Προς το περιεχόμενο

Overclocking FX-8350 on Gigabyte 990FXA-UD3

palios xristis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ο πρώτoς  μου υπολογιστής ήταν ο spectrum zx.

Ασχολούμαι επαγγελματικά με τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Άπειρες ώρες σε μοντάζ linear  και non linear. Ο εφιάλτης λέγεται RENTERING.

Ο προσωπικός υπολογιστής που κάνω τα δικά μου μοντάζ αποτελείται από:

1.Gigabyte GA-990FXA-UD3

2. OctalCore AMD FX-8350, 4000 MHz

3. DIMM3: Kingston HyperX KHX2400C11D3/ 2Χ8GΒ

4. Disk Drive OCZ-VERTEX3 ATA Device  (SATA-III)

Όπως γνωρίζετε το video HD είναι πολύ απαιτητικό και σας ρωτώ:

1.Μπορώ να χρονίσω τις μνήμες στα 2400 που τώρα δουλεύουν στα 1600;

2.Μπορώ να ανεβάσω τον επεξεργαστή στα 4600; (Από το πρόγραμμα AMD Catalyst control center όταν ανέβασα  τον επεξεργαστή στα 4600 στο premier cs6 έτρεμαν οι εικόνες του video στο play.

Στο κλοκάρισμα είμαι αρχάριος.

Μπορεί κανείς να μου προτείνει,  βήμα- βήμα , αν μπορώ να το κάνω και πώς;

Ευχαριστώ για την υπομονή σας 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αγαπητέ φίλε, thano 1972,

Σου παραθέτω όλα τα στοιχεία του υπολογιστή.

1.Gigabyte GA-990FXA-UD3

5.Τροφοδοτικό hec win 550 AB

6.Κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX 750  (2 GB)

7.Κουτί thermaltake xaser III αλουμινίου, μεγάλο 7 ανεμιστήρων.

Η ψύκτρα του επεξεργαστή ειναι της εταιρείας,της amd box.

Οταν δουλεύει στο μοντάζ και κάνει rendering ανεβαίνει στους 52 βαθμούς.

Αν όμως υπάρχει ανάγκη προσανατολίζομαι σ αυτή τη λύση

CORSAIR HYDRO SERIES H105 240MM EXTREME PERFORMANCE LIQUID CPU COOLER

Σ ευχαριστώ για το ενδειαφέρον σου.

με εργοστασιακη ψυκτρα και ανεβαινει μονο μεχρι 52?  απιθανο μου φαινεται...!!!    μηπως δεν ζοριζεται στο 100% ο επεξεργαστης.......?   

οι μνημες δεν νομιζω να τρεξουν στα 2400 με τιποτα ομως...!!!! ο memory controller του FX υποστηριζει εως 1866. αντε με OC, να φτασεις μεχρι 1900-2000.

cabdik οι μνημες θα ξεπερασουν κατα πολυ τις 2000 με overclock.

palios xristis πρεπει να βαλεις μια ψυχτρα για τον επεξεργαστη εαν θελεις να τον ανεβασεις.με την ερογστασιακη δεν θα γινει καθολου δουλεια.οταν το κανεις αυτο μας λες για να σου δωσουμε συμβουλες.

εγω το τροφοδοτικο πιο πολυ φοβαμαι.

• Like 1

cabdik οι μνημες θα ξεπερασουν κατα πολυ τις 2000 με overclock.

palios xristis πρεπει να βαλεις μια ψυχτρα για τον επεξεργαστη εαν θελεις να τον ανεβασεις.με την ερογστασιακη δεν θα γινει καθολου δουλεια.οταν το κανεις αυτο μας λες για να σου δωσουμε συμβουλες.

εγω το τροφοδοτικο πιο πολυ φοβαμαι.

με διαιρετη εννοεις?  ή χωρις?

με διαιρετη ΟΚ.

απλα πρεπει και αυτος που θα κανει OC, να γνωριζει καποια βασικα -τουλαχιστον- για να το κανει.  οσο κι αν εχει γινει ευκολο, πλεον..!!

Αγαπητέ φίλε, thano 1972,

Σου παραθέτω όλα τα στοιχεία του υπολογιστή.

1.Gigabyte GA-990FXA-UD3

5.Τροφοδοτικό hec win 550 AB

6.Κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX 750  (2 GB)

7.Κουτί thermaltake xaser III αλουμινίου, μεγάλο 7 ανεμιστήρων.

Η ψύκτρα του επεξεργαστή ειναι της εταιρείας,της amd box.

Οταν δουλεύει στο μοντάζ και κάνει rendering ανεβαίνει στους 52 βαθμούς.

Αν όμως υπάρχει ανάγκη προσανατολίζομαι σ αυτή τη λύση

CORSAIR HYDRO SERIES H105 240MM EXTREME PERFORMANCE LIQUID CPU COOLER

Σ ευχαριστώ για το ενδειαφέρον σου.

Εχω τον επεξεργαστή σου, έχω και την μητρική σου σαν δεύτερη, αλλά και παρόμοια μητρική που φοράω τώρα, την UD7.

Επίσης έχω και μνήμες στα 2133Mhz όπως θα δεις στην υπογραφή μου , οπότε γνωρίζω αρκετές από τις περιέργειες αλλά και από τις διαδικασίες που χρειάζεται να κάνεις.

Λοιπόν ! Για να ανεβάσεις τον επεξεργαστή χρειάζεσαι μια πάρα πολύ καλή aftermatker ψύκτρα !  Με την μαμά ψύκτρα δεν μπορείς ...

Εδώ δεν μπορώ να καταλάβω πως αντέχεις και από τον θορυβο που παράγει, ειδικά σε full load διαρκείας = rendering ....

Αν λοιπόν θες να ανεβάσεις τον επεξεργαστή σου , πρέπει να αγοράσεις ψύκτρα !

Ή θα πας σε μια πολύ καλή αερόψυκτρα ή θα πας με μια καλή υδρόψυξη !

Από αυτό εξαρτάται και το κατά πόσο θα μπορέσεις να τον ανεβάσεις !

Τέλος να σου πω πως το OVERCLOCK ΔΕΝ θα το κάνεις ούτε από τον CATALYST , ούτε από το AOD , ούτε από κάποιο άλλο πρόγραμμα της μητρικής του τύπου easy tuner, i tuner κ.λ.π.

Θα το κάνεις από το bios της μητρικής με βάση αυτών που θα σου πούμε.

Ο επεξεργαστής θα ανέβει αρκετά, οι μνήμες σου δεν ξέρω κατά πόσο σε GIGABYTE μητρική, θα καταφέρουν να ανέβουν στα 2400 ...

Τέλος πες μας και την έκδοση της μητρικής σου !

Με αυτό θα καταλάβουμε αν έχει LLC , αν απενεργοποιείται το APM MASTER MODE ή όχι , και γενικά με ποιον τρόπο θα κλοκάρεις καλύτερα και σταθεροτερα !

Αρχικά όρισε ένα ποσό για ψύκτρα και εδώ είμαστε ! :-D

• Like 4

Λοιπόν, πρώτον, όπως είπε ο Thanos1972 το τροφοδοτικό είναι λίγο επίφοβο για oc γιατί εκεί ψηλά ο 8350 ζητάει πολλά( δες την υπογραφή μου και θα καταλάβεις). Δώσε μπάτζετ.

Δευτέρον, θα χρειαστείς μια πολύ καλή αερόψυκτρα ή μια καλή υδρόψυξη, η μαμά είναι μονάχα για καθημερινό browsing και εσύ κάνεις rendering οπότε πρέπει να παίζει κοντά στις 2500 στροφές μην πω και παραπάνω, πολύς θόρυβος!

Από εμένα υδρόψυξη θα ήταν καλύτερα. Δώσε μπάτζετ και τα λέμε.

Τρίτον, πεσμας το revision της μητρικής για να δούμε τι παίζει και να σου πούμε όπως είπε ο adtakhs!

• Like 1

Λοιπόν, πρώτον, όπως είπε ο Thanos1972 το τροφοδοτικό είναι λίγο επίφοβο για oc γιατί εκεί ψηλά ο 8350 ζητάει πολλά( δες την υπογραφή μου και θα καταλάβεις). Δώσε μπάτζετ.

τι να καταλαβει κανεις, ρε συ STORM απο την υπογραφη?  γραφεις 8350 στα 5ghz, με τροφοδοτικο 730W.....! 

εχεις μετρησει την MAX καταναλωση του συστηματος σου, να δεις ποσο πραγματικα καταναλωνει? αν ναι, ποσο?  ετσι θα δουμε ποσο τρωει ο 8350 οταν OCαρεται..!

στα υπολοιπα συμφωνω..!

• Like 1

Εννοούσα ότι τον έχω στα 5ghz με υδρόψυξη και έχω και 200w τροφοδοτικό μεγαλύτερο από το δικό του.

Σε μπακαλίστικη μέτρηση που είχα κάνει σε αυτά τα ρολόγια και την 290 το μηχάνημα τραβούσε περίπου 590 watt σε load και περίπου 390 watt σε idle για αυτό και λέω ότι το τροφοδοτικό μάλλον δεν θα την παλέψει για πολύ.

@palios xristis

1) Το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς δεν υποστηρίζει CUDA

2) Είναι ενεργοποιημένο το Turbo από το BIOS της μητρικής;

3) Όταν κάνεις Rendering σε τι συχνότητα φτάνει το CPU; Αυτό μπορείς να το ελέγξεις με το CPUZ ή με το CoreTemp. Το πρώτο σου λέει περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα ενώ το δεύτερο λιγότερες αλλά μετράει και θερμοκρασία. Το δεύτερο χρειάζεται προσοχή κατά την εγκατάσταση καθώς εγκαθιστά Toolbars, κλπ. 

Σε δεύτερο στάδιο δεν προτείνω Overclocking από τη στιγμή που δεν γνωρίζεις και το σύστημα είναι της δουλειά σου. Τα παιδιά βέβαια θέλουν να σε βοηθήσουν σε αυτό που ζήτησες.

Ωστόσο θα πρότεινα μία Corsair H80i υδρόψυξη στην οποία θα ρυθμίσεις τους ανεμιστήρες τα γυρίζουν στις 900 σ.α.λ.

Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις λίγο καλύτερες θερμοκρασίες και πολύ λιγότερο θόρυβο.

Αν επιμένεις όμως στο OC, μπορείς να φτάσεις μέχρι 4.4GHz, το πολύ μέχρι 4.6GHZ. Όλα αυτά ανάλογα με το πόσο θόρυβο ανέχεσαι.

Εννοούσα ότι τον έχω στα 5ghz με υδρόψυξη και έχω και 200w τροφοδοτικό μεγαλύτερο από το δικό του.

Σε μπακαλίστικη μέτρηση που είχα κάνει σε αυτά τα ρολόγια και την 290 το μηχάνημα τραβούσε περίπου 590 watt σε load και περίπου 390 watt σε idle για αυτό και λέω ότι το τροφοδοτικό μάλλον δεν θα την παλέψει για πολύ.

μην κανεις μπακαλιστικες μετρησεις, μπορει να πεσεις πολυ εξω.....!!! 

το δικο μου, στα 4.2ghz ομως, τραβαει ΜΑΧ  360-380W, μετρημενο στην πριζα..!   θες να πιστεψω οτι στα 5ghz θα τραβαει σχεδον τα διπλασια?   

εχεις OCαρει και την καρτα γραφικων?  

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...