Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από αρκετά χρόνια με TN Panel στο PC, έχοντας αλλάξει αρκετές οθόνες και συνήθως να αγοράζω λίγο μεγαλύτερες από το Mainstream, σήμερα έκανα την αλλαγή.                post-115429-0-73055200-1415121308_thumb.jpg

Την οθόνη στον υπολογιστή την έχω περισσότερο για  Internet Browsing και παιχνίδια. Η Samsung 245B Plus με την οποία έμεινα περισσότερο καιρό από όλες, δυστυχώς άρχισε να παρουσιάζει πρόβλημα στο Panel (διαγώνιες αχνές γκρίζες γραμμές και μειωμένη ευκρίνεια), οπότε αναγκάστηκα να την πουλήσω έναντι μικρού ποσού.

Στη θέση της έβαλα την DELL P2414H μετά από αρκετή σκέψη. Ήμουν ανάμεσα σε 21:9, αλλά και σε 27άρι 2560x1440. Η πρώτη αναλογία με φόβισε. Η δεύτερη φόβισε την τσέπη μου, μιας και ήθελα 500€ για την οθόνη και άλλα 400€ περίπου για κάρτα γραφικών. Σχεδόν ένα χιλιάρικο δηλαδή.

Έτσι σκεπτόμενος, πήγα να αγοράσω την DELL U2414H. Διαβάζοντας το Review στο TFT Central , κατέληξα στην οικονομικότερη, P2414H και αφού διάβασα στο ίδιο Site το Review, πείστηκα.

Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση είναι η εξωτερική εμφάνιση της οθόνης και η αίσθηση υψηλής ποιότητας κατασκευής. Σε δεύτερη φάση έφαγα μία μικρή κρυάδα μιας και το Monitor μου φάνηκε να δείχνει το γκρι χρώμα πιο ροζέ. Η ευκρίνεια και οι γωνίες θέασης, όπως ήταν αναμενόμενο, είναι πολύ καλές. Όπως λέει και στο Review το Backlit bleeding είναι σχεδόν ανύπαρκτο.

Γνωρίζοντας ότι το κάθε οθόνη αν και ίδιο μοντέλο είναι διαφορετικές, έβαλα τα Settings του Calibration από το TFT Central.

post-115429-0-88927800-1415121133_thumb.jpg

Δεν ξέρω αν έτυχε, αλλά πράγματι με αυτά τα Settings το Monitor αν και λίγο πιο σκοτεινό, έγινε πιο ξεκούραστο και έφυγε το ροζέ χρώμα. Να πω ότι έκανα στην αρχή το Calibration από το εργαλείο των Windows, στο οποίο όμως δεν άλλαξα κάτι μιας και όλα φαίνονταν σωστά.

Θα ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο είναι σωστή η κίνηση που έκανα να βάλω δηλαδή τα Settings από το Calibration του TFT Central και αν υπάρχει κάποιος που η δουλειά του να είναι το Calibration οθονών.

Δημοσ.

ναι απο το TFT 

οχι λιγο ποιο πανω το εχω στο 45 γιατι το 34 ειναι καπως χαμηλο και το μονιτορ ειvαι σε καλα φωτιζομενο χωρο οντως αρχικα ηταν  καπως ροζ

Δημοσ.

Πολύ καλή αγορά , ήμουν και εγώ πριν λίγους μήνες στο ίδιο δίλημμα αλλά κατέληξα στην U2414H επειδή έχει περισσότερες συνδέσεις και φυσικά διαβάζοντας και το review στο tft central αλλά και από το TheLab.gr . Απλά θέλω να σε πω βλέποντας ότι έχεις nvidia κάρτα ότι ενδεχομένως μπορεί να χρειαστεί να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις για να έχεις καλύτερη εικόνα με σωστότερα χρώματα στην δική μου πάντως ήταν απαραίτητο .

Καταρχήν από το control panel της nvidia άλλαξε την ρύθμιση ''Μορφή ψηφιακού χρώματος'' στην καρτέλα '' Αλλαγή ρυθμίσεων χρώματος επιφάνειας εργασίας'' σε YCbCr444'' και στην συνέχεια διάβασε εδώ https://pcmonitors.info/reviews/dell-u2414h/   αλλά δεν είμαι σίγουρος αν χρειάζεται για την οθόνη σου αλλά κρίνοντας ότι οι οθόνες είναι πάνω κάτω ίδιες ίσως χρειαστεί να το κάνεις . 

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ καλή αγορά , ήμουν και εγώ πριν λίγους μήνες στο ίδιο δίλημμα αλλά κατέληξα στην U2414H επειδή έχει περισσότερες συνδέσεις και φυσικά διαβάζοντας και το review στο tft central αλλά και από το TheLab.gr . Απλά θέλω να σε πω βλέποντας ότι έχεις nvidia κάρτα ότι ενδεχομένως μπορεί να χρειαστεί να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις για να έχεις καλύτερη εικόνα με σωστότερα χρώματα στην δική μου πάντως ήταν απαραίτητο .

Καταρχήν από το control panel της nvidia άλλαξε την ρύθμιση ''Μορφή ψηφιακού χρώματος'' στην καρτέλα '' Αλλαγή ρυθμίσεων χρώματος επιφάνειας εργασίας'' σε YCbCr444'' και στην συνέχεια διάβασε εδώ https://pcmonitors.info/reviews/dell-u2414h/   αλλά δεν είμαι σίγουρος αν χρειάζεται για την οθόνη σου αλλά κρίνοντας ότι οι οθόνες είναι πάνω κάτω ίδιες ίσως χρειαστεί να το κάνεις . 

Σε έχω προλάβει.

http://www.insomnia.gr/topic/545819-full-rgb-via-hdmi-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-nvidia-fix/

;)

Δημοσ.

Επειδή δικό μου Monitor με IPS εκτός από του iMac δεν είχα, συνεχίζω να πιστεύω ότι η διαφορά δεν είναι χαοτική σε σχέση με ένα TN Panel. Βέβαια δεν είχα φθηνά TN Panels.

Δημοσ.

ειχα ακριβο ΤΝ πανελ της εποχης του 2008-2009  200€+ τοτε σε σχεση με την p2414h που ειναι η πρωτη μου IPS η διαφορα ηταν αρκετα μεγαλη εχω να πω

• Like 1
Δημοσ.

ειχα ακριβο ΤΝ πανελ της εποχης του 2008-2009  200€+ τοτε σε σχεση με την p2414h που ειναι η πρωτη μου IPS η διαφορα ηταν αρκετα μεγαλη εχω να πω

Λογικό είναι.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Έχοντας την οθόνη αρκετό καιρό τώρα ώστε να έχω γνώμη, πιστεύω παιδιά πως μπροστά στου iMac δεν πιάνει μία. Δεν ξέρω. Αν έπαιρνα το 27άρι και δεν έδειχνε όπως του iMac θα είχα θέμα.
Μου κάνει εντύπωση που θεωρείται τόσο καλή όπως η U2414H.

Δεν λέω ότι δεν είναι καλή. Μια χαρά ξεκούραστη με πιστά χρώματα είναι. Του iMac είναι μακράν πιο καθαρή. Το γυαλί είναι; Δεν ξέρω...

Δημοσ.

Έχοντας την οθόνη αρκετό καιρό τώρα ώστε να έχω γνώμη, πιστεύω παιδιά πως μπροστά στου iMac δεν πιάνει μία. Δεν ξέρω. Αν έπαιρνα το 27άρι και δεν έδειχνε όπως του iMac θα είχα θέμα.

Μου κάνει εντύπωση που θεωρείται τόσο καλή όπως η U2414H.

Δεν λέω ότι δεν είναι καλή. Μια χαρά ξεκούραστη με πιστά χρώματα είναι. Του iMac είναι μακράν πιο καθαρή. Το γυαλί είναι; Δεν ξέρω...

Δεν έχει antiglare το imac και γι'αυτό δείχνει έτσι.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω το ιδιο Monitor εδω και 2 βδομαδες. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος λογου PWM DIMM Free (που σημαινει απιστευτα ξεκουραστη) και λογο εξερετικα χαμηλου Input Lag (μολις 1.05 ms συμφωνα με το TFT Central).

Επισεις να ξερεις οτι στο συκγεκριμενο Monitor μπορεις πολυ ευκολα να το κανεις Overcloaking στα 80 Hz μεσω Display Port χωρις να προκαλεσεις καποια βλαβη εστω και μακροπροθεσμα. Στα 80 Hz ειναι ακομα ποιο ανταποκρισημη και ποιο Smooth κινηση σε ολα γενικα. Αν θελεις βοηθεια για το πως να το κανεις εδω ειμαστε.

Επισεις οσο αφορα την οθονη του iMac ειναι ακριβως αυτο που ειπε ο φιλος απο πανω. Λογου Antiglaire Coating. Υπαρχει τροπος βεβαια να το αφερεσεις αλλα προσωπικα δεν στο συνιστω γιατι ειναι πολυ ευαισθητη μετα να χαλασει. 

http://www.overclock.net/t/1216559/how-to-remove-anti-glare-coating-from-a-dell-u2312hm-monitor-and-others

Επεξ/σία από Zergoulini
  • Like 1
Δημοσ.

Μολις παρηγγειλα την συγκεκριμενη οθονη απο digideli . Μπορεις να δωσεις περισσοτερες πληροφοριες για το oc στα 80Hz και να αναφερεις σε ποιες περιπτωσεις αξιζει ;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...