Προς το περιεχόμενο

Νέα/Συζήτηση για τα Windows 10

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σύμφωνοι αλλά με τηλέφωνο δεν γίνεται ενεργοποίηση σε περίπτωση αλλαγής μητρικής/επεξεργαστή; Για το τροφοδοτικό, πρώτη φορά ακούω.

Το τροφοδοτικο μαλλον κακη μεταφραση, απ οσο βλεπω στη σελιδα της MS λενε για CPU, MoBo και TPU.

Χμ. Αυστηρα ακολουθοντας τους κανονες, όχι. Δηλαδη δεν προβλεπεται από τους ορους χρησης. Σχεδόν βεβαια απ οσο εχω καταλαβει δεν προβλεπεται και η πωληση OEM χωρις υπολογιστη. Δηλαδη θα επρεπε να είναι προεγκατεστημενο, αν σου βγαλει βλαβη εντος εγγυησης σου αντικαθιστα ο OEM και τα Win, ειδάλλως παπαλα, παρε άλλο.

Πρακτικα, ναι, παιρνεις ένα τηλ και μαλλον θα σε εξυπηρετησουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 7,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καλημερα, έχω τα windows 10 στο σταθερό μου pc, έχω το original disc, επειδή σκέφτομαι την αγορά laptop χωρίς λειτουργικό, μπορώ να τα εγκαταστήσω και εκεί ή πρέπει να τα ξανά αγορασω-κατεβασω? Γενικά μπορώ να τα εγκαταστήσω και αλλού?

Καλημερα, έχω τα windows 10 στο σταθερό μου pc, έχω το original disc, επειδή σκέφτομαι την αγορά laptop χωρίς λειτουργικό, μπορώ να τα εγκαταστήσω και εκεί ή πρέπει να τα ξανά αγορασω-κατεβασω? Γενικά μπορώ να τα εγκαταστήσω και αλλού?

Αν το κλειδί που έχεις αναφέρει ότι η άδεια είναι για περισσότερους από 1 υπολογιστές, ναι. Σε διαφορετική περίπτωση προφανώς όχι.

• Like 1

Tυπικά δεν επιτρέπεται καθώς παραβιάζει την άδεια χρήσης.

Πρακτικά θα σου ενεργοποιηθεί κανονικά.

Tυπικά δεν επιτρέπεται καθώς παραβιάζει την άδεια χρήσης.

Πρακτικά θα σου ενεργοποιηθεί κανονικά.

Μου έχει συμβεί σε PC με win 7 και άδεια OEM (δεν ξέρω αν θα ισχύσει το ίδιο σε win10): Μετά τη διάρκεια της εγγύησης κάηκε το Μ/Β και μετά την εγκατάσταση του νέου, τα win "τσινίσανε" και δεν επανενεργοποιηθήκανε ηλεκτρονικά. Στην τηλεφωνική ενεργοποίηση (αυτοματοποιημένο σύστημα) μου έγινε η ερώτηση αν το λειτουργικό ήταν εγκατεστημένο και σε άλλο PC. Φυσικά η απάντηση ήταν "ΟΧΙ" (πράγμα αληθινό) και μου δόθηκε ένα κλειδί με το οποίο έγινε κανονικά η ενεργοποίηση.

Εκ των υστέρων, χρησιμοποιώντας το Belark Advisor, βλέπω ότι το εμφανιζόμενο κλειδί είναι το αρχικό και όχι αυτό με το οποίο έγινε η ενεργοποίηση. Αυτό μου δίνει να καταλάβω ότι πιθανόν το παλιό κλειδί "δέθηκε" με το νέο hardware με τη βοήθεια κάποιας διαδικασίας στην οποία χρησιμοποιήθηκε το, ας πούμε, προσωρινό/ενδιάμεσο κλειδί.

Το PC λειτούργησε κανονικότατα για αρκετό καιρό (πέραν του έτους) και μάλιστα έχει αναβαθμιστεί σε 10άρια χωρίς κανένα πρόβλημα. 

Έχει κανείς άλλος υπόψη του τι ακριβώς έγινε με την εν λόγω διαδικασία;

Θέλω να εγκαταστήσω τα Windows 10 αλλά έχω μερικές ερωτήσεις.

1. Το PC της υπογραφής μου είναι συμβατό;

Συγκεκριμένα οι drivers της motherboard που έχω.

Το ρωτάω αυτό γιατί στη σελίδα της Gigabyte δεν αναφέρει για Windows 10

2. Εφόσον ειναι συμβατοί οι drivers με ποια σειρά πρέπει να τους εγκαταστήσω;

Δηλαδή πρώτα το chipset και μετά κάρτα γραφικών;

3. Επειδή θα κάνω καθαρή εγκατάσταση και έχω ήδη έτοιμο το ISO

Μπορώ και μετά τις 29 Ιουλίου εφόσον το έχω ήδη κατεβάσει σωστά;

1. Κάποιοι έχουν κάποια θεματάκια με drivers αλλά συνήθως δεν υπάρχει θέμα.

2. Δεν έχει σημασία η σειρά.

3. Όχι δεν μπορείς μετά τις 29 Ιουλίου. Το ότι το έχεις κατεβάσει τι σημαίνει αυτό? Αυτό που ενδιαφέρει τη MS είναι η ενεργοποίηση. 

Ειχα τα W7 Home  και εγκατεστησα προ μηνων τα W10, θα μπορεσω καποια στιγμη να κανω format και να ξαναπεραστουν W10 χωρις να χρειαστει τοτε να αγορασω την αδεια?

Τα αρχικα W7 δεν ηταν του "θειου"!

Ειχα τα W7 Home  και εγκατεστησα προ μηνων τα W10, θα μπορεσω καποια στιγμη να κανω format και να ξαναπεραστουν W10 χωρις να χρειαστει τοτε να αγορασω την αδεια?

Τα αρχικα W7 δεν ηταν του "θειου"!

Προφανώς. Γιατί να μην μπορείς? 

Εδω τα καλα bugsssssssss , για παμε ! 

Τοσο καιρο ειχα win 10 enterprise. Κανενα θεμα. Οταν εκανα φορματ , απλα τα enterprise για να παρουν τα updates εκαναν 100 χρονια. Δε ξερω γιατι , αλλα δεν ειχα και φρεσκο iso, οποτε αντιμετωπισα και ενα θεμα με τους drivers για την gtx1070. 

Τωρα ενω ολα ειναι φαινομενικα κομπλε (πλεον περασα win 10 pro και τα 10 enterprise πηγαν στο 2ο μηχανημα), αντιμετωπιζω το εξης κουλο απο εχθες βραδυ (ισως και σημερα, not entirely sure).

Ο explorer κανει επανεκκινηση, καθε φορα που παω να ανοιξω εικονα,βιντεο, ακομη και αν παω να μπω στα programs and features, ή στο disk management για παραδειγμα. Καμμια φορα χρειαζεται δευτερη φορα να πατησω για να μπει στο εκαστοτε προγραμμα. Καμμια φορα επισης παρατηρω ενω παταω κλικ απλα βρισκομενος στο "this pc" για να μπω σε καποιο δισκο μου, το ανοιγει σε 2ο παραθυρο και ορισμενες φορες και σε 3ο (ιδιο) παραθυρο. Οτι να'ναι γενικως. 

Στο event viewer λαμβανω το παρακατω (παντα ιδιο faulty module & application καθως και exception code: 

post-269452-0-91833900-1469652218_thumb.jpg

Ακομη και στο ανεβασμα του εδω, εκανε restart ο explorer. 

Επισης μολις παρατηρησα κατι αλλο κουλο. Παντα εχω auto-hide την taskbar. Λεω "κατσε να δω μπας και φταιει αυτο". Κανω να μην ειναι auto-hide. Ανοιγω ενα αρχειο εικονας, restart o explorer, και η μπαρα ξανα κανει μονη της auto-hide. 

Με καποιο ψαξιμο ειδα οτι αυτο συνεβαινει σε πρωιμες εκδοσεις των 10. Καμμια σχετικη λυση δεν υπηρχε ομως. Τουλαχιστον δε βρηκα εγω κατι. 

Καποιο workaround ? (εκτος απο το να περιμενω το anniversary update , μπας και). Μηπως να σβησω κανα update? Αν και εχει αρκετες μερες που εγινε το τελευταιο. 

Εκανα system restore μπας και ,sfc scannow και τα σχετικα τα εχω δοκιμασει. 

Καλησπέρα, προσπαθώ να αναβαθμίσω καινούριο λάπτοπ από 7 σε 10. Κατεβάζω το windows upgrader από το σαιτ της microsoft, ξεκινάει κανονικά, προχωράει και κολλάει για ώρες στο 99%... Ξεχνάω κάτι;

Καλησπέρα, προσπαθώ να αναβαθμίσω καινούριο λάπτοπ από 7 σε 10. Κατεβάζω το windows upgrader από το σαιτ της microsoft, ξεκινάει κανονικά, προχωράει και κολλάει για ώρες στο 99%... Ξεχνάω κάτι;

Αν έχεις το κλειδί των 7, κατέβασε το ISO και κάνε καθαρή εγκατάσταση με αυτό. Είναι και πιο σωστό και θα γλυτώσεις από bugs που ενδεχομένως να εμφανιστούν με την αναβάθμιση.

• Like 1

Εδω τα καλα bugsssssssss , για παμε ! 

Τοσο καιρο ειχα win 10 enterprise. Κανενα θεμα. Οταν εκανα φορματ , απλα τα enterprise για να παρουν τα updates εκαναν 100 χρονια. Δε ξερω γιατι , αλλα δεν ειχα και φρεσκο iso, οποτε αντιμετωπισα και ενα θεμα με τους drivers για την gtx1070. 

Τωρα ενω ολα ειναι φαινομενικα κομπλε (πλεον περασα win 10 pro και τα 10 enterprise πηγαν στο 2ο μηχανημα), αντιμετωπιζω το εξης κουλο απο εχθες βραδυ (ισως και σημερα, not entirely sure).

Ο explorer κανει επανεκκινηση, καθε φορα που παω να ανοιξω εικονα,βιντεο, ακομη και αν παω να μπω στα programs and features, ή στο disk management για παραδειγμα. Καμμια φορα χρειαζεται δευτερη φορα να πατησω για να μπει στο εκαστοτε προγραμμα. Καμμια φορα επισης παρατηρω ενω παταω κλικ απλα βρισκομενος στο "this pc" για να μπω σε καποιο δισκο μου, το ανοιγει σε 2ο παραθυρο και ορισμενες φορες και σε 3ο (ιδιο) παραθυρο. Οτι να'ναι γενικως. 

Στο event viewer λαμβανω το παρακατω (παντα ιδιο faulty module & application καθως και exception code: 

attachicon.gifCapture123123.JPG

Ακομη και στο ανεβασμα του εδω, εκανε restart ο explorer. 

Επισης μολις παρατηρησα κατι αλλο κουλο. Παντα εχω auto-hide την taskbar. Λεω "κατσε να δω μπας και φταιει αυτο". Κανω να μην ειναι auto-hide. Ανοιγω ενα αρχειο εικονας, restart o explorer, και η μπαρα ξανα κανει μονη της auto-hide. 

Με καποιο ψαξιμο ειδα οτι αυτο συνεβαινει σε πρωιμες εκδοσεις των 10. Καμμια σχετικη λυση δεν υπηρχε ομως. Τουλαχιστον δε βρηκα εγω κατι. 

Καποιο workaround ? (εκτος απο το να περιμενω το anniversary update , μπας και). Μηπως να σβησω κανα update? Αν και εχει αρκετες μερες που εγινε το τελευταιο. 

Εκανα system restore μπας και ,sfc scannow και τα σχετικα τα εχω δοκιμασει. 

Εχω κανει ολα τα trial & error που βρηκα στο ιντερνετι. Μενει να σβησω ολα τα vcredist ή να περιμενω νεο update (το anniversary). Αν παλι δε λυθει , κατεβασμα του νεου iso και φορματ... Δε καταλαβαινω τι κουφο ειναι αυτο που συμβαινει. 

Είχα καταλαβει ότι δε μπορεί να γίνει απευθείας καθαρή εγκατάσταση, αλλά πρέπει πρώτα να γίνει upgrade και μετα...Ok, εχω κλειδι, θα δοκιμάσω. Από εδώ κατεβάζω το iso. σωστα;

https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10

• Like 2

Είχα καταλαβει ότι δε μπορεί να γίνει απευθείας καθαρή εγκατάσταση, αλλά πρέπει πρώτα να γίνει upgrade και μετα...Ok, εχω κλειδι, θα δοκιμάσω. Από εδώ κατεβάζω το iso. σωστα;

https://www.microsoft.com/el-gr/software-download/windows10

Αυτό ίσχυε παλιά, από τον Νοέμβριο και μετά μπορείς να κάνεις κατευθείαν καθαρή εγκατάσταση χωρίς να χρειάζεται να έχει προηγηθεί αναβάθμιση. Φροντίζεις να έχεις κατεβάσει το τελευταίο iso χρησιμοποιόντας το εργαλείο από το λινκ που παραθέτεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...