Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα.οπως γραφω και στον τιτλο θελω τη βοηθεια σας για τη δημιουργια ενος hotspot. Πριν αρχισετε να λετε πηγαινε σε καποιον να στα φτιαξει και οτι αλλο θα πειτε θελω να με ακουσετε πρωτα. Ειμαι στη συντηρηση ενος ξενοδοχειου και ασχολουμαι κυριως με τη συντηρηση των υπολογιστων και στο δικτυο. Το ξενοδοχειο εχει hotspot αυτη τη στιγμη το οποιο το εχει στησει καποια εταιρια λογικα και το ξενοδοχειο χρεωνει την προσβαση στο νετ με καρτες χρονου. Σημερα ηρθε και με βρηκε ο ιδιοκτητης και μου ειπε οτι θελει να του στησω ενα νεο δικτυο αν μπορω ωστε να αφησει την αλλη εταιρια απεξω. Οπως μου εξηγησε αυτη τη στιγμη δεν εχει κανενα κερδος γιατι οτι βγαζει και κατι παραπανω δινει στη συγκεκριμενη εταιρια για τη χρηση του εξοπλισμου της. Στην ουσια εχει ζημια απο το συγκεκριμενο εγχειρημα. Εγω αυτο που θελω απο εσας ειναι να μου πειτε τι εξοπλισμο θα χρησιμοποιησω και τι software για να γινεται η διαχειριση του δικτυου. Δεν ενδιαφερομαι για δωρεαν. Θα πληρωθει κανονικα ολος ο νεος εξοπλισμος μαζι με το software. Εγκατασταση υπαρχει ηδη απλα θα αντικατασταθουν τα ασυρματα με νεα και θα μπει και το νεο προγραμμα διαχειρισης.

Δημοσ.

οτι εξοπλισμο εχει θα φυγει.εχει 10αρια access point (εγω προσωπικα πρωτη φορα τα βλεπω.ειναι πανω απο  μισο μετρο στο υψος το καθενα)για να μοιραζει και εχει και ενα μικρο server απ`οτι ειδα απο μια ματια που εριξα ο οποιος κανει την διαχειριση του δικτυου και του προγραμματος για το hotspot.

Δημοσ.

δεν γνωριζει κανεις τιποτα?για την ωρα εχει τον εξοπλισμο που φαινεται στις παρακατω εικονες.8 απο αυτα τα access point,το σερβερακι της φωτο και μερικα switch μοιρασμενα τριγυρω.

post-76546-0-17440500-1413479781_thumb.jpg

post-76546-0-95145900-1413479797_thumb.jpg

post-76546-0-57091100-1413479812_thumb.jpg

post-76546-0-78504600-1413479824_thumb.jpg

Δημοσ.

Καλό θα ήταν να μας πεις τι ακριβός θέλει ο ιδιοκτήτης από το HotSpot. 
Θα είναι ελεύθερο με κάποιο Splash Portal και standard κωδικούς, απαιτεί εκτυπώσαμε Tickets επί πληρωμή, Θα μπορεί ο πελάτης να αγοράσει online με πιστωτική ή Paypall κτλ?

Δημοσ.

Θελει να σταματησει τη συνεργασια με την εταιρια και να στησει απο την αρχη το δικτυο. Ο εξοπλισμος ανηκει στην εταιρια και οχι στο ξενοδοχειο οποτε θα αγοραστει απο την αρχη νεος εξοπλισμος.την εγκατασταση μπορω να την κανω. Δεν ξερω ομως τι απαιτησεις εχει το pc που θα γινει σερβερ και τι λογισμικο θα χρειαστει για τη διαχειριση. Κατι ευκολο στη χρηση ωστε να μην χρειαζεται πτυχιουχο υπαλληλο στη reception για να το χειριστει. Αν μπορει να εκτυπωνει σε ετικετες τα στοιχεια προσβασης θα ηταν το ιδανικο αλλα θα δουμε και αλλες λυσεις αν υπαρχουν.

Δημοσ.

Σορρυ για το οφφτοπικ αλλα κρατιεμαι για να μη σχολιασω αυτο που βλεπω στις φωτο ως "κεντρικο συστημα ξενοδοχειου για ιντερνετ", ειδικα τις 2 φωτο με το κατι-σαν-ραφι...

Αν αυτη η "δουλεια" που βλεπω εχει γινει οντως απο εταιρεια με ειδικευση στο αντικειμενο κι οχι απο φοιτητη ζωικης παραγωγης που στηνει και κανα δικτυο τον ελευθερο του χρονο, τοτε πρεπει να παμε να πηδηχτουμε απτο παραθυρο ολοι μαζι.

Aν υπηρχε σοβαρος και οργανωμενος κλαδος ΙΤ στην Ελλαδα κατι τετοιοι τυποι θα φυτοζωουσαν μεταξυ σπιτιου και ΟΑΕΔ και κατι τετοιες εταιρειες θα ασχολουνταν με επισκευες πλυντηριων στην καλυτερη. Eιναι και γνωστη εταιρεια η συγκεκριμενη, τρομαρα τους.

• Like 1
Δημοσ.

μην κρατιεσαι καθολου.τα ιδια και χειροτερα ειπα και εγω που στο κατω κατω δεν ειμαι επαγγελματιας στο συγκεκριμενο θεμα.

δεν θελω να πω τι χρεωνει ετησια για τον εξοπλισμο προμηθειες απο καρτες προσβασης και την υποτιθεμενη υποστηριξη γιατι θα τρεξετε ολοι να το στησετε.

αυτος ειναι ο λογος που μου προτεινε ο ιδιοκτητης να βοηθησω αν μπορω.

η εν λογω εταιρια

http://wiplus.com/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω θα πηγενα σε μια λύση με προϊόντα Mikrotik.

Ανάλογα το μέγεθος του Ξενοδοχείου,  για κεντρικό Router, HotSpot και Access Point Controller (CapsMan) θα επέλεγα ενα RB2011UiAS-RM ( Μέχρι 50 χρήστες) ή ένα CCR1009-8G-1S (για περισσότερους απο 50 χρηστές).

Access Point για εξωτερικούς χώρους το SXT 2 ή το Netbox 2 με μια κεραία RFELEMETS Sector, ενώ για εσωτερικούς χώρους το RB951Ui-2HnD ή το Νεο cAP 2n.

Για τον τρόπο διαχείρισης του HotSpot , υπάρχουν διάφορες επιλογές όπως ενσωματωμένο κύκλωμα χρηστών του MikroTik, εκτυπωτή για Tickets ή εξωτερικό Radius Server.

Σημείωση: Οι υποδομές θα είναι το πρώτο πράγμα που θέλει διόρθωση,  μετά όλα τα άλλα. 

Επεξ/σία από Ledis
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

επαναφερω το θεμα για να δω αν καταφερω να το ολοκληρωσω.αυτο που χρειαζομαι ακομα ειναι το λογισμικο που θα στηθει στο pc για τη διαχειριση του δικτυου την δημιουργια clientsκαι οτι αλλο χρειαστει.αυτο που θελω ειναι να ειναι σχετικα ευχρηστο τουλαχιστον στο θεμα δημιουργιας client και να μπορει να δημιουργει πολλαπλα προφιλ χρεωσης.δεν ψαχνω για κατι δωρεαν.

καμια ιδεα?

Δημοσ.

Δεν θα σε ενδιέφερε μία λύση αυτόνομου Printer όπως Link.png Site: αυτό 

Ρυθμίζεις ένα Profile (Προκαθορισμένα Προφίλ)  σε κάθε πλήκτρο (Μεγ. 3 Profil) , το πατάς και εκτυπώνει το Ticket.

Δημοσ.

το εχω δει αυτο αλλα δεν με βολευει.πρεπει να μπορω ν εχω τουλαχιστον 6-7 διαφορετικα προφιλ.αυτος ειναι ο λογος που κατεληξα στη λυση του pc.εχω δει και κατι airlive βεβαια αλλα δεν μπορω να το βρω διαθεσιμο σε ελληνικο μαγαζι.δεν ειμαι σιγουρος βεβαια οτι εχει τετοια δυνατοτητα.λογικα θα χρειαστει και printer αλλα αυτο ειναι το λιγοτερο.

http://shopday.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=3210#.VGOpMMmOke0

Δημοσ.

Δεν είναι Free (Κοστίζει 3€), είναι για Android  και συνεργάζεται και με εκτυπωτές αν θέλεις.

[link=https://play.google.com/store/apps/details?id=es.infinitel.hotspot][/link]

δεν μπορω να δω σε τι αναφερεσαι

Δημοσ.

Προφανώς αναφέρεται στο Infinitel HotSpot Manager για Android, περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Υπάρχει επίσης το TechnoLogic Hotspot Ticket Printer για Android, περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Η ίδια εταιρεία έχει και τον HotSpot ticket printer, που είναι κανονικός θερμικός εκτυπωτής με πολλές δυνατότητες και ανάλογη τιμή.

Όλα είναι απόλυτα συμβατά με το Mikrotik RouterOs.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...