katergaris79 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δες εδω καποια σχετικα απο ανθρωπους περισσοτερο ειδικους απο εμας http://www.iatronet.gr/ygeia/psyxiki-ygeia/article/13727/o-rolos-toy-patera-stin-psyxiki-anaptyxi-toy-paidioy.html https://sciencearchives.wordpress.com/2013/09/17/%CE%BF-%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE/ Τα διάβασα με προσοχή και τα δύο. Είναι μια συνοπτική περιγραφή του "ρόλου" που η κοινωνία μας έχει αναθέσει στους άντρες. Αν γραφόταν σε άλλη χρονική στιγμή ή σε άλλο γεωγραφικό μήκος/πλάτος θα διαβάζαμε εντελώς άλλα πράγματα κι αυτό γιατί δε γράφεται κάτι που να αναθέτει κάποιο "ευθύνη" στον άντρα λόγω φύλου. Ούτε σε ένα σημείο δεν εντόπισα κάτι που δε θα μπορούσε να κάνει μια γυναίκα. Εντόπισες εσύ;
adi32 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Διαβασε εκει που λεει: ....... Η σεξουαλική ταυτότητα του παιδιού εξαρτάται σε ένα μεγάλο βαθμό από τη στάση του πατέρα. Όταν ο πατέρας απουσιάζει, το πρότυπό του μένει κενό και αφήνεται στο παιδί να ανακαλύψει στα τυφλά την έννοια της ανδρικής του ταυτότητας.........
katergaris79 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Διαβασε εκει που λεει: ....... Η σεξουαλική ταυτότητα του παιδιού εξαρτάται σε ένα μεγάλο βαθμό από τη στάση του πατέρα. Όταν ο πατέρας απουσιάζει, το πρότυπό του μένει κενό και αφήνεται στο παιδί να ανακαλύψει στα τυφλά την έννοια της ανδρικής του ταυτότητας......... Το διάβασα αλλά είπα να μην το σχολιάσω το συγκεκριμένο για να μην πεις ότι προβοκάρω. Το συγκεκριμένο σημείο (όπως και ένα ακόμα στο ίδιο κείμενο) υπονοεί ότι η σεξουαλική ταυτότητα κάποιου ανθρώπου εξαρτάται από κάτι άλλο και δεν έχει γεννηθεί με αυτή. Εδώ και πολλά χρόνια η επιστήμη έχει δώσει την απάντηση της στο συγκεκριμένο θέμα και έχει αναλυθεί στο συγκεκριμένο τόπικ πολλάκις. Το μόνο πράγμα, λοιπόν, που βρήκες να μου πεις ότι δεν μπορεί να κάνει μια μητέρα σε σχέση με έναν πατέρα είναι κάτι που ΔΕΝ μπορεί να κάνει ούτε ο πατέρας γιατί η σεξουαλική ταυτότητα είναι στη φύση του καθενός μας. Δε μας επηρεάζει κάτι στο να την επιλέξουμε γιατί πολύ απλά δεν την επιλέγουμε. Υ.Γ. Φυσικά, ακόμα και όσα λέει το κείμενο να ασπαστούμε, δεν καταλαβαίνω γιατί μια τέτοια κουβέντα δεν μπορεί να την κάνει μια μητέρα με το παιδί της! 1
suffocater Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Το μόνο πράγμα, λοιπόν, που βρήκες να μου πεις ότι δεν μπορεί να κάνει μια μητέρα σε σχέση με έναν πατέρα είναι κάτι που ΔΕΝ μπορεί να κάνει ούτε ο πατέρας γιατί η σεξουαλική ταυτότητα είναι στη φύση του καθενός μας. Δε μας επηρεάζει κάτι στο να την επιλέξουμε γιατί πολύ απλά δεν την επιλέγουμε. Υ.Γ. Φυσικά, ακόμα και όσα λέει το κείμενο να ασπαστούμε, δεν καταλαβαίνω γιατί μια τέτοια κουβέντα δεν μπορεί να την κάνει μια μητέρα με το παιδί της! Ευτυχώς που οι γονείς μου δεν βρίζουν τις ετεροφυλοφιλες σχέσεις,διότι θα επρεπε να γίνω gay μετά και θα αντιμετώπιζα τα ίδια προβλήματα Εγώ τυχαία βγηκα str8. Είχα φτάσει στα 8,οταν συνειδητοποίησα οτι μου άρεσε η μαγδα και όχι ο κώστας,οι γονείς μου δεν μου ειχαν μιλήσει ακόμα για το αν πρεπει να μου αρέσουν οι αντρες ή οι γυναίκες και έτσι το ΠΗΡΑ ΠΑΝΩ ΜΟΥ να προσδιοριστώ. ΕΡΙΞΑ ΕΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑ! ΚΟΡΩΝΑ-θα γουστάρω λουκάνικα ΓΡΑΜΜΑΤΑ-θα γουστάρω ντομάτες. Τελικά εκατσαν γραμματα. Τυχερός ημουν,γιατι δεν μου άρεσαν τα λουκάνικα. 1
insomnia888 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Εγώ τυχαία βγηκα str8. Είχα φτάσει στα 8,οταν συνειδητοποίησα οτι μου άρεσε η μαγδα και όχι ο κώστας,οι γονείς μου δεν μου ειχαν μιλήσει ακόμα για το αν πρεπει να μου αρέσουν οι αντρες ή οι γυναίκες και έτσι το ΠΗΡΑ ΠΑΝΩ ΜΟΥ να προσδιοριστώ. ΕΡΙΞΑ ΕΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑ! ΚΟΡΩΝΑ-θα γουστάρω λουκάνικα ΓΡΑΜΜΑΤΑ-θα γουστάρω ντομάτες. Τελικά εκατσαν γραμματα. Τυχερός ημουν,γιατι δεν μου άρεσαν τα λουκάνικα. Λατρεύω τα λουκάνικα, έχει το lidl κάτι λουκάνικα μεγάλα χοντρά και με ελαφριά κλίση...αλλά μάλλον μπήκα σε λάθος thread
tsakonas Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 προσεχε μη μπερδεψεις μονο τα wurst με τη βουρτσα 1
akpe Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Tελικά,το προβλημα που θα αντιμετώπιζε ενα παιδι μεγαλώνοντας με ομοφυλους γονεις,δεν θα ήταν αλλο απο τα ψυχολογικά που θα του δημιουργούσαν οι υπολοιποι που θα το εδειχναν με το δαχτυλο "να,αυτός ειναι με του γκει γονεις". Και ειναι κ ο λόγος που ενας λογικός γονιός δεν θα χαρεί,"αν του βγει το παιδι αδερφή". Οχι για κανέναν άλλο λόγο,αλλα επειδή ξέρει οτι θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στην αποδοχή του και την αντιμετώπιση απο όλη την υπόλοιπη κοινωνία. Αυτό ακριβώς εννοώ περί κοινωνικών λόγων Περί επιρροών, προτύπων και τα λοιπά, και τουλάχιστον όσο αφορά το θέμα προσδιορισμού. Ρε παιδιά, καταλαβαίνω ακριβώς τι θέλετε να πείτε, αλλά η αναδοχη παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και η επιρροή των παιδιών μελετάται από τους επιστήμονες εδώ και δεκαετίες. Δείγματα εδώ, εδώ, εδώ, και σούμα εδώ. Αν υπήρχε θέμα επιρροής στον προσδιορισμό της σεξουαλικής ταυτότητας,δεν πιστεύετε πως θα είχαμε έστω ένα στοιχείο;
philos Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Αξίζει να αναφερθεί στην όλη συζήτηση και το γεγονός ότι υπάρχουν ομοφυλόφιλοι που - μιας που δεν είναι στείροι - κάνουν παιδιά με εναλλακτικές μεθόδους και διατηρούν οικογένεια. Στην Ελλάδα υπάρχει η οργάνωση "Οικογένειες Ουράνιο Τόξο". http://ouraniotoksofamilies.blogspot.gr/ Εδώ μπορείτε να δείτε την ομιλία της Στέλλας Μπελλιά (πρόεδρος της παραπάνω οργάνωσης) στη Βουλή για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών με παιδιά: Μιλάει και για τη δική της εμπειρία ως μητέρα που μεγαλώνει τα 5 παιδιά της με τη σύντροφό της. Πιστεύω ότι πριν ή παράλληλα με το θέμα των υιοθεσιών, θα πρέπει να αναγνωριστούν τα δικαιώματα αυτών των ομόφυλων ζευγαριών απέναντι στα παιδιά τους (πχ η σύντροφος μιας γυναίκας που γέννησε ένα παιδί, να αναγνωρίζεται νομικά και ως γονιός του παιδιού αυτού) κτλ. Και κάτι επιπλέον που αναφέρθηκε στην παραπάνω ομιλία: δύο ετεροφυλόφιλοι μπορούν - και πολλοί από αυτούς - κάνουν παιδιά "για πλάκα". Δύο άτομα ετερόφυλα ή ομόφυλα που αποφασίζουν να υιοθετήσουν ή να κάνουν δικά τους παιδιά με εναλλακτικές μεθόδους (γεγονότα που απαιτούν ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ), το κάνουν πολύ πιο συνειδητοποιημένα και έτοιμα από πολλούς από αυτούς που έχουν "απλόχερα από τη φύση" τη δυνατότητα να τεκνοποιήσουν. Και ναι, εδώ δεν μιλάμε για φύση και φυσιολογικό (έννοιες που για μένα προσωπικά θα πρέπει να είναι αδιάφορες για τον άνθρωπο), αλλά για πιο αντικειμενικά ιδανικά που δεν είναι άλλα από το να μεγαλώνει ένα παιδί σε καλές συνθήκες, χωρίς βία και με αγάπη. 1
zio10 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Αρα μεταξυ gay ζευγαριου και ιδρυματος εσυ επιλεξεις το σωστο ιδρυμα... Μεταξυ μη σωστου ιδρυματος και σωστου gay ζευγαριου τι επιλεγεις? Εννοεις παρθενος απο πισω? Στο διλημμα μου δεν ετεθησαν ετεροφυλα ζευγαρια. Κακώς, αφού υπάρχει η επιλογή (που είναι και η πιο κοντινή στη φυσιολογική οικογένεια) γιατί να την αφήσουμε έξω; 2
katergaris79 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Κακώς, αφού υπάρχει η επιλογή (που είναι και η πιο κοντινή στη φυσιολογική οικογένεια) γιατί να την αφήσουμε έξω; Νομίζω το ερώτημα τέθηκε για να βγουν κάποια συμπεράσματα σε σχέση με το πώς έχει ο καθένας στο μυαλό του το "καλό" μεγάλωμα ενός παιδιού. Από τη στιγμή που υπάρχουν ακόμα φωνές που λένε ότι καλύτερα να μεγαλώσει ένα παιδί σε ίδρυμα παρά με γονείς του ίδιου φύλου, όσες έρευνες κι αν παραθέσει κάποιος, όσα παιδιά κι αν μεγαλώσουν με gay γονείς ανά τον κόσμο εδώ και τόσα χρόνια, κάποια πράγματα είναι τόσο σφηνωμένα στα μυαλά κάποιων που δεν αλλάζουν. 1
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Με τις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο και την Στέλλα συνεργάζομαι αρκετά χρόνια ακτιβιστικά.Είχα ποστάρει κ γω το ίδιο βιντεάκι τον Δεκέμβριο που η Στέλλα τα σπάει πραγματικά μέσα στη Βουλή.Μάλιστα μας είχε προσκαλέσει στην Ελλάδα κάποιες φορές να μιλήσουμε ως γκέι πατεράδες (btw έφτασε ήδη τα 6 πλέον ο γιος μου) αλλά δυστυχώς ποτέ δεν τα κατάφερναμε να ταξιδέψουμε. Αναφορικά με το δεύτερο άρθρο το μόνο που βλέπω απο τα όσα λέει η συνάδελφος (στο 2ο λινκ του adi32) είναι κάποιες γενικεύσεις οι οποίες κιόλας δεν υποστηρίζονται από κάποια πηγή ενώ αφήνουν χώρο για υπαινιγμούς.Γι αυτό λέω εδώ κ χρόνια πως ακόμα κ ανάμεσα σε εμάς τους ίδιους τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας πρέπει να πέσει τρελή επιμόρφωση τόσο συγκεκριμένα για την LGBT γονεικότητα όσο κ για το πως εμείς οι ίδιοι ως ψυχολόγοι εκφραζόμαστε στον δημόσιο λόγο αναφορικά με τέτοια ζητήματα. Στο προκείμενο και για να μιλάμε τεκμηριωμένα δείτε από την τεχνική έκθεση της AAP το εμπειρικό/ερευνητικό meta-analysis (το χω ξανα χώσει παλιότερα) με στοιχεία σε βάθος 30ετίας από Αμέρικα. Promoting the Well-Being of Children Whose Parents Are Gay or Lesbian http://pediatrics.aappublications.org/content/131/4/e1374 Extensive data available from more than 30 years of research reveal that children raised by gay and lesbian parents have demonstrated resilience with regard to social, psychological, and sexual health despite economic and legal disparities and social stigma. Many studies have demonstrated that children's well-being is affected much more by their relationships with their parents, their parents' sense of competence and security, and the presence of social and economic support for the family than by the gender or the sexual orientation of their parents. Lack of opportunity for same-gender couples to marry adds to families’ stress, which affects the health and welfare of all household members. Because marriage strengthens families and, in so doing, benefits children’s development, children should not be deprived of the opportunity for their parents to be married. Paths to parenthood that include assisted reproductive techniques, adoption, and foster parenting should focus on competency of the parents rather than their sexual orientation. btw η παραπάνω έκθεση ήταν μια από τις εκατοντάδες από τους Αμερικάνικους επαγγελματικούς συλλόγους που κατατέθηκαν υποστηρικτικά στον Obergefell στο Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ κ έβαλε κ αυτή το λιθαράκι της για να επιτραπούν οι γκέι γάμοι και στις 50 πολιτείες.
zio10 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Νομίζω το ερώτημα τέθηκε για να βγουν κάποια συμπεράσματα σε σχέση με το πώς έχει ο καθένας στο μυαλό του το "καλό" μεγάλωμα ενός παιδιού. Από τη στιγμή που υπάρχουν ακόμα φωνές που λένε ότι καλύτερα να μεγαλώσει ένα παιδί σε ίδρυμα παρά με γονείς του ίδιου φύλου, όσες έρευνες κι αν παραθέσει κάποιος, όσα παιδιά κι αν μεγαλώσουν με gay γονείς ανά τον κόσμο εδώ και τόσα χρόνια, κάποια πράγματα είναι τόσο σφηνωμένα στα μυαλά κάποιων που δεν αλλάζουν. Για μένα είναι τελευταία επιλογή να μεγαλώσει με γονείς του ίδιου φύλου. Δεν ξέρω αν είναι καν επιλογή δηλαδή. Από 'κει και πέρα, λίγο μετράει η γνώμη μας, ό,τι θέλουν θα κάνουν. 1
katergaris79 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Για μένα είναι τελευταία επιλογή να μεγαλώσει με γονείς του ίδιου φύλου. Δεν ξέρω αν είναι καν επιλογή δηλαδή. Από 'κει και πέρα, λίγο μετράει η γνώμη μας, ό,τι θέλουν θα κάνουν. Μα εδώ είναι το θέμα. Ένα ζευγάρι straight πραγματικά ό,τι θέλει θα κάνει. Ένα ζευγάρι gay δεν μπορεί (στην Ελλάδα τουλάχιστον) να κάνει ό,τι θέλει. Αν έκαναν ό,τι ήθελαν δε θα υπήρχε αυτό το τόπικ όπως δεν υπάρχει "Το thread των straight δικαιωμάτων". 1
zio10 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Μα εδώ είναι το θέμα. Ένα ζευγάρι straight πραγματικά ό,τι θέλει θα κάνει. Ένα ζευγάρι gay δεν μπορεί (στην Ελλάδα τουλάχιστον) να κάνει ό,τι θέλει. Αν έκαναν ό,τι ήθελαν δε θα υπήρχε αυτό το τόπικ όπως δεν υπάρχει "Το thread των straight δικαιωμάτων". Εννοούσα ό,τι θέλουν θα κάνουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις. 1
Τοξοβόλος___U__K Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Ένα ζευγάρι gay δεν μπορεί (στην Ελλάδα τουλάχιστον) να κάνει ό,τι θέλει. Eιδικά ένα ομόφυλο ζευγάρι ανδρών στην Ελλάδα.Για τα ζευγάρια γυναικών υπάρχει κάποιος λίγος χώρος για μανούβρες όπως φαίνεται εξάλλου κ βιωματικά από την ομιλία της Στέλλας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις