Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

http://www.e-shop.gr/epson-workforce-wf-3520dwf-p-PER.404014?sid=1

Για όποιον ψάχνει για πολυμηχάνημα είναι από τις καλύτερες επιλογές στην κατηγορία του. Γενικώς η σειρά WF (workforce) είναι best seller μιας και έχουν αποδειχθεί οικονομικά και "σκυλιά". Ότι πρέπει για μια μικρή επιχείρηση / γραφείο ή για απαιτητικούς home users.

Επόμενη τιμή στα 156,90 στο Skroutz.

ΥΓ. Πακετάκι με συμβατά μελάνια νομίζω είναι best buy.

• Like 1
Δημοσ.

WTF! Λιώμα η τιμή! Δουλεύουν καλά αυτά; τα χρησιμοποιείς καιρό;

Έχω βάλει σε 3 συγκεκριμένα φίλους/γνωστούς (πελάτες) και είναι όλοι ευχαριστημένοι. Πήρα και για το σπίτι σε αυτήν την τιμή!

• Moderators
Δημοσ.

Ότι πρέπει για μια μικρή επιχείρηση / γραφείο ή για απαιτητικούς home users.

Μικρη επιχειρηση/γραφειο και ψεκασμου είναι λιγο παραδοξο... Όχι ότι το "απαιτητικούς χρηστες στο σπιτι" ακούγεται πολύ λογικοτερο. Οποιος είναι εστω και λιγο απαιτητικος θα παρει laser.

Επισης η "επομενη τιμη" των 156.90 είναι μαλλον να μην την κοιταει κανεις: για ένα προιον που είναι 2 ετων, όταν είναι η υψηλοτερη που υπηρξε ποτε - ακομα και όταν πρωτοβγηκε ηταν φτηνοτερο! Επισης πριν 6 μηνες ειχε Ελλαδα 124ευρω για μηνες.

Ριξτε μια ματια και εξω για να δειτε, ότι οκ, είναι μια τιμη καλη για καποιον που θελει ένα τετοιο μηχανημα ετσι και αλλιως, και όχι μια τιμη που θα κανει καποιον που δεν σκεφτοταν για ψεκασμου να προβει σε αγορα του.

http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/3542063_-workforce-wf-3520dwf-epson.html

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

'Eχω το συγκεκριμένο πολυμηχάνημα (το είχα πάρει στα 109€ στα crazysundays του e-shop)

και πριν είχα ένα πολυμηχάνημα laser.

Για χρήση στο σπίτι λοιπόν (αλλά για εκτύπωση σχετικά μεγάλου αριθμού σελίδων) δεν μετανιώνω που επέστρεψα σε inkjet:

- Μου κόστισε το 1/3 των χρημάτων που θα έπρεπε να δώσω για έναν αντίστοιχο laser. Ο παλιός laser είχε αρχίσει τα προβλήματα και προσπαθούσα να τον συμαζέψω. Τον inkjet σε αυτή την τιμή όταν έρθει η ώρα απλά θα τον πετάξω και θα πάρω άλλον.

- Με τον laser δεν μπορούσα να τυπώσω φωτογραφίες και αναγκαστικά είχα και έναν φωτογραφικό inkjet γι'αυτό τον σκοπό.

- Και για τον laser και για τον εν λόγω epson χρησιμοποιώ συμβατά μελάνια-τόνερ. Το κόστος της εκτύπωσης για τον epson είναι σίγουρα μικρότερο απο τον Laser.

- Σε ταχύτητα με καλύπτει μιά χαρά. Και χωρίς προθέρμανση, θόρυβο και την μεγάλη κατανάλωση ρεύματος του Laser.

Μόνο ένα πράγμα με κάνει να επιθυμώ τον Laser: Στην εκτύπωση διπλής όψης στον inkjet, βλέπεις την σκιά των γραμμάτων της πίσω σελίδας. Αντίθετα στον laser η εκτύπωση διπλής όψης είναι άψογη αφού το τόνερ βέβαια δεν "ποτίζει" το χαρτί.

Προσωπική άποψη λοιπόν: στο σπίτι πολύ σπάνια υπάρχει λόγος να πάρει κάποιος laser.

Ο Laser συμφέρει και δείχνει τα προτερήματά του κυρίως σε χώρους εργασίας που απαιτούνται μόνο ασπρόμαυρες εκτυπώσεις.

Η βέβαια όταν μιλάμε για μιά μεγάλη επιχείρηση, η οποία θα αγοράσει ένα πανάκριβο laser με ασύληπτες ταχύτητες και πραγματικά μικρό κόστος εκτύπωσης.

Επεξ/σία από matrixxx
spoiler
Δημοσ.

εντάξει τα έχουμε ξαναπεί, αλλά επειδή κάποιοι ενθουσιάζονται να πούμε εν κατακλείδι 

Το μόνο πλεονέκτημα των inkjet είναι η εκτύπωση φωτογραφιών. Σε όλα τα άλλα και στο κόστος είναι χειρότεροι. Και όταν λέμε κόστος αναφερόμαστε σε επαναγεμίσματα που κάνουμε μόνοι μας (και οι laiser ξέρετε γεμίζουν πάμφθηνα στο 1/4 της τιμής γνήσιου, 1/2 σε μαγαζιά).

Σαν παθών από inkjet (και μάλιστα epson χωρίς να ξέρω το συγκεκριμένο) μή θέλοντας να του ξαναδώ μπροστά μου θα παραθέσω 

γνώμη μου για inkejet. 

βέβαια σχολές είναι αυτές, κάποιοι φαίνεται δεν είναι παθόντες από Inkjet ή είναι παθόντες από laiser.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή σε κάθε θέμα με εκτυπωτές βλέπω το μακρύ και το κοντό του καθενός, θα γράψω μερικές γραμμές και ας κρίνουν αυτοί που μας διαβάζουν ο καθένας μόνος του.

Καταρχήν έτσι για την ιστορία να αναφέρω πως στην εταιρία που εργάζομαι ένα από τα  areas of expertise  μου είναι print server services / printers fleet management. Μιλάμε για εταιρία με 40 εκτυπωτές/mfps/φωτοτυπικά.

Και οι μεν και οι δε είστε απόλυτοι με την τεχνολογία που υποστηρίζετε (laser vs inkjet) κρίνοντας μόνο από την δική σας ελάχιστη εμπειρία που συνήθως περιορίζεται σε 2-3 εκτυπωτές. Άντε και κάνα δυο από φίλους/γνωστούς..

Το θέμα είναι πως και οι δύο τεχνολογίες έχουν λόγο ύπαρξης γιατί πολύ απλά έχουν διαφορετικά υπέρ και κατά.

Βεβαίως και θα προτιμούσα ένα  έγχρωμο laser mfp με dublex και adf / fax αλλά πρέπει να δώσω 350+ για κάτι αξιόλογο (Μην πω παραπάνω) και θα είναι overkill για τις ανάγκες μου. (άσε που θέλω και μισό γραφείο για να το βάλω πάνω).

Οι σύγχρονοι Inkjet (2005+) μια χαρά αυτοκαθαρισμό κάνουν και ποιοτικά τυπώνουν αρκεί να μην τους γεμίζετε με μελάνια που αγοράζετε με το κιλό και να μην τυπώνετε σε χαρτί που αγοράσατε 10€ το κιβώτιο. Πριν 10 χρόνια ναι ήταν μπελάς. Πλέον και το cost per page έχει πέσει σε πολύ καλό επίπεδο και αξίζει για οποιονδήποτε δεν τυπώνει μεγάλες ποσότητες καθημερινά.

Για μικρά volumes ο laser απλά ΔΕΝ αξίζει γιατί έχει μεγάλο κόστος κτήσης και συντήρησης. Αν παραβλέψουμε το οικονομικό κομμάτι τότε ναι σαν τεχνολογία σου προσφέρει καλύτερες εκτυπώσεις, μεγαλύτερο όγκο και ποιο γρήγορα σε σχέση με τους inkjet.

Να πληροφορήσω επίσης τον φίλο matrixxx που δεν ξέρω τι επαφή έχει με την (Ελληνική) αγορά πως πάρα πολλές μικρές επιχειρήσεις και γραφεία επιλέγουν inkjet mfps λόγο κόστους. Προϋπόθεση φυσικά να μην έχουν μεγάλο όγκο εκτυπώσεων. Για την ακρίβεια το 80% των ατόμων που υποστηρίζω εκτός της κύριας εργασίας μου έχει και inkjet.

Για να κλείσω πάρτε ένα ss από το fleet management (για του λόγου το αληθές) και να προσθέσω πως εκτός αυτών που βλέπετε υπάρχουν σε 4 γραφεία, 4 inkjet mfps που είναι εκτός fleet και δουλεύουν αυτόνομα. Σας πληροφορώ πως οι χρήστες δεν έχουν καλέσει ποτέ για βλάβη ούτε καν για αλλαγή μελανιών μιας και έχουν εκπαιδευτεί να τα αλλάζουν μόνοι τους. Σε αυτές λοιπόν τις θέσεις έχουν μπει inkjet γιατί δεν υπάρχει όγκος και ζητήθηκε mfp με χαμηλό κόστος. Ο Inkjet λοιπόν ήταν η καλύτερη λύση στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Αυτά τα ολίγα.

ΥΓ. matrixxx πες μας και πόσα ζητάνε να στείλουν Ελλάδα ογκώδες αντικείμενο 10kg γιατί και εγώ ήξερα να το παραγγείλω από amazon και να μου βγεί <110€ αλλά δυστυχώς θες άλλα 25€ με 30€ για μεταφορικά.

@Innersense αν εννοείς για τα μελάνια, ναι τα παίρνω για άλλο μοντέλο και δεν είχα θέμα ποτέ.

Επεξ/σία από matrixxx
spoiler
  • Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

Μπηκε το παραπανω... μακρυ, σε σποιλερ όπως και όλα τα οφτοπικ μακρους μισης και βαλε σελιδας. :)

(Παναγια μου τι διαβαζουμε καμια φορα... :blink:  :wacko:  :unsure:  :blink:  :wacko:  :unsure: )

Δημοσ.

Μπηκε το παραπανω... μακρυ, σε σποιλερ όπως και όλα τα οφτοπικ μακρους μισης και βαλε σελιδας. :)

(Παναγια μου τι διαβαζουμε καμια φορα... :blink:  :wacko:  :unsure:  :blink:  :wacko:  :unsure: )

Το offtopic (inkjet-laser) νομίζω το ξεκίνησες εσύ.

Επομένως αναρωτιέμαι τι σημαίνει η παραπάνω φράση σου.

Τόσο χοντρές βλακείες γράφω που σε έκαναν να αγανακτήσεις;

(μιλώ μόνο για το δικό μου post γιατί δεν δικαιούμε βέβαια να μιλήσω για το post του stinger)

• Like 4
  • Moderators
Δημοσ.

(χωρις σποιλερ και εγω αφου βλεπω δεν το χρησιμοποιείτε και εσεις - μην κουραζομαστε αδικα εδώ μεσα κανοντας διπλη δουλεια)

"Οποιος εχει τη μυγα να την φερει πισω" λεγανε καποτε...

Επισης "συνεννόηση μπουζουκι".

Εδώ είναι το τοπικ και τα ποστς, οποιος διαβαζει καταλαβαινει (σχετικο θα μου πειτε είναι αυτό :) ).

Το offtopic (inkjet-laser) νομίζω το ξεκίνησες εσύ.

ΥΓ Καλυτερα ας εξηγησω: Εγραψα 1.5 γραμμη (από τις 6.5 του ποστ μου) για να σχολιασω/πω με μια λεξη τη γνωμη μου για  2 φρασεις που δεν εχουν κατά τη γνωμη μου καμια επαφη με την πραγματικοτητα. Οι υπολοιπες 5 από τις 6.5 γραμμες μιλουσαν αμεσα για το κομματι "προσφορα" παλι για να διορθωσω το ξερο και ευκολα παραπλανητικο "επομενη τιμη 156.90€".

Γράφονται μετα 2 σεντονια με οφτοπικ flame-ικα "laser vs inkjet" πραγματα τα οποια δεν εχω (όπως φανηκε μη απαντωντας) καμια διαθεση να ακτικρουσω μιας και ηταν τοσο ασχετα με αυτό που ειπα,  αντίθετα με αυτά που ελεγε το #1 ποστ (!!!! από εκει που ηταν για απαιτητικούς εγινε για... "φτωχούς"!!!) και μπερδεμένα τα οσα περιλαμβανουν και κυριως μιλαω φυσικα για το 2ο ποστ. Το 1ο δεν ειχε φυσικα "χοντρες βλακείες" όπως χαρακτηριζει ο tax tax τα λογια του, απλα ειχε μια προσωπικη αντιληψη σε αναλυση με τον δικο του τροπο και οπτικη γωνια με τα λαθη τις ανακριβιες και τις προσωπικες του απαιτησεις (όπως ολων μας οι αποψεις αλλωστε - τιποτα κατακριτεο εννοείται!), κατι στο οποιο θα απαντουσα αν δεν ηταν σε ένα τοπικ προσφορας, ή αν τα λεγαμε με έναν  φιλο/γνωστο πινοντας έναν καφε / μια μπυρα.

Καλη σας νυχτα/βραδυ (posters & voters) μιας και δεν εχω τιποτα άλλο να προσθεσω στο τοπικ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...