Προς το περιεχόμενο

Εργονομική καρέκλα γραφείου (για ψηλούς)

Alch3M1St

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ψάχνω περίπου 1+ χρόνο για να βρώ μια μεγάλη εργονομική καρέκλα γραφείου. Είμαι ψηλός (~2μ) και αδύνατος (όχι βαρύς, ογκώδης).

Όταν λέω εργονομική εννοώ να έχει

• Ρυθμιζόμενη Υποστήριξη στην μέση
  • Ρυθμιζόμενα μπράτσα με κίνηση πάνω-κάτω, μέσα-έξω
  • Μηχανισμό syncro
  • Ιδανικά και υποστηρικτικό κεφαλιού
  • και προφανώς να είναι άνετη

Όταν λέω διστάσεις εννοώ:

• Περίπου ύψος πλάτης 70εκατοστά + υποτηρικτικό κεφαλιού
  • >55 εκατοστά βάθος βάσης
  • Όσον αφορά το ύψος που ανεβαίνει η βάση και οι συμβατικές καρέκλες με καλύπτουν

Βρίσκομαι σε μια κατάσταση που έχω γυρίσει πάρα πάρα πολλά μαγαζιά στην Αθήνα και έχω δεί παρα πολλά site και σκέφτομαι πλέον εαν η λύση βρίσκεται μόνο με εισαγωγή (καλό θα ήταν όμως να την δοκιμάσω πρώτα, γι αυτό και δεν το τολμώ). Γνωρίζει κανείς που θα μπορούσα ενδεχομένως να βρώ τα παραπάνω χαρακτηριστικά ή ακόμα και αν έχει να προτείνει κάτι από εξωτερικό που να δούλεψε γι αυτόν;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 126
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Λοιπον, εχουμε το ιδιο υψος αλλα εγω ειμαι -ας το θεσω ετσι- μη αδυνατος  :-) .

Και με βρισκεις σε φαση αναζητησης αντιστοιχης καρεκλας.

Ειχα στο παρελθων και δικη μου αλλα και στην εργασια μου διαφορες "διευθυντικες" -τετοιου τυπου-με μεγαλη πλατη που πιστευα πως λογικα θα με βολευανε,αλλα παντα ειχα την αισθηση πως καμπουριαζα...

Διαπιστωσα δυστηχως μολις πολυ προσφατα πως αυτες οι καρεκλες ειναι παντελως λαθος για τα δικα μας υψη...Ο λογος->

Παρολο που εχουν ψηλη πλατη ειναι σχεδιασμενες για ατομα με χαμηλοτερα αναστηματα με σκοπο να καθοντε μεσα σε αυτην και το προσκεφαλο να στηριζει το κεφαλι.

Σε εμας το μαξιλαρι-προσκεφαλο φτανει μεχρι κατω απο τους ομους και μας σπρωχνει μπροστα,κανοντας μας να καμπουριαζουμε!

Θα διαπιστωσεις πως θα σου φανει πολυ πιο βολικη ακομα και αυτου του ειδος η καρεκλα με χαμηλη πλατη απο αυτες που σου περιεγραψα-προσωπικα δεν τις δοκιμαζα καν μεχρι πριν λιγο καιρο- .

Οπως ειπα στην αρχη ειμαι σε φαση και δικου μου ψαξιματος και εχω δει πανω απο 50 καρεκλες(praktiker/makro/ΙΚΕΑ*και αλλα καταστηματα) και μαλλων καταληγω στην bf4800.

*Μονο αυτη-καλoφτιαγμενη αλλα ακαταλληλη για ψηλους λογω μαξιλαριου- και αυτη μιας και στο Ηρακλειο το ΙΚΕΑ εχει μικρο καταστημα παραλαβης με ελαχιστα επιπλα.

Υ.Γ Εαν βρισκεσαι Αθηνα και σκοπευεις να βγεις ψαχτικη θα χαιρομουν να ακουσω και τις δικες σου εντυπωσεις.

Όλες αυτές που έστειλες δεν είναι ανατομικές εργασίας. Είναι διευθυντικές αναπαυτικές. Θα ενημερώσω εάν βρω κάτι αλλά δεν νομίζω να βρεθεί η λύση από ελλάδα.

Στο Link.png Site: Πλαίσιο    δοκίμασες την Ergohuman; Στα χρήματά της και αυτά που θες είναι μάλλον μοναδική επιλογή, μετά πάμε σε Link.png Site: HermanMiller , αλλά το ποσό πάει αρκετά ψηλά.

Προσωπικά για εργονομία και λειτουργικότητα και στην τιμή της, δεν βρήκα άλλη κάνοντας αντίστοιχη έρευνα με σένα. Βέβαια δεν κλείσαμε ακόμη αρκετό χρόνο/χρόνια ώστε να δω τι αντοχές θα έχει. Μέχρι τώρα δεν το μετάνιωσα.

Δεν ξέρω εάν έχεις δει κάποια σειρά από την Link.png Site: dxracer αλλα εάν ήταν εφικτό θα είχα πάρει.

Οι dxracer εχουν 300 ευρω! Mην μου πεις εχει και με 250, ειναι και τα μεταφορικα..

Υπαρχει και αυτη αλλα δεν ξερω τι παιζει, δεν την εχω δει απο κοντα...

http://www.plaisio.gr/epipla-grafeiou/epipla/karekla/Karekla-grafeiou-bucket-7201-black-and-red.htm

Οι dxracer εχουν 300 ευρω! Mην μου πεις εχει και με 250, ειναι και τα μεταφορικα..

Υπαρχει και αυτη αλλα δεν ξερω τι παιζει, δεν την εχω δει απο κοντα...

http://www.plaisio.gr/epipla-grafeiou/epipla/karekla/Karekla-grafeiou-bucket-7201-black-and-red.htm

Ναι αλλα μονο αιώρα που δεν γίνονται ^^

Καλησπέρα! Ψάχνω και εγω μια καρέκλα για γραφειο μέχρι 90€ εκει. Αυτη η διευθυντική επανω προκειται να αντέξει; Νορμαλ διαστάσεις βάρος κλπ.

Sent from my iPhone using Insomnia

Tου πλαισιου δεν με βολεψανε,

Η ergohuman πεφτει πολυ κοντη,τα δυο bucket φαινοντουσαν κατι παραπανω απο οκ κατασκεαυστικα αλλα για σωματωδης ειναι σχετικα στενες και προσωπικα δεν μου καθοντε καλα αισθητικα.

Προσωπικα πηγαινα για αυτη μιας και θεωρουσα πως ισως βολεψει αλλα δεν...

Η dxracer βγαζει μια σειρα για υψος 180-200 αλλα δεν μου παει να παραγγειλω χωρις να την εχω δοκιμασει-δει..

Ειδα και την markus αλλα και σε αυτην χρειζομαι ελαχιστα μεγαλυτερη πλατη.Ισως για μεχρι 1.90λιγο να ειναι βολικη.

Όλες αυτές που έστειλες δεν είναι ανατομικές εργασίας. Είναι διευθυντικές αναπαυτικές. Θα ενημερώσω εάν βρω κάτι αλλά δεν νομίζω να βρεθεί η λύση από ελλάδα.

Αυτες που παρεθεσα ειναι αυτες που εχω δοκιμασει,ουτε το συγκεκριμενο στυλ ψαχνω αποκλειστικα,ουτε το budget μου περιοριζετε σε αυτα τα ποσα.

Προφανως θα προτιμουσα εργονομικες αλλα το βλεπω αντιστοιχο ->καλυτερα θα τρεχεις με αρβυλες στο νουμερο σου παρα με το καλυτερο αθλητικο 3 νουμερα μικροτερα...

Εγώ προτείνω από IKEA markus

Την εχω 2 χρονια. Καθομαι πολλες ωρες στο PC. Ειμαι 1.90 και 110 κιλα. Οτι πολυθρονα ειχα τοσα χρονια χαλουσε σε 1 χρονο (ποιο πολυ χαλουσε το καθησμα γινοτανε σκληρο). Απο οταν πηρα την IKEA Markus βρηκα την υγεια μου (lol σαν διαφημηση τελεμαρκετιγκ ακουγετε :P) . Την εχω 2 χρονια και ειναι σαν να την πηρα τωρα. Απιστευτα αναπαυτικη. Την προτεινω ανεπιφυλακτα.

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...