerbase θα κατσει να το κανει αυτο; ποσα απο τα 30m παικτες θα το κανουν αυτο ωστε να ειναι χρησιμη η Sombra?

ενας χαρακτηρας που χρειαζεται τοσο μεγαλη στηριξη απο την υπολοιπη ομαδα για να αποδωσει, ειναι πρακτικα ανυπαρκτος σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση. οποτε παυει και να ειναι fun.

και αυτο δειχνει οτι υπαρχει θεμα με το σχεδιασμο του, οτι πραγματι χρειαζεται καποια buffs η ενα μικρο reworking.

υγ.τριχες, ουτε καν 2, σε ενα χαρτη μονο εχει κυριως χρηση, και μαλιστα με αρκετα losses:

Δημοσ.

Ελα ρε παιδιά τώρα, έλεος, έχει δίκιο ο Killik. Το spread της είναι για τον πούτσο, το damage της το ίδιο, μόνο το emp της αξίζει. Τώρα που την παίρνουν πιο πολλοί pro σε αγώνας αρχίσανε πάλι να λένε οτι είναι καλή μέχρι 3 εβδομάδες πριν όλοι λέγανε οτι είναι σκατά.

• Like 1
Δημοσ.

Εδω κοιταξα: https://www.overbuff.com/heroes/sombra/trends επιλεγοντας το competitive και το last 3 months.

Δεν την θεοποιησα την Sombra αλλα το kit της ειναι ιδιαιτερο και δεν κανει fit σε καθε comp/strategy ή map. Σε λαθος χερια σιγουρα ειναι σκουπιδι.
Αν την παιζετε dps τοτε καλα κανετε και κραζετε, αλλα δεν ειναι.

• Like 1
Δημοσ.

Εγω προσωπικα γιαυτο γουσταρω δυσκολους ηρωες που υπαρχουν οπως σομπρα και tracer, γιατι λιγοι ειναι αυτοι που νιωθουν να τους παιξουν. 

Επισης ερωτηση προς τον Κιλλικ. Λες για sombra main. Πριν βγει η sombra ποιον attack χαρακτηρα ειχαν main που αφησαν για να κανουν main την sombra που ειδικα στις αρχες ηταν χειροτερη? Για ranked απο master και πανω δεν σχολιαζω γιατι ουτως ή αλλως ειναι πολυ λιγοι αυτοι(και εχουν και κινητρο). Στα πιο χαμηλα,ανθρωπινα ρανκ που ειμαστε εμεις(ή στο quick play οπως εσυ)γιατι να παιζει καποιος sombra main οταν υπαρχουν πιο αποτελεσματικοι ηρωες απο αυτην για αυτα τα ranks?

Μαλιστα εσυ ο ιδιος που κραζεις των Καπλαν δεν ειχες γραψει στο θεμα αυτο αρχες του χρονου οτι παρατας το ranked επειδη πετυχαινες τρολ και πλεον θα επαιζες μονο sombra σε qp επειδη ξενερωσες για να την σπασεις στους υπολοιπους?

Η μηπως θυμαμαι λαθος?

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...