Προς το περιεχόμενο

Λογαριασμοι ΔΕΗ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα insomniacs,θα θελα να ρωτησω οταν νοικιαζεις ενα σπιτι εισαι υποχρεωμενος να πληρωνεις και τις επιπλεον χρεωσεις που αναγραφονται στο λογαριασμο εναντι τριτων η αυτα ειναι εκκρεμοτητα του ιδιοκτητη?

Συγκεκριμενα αναφλερομαι σε ΔΤ(δημοτικά τέλη),ΔΦ(δημοτικοί φόροι),ΤΑΠ(τέλος ακίνητης περιουσίας),ΝΕΡΙΤ(3ευρώ ανα μήνα) και ΕΕΤΑ

Δημοσ.

Βασικά υποχρεωμένος είναι να τα πληρώσει αυτός που είναι στο όνομά του η σύνδεση.

Τώρα από κει και πέρα θεωρητικά το ΤΑΠ πρέπει να το επιβαρυνθεί ο ιδιοκτήτης άσχετα σε ποιο όνομα είναι η σύνδεση, και ο ενοικιαστής όλα τα υπόλοιπα. Και λέω θεωρητικά γιατί το ΤΑΠ στην πράξη ο ενοικιαστής το επιβαρύνεται.

άρθρο 24 του ν.2130/1993:

Αρθρο 24. Τέλος Ακίνητης Περιουσίας

...

3. Το τέλος βαρύνει τον κατά την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους κύριο του ακινήτου και σε περίπτωση επικαρπίας ή νομής τον επικαρπωτή ή νομέα.

...

14. Σε περίπτωση που ο λογαριασμός της Δ.Ε.Η. εκδίδεται στο όνομα του μισθωτή του ακινήτου, το τέλος καταβάλλεται απ' αυτόν μαζί με το λογαριασμό κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και αφαιρείται από το καταβαλλόμενο μίσθωμα.

Δημοσ.

Πρακτικα ο ενοικιαστης τα πληρωνει και μονο το ΕΕΤΑ αφαιρει απο το ενοικιο (πλεον νομιζω δεν θα το ξαναεχει η ΔΕΗ παντως).

• Like 2
Δημοσ.

Πρακτικα ο ενοικιαστης τα πληρωνει και μονο το ΕΕΤΑ αφαιρει απο το ενοικιο (πλεον νομιζω δεν θα το ξαναεχει η ΔΕΗ παντως).

Σωστός, το χαράτσι δεν το ανέφερα καν επειδή καταργήθηκε.

Δημοσ.

Μόνο το ΤΑΠ υποχρεούται να το πληρώνει ο ιδιοκτήτης αλλά μιλάμε για γελοία ποσα...εδώ εγώ στο πατρικό μου που είναι 180 τμ και το ΤΑΠ έρχεται 3,8 ευρώ το δίμηνο!! Τώρα να πας να πεις στον ιδιοκτήτη δώσε μου έναν φρέντο στα starbucks κάθε δύο μήνες για το ΤΑΠ είναι λίγο γυφτιά!! :P

Όλα τα άλλα είναι υποχρέωση του ενοικιαστή.

• Like 1
Δημοσ.

Μόνο το ΤΑΠ υποχρεούται να το πληρώνει ο ιδιοκτήτης αλλά μιλάμε για γελοία ποσα...εδώ εγώ στο πατρικό μου που είναι 180 τμ και το ΤΑΠ έρχεται 3,8 ευρώ το δίμηνο!! Τώρα να πας να πεις στον ιδιοκτήτη δώσε μου έναν φρέντο στα starbucks κάθε δύο μήνες για το ΤΑΠ είναι λίγο γυφτιά!! :P

Όλα τα άλλα είναι υποχρέωση του ενοικιαστή.

Ακρβως δεν αξιζει ουτε καν να το αναφέρεις αν εχεις βρει ενα σπιτι που σου κανει.

Δημοσ.

Τα ΔΤ και ΔΦ με ενδιαφεραν περισσοτερο καθως αυτα διπλασιαζουν το λογαριασμο :/ ναι οντως το ΤΑΠ ειναι γελοιο ποσο

Δημοσ.

Τα ΔΤ και ΔΦ με ενδιαφεραν περισσοτερο καθως αυτα διπλασιαζουν το λογαριασμο :/ ναι οντως το ΤΑΠ ειναι γελοιο ποσο

Άμα ιδιοκτήτης μαζί με χαράτσι μέχρι πριν λίγους μήνες..ή τον ΕΝΦΙΑ τώρα..συν τον φόρο 11% στο ποσό του ενοικίου...είχε και από πάνω να πληρώνει και τα πάγια της ΔΕΗ κάθε 2 μήνες σιγά μην νοίκιαζε κανένας τίποτα...από 12 μήνες ενοίκια θα του μέναν τα μισά στο τέλος και αυτά με το τεράστιο ρίσκο στην σημερινή εποχή να φάει καμιά κανονιά άστο...θα γεμίζαμε άδεια διαμερίσματα...

Δημοσ.

Τα ΔΤ και ΔΦ είναι δικά σου έξοδα. Εσύ χρησιμοποιείς τους δρόμους του δήμου, εσύ τα φώτα του, τα δικά σου σκουπίδια μαζεύουν καθημερινά, κτλ κτλ και όχι του ιδιοκτήτη, ο οποίος πληρώνει τα δικά του εκεί που κατοικεί ο ίδιος.

Βασικά από όλους τους μαλακισμένους φόρους, παίζει να είναι οι μόνοι οι οποίοι αξίζουν τα λεφτά που δίνουμε.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Κανενας φορος κυριε δεν ειναι "μαλακισμενος". Ολοι εχουν ενα σκοπο, εκτος και αν επιθυμειτε την πολιτικη ασταθεια που θα φερει τη χωρα σε νεες περιπετειες.

Μας τιν επεσαν το κυβερνητικά κοράκια

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...