tritonas00 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 (επεξεργασμένο) Ανοιγω αυτο το thread για να μιλησουμε για το Primer του μαθηματικου Shane Carruth. Με απλα λογια, ο aaron και ο abe εφτιαξαν μια συσκευη η οποια μειωνει την βαρυτητα και το βαρος ενος αντικειμενου. Με διαφορες δοκιμες ειδαν οτι αυτη η συσκευη μπορει να γυριζει το αντικειμενο πισω στο χρονο. Πως δουλευει με απλα λογια: - Eγω o tritonas0 παω στις 6:45 και ρυθμιζω την συσκευη να ξεκινησει σε 15 λεπτα (για να προλαβω να εχω φυγει ωστε να μην δω τον εαυτο μου - tritonas1 να βγαινει μιας και η συσκευη θα με γυρισει στις 7:00 παλι) - Φευγω απο κει και παω σε ενα ξενοδοχειο και κλεινομαι μεχρι τις 19:00, βλεπω τηλεοραση ενημερωνομαι για μετοχες κλπ - 19:00 φευγω απο το ξενοδοχειο, παιρνω φιαλες οξυγονου (που χρειαζονται για οσο θα ειμαι μεσα στην συσκευη) μπαινω μεσα στην συσκευη και ετσι βγαινει ο tritonas1 πισω στις 7:00 και εγω μενω μεσα μεχρι τις 19:00. - Αφου γυρισα πισω στις 7:00 ως tritonas1 πλεον παω και κανω τις δουλειες μου, βγαζω λεφτα απο μετοχες παιχνιδια κλπ, συνυπαρχω με τον tritonas0 (που ειναι στο ξενοδοχειο) - 19:00 κοιταω απο μακρια με τα κυαλια τον tritonas0 να πηγαινει με τις μπουκαλες για να μπει στην συσκευη, χανεται η υπαρξη του και συνεχιζω την ζωη μου ως tritonas1 Μεχρι ενα σημειο ειναι σχετικα βατη η υποθεση, αλλα λιγο μπερδευεται οταν ο aaron ανακαλυπτει οτι ο abe εχει φτιαξει και τριτη συσκευη - failsafe η οποια παει 3 μερες πισω, στην αρχη δηλαδη (λιγο πριν ο abe πει στον aaron οτι τη δοκιμασε την συσκευη και δουλευει) ωστε να μπορει διορθωσει τυχον λαθη και να μην μαθει ποτε ο aaron τι και πως. Primer: The Perils and Paradoxes of Restricted Time Travel Narration. Επισης: Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2014 από tritonas00
rwmi Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 εγω θελω να μου πειτε πως τελιωσε ολο αυτο και καλα
Liquidsnake Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 ΜΙλάμε για επικές συζητήσεις με τη παρέα. Με ένα watch δε βγαίνει καμία άκρη, απο 2 και πάνω κάτι γίνεται. Πού να δείτε και το επόμενο Site: upstream color
rwmi Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 ΜΙλάμε για επικές συζητήσεις με τη παρέα. Με ένα watch δε βγαίνει καμία άκρη, απο 2 και πάνω κάτι γίνεται. Πού να δείτε και το επόμενο Site: upstream color αξιζει?
Liquidsnake Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 αξιζει? Εμένα μου άρεσε διότι μου άρεσουν τέτοιες ταινίες. Είναι δύσκολή και θέλει να είσαι εκεί αφού πού εύκολα τα χάνεις και πιθανόν να χρειαστείς και re-watch.
rwmi Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 κι εμενα μαρεσουν και με το primer δεν τα εχασα τοσο απλα δεν πολυκαταλαβα στο τελος τι εγινε ελληνικοι subs εχουν βγει?
Eru Iluvatar Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Shane strong! Πολύ καλές και οι δύο ταινίες του.
Eru Iluvatar Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Ερώτημα: πώς γίνεται να βλέπουν τους εαυτούς στους στην ίδια πραγματικότητα; Αν υποθέσουμε ότι οι εναλλακτικές "κατακρημνίζονται" όταν γίνουν αντιληπτές (π.χ. η γάτα είναι ζωντανή ή νεκρή μόλις ανοίξω το κουτί αφού πλέον μπορώ και βλέπω), γιατί π.χ. ο Abe βλέπει τον εαυτό του να πηγαίνει στην αποθήκη για να κλείσει τη μηχανή. Τι γίνεται όταν δύο άτομα βλέπουν το ένα το άλλο vis-a-vis (υποτίθεται ότι είναι σε διαφορετικά timelines);
rwmi Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2014 Εμένα μου άρεσε διότι μου άρεσουν τέτοιες ταινίες. Είναι δύσκολή και θέλει να είσαι εκεί αφού πού εύκολα τα χάνεις και πιθανόν να χρειαστείς και re-watch. το ειδα μαλακιουλα ηταν αυτο στειλε μου την θεωρια σου αν θες
brute-force Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2014 https://www.flickr.com/photos/maaorg/8009975739/in/photostream/lightbox/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα