defacer Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Κάποιος γνωστός θέλει να πάρει PC (μόνο τον πύργο) και δεν ξέρει να επιλέξει components. Είναι φοιτητής και η χρήση θα είναι τα βασικά συν κανένα game ενίοτε, το οποίο είναι και η δύσκολη συνιστώσα -- διαφορετικά "οποιαδήποτε" σύνθεση θα ήταν good enough. Επομένως ο υπότιτλος του σημερινού puzzle είναι "πόσο καλή GPU μπορούμε να χωρέσουμε στο budget χωρίς να χαλάσει η ισορροπία του συστήματος συνολικά". Δεν είμαι σίγουρος για τι ανάλυση οθόνης μιλάμε αλλά δεδομένου και του budget ας υποθέσουμε 1080p. Η πρώτη μου σκέψη ήταν πως την σήμερον ημέρα για σύστημα με discrete graphics αυτομάτως πάμε Intel αλλά είμαι ανοιχτός σε προτάσεις. Είμαστε Θεσσαλονίκη και το σύστημα θα το φτιάξω εγώ, οπότε δε μας πειράζει να πάρουμε από > 1 καταστήματα αλλά καλό θα ήταν να μην είναι το κάθε component από αλλού. Αν κάποιος έχει ιδέα για killer σύστημα κοντά σ' αυτό το budget αλλά δε βγαίνουν τα νούμερα, ενδεχομένως υπάρχει σενάριο επαναχρησιμοποίησης παλιότερου αλλά ποιοτικού τροφοδοτικού που ίσως επιτρέπει πολύ αξιόλογα builds λόγω εξοικονόμησης. Μη μπείτε στον κόπο να προτείνετε SSD σ' αυτά τα λεφτά, θα προτιμούσα να έχουμε καλύτερο βασικό σύστημα γιατί το θέμα του SSD "διορθώνεται" εύκολα σε δεύτερο χρόνο. Thanks!
benign Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Με intel δυσκολα σε αυτα τα χρηματα θελει + 100 ευρω περιπου.
TheELF Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Με intel δυσκολα σε αυτα τα χρηματα θελει + 100 ευρω περιπου. ??????? Ο ι3-4330 είναι στα ίδια λεφτά με τον 8320 και ποιο φτηνός, και σε >95% των παιχνιδιών έχει και καλύτερα αποτελέσματα,μόνο σαν φοιτητής αν ενδιαφέρετε και για render και 3d και βάσεις δεδομένων θα είναι χειρότερα με τον i3. Εγώ θα πρότεινα αυτά για αρχή,ο Ι3-4360@3,7 είναι ο ποιο γρήγορος επεξεργαστής που υπάρχει αυτήν την στιγμή πριν πάμε σε o/c και έχει τα δυνατότερα γραφικά των haswell,όχι ότι είναι αρκετά για ποιοτικό gaming αλλά για τον γνωστό σου ίσως είναι αρκετά. Διαφορετικά μπορείς να πας στον i3-4160@3,6Ghz στα 110€ αν νομίζεις ότι την vga θα την χρειαστεί σίγουρα 100%. Μπορείς να κόψεις και από μητρική αφού αυτή είναι απλά για να μπορεί να πάρει μελλοντικά τους broadwell που ακόμα δεν βγήκαν και για να έχει από όλα τα καλούδια που 99% δεν θα χρειαστεί κανένα από αυτά,και σε ~40€ μητρική να πάει δεν θα του λείψει κάτι σύντομα. Cd/dvd δεν έβαλα μιας και όλα πλέον υπάρχουν στο νετ και μπορείς να κάνεις τα πάντα με usb. Κουτί θέμα γούστου,αν του αρέσει καλός ... Όπα,κατά λάθος έβαλα δυο φορές μνήμη,κόψε 40€ από το σύνολο. Edit
defacer Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Διαφορετικά μπορείς να πας στον i3-4160@3,6Ghz στα 110€ αν νομίζεις ότι την vga θα την χρειαστεί σίγουρα 100%. 100%, τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα. Ίσως είναι λίγο τζάμπα λεφτά αλλά όταν π.χ. βγει το επόμενο Crysis θα θέλει να παίξει λίγο, μπορεί να μη τον παίρνει να το μαξάρει αλλά με integrated δε θα πάει πουθενά. Μπορείς να κόψεις και από μητρική αφού αυτή είναι απλά για να μπορεί να πάρει μελλοντικά τους broadwell που ακόμα δεν βγήκαν και για να έχει από όλα τα καλούδια που 99% δεν θα χρειαστεί κανένα από αυτά,και σε ~40€ μητρική να πάει δεν θα του λείψει κάτι σύντομα. Είναι σχεδόν αδύνατο να αξιοποιήσει "καλούδια" της μητρικής, δεν ξέρει γενικά από υπολογιστές και τους βλέπει σαν εργαλείο. Upgrade σε broadwell πιθανότητα μηδέν. Cd/dvd δεν έβαλα μιας και όλα πλέον υπάρχουν στο νετ και μπορείς να κάνεις τα πάντα με usb. Καλά έκανες. Ευχαριστώ για τη βοήθεια, θα το κοιτάξω προσεκτικά αργότερα.
Prospector8 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Κατσε εγω καταλαβα να δωσουμε βαση ωστε να μπει οσο καλύτερη καρτα γραφικων γινεται. Οχι? Εφτιαξα ενα build me Amd 6300+R9 270(Πολυ δυνατη για τα λεφτα της) και μου βγηκε 520€.το δινω???
defacer Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Αφού το έκανες δώστο. Για την κάρτα ίσως έδωσα λάθος εντύπωση -- θέλω μεν κάτι ικανό, αλλά όχι ασύμμετρα σε βάρος του υπόλοιπου συστήματος. Νομίζω η 270 που λες δεν είναι καταδικαστική σαν κόστος για τα υπόλοιπα components.
TheELF Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Με της παρατηρήσεις που έκανες και αν πας σε i3-4160 + μητρική στο ~40άρι π.χ. H81M-DGS R2.0 γλιτώνεις εύκολα 60€ από την σύνδεση,πας στα 330€ και μπαίνει άνετα και μια r9 270 πριν καν ακουμπήσεις τα 500€ (Και αν ψάξεις και για καλύτερες τιμές σε διάφορα μαγαζιά.. )
Prospector8 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Οχι ειναι πολυ balanced σύστημα, και δοκιμασμενο κιολας σε φιλο και εμεινε full ικανοποιημενος απο τις επιδοσεις. Εχουμε και λεμε, ελπιζω να μπορεις να τα διακρινεις: 3
Millennium Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Οχι ειναι πολυ balanced σύστημα, και δοκιμασμενο κιολας σε φιλο και εμεινε full ικανοποιημενος απο τις επιδοσεις. Εχουμε και λεμε, ελπιζω να μπορεις να τα διακρινεις: +1. Χωρίς να αναγκαστεί να φτιάξει κάτι άνισο. 1
defacer Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Θέλω πάντως να δω και τι build βγαίνει με i3 4160 ή ακόμα και Pentium G3258. Δεν είναι μόνο ότι ψιλοσκουπίζουν το πάτωμα με τον FX στα single-threaded, αλλά και το σημαντικά χαμηλότερο TDP είναι πάντα ευπρόσδεκτο. Ακόμα και κάποιος άσχετος μπορεί να εκτιμήσει ότι το PC ακούγεται λιγότερο. Στα multithreaded... δε νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να προκαλέσει heavy load ο χρήστης του μηχανήματος, οπότε η όποια διαφορά θα είναι μόνο στο gaming. Και πόση να είναι αυτή και πόσο συχνά θα εμφανίζεται; Και όταν εμφανίζεται θα είναι και υπέρ του FX? Άσχετο: το ότι μιλάμε για AMD vfm build το 2014 με CPU του 2012 είναι λίγο depressing. 1
TheELF Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δεν είναι μόνο ότι ψιλοσκουπίζουν το πάτωμα με τον FX στα single-threaded,... ... ...οπότε η όποια διαφορά θα είναι μόνο στο gaming. Και πόση να είναι αυτή και πόσο συχνά θα εμφανίζεται; Και όταν εμφανίζεται θα είναι και υπέρ του FX? Έτσι, η χαμηλή ταχύτητα στους πυρήνες ρίχνει κατά πολύ την ταχύτητα με την οποία μπορεί να τρέξει η κεντρική λούπα του παιχνιδιού με αποτέλεσμα να έχουν άθλια min fps οι FX, κάτι που με την βοήθεια του mantle γίνεται ακόμα χειρότερο αφού σπρώχνει τα μάξιμουμ fps και κατεβάζει ακόμα παραπάνω τα μίνιμουμ,ίσως επειδή είναι ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο. http://www.hardwarepal.com/battlefield-4-mantle-vs-directx-benchmark-performance-comparison/9/
Prospector8 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Ναι αλλα το οτι ο φιλος σου δεν θα καταλαβει την παραμικρή διαφορα αμα τον βαλεις σε 2 pc, τον εναν με 6300 και τον αλλον με 4160,τοτε απλα πας στο φθηνότερο. Anyway οριστε οι δυο αλλαγες που ζήτησες: Cpu 4160: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=40072&cat=2 Mobo H97: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=39228&cat=3 Το ποσο εχει παει καπου τωρα στα 535€
Millennium Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Ναι αλλα το οτι ο φιλος σου δεν θα καταλαβει την παραμικρή διαφορα αμα τον βαλεις σε 2 pc, τον εναν με 6300 και τον αλλον με 4160,τοτε απλα πας στο φθηνότερο. +1 οτι θα περιοριστεί με κλειδωμένο,διπύρηνο σε αρκετά παιχνίδια. Τι έκανε το mantle στα minimum με FX; lol
pnick Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Θέλω πάντως να δω και τι build βγαίνει με i3 4160 ή ακόμα και Pentium G3258. Έβαλα τον 4150 που έχει επιδόσεις κοντά στον 4330 και κοστίζει 100€. 1
Prospector8 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2014 Βαλαμε απο Visionstudio επειδη θα ειναι ευκολο να περασει απο εκει και να τα παρει. Just saying
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα