Προς το περιεχόμενο

Αγορά τηλεόρασης >40" - 400-450€

barca10

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Αναζητώ τηλεόραση για αγορά άνω των 40" στα 400-450 €.

Το 3D δεν με πολυενδιαφέρει.

Μετά από μία αναζήτηση έχω καταλήξει στις εξής 2, LG 42LB5700 και SAMSUNG UE40F6320.

Ποια από τις 2 είναι καλύτερη; Αξίζει το 3D της Samsung;

Γενικά έχετε να μου προτείνεται και καμία άλλη σε αυτά τα λεφτά;

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα και πάλι,

αποφάσισα να ανεβάσω λίγο το budget μου.

Είμαι ανάμεσα στις Samsung 40H6200 και lg 42Lb650V.

Ποια από τις 2 να προτιμήσω;

Ευχαριστώ.

Η ερώτηση που κάνεις είναι λίγο άκυρη.

Όσες φορές και να ρωτήσεις εδώ μέσα, στην πλειονότητα των περιπτώσεων θα σου απαντήσουν ότι η Samsung είναι καλύτερη από την LG. Για αντίστοιχα μοντέλα της Samsung και της LG, θα σου προτείνουν τη Samsung κατά 100%. Ακόμα και μεταξύ λίγο χειρότερου μοντέλου της Samsung και λίγο καλύτερου μοντέλου της LG, θα σου προτείνουν τη Samsung κατά 95%. Μόνο εάν συγκρίνεις το φθηνότερο μοντέλο της Samsung με το ακριβότερο μοντέλο της LG, θα σου προτείνουν την LG, αλλά επειδή αυτή η σύγκριση δεν πρόκειται να γίνει ποτέ, στην πράξη πάντα θα σου προτείνουν τη Samsung.

Αυτό το γεγονός δεν οφείλεται σε προκαταλήψεις, αλλά μόνο και μόνο στο γεγονός ότι η Samsung χρησιμοποιεί VA panel, ενώ η LG χρησιμοποιεί IPS panel.

Στις οθόνες TFT LCD, δεν μπορεί να αποκλειστεί κατά 100% ο οπίσθιος φωτισμός, οπότε πάντα εμφανίζεται backlight bleeding. Ανάλογα με την τεχνολογία και την ποιότητα του panel, το backlight bleeding μπορεί να είναι από ανεπαίσθητο έως πολύ ενοχλητικό.

Η τεχνολογία IPS έχει συγκριτικά με την τεχνολογία VA περισσότερο backlight bleeding, με συνέπεια σε αντίστοιχης ποιότητας και αξίας μοντέλα το μαύρο χρώμα να εμφανίζεται ως σκούρο γκρι, ιδίως όταν παρακολουθείς ταινίες στο σκοτάδι.

Σε διαστάσεις 50-60", ίσως το αυξημένο backlight bleeding να είναι όντως ενοχλητικό. Σε μικρότερες διαστάσεις, και εάν η τηλεόραση χρησιμοποιείται σε φωτιζόμενο χώρο, ίσως όμως και να μην είναι τόσο ενοχλητικό.

Προφανώς οι περισσότεροι κρίνουν ότι αυτή η διαφορά είναι καθοριστική, και για αυτό το λόγο απορρίπτουν τελείως τις τηλεοράσεις LG.

Αυτή είναι και η κύρια διαφορά μεταξύ Samsung και LG, αν και κάποιοι πιστεύουν ότι η Samsung έχει και καλύτερα χρώματα από την LG, όπως και κάποιοι άλλοι πιστεύουν το ίδιο για τη Sony, αλλά αυτές είναι προσωπικές προτιμήσεις.

Εάν δεν σε ενοχλεί αυτή η διαφορά, τότε και τα μοντέλα της LG είναι μια χαρά, ιδίως εάν τα βρεις σε καλή προσφορά.

Αλλά σε παραπλήσιες τιμές αγοράς, πάντα όσοι βλέπουν πολλές ταινίες θα σου προτείνουν τη Samsung λόγω VA panel.

• Like 1

Σε ευχαριστω πολύ ωια την απάντηση rnd.

Η αλήθεια είναι ότι απ όλους ακουω καλυτερο πανελ η Samsung. Προφανως δεν ηξερα τις λεπτομερειες που ανέφερες καθώς δεν έχω ασχοληθεί ποτέ στο παρελθόν σημαντικά με τηλεοράσεις.

Τις βρισκω στην ίδια τιμή, οπότε μάλλον θα καταλήξω και γω στην Samsung.

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφοριές σου.

Δλδη να ξεπακεταρω την τηλεοραση που πηρα να την βαλω να δω την πρωτη μου ταινια και στον πρωτο μαυρο φοντο ν δω καμμενο pixel... Και να μην μπορω να κανω και τπτ γιατι δεν θεωρειται ελαττωμα..

Καπου ειχα διαβασει οτι και στις LG πρεπει να ειναι απο καποιες ιντσες και πανω αλλα δν ειμαι σιγουρος κατα ποσο ισχυει.

Δλδη να ξεπακεταρω την τηλεοραση που πηρα να την βαλω να δω την πρωτη μου ταινια και στον πρωτο μαυρο φοντο ν δω καμμενο pixel... Και να μην μπορω να κανω και τπτ γιατι δεν θεωρειται ελαττωμα..

Καπου ειχα διαβασει οτι και στις LG πρεπει να ειναι απο καποιες ιντσες και πανω αλλα δν ειμαι σιγουρος κατα ποσο ισχυει.

Εάν είναι να τρελαίνεσαι για ένα pixel, ή να φρικάρεις μόνο και μόνο στη σκέψη της πιθανότητας, ίσως ένα μοντέλο LG με zero pixel εγγύηση να είναι η καλύτερη επιλογή για εσένα.

Εγώ προσωπικά πριν από 6 χρόνια, όταν μου χάλασε η οθόνη CRT, ήμουν έτοιμος να αγοράσω οθόνη Samsung, μιας και εκείνη την εποχή διέθετε εξαιρετικά μοντέλα, αλλά εκείνες τις ημέρες η επίσημη αντιπροσωπεία της LG έδωσε ειδικά και μόνο για την Ελλάδα zero pixel εγγύηση σε όλες τις οθόνες υπολογιστή μέχρι 24".

Αυτό και μόνο ήταν ικανό να με πείσει να αγοράσω την LG W2452V (24" TN panel 1920x1200), η οποία βγήκε εξαιρετική και έμεινα υπερβολικά ευχαριστημένος. Ποτέ δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου.

Εάν δεν υπήρχε zero pixel εγγύηση, μάλλον θα είχα αγοράσει την αντίστοιχη οθόνη Samsung, ή ίσως και το τότε διαθέσιμο TV/monitor της Samsung, που ήταν εξαιρετικό σε ποιότητα και χαρακτηριστικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό της εποχής.

Αν βρεις καμενο πιξελ και την εχεις αγοράσει απο μεγαλο σωστο κατάστημα μπορεις να την επιστρέψεις εντος 10 ημερών πισω και να παρεις αλλη (ακομα και το ιδιο μοντελο).

Η samsung καλύπτει 0 πιξελ της κλίμακας rgb. Αν δηλαδή σου βγάλει η μπλε η πράσινο η κόκκινο, στην αλλάζουν κανονικά μεσα στην 2 ετια. Αν ειναι μαυρο νομιζω ειναι στα 6. Τα μαυρα ομως δεν φαίνονται σχεδον καθολου απο 1 μέτρο και πισω. Οποτε μικρο το κακο για να υποχωρήσεις στην ποιότητα και να βλέπεις μονίμως μωβ φοντο αντι για μαυρο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...