Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκεύτομαι να περάσω σε Cyta αλλά από ξέρω για να λειτουργήσει το τηλέφωνο πρέπει να είναι συνδεδεμένο με του ρούτερ. Υπάρχει κάποιος τρόπος να έχω σε άλλο δωμάτιο το τήλεφωνο χωρίς ρουτερ ? 

Δημοσ.

Μπορείς να πεις τον τεχνικό της cyta, να σου σύνδεση τη γραμμή του ρουτερ, στις υπόλοιπες μπριζες του σπιτιού

Δημοσ.

Ο τεχνικός της cyta δεν θα το κάνει γιατί δεν ειναι δουλειά του. Θα πρέπει να πληρωθεί extra (δικά του) ή πρέπει ο ts να φωνάξει ηλεκτρολόγο να το κάνει (εκτός αν μπορεί ο ίδιος)

• Like 1
Δημοσ.

Κι όμως οι περισσότεροι τεχνικοί της Cyta το κάνουν για να έχουν ευχαριστημένους πελάτες.

Υπάρχουν τουλάχιστον 2 λύσεις:

α. Το modem/router συνδέεται στην πρώτη πρίζα του σπιτιού, στην οποία έρχεται η γραμμή από τον πάροχο. Από αυτή την πρίζα επίσης φεύγει και το ζεύγος προς τις άλλες πρίζες.

Αλλάζουμε την πρίζα με μια διπλή, όπου στη μία θέση τερματίζει η γραμμή του παρόχου και στην άλλη θέση η γραμμή που πάει στο υπόλοιπο σπίτι.

Από την πρώτη θέση συνδέουμε ένα καλώδιο στο modem/router για τον συγχρονισμό του ADSL και στην δεύτερη θέση συνδέουμε μία από τις 2 υποδοχές PHONE του modem.

β. Το modem/router συνδέεται σε οποιαδήποτε άλλη πρίζα του σπιτιού εκτός της πρώτης.

Στην πρίζα συνδέουμε στην υποδοχή LINE ενός ADSL splitter . Η έξοδος ADSL του splitter συνδέεται στην αντίστοιχη υποδοχή του modem για τον συγχρονισμό του ADSL.

Η έξοδος PHONE του splitter συνδέεται σε μία από τις 2 υποδοχές PHONE του modem.

Δημοσ.

Οκ παιδία thanx κατάλαβα.. Μπορεί κάποιος να μου εξήγησει γιατί το κάνει αυτό η cyta και ποιο το πλεονεκτημα να έχεις voip, ή μήπως το κάνει για να έχει λίγοτερα έξοδα η εταιρία ?

Δημοσ.

Το Voip είναι μια νέα τεχνολογία που προσφέρει καλης πιοτητας ήχο (αρκεί βέβαια να έχεις καλή γραμμή και καλό ίντερνετ) και σε λίγα χρόνια θα προσφέρεται απο όλες της εταιρίες. Η τηλεφωνία οπως την γνωρίζουμε έχει αρχίσει Ίδη να μας αποχαιρετά.

Δημοσ.

Όταν με το καλό θα κανεις την αίτηση σου στη cyta θα ζητήσεις όταν ενεργοποιηθεις να έρθει τεχνικός στο σπίτι σου για να κάνει επιστροφή σήματος.Εννοείτε ότι το κάνει η cyta και ο πελάτης δεν πλήρωνει κάτι για την επισκεψη τεχνικού για την συγκεκριμένη διεργασία.Οταν δεν γνωρίζουμε τις διαδικασίες μιας εταιρίας,καλό είναι να μην απαντάμε λανθασμένα και έτσι να μπερδεύουμε και τον υπόλοιπο κόσμο που ψάχνει απαντήσεις.Φιλικά παντα

• Like 1
Δημοσ.

Στη διακοπή ρεύματος τι γίνεται με το τηλέφωνο αν προκυψει αναγκη και δεν υπαρχει κινητο;

Το προφανές: Δεν έχεις τηλέφωνο. Φυσικά καταλογίζεται στα μείον τής voip τηλεφωνίας, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις αυτό μπορεί να συμβεί και χωρίς να έχεις voip τηλεφωνία. Αν π.χ. έχεις μόνο ασύρματες συσκευές τηλεφώνου, κατά τη διάρκεια διακοπής ρεύματος επίσης δεν έχεις τηλέφωνο, αφού πρέπει να είναι συνδεδεμένες στο ρεύμα για να λειτουργήσουν. 

Δημοσ.

Το προφανές: Δεν έχεις τηλέφωνο. Φυσικά καταλογίζεται στα μείον τής voip τηλεφωνίας, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις αυτό μπορεί να συμβεί και χωρίς να έχεις voip τηλεφωνία. Αν π.χ. έχεις μόνο ασύρματες συσκευές τηλεφώνου, κατά τη διάρκεια διακοπής ρεύματος επίσης δεν έχεις τηλέφωνο, αφού πρέπει να είναι συνδεδεμένες στο ρεύμα για να λειτουργήσουν. 

ενημερωτικά για τα ασύρματα,εδώ και 2-3 χρόνια κυκλοφορούν συσκευές που τις βάζεις στην βάση και την τροφοδοτουν απ την μπαταρία της συσκευής σε περίπτωση διακοπής ρεύματος

ενδεικτικά

http://www.panasonic.gr/product/kx-tg6811gr

Δημοσ.

ενημερωτικά για τα ασύρματα,εδώ και 2-3 χρόνια κυκλοφορούν συσκευές που τις βάζεις στην βάση και την τροφοδοτουν απ την μπαταρία της συσκευής σε περίπτωση διακοπής ρεύματος

ενδεικτικά

http://www.panasonic.gr/product/kx-tg6811gr

Πολύ ενδιαφέρον! Η αλήθεια είναι ότι έχω μείνει αρκετά πίσω και δεν το ήξερα. Έχω μόνο ασύρματες συσκευές στο σπίτι, αλλά τις ίδιες που αγόρασα πριν από 7-8 χρόνια...

Δημοσ.

καλά ναι και εγώ δεν το ήξερα και πριν 3 χρόνια περίπου πήγαμε σε κατάστημα φίλου του πατέρα μου για αγορά ασύρματου τηλεφώνου ύστερα απο 6 χρόνια και μας έδειξε παρόμοιο μοντέλο,απλα οι τιμές τσούζουν λίγο(μιλαμε για 50€ και άνω)

απλά οι συνομιλίες γίνονται μόνο απο ανοιχτή ακρόαση και δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν οι μπαταρίες των 600mAh να τροφοδοτήσουν για ώρες τη συσκευή. :P

Δημοσ.

Και το ασύρματο να λειτουργεί για κάποια ώρα μετά τη διακοπή ρεύματος, αν το ρούτερ δεν έχει ρεύμα πώς θα δουλέψει το τηλέφωνο;

Αυτός είναι και ο λόγος που θεωρώ ότι δεν αποτελεί πάντα ιδανική λύση το voip στην τηλεφωνία, ειδικά σε γραμμές ατόμων που έχουν ιατρικά θέματα ή σε επιχειρήσεις που για λόγους πυροπροστασίας υποχρεούνται να έχουν αδιάλειπτη και ενεργή γραμμή τηλεφώνου.

Για μενα το POTS ακόμα υπερτερεί, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος.

Δημοσ.

Ένα υπέρ της voip τηλεφωνίας είναι ότι δεν μπορεί κάποιος να κάνει υποκλοπή εύκολα.Για να ακούσει συνομιλία κάποιος θα πρέπει να συνδεθεί μετά το router. Και είναι και πιο φτηνή γιατί υπάρχει μόνο ένα κύκλωμα(internet).

Η επιστροφή σήματος(έτσι λέγονται οι εργασίες για τηλ. σε όλες τις πρίζες) είναι δωρεάν από την Cyta.

Οι τρόποι που αναφέρει ο Jkoukos είναι σωστοί.

Στον πρώτο αν φύγεις από την Cyτα και βάλεις άλλο πάροχο θα χρειαστεί επίσκεψη από τεχνικό να σου επαναφέρει τις πρίζες.Δεν χρειάζονται φίλτρα οι συσκευές γιατί ξεκινάνε από το phone.Ο πιο σωστός είναι ο πρώτος, δεν είναι εφικτός πάντα.(π.χ.σε παλιά σπίτια δεν υπάρχει δεύτερη καλωδίωση ή είναι προβληματική).

Επίσης όποιο πρόβλημα εμφανιστεί με τις συσκευές σου στην τηλεφωνία δεν επιρρεάζει την γραμμή.

Στον δεύτερο χρειάζονται φίλτρα για όλες τις συσκευές. Σε περίπτωση που κάποιο φίλτρο χαλάσει, αρχίζουν οι αποσυνδέσεις, όπου μαζί με το internet δεν έχεις και τηλεφωνία

Για την περίπτωση διακοπής ρεύματος, αν έχεις κάποιο ups μπορείς να το συνδέσεις εκεί (αν και πλέον δεν υπάρχουν διακοπές μεγάλης χρονικής διάρκειας)

BritGreek σε περίπτωση όμως μονόπολου(κάπου κοπεί το ένα σκέλος της γραμμής σου) το dsl πέφτει στις μισές ταχύτητες, σου ρίχνουν το προφίλ μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και συνεχίζεις να έχεις υπηρεσίες, ενώ σε POTS δεν έχεις τηλέφωνο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...