Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά. Είμαι νέος στο forum οπότε συγνώμη εκ των προτέρων για τυχόν σφάλματα. εχω ένα λαπ τοπ και ένα pc και οι δύο έχουν βγάλει σφάλμα στον σκληρό δίσκο.αυτό που με ενδιαφέρει είναι το pc,ο οποίος είναι παλιός inel pentium 4 3.2 ghz. Εάν τον κάνω φόρματ υπάρχει κάποια διαδικασία να μην διάγραψω κάποια αρχεία από μέσα;

Δημοσ.

Τα αρχεια που θες θα τα παρεις backup με καποιο τροπο, πχ σε στικακι, σε εξωτερικο σκληρο, σε καποιο τοπικο share στο δικτυο σου, στο cloud κλπ.

Δημοσ.

Με το format χάνονται όλα τα δεδομένα. Μόνο σε περίπτωση που έχεις ήδη χωρίσει σε partitions το σκληρό δίσκο, μπορείς να κάνεις format μόνο στο διαμέρισμα με το λειτουργικό (θα χαθούν τα πάντα εκεί), αλλά τα υπόλοιπα διαμερίσματα θα μείνουν ανέπαφα.

Αν είναι ένα διαμέρισμα όλος ο δίσκος, κάνεις back-up αυτά που θέλεις όπως είπε ο jim_p. Κατόπιν, στο νέο format φρόντισε να χωρίσεις το δίσκο σε τουλάχιστον δύο διαμερίσματα (αναλόγως και του μεγέθους του).

Σε κάθε περίπτωση, όποια σημαντικά αρχεία έχεις, ούτως ή άλλως πρέπει να τα έχεις κάνει back-up, γιατί όλοι οι δίσκοι σήμερα είναι, αύριο δεν είναι. Πες μας και τί δίσκο ακριβώς έχεις, τί σφάλματα βγάζει (πχ καμιά φωτό απο hd-sentinel) και τί αρχεία θέλεις να κρατήσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Ο υπολογιστής είναι από το 2003. Τα τελευταία 5 χρόνια δεν τον χρησιμοποιώ τον ανοιξα πριν δύο χρόνια να πάρω κάτι φωτό κ προχτες για να αντιγράψω τις υπόλοιπες φωτογραφίες . Όταν τον ανοίγω ενώ μου βγάζει τα χαρακτηριστικά κ αυτα στην μαύρη οθόνη, μετά από λίγο εμφανίζεται μια μπάρα που φορτώνει κ έπειτα εμφανίζει το μήνυμα system32\driver\ntfs.sys και ότι πρέπει να επαναλάβω την εγκατάσταση με το cd των Windows το οποίο δεν εχω. Απ όσο έψαξα οι περισσότεροι λένε ότι θέλει αλλαγή ο σκληρός. τα χαρακτηριστικα που όσο μπόρεσα βρήκα στα BIOS είναι 256RAM ,drive A 1.44Μ 3.5'' και IDE primary master ST380011A .

Δημοσ.

Βρες ένα cd Windows XP, δεν είναι απαραίτητο να είναι το ίδιο που έκανες την πρώτη εγκατάσταση. Μπούταρε από το cd και επέλεξε να κάνεις επιδιόρθωση (R - repair).

Δες εδώ τα βήματα από το support της microsoft http://support.microsoft.com/kb/822800/el

Υπάρχουν και βοηθητικά βίντεο στο youtube, πχ

Όταν με το καλό επαναφέρεις τα windows, τσεκάρεις το δίσκο για να δεις την κατάστασή του.

Δημοσ.

εναλλακτικά βγάλε τον δίσκο και πήγαινέ τον σε κάποιο φίλο σου να τον συνδέσετε εκεί σαν 2ο και να δείτε αν μπορείτε να διαβάσετε δεδομένα από αυτόν οπότε να αντιγράψετε ότι θέλετε κατευθείαν σε άλλο δίσκο. Λογικά θα μπορέσετε να κρατήσετε τα πάντα, εκ πρώτης η εγκατάσταση των windows έχει ζημιά..

Και μετά κάνεις και τα repair κτλ που σου λεν παραπάνω οπότε να τα επαναφέρεις αν μπορείς, ή αλλιώς δοκιμάζεις να στήσεις νέο σύστημα από την αρχή (ΑΝ έχεις πάρει τα αρχεία που θες εννοείται, αλλιώς θα τα σβήσεις)

Δημοσ.

Μέχρις ενός σημείου τα πάει καλά η εγκατάσταση. από κει και πέρα κάπου μας το χαλάει. στις γραμμές εντολών που σου ζητάει τον αριθμό τον Windows που πρέπει να πληκτρολόγησέις 1,2 κλπ δεν μου αναγνωρίζει την εντολή 1. δηλαδή C/ :1 δεν μου βγάζει κάτι.

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το δέχεται. Το 1 το πατάς από την οριζόντια πάνω σειρά αριθμών ή από τα πλήκτρα στα δεξιά (γι' αυτά μπορεί να χρειάζεται numlock);

Δημοσ.

Το παταω από πάνω. Ο αριθμός εμφανίζεται κανονικά στην οθόνη. Το θέμα είναι ότι όταν μου βγάζει την κονσόλα επιδιόρθωσης δεν εμφανίζεται μετά το C: η λέξη Windows 1 για να το γράψω από κάτω. Ένας μου ανέφερε ότι ίσως να θέλει την ίδια έκδοση Windows . αν κάνω εγκατάσταση αυτα τα Windows θα τις χάσω τις φωτογραφίες;

Δημοσ.

Άδικα βασικά βασανίζεσαι οπως ειπε ο φίλος παραπάνω βγάλε τον δίσκο βάλε τον σε αλλο pc πάρε τα πράγματα σου και μετα κανε κανονικά format και εγκατάσταση των windows.

Δημοσ.

Παιδιά έβγαλα τον σκληρό κ έχει δύο βύσματά το ένα είναι από το τροφοδότικο και το αλλο που συνδέεται με την μητρική. αν το βάλω σε άλλον υπολογιστή ο υπολογιστής αυτός θα έχει τις διακλαδώσεις κ των δύο καλωδίων όπως έχει τλ δικό μου; κ δεύτερον υπάρχει κάποιο πρόβλημα μήπως παθει ο δικός του καμία βλάβη κ τρέχουμε;

Δημοσ.

Λογικά θα μπαίνει στο σταθερό pc εκτος και αν ειναι πολυ παλιός ο δίσκος οποτε μπορεί να χρειαστεί αν τον βάλεις σε θήκη για να πάρεις τα πράγματα , τον δίσκο θα τον βάλεις σαν 2ο ο δικός τους δεν παθαίνει καμία βλάβη δεν εχει σχέση

Δημοσ.

Λογικά θα μπαίνει στο σταθερό pc εκτος και αν ειναι πολυ παλιός ο δίσκος οποτε μπορεί να χρειαστεί αν τον βάλεις σε θήκη για να πάρεις τα πράγματα , τον δίσκο θα τον βάλεις σαν 2ο ο δικός τους δεν παθαίνει καμία βλάβη δεν εχει σχέση

Τον Seagate ST380011A 80GB 2MB Cache 7200RPM ATA100 έχει, άρα δύσκολο να παίζει σε άλλο pc, εκτός κι αν είναι κι αυτό του 2003. Μια πιο οικονομική λύση απ' τη θήκη είναι ένας IDE to SATA converter. Έχω 2 εγώ και μου δουλεύουν οκ. Μπορεί να βρει και με λιγότερα από 10euro.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...