Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους,

Ειμαι απελπισμένος άρα όλες οι προτάσεις δεκτές:

Εχω να λαπτοπ lenovo με Win 8  και τις τελευταίες μέρες έκανε κάτι κουλά με τον σκληρό δίσκο (http://www.insomnia.gr/topic/541114-windows-8-status-0xc0000185/) και πλέον δεν μπαίνει καθόλου Windows. Ημουν μαλακ****ς και δεν ειχα κανει καποιο recovery drive με τα Windows ΟΕΜ του λαπτοπ με αποτέλεσμα τώρα να μην ξέρω τι να κάνω. Yπάρχει τρόπος αν συνδέσω τον σκληρο του λαπτοπ σε μια εξωτερική θήκη να ανακτήσω το recovery partition και να το σώσω σε ενα bootable USB? Γενικά τώρα που δεν μπορώ να μπω καθόλου windows υπάρχει τρόπος να παρω καπως το recovery parition του λαπτοπ ή θα πρεπει να παραγγειλω τα recovery discs απο Lenovo?

ευχαριστώ πολυ!

καθε προταση δεκτή

Δημοσ.

Θα βγώ λίγο offtopic.

Κοίταξα το αλλο σου θέμα και πρόσεξα οτι δεν εχεις bad sectors, αλλά weak sector, που στο μέλλον μπορεί να γίνουν bad. Εδω αντιμετωπίσει δίσκο που εμφάνισε 8 weak sectors, μάμημε τα windows και μετά απο καθαρή εγκατάσταση δούλεψε για μέρικους μήνες που τα weak sectors εφτασαν τα 14 και μάμησαν πάλι τα windows (προφανώς τοπολογικά δίσκο ήταν στο σημείο που έμπαιναν τα windows). Ξάνα καθαρή εγκατάσταση και απροβλιμάτιστη και βαριά χρήση για 8-9 μήνες όπου έσκασαν τα πρώτα bad sectors. Ο δίσκος δεν παιρνουσε τα tests της εταιρείας δίσκων και πήγε για αντικατάσταση. Αυτό που θελω να σου πω ειναι οτι δίσκος μπορεί να δουλευτεί αλλά δεν ξερεις ποτε θα σκάσει (που έτσι κι αλλιως ισχύει για όλους τους δίσκους). 

Τι σου προτείνω να κάνεις (*). Διαβάζοντας το manual του φορητού βλέπεις ποιο πλήκτρο ειναι για να κάνεις recovery κατά το boot. Ακολουθείς τη διαδικασία και περνάς τα windows ώστε να είναι όπως τη μέρα που το άνοιξες. Αν σε αφήσει να μπεις στα windows το πρώτο πράγμα που θα κάνεις ειναι να φτιάξεις τα recovery media. Αν εισαι εντός εγγύησης κανε τα τεστ της εταιρείας για την υγεία του δίσκου και αν ειναι fail, τον στελνεις για αντικατασταση. 

(*) backup των αρχείων σου μπορείς να πάρεις με κάποιο Linux live dvd και ενα εξωτερικό δίσκο. Κάνε αντιγραφές σε μικρά κομμάτια γιατί αν προσπαθήσεις να πάρεις backup από προβληματικό τμήμα, ίσως να κολλήσει η διαδικασία. Το παρακάμπτεις και συνεχίζεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Θα βγώ λίγο offtopic.

Κοίταξα το αλλο σου θέμα και πρόσεξα οτι δεν εχεις bad sectors, αλλά weak sector, που στο μέλλον μπορεί να γίνουν bad. Εδω αντιμετωπίσει δίσκο που εμφάνισε 8 weak sectors, μάμημε τα windows και μετά απο καθαρή εγκατάσταση δούλεψε για μέρικους μήνες που τα weak sectors εφτασαν τα 14 και μάμησαν πάλι τα windows (προφανώς τοπολογικά δίσκο ήταν στο σημείο που έμπαιναν τα windows). Ξάνα καθαρή εγκατάσταση και απροβλιμάτιστη και βαριά χρήση για 8-9 μήνες όπου έσκασαν τα πρώτα bad sectors. Ο δίσκος δεν παιρνουσε τα tests της εταιρείας δίσκων και πήγε για αντικατάσταση. Αυτό που θελω να σου πω ειναι οτι δίσκος μπορεί να δουλευτεί αλλά δεν ξερεις ποτε θα σκάσει (που έτσι κι αλλιως ισχύει για όλους τους δίσκους). 

Τι σου προτείνω να κάνεις (*). Διαβάζοντας το manual του φορητού βλέπεις ποιο πλήκτρο ειναι για να κάνεις recovery κατά το boot. Ακολουθείς τη διαδικασία και περνάς τα windows ώστε να είναι όπως τη μέρα που το άνοιξες. Αν σε αφήσει να μπεις στα windows το πρώτο πράγμα που θα κάνεις ειναι να φτιάξεις τα recovery media. Αν εισαι εντός εγγύησης κανε τα τεστ της εταιρείας για την υγεία του δίσκου και αν ειναι fail, τον στελνεις για αντικατασταση. 

(*) backup των αρχείων σου μπορείς να πάρεις με κάποιο Linux live dvd και ενα εξωτερικό δίσκο. Κάνε αντιγραφές σε μικρά κομμάτια γιατί αν προσπαθήσεις να πάρεις backup από προβληματικό τμήμα, ίσως να κολλήσει η διαδικασία. Το παρακάμπτεις και συνεχίζεις. 

Για αρχή σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου.

Χθες για καποιο λογο με διάφορες αληχμείες με αφησε να μπω 2 φορες στα windows (ενα safe mode, ενα κανονικά) αλλά ξανακόλλησε. Στο ενδιάμεσο πηρα καποια data που ηθελα και προσπαθησα να κανω fix στο BCD αλλά προκοπή δεν είδα.

Δυστυχώς δεν εχω παρει recovery disc back up και τωρα φαντάζομαι πρέπει να τα σκάσω στη Lenoνο να μου στειλει τα recovery discs. Δεν εχω βρει καποιον άλλο τρόπο.

Πλέον δεν μπαίνει καθόλου windows, ουτε καν φορτώνει σαν να μην έχει λειτουργικό ο σκληρός. Αυτο είναι το πρόβλημα μου. Πιο πριν εμπαινε κανα safe mode οπως εγραψα, εμπαινε σε command prompt απο ενα usb recovery που εχω.Τωρα κατεβαζω ενα Linux Live να δω αν πλεον το λαπτοπ μπορει να φορτώσει απο Usb και αν μπορώ να δω τα αρχεία μου.

Δημοσ.

Το κομμάτι linux live dvd/usb (προτείνω dvd) και backup ειναι κάτι που δεν χρειάζεται αλλη αναλυση (θα τα καταφέρεις). Αφου τελειώσεις με αυτό, ασχολήσου με την επομενη παράγραφο. 

Το αλλο μάλλον δεν το κατάλαβες. Σε όλα τα laptop, που εχουν recovery partition, εχουν κάποιο συνδυασμό πλήκτρων (κατά το boot) που σου επιτρέπει να επαναφέρεις τα windows όπως τη μέρα που πρωτο-άνοιξες τον υπολογιστή. Αυτό ειναι ανεξάρτητο αν εχεις φτιάξει τα recovery dvd. Σου λεω λοιπον, αφου πάρεις το backup σου, ψάξε (manual, online, κλπ) για το συνδυασμό πλήκτρων που θα σου επιτρέψει (αν δεν ειναι σοβαρό το πρόβλημα με τα weak sectors) να περάσεις φρέσκα τα windows. Αφου τα περάσεις, το πρώτο πράγμα που θα προσπαθήσεις να κάνεις ειναι να φτιάξεις τα recovery dvd με τα windows. Λογικά θα χρειαστείς 2-3 dvd. Αν όλα πανε καλά και εχεις στα χέρια σου τα recovery dvd, μετά κάνεις οτι θες με το δίσκο (εγγύηση, ελέγχους, κλπ). 

• Like 1
Δημοσ.

Όσο αφορά τα windows 8 που δεν εχεις τα δισκάκια απο lenovo μπορείς να κατεβάσεις τα 8 απο εδώ http://www.win8forums.com/threads/windows-8-iso-official-download-links.1265/(απο το site της microsoft δηλαδή) με το κλειδάκι σου πάντα σε iso μορφή και να τα περάσεις σε καποιο cd ή usb ωστε να κάνεις εγκατάσταση.

Δες παντως αυτο που λεει ο arc πρώτα γιατι σχεδόν σε ολα τα laptop (και desktop) υπάρχει καποιο κρυφό partition που μπορείς να τα επαναφέρεις

• Like 1
Δημοσ.

Όσο αφορά τα windows 8 που δεν εχεις τα δισκάκια απο lenovo μπορείς να κατεβάσεις τα 8 απο εδώ http://www.win8forums.com/threads/windows-8-iso-official-download-links.1265/(απο το site της microsoft δηλαδή) με το κλειδάκι σου πάντα σε iso μορφή και να τα περάσεις σε καποιο cd ή usb ωστε να κάνεις εγκατάσταση.

Δες παντως αυτο που λεει ο arc πρώτα γιατι σχεδόν σε ολα τα laptop (και desktop) υπάρχει καποιο κρυφό partition που μπορείς να τα επαναφέρεις

Δυστυχώς εγώ εχω ΟΕΜ Win και όταν παω σε αυτη τη σελίδα μου λέει οτι το key που εχω δεν ειναι συμβατο με retail versions των Windows :(

Tα ΟΕΜ δεν εχουν πλεον αυτο το αυτοκολλητάκι απο κατω με το product key αλλά ειναι μαζι με το BIOS. Εγώ βέβαια κατάφερα να το βρω απο ενα προγραμμα που διαβάζει τετοια keys απο οταν ειχα μπει οπως ειπα πιο πανω για 10 λεπτα με safe mode αλλά σε αυτη τη περίπτωση δυστυχώς δεν μας βοηθάει.

Το κομμάτι linux live dvd/usb (προτείνω dvd) και backup ειναι κάτι που δεν χρειάζεται αλλη αναλυση (θα τα καταφέρεις). Αφου τελειώσεις με αυτό, ασχολήσου με την επομενη παράγραφο. 

Το αλλο μάλλον δεν το κατάλαβες. Σε όλα τα laptop, που εχουν recovery partition, εχουν κάποιο συνδυασμό πλήκτρων (κατά το boot) που σου επιτρέπει να επαναφέρεις τα windows όπως τη μέρα που πρωτο-άνοιξες τον υπολογιστή. Αυτό ειναι ανεξάρτητο αν εχεις φτιάξει τα recovery dvd. Σου λεω λοιπον, αφου πάρεις το backup σου, ψάξε (manual, online, κλπ) για το συνδυασμό πλήκτρων που θα σου επιτρέψει (αν δεν ειναι σοβαρό το πρόβλημα με τα weak sectors) να περάσεις φρέσκα τα windows. Αφου τα περάσεις, το πρώτο πράγμα που θα προσπαθήσεις να κάνεις ειναι να φτιάξεις τα recovery dvd με τα windows. Λογικά θα χρειαστείς 2-3 dvd. Αν όλα πανε καλά και εχεις στα χέρια σου τα recovery dvd, μετά κάνεις οτι θες με το δίσκο (εγγύηση, ελέγχους, κλπ). 

Το πρόβλημα μου ειναι πως οταν παταω ενα κουμπακι που εχει το λαπτοπ δίπλα απο το on/off έχει μια επιλογη γιa system recovery η οποια κανει ακριβώς αυτό που περιγράφεις. Οταν ξεκίνησε το προβλημα οταν πηγαινα εκει μου ελεγε οτι "Status: 0xc0000185

Info : A required device isn't connected or can't."

Προχθες με διαφορα αλχημείες μπηκε το oneKeyReocovery που ειναι το προγραμμα της Lenovo οταν πατας αυτη την επιλογή, διαλέγω να ξεκινήσει να κανει το factory defaults και σε 8 λεπτα μου εγραψε ενα error μπλα μπλα μπλα. Από τότε δεν μπαίνει ουτε πλεον εκεί. 

Δημοσ.

Ισως εχεις weak sectors και στο recovery partition αλλά το βλέπω δύσκολο.

Κάνε το παρακάτω μήπως πετυχει

https://forums.lenovo.com/t5/IdeaPad-Y-U-V-Z-and-P-series/PLEASE-HELP-ME-Lenova-y580/td-p/1268531

Αν δεν φτιάξει επικοινωνησε με τη lenovo και πες οτι δεν μπορεις να μπεις στα windows και οτι το recovery βγάζει τα ταδε λάθη. Ισως εισαι τυχερός και σου στείλουν δωρεάν τα recovery dvd

Δημοσ.

Ισως εχεις weak sectors και στο recovery partition αλλά το βλέπω δύσκολο.

Κάνε το παρακάτω μήπως πετυχει

https://forums.lenovo.com/t5/IdeaPad-Y-U-V-Z-and-P-series/PLEASE-HELP-ME-Lenova-y580/td-p/1268531

Αν δεν φτιάξει επικοινωνησε με τη lenovo και πες οτι δεν μπορεις να μπεις στα windows και οτι το recovery βγάζει τα ταδε λάθη. Ισως εισαι τυχερός και σου στείλουν δωρεάν τα recovery dvd

Δυστυχώς τα έχω δοκιμάσει όλα αυτά τα κόλπα. Τίποτα, σαν να μην έχει Windows ο δίσκος και αυτό ειναι που με προβληματίζει ιδιαίτερα, οτι πλεον δεν δείχνει το παραμικρό απο windows.

Δημοσ.

Αν μπορέσεις να βάλεις τον δίσκο σε άλλο πισί, δοκίμασε να πάρεις ένα image του, με χρήση κάποιου cloning προγράμματος (κλασσικότερο όλων, το Acronis True Image που έχει επιλογή "ignore bad sectors).

Aυτό για την περίπτωση που θα βάλεις νέο δίσκο και ίσως καταφέρεις να περάσεις εκεί το image που θα έχεις πάρει.

Δημοσ.

Τελικά το long test του SeaTools for DOS βρήκε BS. Ξέρει κανείς αν με καλύπτει η εγγύηση του σκληρού? Ειναι η ίδια με την εγγύηση του laptop?

Δημοσ.

bs σημαίνει bull shit; :P

Οι δίσκοι που έρχονται σε laptop καλύπτονται από την εγγύηση του laptop. Επικοινωνείς με το service και τους λες εχω αυτό το θέμα, αυτό το τεστ (αποτέλεσμα), τι κάνουμε;

Αυτό για το οποίο δεν είμαι σίγουρος ειναι αν απλώς σου αλλάξουν το δίσκο ή αν σου περάσουν και το recovery partition

• Like 1
Δημοσ.

Μακάρι να ήταν bull shit, δυστυχώς είναι bad sectors :cry:

το κακό ειναι πως το λαπτοπ είναι εκτός εγγύησης πλέον αλλά δεν ξέρω αν ο σκληρός επιμέρους θα έχει διαφορετική εγγύηση

Δημοσ.

Δεν μου εχει κάτσει αναλογο θέμα με lenovo, αλλά σε αναλογη περιπτωση με hp και δίσκο western digital εφαγα πανηγυρικό άκυρο απο την western digital. Μου ειπαν οτι μιλώ μόνο με hp και η Hp μου ειπε οτι λυπουμαστε. Κάνε την προσπάθεια σου και ευχομαι η lenovo να εχει διαφορετική αντιμετωπιση. 

Δημοσ.

Αφου ειναι εκτός εγγύησης δεν νομίζω οτι υσχύει κατι διαφορετικό για τον δίσκο μπορείς πάντα ομως να μιλήσεις με western digital δεν χάνεις τιποτα

Δημοσ.

Δεν μου εχει κάτσει αναλογο θέμα με lenovo, αλλά σε αναλογη περιπτωση με hp και δίσκο western digital εφαγα πανηγυρικό άκυρο απο την western digital. Μου ειπαν οτι μιλώ μόνο με hp και η Hp μου ειπε οτι λυπουμαστε. Κάνε την προσπάθεια σου και ευχομαι η lenovo να εχει διαφορετική αντιμετωπιση. 

είναι όλα στην λογική του ΟΕΜ, οτι σου πουλήσαμε το λαπτοπ ως ένα κομμάτι. Θα πάρω κ θα σας πω παιδιά

Σας ευχαριστώ όλους

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...