Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σου ειπα εχω και αλλες ομως... και σου ειπα πως μου φαινεται το va μαυρο στην samsung.... και το ασπρο. Πολυ σκληρες εικονες, για αυτο προτιμω τα ips

• Απαντ. 90
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ευτυχώς για τα ανθρώπινα μάτια οι αποδόσεις των χρωμάτων στις τηλεοράσεις είναι μέχρι ενός σημείου θέμα συνήθειας. Από προσωπική πείρα όταν πέρασα από Πανασόνικ πλάσμα σε Πανασόνικ λεντ ξενέρωσα αρκετά αλλά μέσα σε μια βδομάδα την συνήθισα και δεν με πείραζε καθόλου.

Όταν κατά τύχη βλέπω πλάσμα ξανά, τα χρώματα της ναι μεν μου αρέσουν αλλά η εικόνα μου φαίνεται σκοτεινή λόγω πάνελ επειδή έχω συνηθίσει τη φωτεινότητα της λεντ. Λίγο πολύ το ίδιο συμβαίνει και με 2 οθόνες Η/Υ που έχω, η μία ΤΝ και η άλλη IPS. Και ξαναλέω, ευτυχώς που προσαρμοζόμαστε σχετικά εύκολα.

Δημοσ.

Ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη.Το απολυτο μαυρο σε ansi θα το δεις σε oled.Μετα σε plasma μετα σε va panel και τελευταια ειναι τα ips.Τα ips εχουν το καλο με τις γωνιες θεασης που εκει φτανουν ακομα και τις πλασμα.Εκει τα va χανουν.Το θεμα ειναι ποσοι βλεπουν απο πλαγια ταινιες στην τηλεοραση τους?

Το καλυτερο ips δεν μπορει να αποδωσει καλυτερα απο 0.15cd/m2 ενω στα va(στην 6400 που εχω) παει μεχρι 0.039.Αυτο δεν ειναι μαυρο.Ειναι γκρι στην κυριολεξια.Το να εχεις απολυτη μαυρη οθονη εκει ναι θα παιξουν με 0 μαυρο αλλα σε κανονικες ταινιες/σειρες το μαυρο τους ειναι γκρι.

Εχω διπλα διπλα μια lg 49ub850v 4k και μια samsung 55h6470.Στο μονο που ειναι καλυτερη η ips ειναι στις γωνιες θεασης και σε 4k υλικο(που δεν υπαρχει για την ωρα).Επισης η samsung εχει περιστρεφομενη βαση οποτε δεν εχω ποτε θεμα με γωνιες θεασης.Το μαυρο της lg και η κινηση(50hz panel lg εναντι 100 της samsung) ειναι χαλια σε συγκριση διπλα διπλα.

Τωρα το παιδι που γραφει για τελειο μαυρο αν βλεπει με 10 φωτα αναμμενα απο πανω ναι σε ολες τις τηλεορασεις led το μαυρο θα δειχνει καταμαυρο ενω η πλασμα δεν θα βλεπετε απο τις αντανακλασεις.

Εχω πλασμα και va panel και ips(lg l9ii) και amoled(note 3) και γνωριζω τα πλεονεκτηματα καθε τεχνολογιας.

Οποιος λεει οτι τα ips εχουν καλο μαυρο μαλλον κοροιδευει τον εαυτο του για να δικαιολογησει την αγορα του.

Δημοσ.

Ξαναπηγα σημερα και κοιτουσα για τηλεορασεις.

Αυτες που ξεχωρισα ηταν απο την σειρα samsung οι τελευταιες.. Ειδικα η 7000, αλλα ειναι πανακριβη.

Μετα κοιταξα μια Samsung 6900 Ultra HD, αλλα δε μου αρεσε τοσο η ποιοτητα..

Επιμενω οτι η Sony KDL-50W705B, μου αρεσει αρκετα..

Δε ξερω εαν αξιζουν τα 100 ευρω παραπανω για την  Sony KDL50W805, που ειναι η ιδια τηλεοραση, αλλα με 3D. Ποσο καλο 3D εχει;

Δημοσ.

H sony για τα λεφτα της ειναι παρα πολυ καλη.Σονυ για 3d μην κοιτας εχουν το χειροτερο.Η h7000 ειναι η τοπ για το 2014 αλλα ειναι πανακριβη.Μετα πας σε h6400.H hu6900 οπως και η lg lb850v ειναι 50hz απο το πανελ και η κινηση ειναι χαλια.Το μονο που αξιζει ειναι το 4k που για την ωρα ειναι αχρηστο και θα το χρειαστουμε μετα απο 3-4 χρονια οταν θα υπαρχει αρκετο υλικο

Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι η τηλεοραση που θα παρω τωρα θα μεινει πανω απο 5 χρονια. Ισως και 10.. Δε γινεται να αλλαζω καθε λιγο τηλεοραση.. Για αυτο και το σκεφτομαι τοσο..

Παντως πιστευω οτι 4k, σε τιμες κατω απο 1500 ευρω, δε βρισκεις καλες.. Οποτε λες να μεινω στο 1080p..

Οι lg που ειδα δε μου αρεσαν και τοσο..

Ειδα κατι plasma, απιστευτες τηλεορασεις.. Αλλα καθρεπτιζουν παρα πολυ.. Λογικα θα θελει απολυτο σκοταδι; Ειναι και πολυ ενεργοβορες που εβλεπα.

Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι η τηλεοραση που θα παρω τωρα θα μεινει πανω απο 5 χρονια. Ισως και 10.. Δε γινεται να αλλαζω καθε λιγο τηλεοραση.. Για αυτο και το σκεφτομαι τοσο..

Παντως πιστευω οτι 4k, σε τιμες κατω απο 1500 ευρω, δε βρισκεις καλες.. Οποτε λες να μεινω στο 1080p..

Οι lg που ειδα δε μου αρεσαν και τοσο..

Ειδα κατι plasma, απιστευτες τηλεορασεις.. Αλλα καθρεπτιζουν παρα πολυ.. Λογικα θα θελει απολυτο σκοταδι; Ειναι και πολυ ενεργοβορες που εβλεπα.

Γνωμη μου να μεινεις σε 1080p ναι.Το 4k θα αργησει πολυ ακομα να υπαρξει υλικο.Οι πλασμα σε φωτεινο περιβαλλον χανουν τα πλεονεκτηματα τους λογω τις αντανακλασεις.Οι lg με το ips δεν θα δεις ποτε ταινια οπως πρεπει και μενουν sony/samsung/panasonic.h6400 και panasonic as640 ειναι περιπου ιδιες μιας και εχουν ιδιο πανελ ιδιο μαυρο ιδιο 3d απλα αλλαζει το smart περιεχομενο.Οι sony εχουν κορυφαια επεξεργασια αλλα στο 3d/smart λειτουργιες ειναι πισω λογω μονοπυρηνου επεξεργαστη.Διαλεγεις τι θελεις και ποσο budget θες να δωσεις και προχωρας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπαρχουν ψευτικα και πραγματικα Hz; Γινεται να λεει 200Hz, και να ειναι μονο 50Hz, οπως λες;

Παντως σημερα πηγα σε media markt και μου φανηκε πολυ καλη η ποιοτητα της τηλεορασης, ηταν και αρκετα φωτεινη..  Αν και ισως δεν εδειχνε τοση λεπτομερεια σε ορισμενα σημεια, αλλα ισως διορθωνεται με καποια ρυθμιση..

Αποκλειεται να μην υπαρχει καλη τηλεοραση σε αυτη τη τιμη.. Δεν ειμαι και καποιος απαιτητικος θεατης.. Εδω και 6 χρονια εχω μια 32αρα 720p, χωρις να εχω καποιο παραπονο μεχρι στιγμης.. Ουτε το smart με ενδιαφερει, ουτε το 3D. Απλα να βλεπω ταινιες σε ικανοποιητικο επιπεδο!

Αμα ουτε με 540 ευρω, που εχει η SONY, δε θα το εχω αυτο.. Τοτε καλυτερα να μεινω με αυτη που εχω τωρα..

Παντως τα περισσοτερα reviews ειναι θετικα.. Την συγκρινει ακομα και με τηλεορασεις των 900 ευρω και λεει οτι η SONY εχει καλυτερη ποιοτητα.. Δε ξερω..

http://thegadgetpill.com/best-tv-of-2014-lcd-led-smart-tv-3d/

http://www.hdtvtest.co.uk/news/kdl42w705b-201402233639.htm

Τα HZ οπως εχουμε αναφέρει πολλες φορες στις TV δεν ειναι ψεύτικα. Ειναι υποτιθέμενα. Εξηγώ.

Τα LCD πανελ των TV εχουν εγγενή ροη κίνησης 50, 100 και 200HZ το μεγιστο. Λόγω δέσμευσης της χαμηλής απόκρισης των υγρών κρυστάλλων, κανενα πανελ δεν μπορει να ξεπεράσει τα 200.

Παρολα αυτα οι εταιριες σκεφτήκαν μια ΄΄πατέντα'' σε αρχικη φάση να δώσουν μια πιο απαλη αίσθηση στην σκληρή απόδοση των lcd οθονών. (αργότερα εφοσον τα εμαθε ο κόσμος πήραν τον δρόμο του μάρκετινγκ). Ο τρόπος για να γινει αυτο, λεγεται mage interpolation. Ενας επεξεργαστής σε συνεργασία με ενα λογισμικο, αναλαμβάνουν να προσθέσουν επιπλέον καρέ, αναμεσα στα αληθινά ετσι ωστε η εικόνα να ειναι πιο ''γεμάτη'' απο πλευράς κινησης. Ο τροπος που το κανει η καθε εταιρία διαφερει. Αλλοι χρησιμοποιούν την μεθοδο copy-paste αλλοι την μέθοδο recreate.

Αλλη μια μέθοδος ειναι μεσω του backlight scanning οπου εναλλάσσεται σε σχεση με τα καρε. (μια σχετικα αποτυχημένη τεχνολογία).

Αρα εν κατακλείδι, καλύτερη κίνηση δεν εχει απαραίτητα αυτος με το μεγαλύτερο αριθμό αλλα αυτος με τον ισχυρότερο επεξεργαστή και ανωτερο λογσμικο. Ετσι και αλλιως τα HZ θα παρουν τον δρομο του contrast. Πλέων δεν θα υπάρχουν νούμερα αλλα περιγραφή.. (και το ειχα προβλέψει στο av club πριν 5 χρονια....)

Σχετικα με τις TV.

Η 705 ειναι μια καλη tv με αξιοπρεπή απόδοση. Αν ειναι να την παρεις κρατώντας τις εργοστασιακές ρυθμίσεις, χωρις την θέληση η την ορεξη να ασχοληθείς μαζί της, τοτε πάρε αυτην που σου κανει κλικ στο κατάστημα.

Αν ομως θες μια τεχνικη άποψη για το πιο προιον ανταποκρίνεται πιο κοντά στο πρότυπο THX που ειναι και το διεθνές τοτε δες την επιλογη σου κόντρα σε αυτην που σου προτεινα.

KDL42W705B  RGB tracking and delta errors (dEs) χωρις calibration cinema mode

pre-rgb.png

pre-de.png

Πολλα delta erros και οχι ομοιομορφία στην RBG παλετα

UE40H6400 RGB tracking and delta errors (dEs) χωρις calibration movie mode

pre-rgb.png

pre-de.png

Παρόμοια κατάσταση με την 705, σε αλλα σημεία καλύτερη σε αλλα χειροτερη.

705 μετα απο calibration

post-rgb.png

post-de.png

Πολυ καλο tracking και τα delta κατω του ορατου πεδιου

6400 μετα απο calibration

post-rgb.png

post-de.png

Αριστο RBG tracking και delta σχεδον μηδεν. Μικρη η διαφορα με την 705, αλλα υπερ της 6400

705 colour errors

post-strack-de.png

Ολα καλα, αλλα στο κοκκινο χρωμα εχουν over saturate στην μεγαλη κλιμακα.. οριακα

6400 colour errors

post-strack-de.png

Ολα καλως

705 gamma

post-gamma.png

2.38 με αριστο το 2,4

6400 gamma

post-gamma.png

2,4 με αριστο το 2,4. (πριν το καλιμπρασιον ηταν 2,19!!)

Τελος η 705 δεν εχει image interpolation και η κινηση της αν και καθαρή ειναι καπως crispy. Και οι δυο tv φτάνουν τα 0,04nits μαυρο και εχουν κάλους αποπλεκτες. Για gaming η Sony κερδίζει καθως εχει το μισο+ input lag απο την 6400 (αν και ειπες δεν σε ενδιαφέρει.) Απο media player η Sony υστερει, το ιδιο και στο smart

42W705 τιμη 549

40Η6400 τιμη 589

Η απόφαση δικιά σου.

Επεξ/σία από graphist83
Δημοσ.

Δεν ηξερα οτι η Samsung UE46H7000 βγαινει και σε λιγοτερες ιντσες απο τις 55 που εβλεπα στο καταστημα.. Βεβαια το αμεσως μικροτερο μεγεθος ειναι στις 46 ιντσες.. Δε ξερω αν βολευει..

Φιλε graphist83, πολυ ενδιαφερον το ποστ σου! Ξερεις εαν τα ιδια αποτελεσματα βγαζει και η αντιστοιχη 50αρα της SONY; Γιατι νομιζω οτι τα Hz αυξανονται στην εκδοση των 50".

Επισης τι γινεται με την αντιστοιχη 6400 σε περισσοτερες ιντσες, καθως και εαν ξερεις και για την H7000 που λεω λιγο πιο πανω..

Αν μπορεις να βαλεις και μια αναλυση με την Sony KDL50W829, που θεωρειται και αυτη κορυφαιο μοντελο της Sony για φετος..

Επισης δε καταλαβαινω τι ειναι αυτο το calibration. Υπαρχουν κινδυνοι οταν το κανεις; Και γιατι δεν υπαρχει εξ'αρχης στις τηλεορασεις, απο τη στιγμη που βελτιωνεται η εικονα τους; Γινεται ακομα και στα pc monitor;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν ακούσεις τις παπαριες απο τυχαρπαστους επαγγελματιες που διαβαζουν μονο πληρωμενα rewiews και δεν εχουν παει καν να τις δουνε απο κοντα, το πιθανοτερο ειναι να κανεις την καλυτερη επιλογη.

Εμενα οι sony παντως μου αρεσουν περισσοτερο απο ολες σαν εικονα σε αυτη τη κατηγορια τιμης που εβαλες, αν μετραει ο λογος μου.

Ελπίζω να μην αναφέρεσαι σε έμενα ως τυχάρπαστο. Δεν με ξέρεις προσωπικά ουτε γνωρίζεις κατα ποσο ασχολούμαι καθημερινά και ποσο σοβαρά με το αντικείμενο. Οι αποψεις δεν γεννούνται, αλλα αποκτούνται. Και σαφως δε διαβαζω μονον (αλλα οφείλω να διαβάζω καθως οι απόψεις ολων μετράνε) αλλα διαθέτω και ο ιδιος μετρικά για να διαπιστώσω αν αυτα που διάβασα πριν πέσει το προϊον στα χερια μου, ειναι σωστά και ακριβή.

Το ποσο ''τυχαία'' ειναι αυτα που αναφέρω εδω δεν χρειάζεται να στο αποδείξω. Ρωτα τα μελη του φόρουμ που βοηθώ αφιλοκερδώς και κατα ποσο βρήκαν χρήσιμες τις συμβουλές - τοποθετήσεις μου.

Δεν εχω πρόβλημα στο να πει κάποιος την άποψη του. Αλλα εχω πρόβλημα με την παραπληροφόρηση. Το παν οταν θέλουμε να επικρατήσει μια αποψη μας ειναι να την τεκμηριώσουμε. Και επειδη ο ισχυρισμός οτι τα IPS αποδίδουν ''Κατάμαυρο'' ειναι ανακριβές πρεπει να το αναφέρουμε και με την σειρα μου να το τεκμηριώσω...

Για του λογου το αληθες δεν θα μπω στην διαδικασία να σου ανεβάσω μετρήσεις που κράζεις η φωτο απο Google η απόψεις απο φορουμ.

Θα σου ανεβάσω φωτο μεσα απο ενα κατάστημα οπου εχω γνωστούς εκει και με άφησαν να βγάλω μερικές . Μάλιστα ο χώρος του καταστήματος ηταν υπερβολικά φωτισμένος κατι που συνηγορεί κατα μου στο να αποδείξω την διαφορα. Οπως και οι φωτο δεν ειναι πλήρως αποδεκτός τρόπος σύγκρισης. Παρόλα αυτα ειναι αισθητή ακόμα και τοτε...

LG IPS TVS

1

20141015_143822_zpsa12f896d.jpg

2

20141015_143753_zps0c614db7.jpg

3.

20141015_143738_zpsbf6a05ea.jpg

Samsung PSA και Ultra clear (στο τελος)

1.

20141015_143915_zps52d7eb89.jpg

2,

20141015_143928_zps0bd25343.jpg

3. Ultra clear   55H7000

20141015_144018_zpsa1e3193a.jpg

Νομίζω ακομα και κατω απο τα δυνατά φωτα η διάφορα φαίνεται. Οταν κλείσουν τα φώτα ακομα και τα PSA γκριζάρουν αλλα τα IPS ειναι απαράδεκτα. Δοκίμασε να δεις μια ταινια όπως το gravity με τελειως κλειστά φώτα και πες πας τι βλεπεις?? Βγαλε και φωτο να δουμε και εμεις....

Δεν ειναι κακο να αισθανόμαστε καλα για μια αγιρα μας αλλα αυτο δεν σημαίνει οτι εχουμε το καλύτερο προϊών και το παινεύουμε μέχρι τελικής πτώσεως. Δεν εχεις κακη tv. Εχει και καλά και κακά.

Και εγω εχω μια plasma Pioneer η οποια σε σχεση με αυτές εχει πραγματικά άριστο μαυρο και την αγόρασα 7 φόρες περισσότερο απο εσενα!! . Αυτο δεν σημαίνει οτι μεχρι και σήμερα θα την υποστηρίζω ουτε οτι ειμαι ικανοποιημένος 100% μαζι της. Εχει τα καλα της εχει και κακα.

Πλέων την σήμερον ημερα η ψαλίδα μεταξύ των μεγαλων εταιριων εχει κλεισει. Δεν υπάρχουν χαώδεις διάφορες. Οταν ομως καποιος εχει την διάθεση να ψαχτεί και να παρει το καλύτερο δυνατο τοτε ναι, θα ψειρίσουμε την μαϊμού. Ο τυπικος χρήστης η ο βαρεμάρας θα παει σε ενα μαγαζί θα κανει αμπε μπα μπλομ και οτι του γυαλίσει θα το παρει. Μονο που αυτοι δεν γράφουν σε φορουμ........

Φιλικα παντα.

Επεξ/σία από graphist83
  • Like 2
Δημοσ.

Οταν λετε για τα μαυρα, εννοειται αυτα που φαινεται στα πανω-κατω ακρα της τηλεορασης;

Δημοσ.

Οταν λετε για τα μαυρα, εννοειται αυτα που φαινεται στα πανω-κατω ακρα της τηλεορασης;

Μαυρο εννοούμε το μαυρο γενικα. Ειτε ειναι το letterbox άνω κατω η οτιδήποτε ειναι σκούρο στην ταινια. Μια tv με κακο μαυρο εχει και κακο contrast. Αρα γενικα εχει φτωχη αποδοση στα σκουρα πλανα. Αλλο να δεις οπως ειπα πιο πανω το gravity με το διάστημα να δειχνει μωβ και αλλο μαυρο οπως πρεπει. Βεβαια αυτο το επιτυγχανουν μονο οι πλασμα και οι oled. Μεταξύ παντως IPS και PVA θα προτιμουσα το δευτερο χωρις και αυτο να ειναι τεελειο.

Δημοσ.

Εξαιρετικο ποστ graphist83 ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα.Με 2 25αρες λαμπες στο σαλονι το μαυρο της 6470 γινετε οντως μαυρο και φευγει ακομα και το λιγο clouding που εχει.Σε απολυτο σκοταδι εννοειται οτι παει να γκριζαρει αλλα παραμενει αξιοπρεπες για led τηλεοραση(ειναι χαμηλοτερο απο τη 42u10 που ειναι πλασμα) ενω στις ips ειναι κανονικοτατο γκρι και το contrast παει στο 600-700:1

Luxx το μαυρο εννοουμε γενικα σε ολη την οθονη.Οι μαυρες μπαρες ειναι λογω του format της ταινιας.Στο dark knight για παραδειγμα σε imax που ειναι ολη η οθονη και εχει πολλες σκηνες μαυρου εκει θα φανει μια καλη τηλεοραση απο μια που χανει σε contrast.Με πολλα φωτα αναμενα ολες οι led δειχνουν τοπ μαυρο ενω οι πλασμα αντιστοιχα ξεθοριαζουν με τις αντανακλασεις και δειχνουν τοπ σε σκοτεινο περιβαλλον

Δημοσ.

Δεν ηξερα οτι η Samsung UE46H7000 βγαινει και σε λιγοτερες ιντσες απο τις 55 που εβλεπα στο καταστημα.. Βεβαια το αμεσως μικροτερο μεγεθος ειναι στις 46 ιντσες.. Δε ξερω αν βολευει..

Φιλε graphist83, πολυ ενδιαφερον το ποστ σου! Ξερεις εαν τα ιδια αποτελεσματα βγαζει και η αντιστοιχη 50αρα της SONY; Γιατι νομιζω οτι τα Hz αυξανονται στην εκδοση των 50".

Επισης τι γινεται με την αντιστοιχη 6400 σε περισσοτερες ιντσες, καθως και εαν ξερεις και για την H7000 που λεω λιγο πιο πανω..

Αν μπορεις να βαλεις και μια αναλυση με την Sony KDL50W829, που θεωρειται και αυτη κορυφαιο μοντελο της Sony για φετος..

Επισης δε καταλαβαινω τι ειναι αυτο το calibration. Υπαρχουν κινδυνοι οταν το κανεις; Και γιατι δεν υπαρχει εξ'αρχης στις τηλεορασεις, απο τη στιγμη που βελτιωνεται η εικονα τους; Γινεται ακομα και στα pc monitor;

Το Calibration ειναι η διαδικασια μεσω των ρυθμιστικών της TV ωστε να δωσει την καλυτερη δυνατη εικονα. Κανονικα απαιτει μηχανήματα για να γινει σωστα. Αν εχεις σκοτεινό περιβάλλον μπορεις να βρεις ετοιμες ρυθμισεις και να πλησιάσεις το αποτέλεσμα του τεστ. Παρόλα αυτα παιζει ρολο και η προσωπική σου αποψη. Η ΤΗΧ εχει βγαλει το πρότυπο, δεν σημαινει οτι αρεσει σε ολους.

Η Η7000 ειναι μια αριστη TV . Εχει παρει και βραβειο EISA 2014 αν και δεν του εχω σε υποληψη.

η 829 ειναι πολυ καλη tv αλλα σε σχεση με την 7000 ειναι πισω. Μην φανταστεις για κανενα χαος αλλα το σωστο να λεγεται

829 tracking στην cinema

pre-rgb.png

pre-de.png

Ολα χαος και πολλα errors

Η7000 tracking στην Movie

pre-rgb.png

pre-de.png

Και εδω αταξια αλλα πολυ πιο ισορροπημένη αποδοση

829 μετα απο calibtration

post-rgb.png

post-de.png

Πολυ καλο αποτελεσμα αλλα μερικα error τα εχουμε

Η7000 μετα απο calibration

post-rgb.png

post-de.png

Τερας ακριβειας και ομαλοτητας, δεν υπερβάλλω συγκρινετε

829 gamma

post-gamma.png

2,23 με αριστο 2,4

Η7000 Gamma

post-gamma.png

2,4 με αριστο 2,4

829 colour errors

post-strack-de.png

Πολλα error η 705 τα ειχε παει καλυτερα,

Η 7000 colours errors

post-strack-de.png

Ολα κατω απο το 3 (ορατο οριο)

Εδω απο οτι βλεπεις η διαφορα ειναι πολυ μεγαλύτερη. Η Η7000 γενικα ειναι μια πολυ καλη tv που εδω και χρονια σαν σειρα αποτελει πολυ δυνατο χαρτι της εταιρίας. Σοβαρη απόδοση, σοβαρή ποιότητα κατασκευής.

Και οι δυο εχουν μαυρο στα 0,04 nits απο κινηση η 829 παλι υστερει αλλα τα παει σχετικα καλα και οι δυο εχουν αριστους αποπλεκτες. Παλι εδω η sony εχει χαμηλοτερο input lag για gaming αλλα παλι υστερει μακταν σε media player και smart.

Δημοσ.

Παντως βλεπω οτι η 7000 ειναι πολυ ακριβοτερη απο την 6400.. Δλδ 700 ευρω διαφορα στις 55"..

Αν και εμενα με βολευει η 50", αλλα βλεπω οτι η 7000 δεν εχει.. Η αμεσως παρακατω εναι η 46" στα 1100 ευρω περιπου..

Τι μηχανηματα απαιτει το calibration;

Αυτα τα τεστ που βαζεις ειναι τα ιδια ανεξαρτητως μεγεθος οθονης; Γιατι πριν εδειξες ενα συγκριτικο μεταξη h6400 και w705 στις 42". Ειναι το ιδιο και στις 50" που με ενδιαφερει;

*Ασχετο, αλλα το ultra hd που κανει upscaling τις 1080p ταινιες.. απλα αθλιο.. Καλο ειναι οτι δειχνει κλιπ του ενος λεπτου με πυργους και θαλλασες, που δεν εχουν εντονη κινηση.. Αλλα φανταζομαι τι θα γινεται σε ταινιες δρασης.. Τουλαχιστον οσες ultra hd κοστιζουν απο 1500 ευρω και και κατω.. *

Επειδη σε βλεπω γνωστη.. Και με βαση  τα κριτηρια μου.. Δλδ μονο ταινιες και ψηφιακα που εχω το πακετο της cytavision.. ( Νομιζω οτι ειναι απλα 720p, οχι 1080p.. Οποιος ξερει ας πει. Πχ εχω το απλο nation geographic και οχι το HD ), ποια τηλεοραση θα διαλεγες αναμεσα απο τις παρακατω :

w705 50"

w829 50"

h6400 50"

h7000 46"  ( Δεν υπαρχει αντιστοιχη στις 50".. )

Με την προοπτικη να την κρατησω τουλαχιστον 5-10 χρονια. Ισως να αξιζε να αγορασω την h8000; Στις 48" ομως, γιατι μετα η τιμη ξεφευγει..

Θα ξαναπαω στο καταστημα να τις ξαναδω, γιατι δε θυμαμαι την διαφορα σε ιντσες μεταξυ 46,48 και 50.. Αλλα θα ηθελα και την γνωμη των ειδικων εδω μεσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...