Προς το περιεχόμενο

Η Lisa Su αναλαμβάνει χρέη CEO στην AMD

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οκτώ μήνες μετά τον Dirk Meyer, το πρώην "αφεντικό" της ATI που ανέλαβε την ηγεσία της AMD, ακολούθησε στη θέση του CEO ο Rory Read, πρώην COO της Lenovo. Ο τελευταίος, αντικαταστάθηκε μόλις πρόσφατα από τη COO, Lisa Su, η οποία αναλαμβάνει άμεσα χρέη Προέδρου και CEO στο γνωστό σχεδιαστή chips.Ο Read θα παραμείνει στην εταιρεία έως στο τέλος της χρονιάς και θα έχει συμβουλευτικό ρόλο. Η εταιρεία δεν έχει διευκρινήσει ακόμη του λόγους για την αλλαγή στην ηγεσία της, ωστόσο λέει ότι ο Read σχεδίαζε με το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας τη διαδοχή του. "Είναι ένα ιδανικό χρονικό σημείο για να αναλάβει τα ηνία η Su" δήλωσε ο Bruce Clafin, από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Η 44χρονη Lisa Su δεν έχει κάνει δηλώσεις, σχετικά με τα σχέδια της ωστόσο το πιο πιθανό είναι να συνεχίσει τη στρατηγική της εταιρείας στη σχεδίαση chips για διαφορετικές αγορές (κονσόλες, υπολογιστές) ωστόσο είναι σχεδόν σίγουρο πως η εταιρεία θέλει να εισέλθει δυναμικά και στην αγορά των smartphones (και να κατακτήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην αγορά των tablets) με σούπερ-αποδοτικά chips.

Η Δρ. Su που έχει διδακτορικό πτυχίο (Ph.D) ηλεκτρολόγου μηχανικού από το M.I.T, ηγήθηκε του τμήματος τεχνολογικής ανάπτυξης της Freescale για πέντε χρόνια προτού ενταχθεί στις τάξεις της AMD το 2012. Πριν βρεθεί στη Freescale, για 13 χρόνια εργάστηκε στην IBM, σε διάφορες θέσεις που αφορούσαν στους ημιαγωγούς και στην επαγγελματική αγορά, οπότε η εμπειρία της στο χώρο μπορεί και θεωρείται δεδομένη.

Link.png Site: Engadget

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

"Είναι ένα ιδανικό χρονικό σημείο για να αναλάβει τα ηνία η Su" δήλωσε ο Bruce Clafin, από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Δεν έχω εμπειρία απο εταιρίες,CEO κτλ αλλά λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του τετραμήνου δύσκολα θα χαρακτήριζα το χρόνο "ιδανικό" για μια τέτοια κίνηση.

• Like 1

"Είναι ένα ιδανικό χρονικό σημείο για να αναλάβει τα ηνία η Su" δήλωσε ο Bruce Clafin, από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Δεν έχω εμπειρία απο εταιρίες,CEO κτλ αλλά λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του τετραμήνου δύσκολα θα χαρακτήριζα το χρόνο "ιδανικό" για μια τέτοια κίνηση.

Μια καλή χρονικη στιγμή είναι, αφού τα αποτελέσματα θα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον προηγούμενο CEO (Read) και η Su θα έχει ένα μικρό περιθώριο προσαρμογής μέχρι το επόμενο 4μηνο.

Το θέμα είναι το κατά πόσο η Su θα αξιοποιήσει τους πορους της AMD για να μπορέσει να την κάνει πιο ανταγωνιστική στο High end desktop κομμάτι, που προς το παρόν υπολείπεται. Αν μπορούσε να επισπεύσει το χρονοδιάγραμμα των Κ12 θα της έδινε ένα μεγάλο αβαντάζ... Με την προϋπόθεση ότι θα έβρισκε εργοστάσια παραγωγής.

Παραδοσιακά οι γυναίκες επιχειρηματίες παίρνουν πιο συντηρητικές αποφάσεις... Μακάρι να μην επαληθευτεί στην περίπτωσή της...

Καλή στιγμή αφού είναι μια καλή ευκαιρία να γυρίσει η AMD στο παιχνίδι λόγο της φήμης για τεχνολογία 14nm μόνο μια καλή αρχιτεκτονική θέλει.

Καλή στιγμή αφού είναι μια καλή ευκαιρία να γυρίσει η AMD στο παιχνίδι λόγο της φήμης για τεχνολογία 14nm μόνο μια καλή αρχιτεκτονική θέλει.

Καλά περίμενε να φύγει πρώτα απο τα 32 nm

Για τους CPU λέει.

οι athlon δεν εχουν gpu μεσα, εκτός εαν λέγονται και αυτοι apu επιδη ειναι πανω σε fm2+ socket

Αν δε βγάλει κάτι πρωτοποριακό, όπως την 64-bit αρχιτεκτονική, δε νομίζω να υπάρχει ως εταιρεία στα επόμενα 10 χρόνια.

χτύπα ξυλο, αυτο μας ελειπε, μονοπωλιο και στους mid range cpu

• Like 1

Μια καλή χρονικη στιγμή είναι, αφού τα αποτελέσματα θα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον προηγούμενο CEO (Read) και η Su θα έχει ένα μικρό περιθώριο προσαρμογής μέχρι το επόμενο 4μηνο.

Το θέμα είναι το κατά πόσο η Su θα αξιοποιήσει τους πορους της AMD για να μπορέσει να την κάνει πιο ανταγωνιστική στο High end desktop κομμάτι, που προς το παρόν υπολείπεται. Αν μπορούσε να επισπεύσει το χρονοδιάγραμμα των Κ12 θα της έδινε ένα μεγάλο αβαντάζ... Με την προϋπόθεση ότι θα έβρισκε εργοστάσια παραγωγής.

Παραδοσιακά οι γυναίκες επιχειρηματίες παίρνουν πιο συντηρητικές αποφάσεις... Μακάρι να μην επαληθευτεί στην περίπτωσή της...

Δε νομίζω πως χρειάζεται πολύ χρόνο για προσαρμογή η συγκεκριμένη.Στην ουσία είχε αρμοδιότητες σχεδόν σαν CEO εδώ και κάποιο καιρό.

Δεν ξέρω παιδιά.

Νομίζω η εταιρέια δεν πάει καλά. Δεν έχω δει τα νούμερα, αλλά δεν ακούγεται (ή τουλάχιστον όσο στο παρελθόν) καθόλου στους CPU.

Μακάρι να βγάλει κάτι πραγματικά καλό και θα είμαι ο πρώτος που θα το αγοράσει!

Για τον Read διαβάζω καλά λόγια αν και στην πράξη η AMD δεν πέρασε και τα καλύτερα χρόνια της μαζί του. Μακάρι η νεα CEO να τα καταφέρει.

Υ.Γ. Πολλές γυναίκες CEO μαζεύτηκαν ξαφνικά (yahoo, HP, AMD). Ακόμα και στην MS υπάρχουν υψηλόβαθμα στελέχη.

συγγνώμη ρε παιδιά αλλά με μόνο 2 εταιρείες να κατασκευάζουν επεξεργαστές δεν το λες και ανταγωνισμό. μονοπώλιο και πάλι είναι. αν υπήρχαν όσες και στα τηλέφωνα , πλακέτες που βρωμάει ο τόπος από επεξεργαστές ,ΊΣΩΣ, κάτι να γινόταν στο θέμα ανταγωνισμός.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...