Προς το περιεχόμενο

SSD Upgrade σε Z77 chipset

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από ToUtSi,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

λοιπον εχω μια Sabertoothh Z77 με 3770K και Dοminator Platinum 2x8gb 1866MhZ αυτην την στιγμη εχω ενα Intel 330 Series 120Gb θελω να περασω σε 2SSD των 256GB σε RAID ...

Περα απο τους SSD θα ηθελα να μαθω απο αλλους που εχουν Ζ77 τι SSD χρησιμοποιουν κλπ...

Σκεφτομουν για PCi-e αλλα δεν ξερω πως θα το διαχειριστει το Chipset...

ακουω προτασεις και αποψεις ....

Ευχαριστώ

ToUtSi

Δημοσ.

Δεν υπάρχει λόγο να βάλεις ssd PCi-e αφου υποστηρίζει η μητρική σου sata 3 , σε 250 gb μπορείς να δείς τους καινούργιους samsung http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=40007&cat=6&sub=318&pmanuf=12&sort=3&step=undefined

δηλαδη η pci δεν μπορει να τρεξει πιο γρηγορα απο την SATA 3 6Gb/s ?

ΑΝ ναι τοτε ξεχναω την pci πιστευα οτι ειναι πιο γρηγορες οι pci...

Δημοσ.

Δεν υπάρχει λόγο να βάλεις ssd PCi-e αφου υποστηρίζει η μητρική σου sata 3 .

Αυτό ακριβός! 

Κανένα πρόβλημα και από εδώ με 128gb Sandisk.

Δημοσ.

φανταζομαι οτι δεν χρειαζεται να αγορασω καποιο controller για Raid 0 με 2 Samsung 850 Pro....
Ακόμα να προσθέσω 2 βιντεακια που με βοηθησαν για καποιον που εχει τις ιδιες αποριες με εμενα

RAID 0 και 1

RAID 5 , 6 και 10 

Δημοσ.

Ο συνδιασμός του raid με 2 γρήγορους σύγχρονους δίσκους να δώσει αρκετά αυξημένες ταχύτητες τώρα ακριβή νούμερα δεν ξέρω να σου πω και εξαρτάται και απο τους δίσκους και τον controller της μητρικής

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

λοιπον εχω μια Sabertoothh Z77 με 3770K και Dοminator Platinum 2x8gb 1866MhZ αυτην την στιγμη εχω ενα Intel 330 Series 120Gb θελω να περασω σε 2SSD των 256GB σε RAID ...

Περα απο τους SSD θα ηθελα να μαθω απο αλλους που εχουν Ζ77 τι SSD χρησιμοποιουν κλπ...

Σκεφτομουν για PCi-e αλλα δεν ξερω πως θα το διαχειριστει το Chipset...

ακουω προτασεις και αποψεις ....

Ευχαριστώ

ToUtSi

Γειά σου φίλε, έχω ακριβώς τον ίδιο δίσκο με τον δικό σου, απλά έχω 2 σε RAID0.Περιμένω να μου έρθουν 2 Samsung 850 Pro 256GB για να τους αντικαταστήσω... :)

To PC μου:

Intel Core i7 4770K

ASUS MAXIMUS VII FORMULA (Z97)

16GB Ram Kinston HyperX Beast @2133Mhz

Τα νούμερα που μου δίνουν τώρα οι Intel είναι τα παρακάτω...

be6b7s.png

2rohteh.jpg

2meekh3.png

21mb4ue.png

Δεν έχουμε ίδιο Chipset οπότε δεν ξέρω αν θα έχεις ίδιες επιδόσεις.Αυτό που θα πρέπει οπωσδήποτε να κοιτάξεις είναι για το αν η ΜΒ σου υποστηρίζει το TRIM σε RAID0.Η Intel είχε ανακοινώσει ότι το "ενεργοποίησε" στο Ζ77 αλλά λειτουργεί υπό προυποθέσεις απ'ότι είχα διαβάσει (υποστήριξη απο τον controller που έχει ο SSD)...

Ελπίζω να σου έδωσα μια ιδέα...  :)

• Like 1
  • Λύση
Δημοσ.

Sorry για το hijack του τοπικ αλλά πόσο παραπάνω θα δώσει το raid?

Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App

κατι παραπανω σιγουρα... ετσι και αλλιως μονο windows Και προγρμματα θα εχω Θα βαλω ενα 3ο δισκο 1ΤΒ για αρχεια...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...