sea-marine Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Καλημέρα σε όλους! Είμαι καινούριος εδώ και άπειρος στον προγραμματισμό αλλά τον γουστάρω πάρα πολύ και θέλω να εμβαθύνω όσο γίνεται περισσότερο. Πέρυσι που πήγαινα Γ' Λυκείου από τεχνολογική κατεύθυνση, κάναμε μια εκπαιδευτική γλώσσα προγραμματισμού, τη Γλωσσομάθεια. Τώρα προσπαθώ να μάθω την Pascal και την Python και έχω το εξής πρόβλημα...στην Pascal, έκανα Compile ένα πρόγραμμα και δημιουργήθηκε το εκτελέσιμο αρχείο χωρίς κανένα συντακτικό σφάλμα αλλά το εκτελέσιμο αρχείο, όταν το ανοίγω, ανοίγει και κλείνει μόνο του τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνω να δω τι γράφει. Τι μπορώ να κάνω? Στην Python δεν ξέρω πως να κάνω εκτελέσιμο αρχείο...πώς γίνεται? Επίσης μπορείτε να μου πείτε αν υπάρχει μια αντίστοιχη γλώσσα προγραμματισμού που να μπορεί να λειτουργήσει σε Windows 7 οπωσδήποτε σε Android? (αν υπάρχει, θα παρατήσω την Pascal). Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων!!!
TheELF Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 στην Pascal, έκανα Compile ένα πρόγραμμα και δημιουργήθηκε το εκτελέσιμο αρχείο χωρίς κανένα συντακτικό σφάλμα αλλά το εκτελέσιμο αρχείο, όταν το ανοίγω, ανοίγει και κλείνει μόνο του τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνω να δω τι γράφει. Αν είναι απλό πρόγραμμα χωρίς γραφικό περιβάλλον μην το τρέχεις με διπλό κλικ αλλά μπες μέσα στην κονσόλα ,start+r γράφεις cmd και πατάς enter, σύρε το εικονίδιο στο μαύρο πλαίσιο και πάτα ξανά enter.
sea-marine Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Το έκανα και έτρεξε... Σε ευχαριστώ πολύ! Υπάρχει όμως τρόπος να το ανοίγω με διπλό κλικ και να τρέχει μόνο του?
TheELF Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Θα πρέπει να του φτιάξεις γραφικό περιβάλλον που να μην κλείνει μόνο του,δηλαδή να έχει κανονικό παράθυρο τον windows που θα πρέπει να πατήσεις το Χ για να φύγει. Διαφορετικά μπορείς να κάνεις μια συντόμευση από το πρόγραμμά σου που να το ξεκινάει μέσα από το dos-box.
sea-marine Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Είσαι σαφής! Πώς μπορώ να του φτιάξω το γραφικό περιβάλλον?
Moderators Kercyn Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποια εξωτερική βιβλιοθήκη ή toolkit που να χειρίζεται GUI. Με μια γρήγορη αναζήτηση βρήκα αυτό.
sea-marine Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2014 Συγνώμη αλλά δεν τα πάω ιδιαίτερα καλά με τα αγγλικά... Είμαι καινούριος στον προγραμματισμό και δεν γνωρίζω πολλές ορολογίες.
Moderators Kercyn Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Άμα δεν ξέρεις κάποια ορολογία μπορείς να ψάξεις να δεις τι σημαίνει. Έτσι σιγά σιγά θα μαθαίνεις τι σημαίνουν όλες αυτές οι ορολογίες και δε θα έχεις πρόβλημα. Κανείς δεν ξεκινάει ξέροντάς τα όλα. Όσο για τα Αγγλικά, η πλειοψηφία της βιβλιογραφίας είναι σ' αυτή τη γλώσσα, οπότε πρέπει να τη μάθεις αν θες να συνεχίσεις. Επίσης, μιας και τώρα ξεκινάς καλό θα ήταν να αφήσεις το GUI και να επικεντρωθείς περισσότερο σε αλγοριθμικά προβλήματα ή στην καλύτερη εκμάθηση της γλώσσας.
migf1 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2014 ... Τώρα προσπαθώ να μάθω την Pascal και την Python και έχω το εξής πρόβλημα...στην Pascal, έκανα Compile ένα πρόγραμμα και δημιουργήθηκε το εκτελέσιμο αρχείο χωρίς κανένα συντακτικό σφάλμα αλλά το εκτελέσιμο αρχείο, όταν το ανοίγω, ανοίγει και κλείνει μόνο του τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνω να δω τι γράφει. Τι μπορώ να κάνω? Δοκίμασε να βάλεις τις παρακάτω εντολές πριν το τελευταίο END. στον κώδικά σου: ... write( 'Press ENTER to continue...' ); readln end. Στην Python δεν ξέρω πως να κάνω εκτελέσιμο αρχείο...πώς γίνεται? Η Python είναι interpreted γλώσσα. Μπορείς είτε να τρέξεις τον κώδικά σου μέσα στον IDLE interpreter που έρχεται μαζί με την γλώσσα, είτε να καλέσεις τον κώδικά σου από τη γραμμή εντολών ως παράμετρο της εντολής: python (π.χ. python mycode.py). Μπορείς να παράξεις και εκτελέσιμο, με 3rd party εργαλεία (π.χ. το cx_Freeze) αλλά δεν είναι βολικό κατά την διάρκεια ανάπτυξης του προγράμματος (όταν τελειώσει η ανάπτυξη μπορείς να το κάνεις "freeze" για να το διαθέσεις και σε όσους δεν έχουν εγκατεστημένη python στους υπολογιστές τους). Επίσης μπορείτε να μου πείτε αν υπάρχει μια αντίστοιχη γλώσσα προγραμματισμού που να μπορεί να λειτουργήσει σε Windows 7 οπωσδήποτε σε Android? (αν υπάρχει, θα παρατήσω την Pascal). Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων!!! Η Java SE είναι η κατεξοχήν γλώσσα προγραμματισμού σε Android, μαζί με το εξειδικευμένο framework/api της Google.
Alch3M1St Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2014 Εγω θα σου προτείνω μια πορεία για να μάθεις προγραμματισμό και να γίνεις Guru επειδή βλέπω ότι έχεις όρεξη και εσύ κρίνεις και κρατάς ότι σου αρέσει: 1) Ακαδημαϊκή αυτοεκπαίδευση μέσω sites όπως Coursera, Udacity, EDXOnline για τα βασικά. Σε αυτά τα site έχει πανεπιστημιακά μαθήματα δωρεάν προς το κοινό, με βιντεο και ασκήσεις. π.χ. https://www.udacity.com/course/cs101 https://www.coursera.org/course/programming1 (κάνε και εσύ την έρευνα σου αλλά κράτο το σε βασικό επίπεδο, μην θεωρήσεις ότι αυτά είναι εύκολα και παρακάμψεις διότι χρειάζεσαι βάσεις που δεν έχεις) 2) Βρές κάτι που θέλεις να φτιάξεις, όσο τρελό και να είναι αυτό π.χ. ένα social network, ένα εορτολόγιο σε android, ένα παιχνίδι (αυτό είναι πολύ δύσκολο άστο για πιο μετά) ..................... 3) Κάνε εξειδικευμένα μαθήματα πάνω σε αυτό που σου αρέσει από site όπως: http://www.codecademy.com/ https://www.codeschool.com/ http://teamtreehouse.com/ πχ για android http://teamtreehouse.com/library/build-a-simple-android-app (Μην φοβηθείς να πληρώσεις μερικά χρήματα τον μήνα για να μάθεις από επαγγελματίες, κάθε 1 ευρώ που θα δίνεις θα κερδίζεις 10 ώρες κόπου προσωπικού. Χρησιμοποίησε prepaid καρτες) 4) Βρες βιβλία που εξειδικεύονται σε αυτό που σου αρέσει να κάνεις και διάβασε τα (Mάθε καλά αγγλικά) 5) Ρώτα σε forum συγκεκριμένα πράγματα που κολλάς για να πάρεις συγκεκριμένες απαντήσεις (τονίζω το συγκεκριμένα) 6) Διαβαζε blogs και άρθρα που σε μαθαίνουν πρακτικά πραγματα και παρακολούθησε communities που ασχολούνται με αυτά που σου αρέσουν πχ. άμα θες να μάθεις προγραμματισμό -> http://www.reddit.com/r/learnprogramming/ 7) Συνέχισε την αυτοεκπαίδευση σου μέσω MOOC sites όπως Coursera, Udacity, EDXOnline για να καλύπτεις σιγά σιγά όλα τα μαθήματα που πρέπει να έχει κάνει ένας μηχανικός υπολογιστών (αυτό θα το δεις ελέγχοντας το προγραμμα σπουδών πανεπιστημίων). 3
TheGifer Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Νοεμβρίου 2014 Εγώ απλά θα προτείνω το Eclipse για να τρέχεις κ να γράφεις τα προγράμματα σου, κάνει και unti bugging , επίσης πιστεύω ότι η python είναι πολύ καλή γλώσσα για να ξεκινήσεις! Μπορώ να σου δώσω διαφάνειες pdf από το πανεπηστήμιό μου αν θες, επικηνώνησε προσωπικά μαζί μου
sea-marine Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2014 Καλησπέρα Δεν μπόρεσα να μπω αυτές τις μέρες γιατί είχα τρεχάματα. Σας ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!!! Θα μελετήσω τώρα τα links. Να ρωτήσω και κάτι άλλο? Ξέρετε αν μπορώ να φτιάξω εκτελέσιμα αρχεία με τη Mathematica?
TheGifer Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Ναι μπορείς, αλλά να χρησημοποιείς κ το google, έχει απαντήσεις στα περισσότερα...
TheGifer Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2014 Σοβαρά τώρα; google, κ αν δν καταλαβαινεις κατι συγκεκριμενο τοτε ρωτάς εδώ, όχι για τα πάντα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα