zynif Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Ποιος άλλαξε το αυγό σε αβγό και το τραίνο σε τρένο ;
Zazula Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Ποιος άλλαξε το αυγό σε αβγό και το τραίνο σε τρένο ; http://www.insomnia.gr/topic/213623-%CE%BF%CF%81%CE%B8%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%B1-%CE%BB%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%89%CE%BD/page-12?do=findComment&comment=3096463 1
Basilhs23___ Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Λέξη παρελείφθη όντως υπάρχει, αλλά είναι του παραλείπω — και σημαίνει, φυσικά, “έμεινε κάτι απ’ έξω, ξεχάστηκε”. Οπότε, τελικά, η ορθογραφία έχει και τη σημασία της· διότι στη δημόσια υπηρεσία εσύ τι δήλωσες: ότι το παρέλαβες το έγγραφο ή ότι παρέλειψες να το πάρεις; Ωχ υπάρχει και τέτοια λέξη με το αντίθετο νόημα δηλαδή; Ήθελαν να αναφέρω γραπτώς πάνω στο χαρτί οτι παρέλαβα το έγγραφο, ημερομηνία και ονομ/μο. Μου είπε η υπάλληλος γράψε οτι παρελήφθη ημέρα τάδε με επώνυμο υπογραφή κτλ, εγώ το έγραψα με -λλ και 2 -ει.
Zazula Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Ωχ υπάρχει και τέτοια λέξη με το αντίθετο νόημα δηλαδή; Ήθελαν να αναφέρω γραπτώς πάνω στο χαρτί οτι παρέλαβα το έγγραφο, ημερομηνία και ονομ/μο. Μου είπε η υπάλληλος γράψε οτι παρελήφθη ημέρα τάδε με επώνυμο υπογραφή κτλ, εγώ το έγραψα με -λλ και 2 -ει. Μην ανησυχείς, θεωρώ απειροελαχιστοπίθανο το να μπορέσει κάποιος να κάνει τη διάκριση. Και, αν είναι αρκετά πεπαιδευμένος έτσι ώστε να γνωρίζει τη διαφορά, τότε δεν πρόκειται ούτε να σε χλευάσει ούτε να σε μειώσει — ούτε φυσικά να σε φέρει σε δύσκολη θέση λέγοντας πως υπέγραψες για το αντίθετο· κι αν το κάνει, τότε δεν είναι επαρκώς πεπαιδευμένος.
Basilhs23___ Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Αυτή την διαφορά του νοήματος στις λέξεις μόνο κάποιος ηλικιωμένος υπάλληλος θα το γνωρίζει ή κάποιος που είναι φιλόλογος.
black_rabBiT Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Ωχ υπάρχει και τέτοια λέξη με το αντίθετο νόημα δηλαδή; Ήθελαν να αναφέρω γραπτώς πάνω στο χαρτί οτι παρέλαβα το έγγραφο, ημερομηνία και ονομ/μο. Μου είπε η υπάλληλος γράψε οτι παρελήφθη ημέρα τάδε με επώνυμο υπογραφή κτλ, εγώ το έγραψα με -λλ και 2 -ει. Παρελήφθη. Με η.
Zazula Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Αυτή την διαφορά του νοήματος στις λέξεις μόνο κάποιος ηλικιωμένος υπάλληλος θα το γνωρίζει ή κάποιος που είναι φιλόλογος. Και να φανταστείς ότι εγώ πιχί δεν είμαι τίποτα απ' τα δύο.
zio10 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Και να φανταστείς ότι εγώ πιχί δεν είμαι τίποτα απ' τα δύο. ήθελα να συμπληρώσω στο ποστ του φίλου "ή ο zazula" 1
gokuthelegend Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Παιδιά εγώ έχω ένα μπλογκ (μπορείτε να το δείτε στο προφίλ μου), όπου δίνω την δυνατότητα στους αναγνώστες μου να μου στέλνουν ιστορίες δικές τους και να τις ανεβάζω εκεί. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχουν δει τα ματάκια μου. Ρε παιδιά εντάξει, και εγώ σκράπας ήμουν στο σχολείο, ορθογραφία, έκθεση κλπ δεν το συζητάω καν, αλλά κάποια πράγματα δεν γίνεται να τα κάνεις λάθος παρά μόνο αν δεν πήγες καθόλου στο σχολείο. Ακόμη και σκράπας να ήσουν αποκλείεται να μην έμαθες τίποτα. Στο κάτω κάτω ο Chrome έχει ενσωματωμένο ορθογραφικό έλεγχο και στο firefox μπορείς να βάλεις κατάλληλο plugin.
FilipposMD Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Αυτή την διαφορά του νοήματος στις λέξεις μόνο κάποιος ηλικιωμένος υπάλληλος θα το γνωρίζει ή κάποιος που είναι φιλόλογος. Ή κάποιος που άνοιγε κανένα βιβλίο στο λύκειο... 2
forgotten Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 δεν θα θελα να προβω σε δηλωσεις αλλα αμορφωτοι ειναι οι ανθρωποι που στη ζωη τους εμαθαν να κοιτανε το κλωναρι αντι του δεντρου.σιγα να μην στεναχωριεμαι για αυτα τα μικρα και ασημαντα οταν πραγματα τεραστιας σημασιας τα περναμε και τα ξεχναμε στο ντουκου, ω ναι ειμαι φιλολογος και μαλιστα τομεα μεσαιωνικων σπουδων κατι που στην φυλη των φιλολογων θεωρειται καθαρη φιλολογια .και επειδη σιγουρα ολο και καποιος θα βρεθει να επικρινει θα πω το εξης σπουδασμενος δεν ειναι αυτος που ξερει πεντε πραγματα επιπλεον αλλα αυτος που αποκτα το συναισθημα της αλληλοκατανοησης και οχι της κριτικης. ΥΓ γραφω ατονα η εντονα ποια η σημασια σε μια εποχη που οι τιτλοι πανε και ερχονται?
arc Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 δεν θα θελα να προβω σε δηλωσεις αλλα αμορφωτοι ειναι οι ανθρωποι που στη ζωη τους εμαθαν να κοιτανε το κλωναρι αντι του δεντρου.σιγα να μην στεναχωριεμαι για αυτα τα μικρα και ασημαντα οταν πραγματα τεραστιας σημασιας τα περναμε και τα ξεχναμε στο ντουκου, ω ναι ειμαι φιλολογος και μαλιστα τομεα μεσαιωνικων σπουδων κατι που στην φυλη των φιλολογων θεωρειται καθαρη φιλολογια .και επειδη σιγουρα ολο και καποιος θα βρεθει να επικρινει θα πω το εξης σπουδασμενος δεν ειναι αυτος που ξερει πεντε πραγματα επιπλεον αλλα αυτος που αποκτα το συναισθημα της αλληλοκατανοησης και οχι της κριτικης. ΥΓ γραφω ατονα η εντονα ποια η σημασια σε μια εποχη που οι τιτλοι πανε και ερχονται? Αν ισχύει το κόκκινο, τότε λόγω του μπλε και της πλήρη απουσία τόνων, πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους καθηγητές σου που σου δώσανε πτυχίο.
Cossutius. Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Ή κάποιος που άνοιγε κανένα βιβλίο στο λύκειο... Oι κακοί εκπαιδευτικοι φταίνε που είμαστε ανορθόγραφοι. Όταν ο καθηγητής δίδασκε και εμεις κοιτουσαμε τον πισινό της μπροστινής μας δε τα θυμόμαστε (και είχε κορυφαίο πισινό ,τον οποίο απήλαυσα λίγα χρόνια αργότερα στη σχολή...Να σαι καλά Λένα :P )Δε γ@μιέται...άξιζε το κόπο Και ας έχω και 10 ορθογραφικά στο παραπάνω ποστ. 1
Star_Light Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Oι κακοί εκπαιδευτικοι φταίνε που είμαστε ανορθόγραφοι. Όταν ο καθηγητής δίδασκε και εμεις κοιτουσαμε τον πισινό της μπροστινής μας δε τα θυμόμαστε (και είχε κορυφαίο πισινό ,τον οποίο απήλαυσα λίγα χρόνια αργότερα στη σχολή...Να σαι καλά Λένα :P )Δε γ@μιέται...άξιζε το κόπο Και ας έχω και 10 ορθογραφικά στο παραπάνω ποστ. Εγω με μερικούς καθηγητες εριχνα κάτι ύπνους πωωωω
Super Moderators billdanos Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2014 Oι κακοί εκπαιδευτικοι φταίνε που είμαστε ανορθόγραφοι. Όταν ο καθηγητής δίδασκε και εμεις κοιτουσαμε τον πισινό της μπροστινής μας δε τα θυμόμαστε (και είχε κορυφαίο πισινό ,τον οποίο απήλαυσα λίγα χρόνια αργότερα στη σχολή...Να σαι καλά Λένα :P )Δε γ@μιέται...άξιζε το κόπο Και ας έχω και 10 ορθογραφικά στο παραπάνω ποστ. "Τον κόπο" Το τελικό "ν" διατηρείται όταν η επόμενη λέξη αρχίζει από φωνήεν ή από κ, π, τ, μπ, ντ, τζ, ξ, ψ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα