Προς το περιεχόμενο

Aγορα/αναβαθμιση pc καθε 5+ χρονια am3+ και ξερο ψωμι;

CorsairA7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κοιτάω γύρω μου στα φόρουμ και σε φιλους/γνωστους και παρατηρώ στα 30μας πια ότι οι περισσότεροι αλλαζουν/ αλλάζουμε υπολογιστή καθε 5 χρόνια πάνω κάτω. Η μόνη αναβάθμιση που οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν ειναι η ram ή αν καει κάποιο εξάρτημα (hdd/ssd/ ψυκτρα)απλα το αντικαθιστούν.

Μήπως σ αυτό το μοτίβο, που ανήκουν παρα πολλοί ανθρωποι, casual gamers και users ειναι καλύτερα ένας fx6300 με μια r260x/r265 και οσα χρόνια πάει; Τα apus ειναι μια χαρά, τον 7700Κ έχω, απλα ο καθημερινος άνθρωπος δε νομίζω ότι άπαξ και αγόρασε πχ αυτή την apu θα αλλάξει σοκετ ή απλα apu για τα επόμενα 3-4 χρόνια. Όπως κ εγω δηλαδή. Σκεφτόμουν όμως ότι δε μπορεί να προτιμήσει κάποιος athlon x4 860k τωρα που με ίδια τιμή παίρνει fx6300.

Aφου ούτως η άλλως ο casual άνθρωπος όταν αλλάξει υπολογιστή παλι (5+ χρόνια), ούτως η άλλως θα έχουν αλλάξει τα σοκετ. Θα κρατήσει κουτί και ίσως ram, τροφοδοτικό και τέλος.

Τί λέτε;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοιτάω γύρω μου στα φόρουμ και σε φιλους/γνωστους και παρατηρώ στα 30μας πια ότι οι περισσότεροι αλλαζουν/ αλλάζουμε υπολογιστή καθε 5 χρόνια πάνω κάτω. Η μόνη αναβάθμιση που οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν ειναι η ram ή αν καει κάποιο εξάρτημα (hdd/ssd/ ψυκτρα)απλα το αντικαθιστούν.

Μήπως σ αυτό το μοτίβο, που ανήκουν παρα πολλοί ανθρωποι, casual gamers και users ειναι καλύτερα ένας fx6300 με μια r260x/r265 και οσα χρόνια πάει; Τα apus ειναι μια χαρά, τον 7700Κ έχω, απλα ο καθημερινος άνθρωπος δε νομίζω ότι άπαξ και αγόρασε πχ αυτή την apu θα αλλάξει σοκετ ή απλα apu για τα επόμενα 3-4 χρόνια. Όπως κ εγω δηλαδή. Σκεφτόμουν όμως ότι δε μπορεί να προτιμήσει κάποιος athlon x4 860k τωρα που με ίδια τιμή παίρνει fx6300.

Aφου ούτως η άλλως ο casual άνθρωπος όταν αλλάξει υπολογιστή παλι (5+ χρόνια), ούτως η άλλως θα έχουν αλλάξει τα σοκετ. Θα κρατήσει κουτί και ίσως ram, τροφοδοτικό και τέλος.

Τί λέτε;

προσωπικα εχω φτιαξει για τον αδερφο μου ενα pc με a10 7700k και 8gb ram ,αν και πιστευα οτι με την ενσωματωμενη καρτα γραφικων δεν θα χε κανενα προβλημα με τα παιχνιδια τωρα τελευταια που αρχισε τις mods σε game το συστημα βγαζει 70+ ,εγω πιστευω οτι η amd εχει καλυτερη υλοποιηση στην μεσαια κατηγορiα με apu και στην υψηλη με am3  και η ntel στην χαμηλη με celeron και i3 και i5.i7 στην μεγαλη κατηγορια ,αυτο που αλλαζει ειναι το ποσο που διαθετει κανεις για υλοποιηση ,κοστισε 280ε o υπολογιστης του αδερφου μου συνολο ενω εγω εδωσα 250 μονο στον επεξεργαστη και στο τελος της μερας την ιδια χρηση θα κανα και με ενα top fx

• Like 2

Τί λέτε;

Τα συστήματα παλαιότερα άλλαζαν συχνά γιατί στερούνταν υπολογιστικής ισχύος και ακόμα περισσότερο αρχιτεκτονικών οι οποίες ήταν σχεδιασμένες για multitasking και multithreading !

Όλοι λοιπόν με μια αναβάθμιση έψαχναν τον τρόπο με τον οποίο θα δώσουν λίγο παραπάνω αέρα στο σύστημά τους και στην ζωή τους !

Πλέον με την εξέλιξη της τεχνολογίας και όσο περισσότερο μπαίνουμε στο περιβάλλον των πολυπύρηνων επεξεργαστών, τόσο η λειτουργία του συστήματος μένει αμετάβλητη στο φόρτωμα πολλαπλών εργασιών !

Μπορεί το εκάστοτε σύστημα να μην είναι το γρηγορότερο στο απλό σενάριο χρήσης μιας εφαρμογής σε απόλυτους αριθμούς !

Ομως με τους αριθμούς και τους χρόνους εκτέλεσης ενός προγράμματος οι μόνοι που θα πρέπει να ασχολούνται είναι οι επαγγελματίες !

Τον μέσο χρήστη που κάνει απ`όλα στο σύστημά του δεν τον απασχολεί αν μια αποσυμπίεση θα κάνει 1 λεπτό ή 1 λεπτό και 10 δευτερόλεπτα να τελειώσει .

Αυτό που τον νοιάζει περισσότερο απ`όλα είναι η ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΧΡΗΣΗ πολλών εφαρμογών μαζί ΧΩΡΙΣ το σύστημά του να χωλαίνει.

Η σειρά των FX της AMD είναι η κατεξοχήν αρχιτεκτονική που μπορεί να σου προσφέρει αυτή την αμετάβλητη λειτουργία σε φόρτωμα πολλών εφαρμογών ταυτόχρονα .

Για αυτό τον λόγο θεωρώ πως οι FX σειρά και ειδικότερα ο FX 8320 επεξεργαστής της AMD σήμερα  και λόγο κόστους, είναι μακράν ο πιο συμφέρον επεξεργαστής της αγοράς για γενική χρήση  και για ένα pc που θα αντέξει στο χρόνο !

Πραγματικά ακόμα και σε ακραία σενάρια  φορτώματος η συμπεριφορά του απέναντι στον χρήστη  είναι υποδειγματική ! 

Όταν λοιπόν μπορεί να έχει κανείς έναν FX 8XXX μαζί με 8GB RAM και έναν καλό SSD στο σύστημά του, ποιος ο λόγος να αναβαθμίσει. ...

• Like 1

Πάντως είδα το silencio 352, πολυ αθόρυβο case μου άρεσε...

Έχω μια παρορμηση να πουλήσω τον 7700k , που ειμαι πολυ ευχαριστημένος βέβαια...για να παω στη λογική των φίλων πιο πάνω....

Ποια micro μητρική για FX 6300 θα βάζατε μέχρι 50- 60 ευρώ;

860Κ - 6300 δεν έχουν ίδια τιμή παρεμπιπτόντως.Έχουν διαφορετικά MSRP και οι fm2+ μητρικές είναι φθηνότερες και είναι καλύτερα εξοπλισμένες συχνότερα.

• Like 1

Μιλ πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω αν υπάρχει ουσιαστικη διαφορα σ ένα χρηστή που έχει 10 tabs ταυτόχρονα ανοιχτά εκ των οποίων 1 ή 2 stremαρουν με CPU 750k vs 860k...ΧΩΡΙΣ oc.

Πάντως αυτή τη στιγμή 99 ευρω ο fx6300, 99 και ο 860κ. Κάποιος που θα ψωνισει τωρα η σε λίγες βδομάδες ( παρότι ισχύει αυτο που λες για τις προτεινόμενες τιμές αγοράς θεωρητικά) θα προβληματιστεί πολυ.

Μιλ πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω αν υπάρχει ουσιαστικη διαφορα σ ένα χρηστή που έχει 10 tabs ταυτόχρονα ανοιχτά εκ των οποίων 1 ή 2 stremαρουν με CPU 750k vs 860k...ΧΩΡΙΣ oc.

Πάντως αυτή τη στιγμή 99 ευρω ο fx6300, 99 και ο 860κ. Κάποιος που θα ψωνισει τωρα η σε λίγες βδομάδες ( παρότι ισχύει αυτο που λες για τις προτεινόμενες τιμές αγοράς θεωρητικά) θα προβληματιστεί πολυ.

οταν μιλαμε για multitasking εννοουμε πολλες εφαρμογες-εργασιες ταυτοχρονα ανοικτες..!  

οχι απλα 10 ταβ σε εναν Explorer. για σκεψου πχ, παραλληλα να εχεις ανοικτο explorer, να κανεις μετατροπη βιντεο, να εχεις καναν server απο πισω να τρεχει, να κατεβαζεις αρχεια, ......α και να παιζεις και κανα παιχνιδακι..!!   και ο,τι αλλο μπορεις (και προλαβαινεις) να κανεις..!! 

εκει θα δεις διαφορες..!!

• Like 2

http://www.insomnia.gr/topic/542971-350-400-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CF%82/?do=findComment&comment=53496045

• Like 1

Το πρόβλημα είναι ότι η amd τα έχει περιπλέξει λίγο με τα πολλά socket.

Η Intel βγάζει ένα socket που έχει ταυτόχρονα την low-end κατηγορία με pentium και i3, την μεσαία με i5 και την high-end με τους i7. Επίσης το ίδιο socket έχει και mini-atx μητρικές και apu.

Η amd παρουσιάζει όλα τα παραπάνω σε τρία socket (FM2+, AM1, AM3+). FM2+ για apu, AM3+ για ισχύ και gaming, ΑΜ1 για χαμηλής κατανάλωσης συστήματα.

• Like 1

Το πρόβλημα είναι ότι η amd τα έχει περιπλέξει λίγο με τα πολλά socket.

Η Intel βγάζει ένα socket που έχει ταυτόχρονα την low-end κατηγορία με pentium και i3, την μεσαία με i5 και την high-end με τους i7. Επίσης το ίδιο socket έχει και mini-atx μητρικές και apu.

Η amd παρουσιάζει όλα τα παραπάνω σε τρία socket (FM2+, AM1, AM3+). FM2+ για apu, AM3+ για ισχύ και gaming, ΑΜ1 για χαμηλής κατανάλωσης συστήματα.

Ε όχι και ο αριθμός των σόκετ,επιχείρημα υπέρ της Intel.

Iούδα,τα φιλιά σου πονάνε.

Socket LGA1150     Socket LGA1155     Socket LGA 2011     Socket LGA2011-3

Socket AM1     Socket AM3+     Socket F     Socket FM2     Socket FM2+

Aπλά δε βγάζει πια ξεχωριστό σόκετ για τους xeon.

Πόσα σόκετ έχει αλλάξει η intel την τελευταία δεκαετία;

Το ΑΜ2 βγήκε το 2006 με το socket M.Το ΑΜ3 με το 1156 το '9.Το FM με το 2011,το ΄11.

Το 1366,το 1156,τα 998Α/Β,το socket P,το M,αποτελούν ανάμνηση.

Αναφέρομαι κυρίως στην υπερβολική εξειδίκευση των socket της amd.

Αν πάρεις το FM2+ μετά δεν έχεις δυνατότητα στο μέλλον να το αναβαθμίσεις με έναν πιο gaming cpu.

Στο socket 1150 μπορείς μετά να έχεις έναν απλό pentium g για δουλειές γραφείου και μετά να το μετατρέψεις με έναν ι5 σε gaming σύστημα ή να βάλεις και έναν i7.

Τελος πάντων, σε γενικές γραμμές πλέον δεν έχει νόημα η αναβάθμιση μόνο του επεξεργαστή εφόσον περάσει μια 3ετία. Συνήθως πάει πακέτο μητρική-επεξεργαστής, πρέπει να το αποδεχτούμε αυτό.

Οπότε για να μην βγαίνουμε εκτός θέματος, πράγματι η επιλογή των Fx για ένα σύστημα που θα κρατήσει χρόνια είναι καλή και χαμηλού ρίσκου. Ενώ σε Intel μπορείς να δώσεις 300 ευρώ για cpu και να κλαίς τα χρήματά σου. 

• Like 1

Αναφέρομαι κυρίως στην υπερβολική εξειδίκευση των socket της amd.

Αν πάρεις το FM2+ μετά δεν έχεις δυνατότητα στο μέλλον να το αναβαθμίσεις με έναν πιο gaming cpu.

Στο socket 1150 μπορείς μετά να έχεις έναν απλό pentium g για δουλειές γραφείου και μετά να το μετατρέψεις με έναν ι5 σε gaming σύστημα ή να βάλεις και έναν i7.

Τελος πάντων, σε γενικές γραμμές πλέον δεν έχει νόημα η αναβάθμιση μόνο του επεξεργαστή εφόσον περάσει μια 3ετία. Συνήθως πάει πακέτο μητρική-επεξεργαστής, πρέπει να το αποδεχτούμε αυτό.

Οπότε για να μην βγαίνουμε εκτός θέματος, πράγματι η επιλογή των Fx για ένα σύστημα που θα κρατήσει χρόνια είναι καλή και χαμηλού ρίσκου. Ενώ σε Intel μπορείς να δώσεις 300 ευρώ για cpu και να κλαίς τα χρήματά σου. 

Γιατι ρε φιλε αν παρεις το 1150  μπορείς να βάλεις 6-πύρηνο ή 8 -πύρηνο από το 2011 ? ΟΧΙ !

Αν πάρεις S2011 μπορείς να βάλεις επεξεργαστή με ενσωματωμένα γραφικά από το 1150 ? OXI !

Το ίδιο γίνεται και στην AMD, η εταιρία κρατάει και το καλό μέρος της υπόθεσης  που είναι η προς τα πίσω συμβατότητα των sockets !

Δηλαδή έχεις AM3 επεξεργαστή και χαλάει η μητρική σου ? Μπορείς να πάρεις AM3+ αντί να ψάχνεις στα μεταχειρισμένα και να την έχεις και σε μελλοντική αναβάθμιση !

Έχεις AM2 μητρική του 2006 ? Βάλε επάνω ακόμα και AM3 επεξεργαστή του 2011 !!!  Αυτό σημαίνει επεκτασιμότητα + αναβαθμισιμότητα.

Τέλος την στέρηση από γραφικά στο AM3+ socket η AMD το καλύπτει με ορισμένα μοντέλα μητρικών με ενσωματωμένα γραφικά !

Αν λοιπόν θες pc γραφείου στην Value κατηγορία (εκεί που παίζουν οι Pentium) με ενσωματωμένα γραφικά μπορείς να πάρεις μια μητρική με 760G chip  ακόμα και με 35-55€ και να βάλεις επάνω τον FX 4100 και να είσαι με 120€ άρχοντας  έχοντας και το πλεονέκτημα της αναβάθμισης σε 8-core !

Συμπερασματικά είσαι λάθος ... Το ανάποδο γίνεται !

Η AMD διαχωρίζει τα APU της και το socket αυτό γιατί APU δεν είναι για την AMD ένας επεξεργαστής με μια κάρτα γραφικών επάνω, αλλά είναι ένα αδιαίρετο σύνολο συνεπεξεργασίας !

Εκεί είναι και η διαφορά των APUs με τα I3, P4 κ.λ.π. η οποία με προσθήκη HBM μνημών , μελλοντικά και με τα υπάρχοντα HSA, HUMA , θα απογειώσουν την εμπειρία χρήσης τους !

Εν τέλη για έμενα απλά οι APUS έχουν ανωριμότητα ακόμα.

Μόλις ωριμάσουν θα είναι έτοιμες να πάρουν μερίδιο αγοράς από το AM3+ και από όλα τα sockets .

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...