Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Για οσους ενδιαφερονται, υπαρχει εδω και περιπου δυο χρονια το portal γι αυτο ακριβως το σκοπο.

Περυσι παντως ειχαμε κατι παρομοιο, το Safeplug (ριξτε μια ματια στο σχολιο του poulinos στην αρχη).

Και η συζητηση επι του θεματος με τον developer του portal 

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

8gi2DQE.png

Δε μπορώ να καταλάβω το γράφημα... Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι το TOR είναι απλά έξτρα loop και η NSA κ λοιποί πάλι βλέπουν μέσω ISP και στο in και στο out? 

Δημοσ.

Σε αντίθεση με ότι πιστεύουν οι περισσότεροι το να εξασφαλίσει κάποιος την ανωνυμία του είναι αρκετά ποιο εύκολο από τι μας έχουν κάνει να πιστέψουμε. Υπάρχει πλέον αρκετός κόσμος στο διαδύκτιο που περνάει dark και εξαφανίζεται για πάντα από τα περίεργα μάτια. 

Τα εργαλεία απλά και διαθέσιμα σε όλους. Vpn, tor αποκεντρωμένα p2p προγράμματα και υπηρεσίες email.

• Like 1
Δημοσ.

Θα μπορούσα να σου κάνω την ίδια ερώτηση για τον δικό σου ισχυρισμό αλλά δεν θα το κάνω.

Θα υποθέσω ότι δεν μιλάς ειρωνικά και θα σου δείξω αυτό.

http://www.insomnia.gr/topic/536856-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF-tor-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%8D%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CF%89%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%AF%CE%B1/?hl=+tor

Μα αφού δεν ισχυρίστηκα τίποτα.

Τι να με ρωτήσεις;;;;

Πάντως το link που παραθέτεις αφορά ένα bug....

Αυτό που είπες εσύ είναι ότι δεν υπάρχει ανωνυμία στο internet.

Θα περίμενα κάποια θέση στο γιατί π.χ το onion routing δεν δουλεύει ή γενικά γιατί δεν γίνεται να υπάρξει ανωνυμία στο internet, όχι ένα bug στο tor.

Είναι σα να σου λέω εγώ πως αφού εγώ μπορώ να hackάρω https με man in the middle attacks και breach, όλοι να χρησιμοποιούμε http ακόμα σε ευαίσθητες συνδέσεις μας όπως τραπεζικοί λογαριασμοί, paypal cloud repositories κλπ....

Αντίστοιχο παράδειγμα και με το heartbleed....

Λολ bug....

Δημοσ.

ειχα βρει ενα πολυ ενδιαφερον αρθρο για το ποσο δυσκολη ειναι η ανωνυμια στο διαδικτυο (100% ανωνυμια ειναι σχεδον αδυνατο), αλλα η σελιδα ειναι down προς το παρον

αν το βρεις και το θυμηθείς γενικά στείλε μου ένα μύνημα! :)

Δημοσ.

Είναι σα να σου λέω εγώ πως αφού εγώ μπορώ να hackάρω https με man in the middle attacks και breach, όλοι να χρησιμοποιούμε http ακόμα σε ευαίσθητες συνδέσεις μας όπως τραπεζικοί λογαριασμοί, paypal cloud repositories κλπ....

Αντίστοιχο παράδειγμα και με το heartbleed....

Μα αν μπορείς και το κάνεις πως μπορείς και λες για την ανωνυμία;

Να ρωτήσω και κάτι άλλο σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι υπάρχει ανωνυμία με πχ vpn.

Δηλαδή υπάρχει vpn παροχέας που ΔΕΝ κρατάει log αρχεία;

Μου είναι πολύ δύσκολο να το πιστέψω.

Δημοσ.

Γιατί να πάρω κάτι αφού υπάρχει και σε software? Για να βγάλουν λεφτά προφανώς κι αυτοί και να εκμεταλλευτούν τους ανίδεους που θα τους είναι άχρηστο το Tor και μετά θα το παρατήσουν στο συρτάρι. Δεν ξέρω αν τα λέω καλά αλλά αυτή είναι η γνώμη μου,

Δημοσ.

Γιατί να πάρω κάτι αφού υπάρχει και σε software? Για να βγάλουν λεφτά προφανώς κι αυτοί και να εκμεταλλευτούν τους ανίδεους που θα τους είναι άχρηστο το Tor και μετά θα το παρατήσουν στο συρτάρι. Δεν ξέρω αν τα λέω καλά αλλά αυτή είναι η γνώμη μου,

The anonabox is an open source embedded networking device designed specifically to run Tor. It's 100% Open Source.

Να γιατί

Δημοσ.

προς ολους τους βλακεντειους που νομιζουν οτι εινια καλλυμενοι πισω απο ενα nickname: guess again βλακεντειε!ολα καταγραφονται τα παντα!αν θελουν να σε βρουν σε βρισκουν.τελεια και παυλα.πρεπει να εχεις πολυ ειδικες γνωσεις για να ''τους καθυστερησεις'' μεχρι να σε βρουν ή να εισαι μεγαλος και τρανος χακερ αν δεν θες να σε εντοπισουν....

Δημοσ.

Μα αν μπορείς και το κάνεις πως μπορείς και λες για την ανωνυμία;

Να ρωτήσω και κάτι άλλο σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι υπάρχει ανωνυμία με πχ vpn.

Δηλαδή υπάρχει vpn παροχέας που ΔΕΝ κρατάει log αρχεία;

Μου είναι πολύ δύσκολο να το πιστέψω.

Γιατί πολύ απλά ένα bug είναι ένα bug. Το bug το κάνουν fix.

Εγώ σε ρωτάω το εξής απλό....

Πες μου γιατί δεν υπάρχει ανωνυμία με το onion routing;;;;...

Δεν αναφέρομαι σε κάποιο bug, αλλά στο πως σχεδιάστηκε εξ'αρχής αυτό....

Δημοσ.

Δεν είναι πάντως το πρώτο αλλά είναι (απο οτι φαίνεται) πολύ καλή υλοποίηση. Βέβαια όλα κρίνονται στην πράξη.

Δημοσ.

Γιατί πολύ απλά ένα bug είναι ένα bug. Το bug το κάνουν fix.

Εγώ σε ρωτάω το εξής απλό....

Πες μου γιατί δεν υπάρχει ανωνυμία με το onion routing;;;;...

Δεν αναφέρομαι σε κάποιο bug, αλλά στο πως σχεδιάστηκε εξ'αρχής αυτό....

Με ρωτάς κάτι που όποιος χρησιμοποιεί tor θα πρέπει να ξέρει. Το αυτονόητο.

1) Επειδή μπορεί η διαδρομή που θα ακολουθήσουν τα κρυπτογραφημένα δεδομένα από κόμβο σε κόμβο να μην είναι τυχαία αλλά "τυχαία". Τοπολογικό δηλαδή θέμα.

2) Επειδή ακόμα και αν είναι τυχαία, ο κόμβος εξόδου όπου θα γίνει η αποκρυπτογράφηση και μετά θα παραδωθούν πως είσαι σίγουρος ότι δεν είναι προσβάσιμος ;

3) Αλλά ακόμα και για τα επόμενα 3 λεπτά που θα γράφω αυτό το μήνυμα, πες ότι δέχομαι ότι προσφέρει 100% ανωνυμία, θα σου βάλω μέσα και τον ανθρώπινο παράγοντα. Είσαι σίγουρος ότι υπηρεσίες όπως facebook, gmail, τοποθεσίας κλπ δεν θα τρέξουν κατα λάθος μέσα στο tor; Γιατί αν τρέξουν, τελείωσε.

Θεωρώ αφελές να πιστεύει κάποιος ότι είναι 100% ασφαλής στο διαδίκτυο από θέμα ανωνυμίας. Όπως φυσικά δεν πιστεύω το αντιδιαμετρικό της παραπάνω άποψης.

edit

Αυτά τα λίγα και θεωρώ επιφανειακά τα ξέρω απλά διαβάζοντας διάφορα αρθρα για τον τρόπο λειτουργίας αλλά και μελέτες που έχουν γίνει.

Δεν το έχω χρησιμοποιήσει γιατί δεν αναγκάστηκα. /αν ήμουν σε χώρα όπως πχ Κίνα όπου η λογοκρισία ζει και βασιλεύει θα το χρησιμοποιούσα και θα ήλπιζα να κάνει όσα υπόσχεται.

Σου απάντησα. Έχεις αντίθετη άποψη; Αν ναι, ας την ακούσουμε.

Και για το bug που ανέφερες ή για το εκάστοτε bug, εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα και εκτίθονται.

• Moderators
Δημοσ.

προς ολους τους βλακεντειους που νομιζουν οτι εινια καλλυμενοι πισω απο ενα nickname: guess again βλακεντειε!ολα καταγραφονται τα παντα!αν θελουν να σε βρουν σε βρισκουν.τελεια και παυλα.πρεπει να εχεις πολυ ειδικες γνωσεις για να ''τους καθυστερησεις'' μεχρι να σε βρουν ή να εισαι μεγαλος και τρανος χακερ αν δεν θες να σε εντοπισουν....

Το επιχειρημα ειναι αρκετο, δεν χρειαζεται να το εμπλουτιζεις με χαρακτηρισμους προς οσους εχουν διαφορετικη αποψη απο σενα, οσο λαθος και αν πιστευεις οτι κανουν.

Ontopic:

Χμμμμμμμμμ :huh:

Και το AMA του κατασκευαστη δεν πηγε ιδιαιτερα καλα.

• Like 2
Δημοσ.

Αν είσαι ενημερωμένος και πάρα πολύ προσεχτικός μπορείς να το καθυστερήσεις πάρα πολύ. Όσο πιο προσεχτικός τόσο μεγαλύτερη καθυστέρηση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...