Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ mikele13 όντως είναι καλύτερη και μεγαλύτερη...όμως, θα βρίσκομαι κοντά στην οθόνη και το σκέφτομαι για 48αρα...

Επίσης επειδή θα δουλεύει πολύ και σαν τηλεόραση με το "τζαμάτο" σήμα της Digea (εδώ γελάμε) δεν θα ήταν καλύτερο να πάω σε μικρότερες ίντσες?

Δημοσ.

Αν το κοντά σημαίνει  1,5 και -   μέτρο τότε ίσως.

Αλλά στο μέλλον μπορεί να έχεις μεγαλύτερη απόσταση θέασης.  Οι 40 ίντσες είναι λίγες, πίστεψέ μας.

• Like 1
Δημοσ.

Σ'ευχαριστώ mikele13 όντως είναι καλύτερη και μεγαλύτερη...όμως, θα βρίσκομαι κοντά στην οθόνη και το σκέφτομαι για 48αρα...

Επίσης επειδή θα δουλεύει πολύ και σαν τηλεόραση με το "τζαμάτο" σήμα της Digea (εδώ γελάμε) δεν θα ήταν καλύτερο να πάω σε μικρότερες ίντσες?

οπως λεει και ο φιλος απο πανω,οι 40 ιντσες ειναι λιγες...

πιο κοντα απο 2 μετρα δεν νομιζω οτι θα εισαι.

πηγαινε χτυπα την και δεν θα το μετανοιωσεις.

ειναι παρα-πολυ καλη τηλεοραση.

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ ανέχομαι μη ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα σε 50 ίντσες , τι το χειρότερο;

Μα το καθαρό αναλογικό σήμα είναι πολύ καλύτερης ευκρίνειας από το συμπιεσμένο ψηφιακό. Και τα δύο σήματα είναι ανάλυσης 576i, αλλά το ψηφιακό είναι επιπρόσθετα και συμπιεσμένο (MPEG-2 ή MPEG-4), με συνέπεια να έχει compression artifacts. Όταν είδα το ψηφιακό σήμα των ελληνικών καναλιών έπαθα νίλα (για να μην πούμε για τον ΑΝΤ1).

Για να απαντήσω λοιπόν στην ερώτησή σου, το χειρότερο είναι το ψηφιακό σήμα που αναφέρεται και παραπάνω.

Δημοσ.

Το ψηφιακό σημα DVB-T στην Ελλάδα διαμορφώνεται με το πρότυπο COFDM [Coded Orthogonal Frequency Division Multiplex]. Ο αλγόριθμος ειναι ο MPEG 4 - H264, o οποίος εχει ικανό bandwidth για HD μετάδοση στα 720i. Ο αλγόριθμος Η264 ειναι όντως απωλεστικος. Οπως είναι ο Mpeg 2 που ειχαμε στα DVD, οπως και στα blueray, στα Divx, MKV κτλ. Το ολο θέμα ειναι ο λόγος συμπίεσης και το bandwidth. Εφόσον η digea δίνει αρκετό για HD το ματι μας δεν ειναι ικανο να δει compression artifacts! Ειναι σαν να προσπαθούμε να συγκρίνουμε ενα BMP με ενα JPEG με compression ratio κατω απο 5!

Αν τωρα κάποιος βλέπει ψηφιακό σημα απο κάποιο κινεζικό αποκωδικοποιητή της συμφοράς, ειναι λογικό να εχει κακή εικόνα. Σε σοβαρά μηχανήματα  - projectors κτλ ποτε δεν επιλέγω τετοιους αποκωδικοποιητές. Υπάρχουν πολυ σοβαρότερες υλοποιήσεις. Καντε ενα τεστ με ενα αποκωδικοποιητή σε μια Tv με ενσωματωμένο Mpeg4.

Μάλιστα για να εχει κάποιος αριστο αναλογικό σημα, θα πρεπει να μενει κοντα στο κεντρο εκπομπής και να εχει τελεια εγκατάσταση, ωστε να εξασφαλίσει άριστη εικονα, χωρίς χιόνια, ειδωλα και θόρυβο σε ολα τα κανάλια! Αυτες οι ιδανικες ειναι αδύνατον να συμβούν δυστυχώς για ολους, μην πω ουτε για το 20%.

Να δωσω και πρακτικό παράδειγμα για να γινω κατανοητός

Εγω για παράδειγμα λαμβανω σημα απο Αίγινα, η οποια χιλιομετρικά δεν ειναι ούτε μακρια, ουτε κοντα. Πριν το ψηφιακό σημα ειχα ικανοποιητική απόδοση, αλλα οχι σε ολα τα κανάλια. Και να σημειώσω οτι την εγκατάσταση την εχω κανει εγω ως επαγγελματίας με σοβαρά υλικα και μετρημένα με επαγγελματικό εξοπλισμό οσο πιο άριστα γινόταν. Με το ψηφιακό εχω αριστη απόδοση πλέων σε 52 καναλια (τα 6 ραδιο). Θα ειχα το ιδιο αποτέλεσμα ακομα και δαπανώντας 60% λιγότερα χρήματα σε εξοπλισμό (κεραία, ενισχυτή υλικο διανομής κτλ).

Τουλάχιστο με τα ψηφιακά υπάρχει καθαρή ληψη σε ολα τα κανάλια και αυτο με μολις 40dbmv στην εισοδο του δέκτη αντι για 60 που ηθελε το αναλογικό. Χωρις να υπολογίζω το EPG κτλ.

Ο ΑΝΤ1 εχει χάλια ποιότητα σε ολες τις πλατφόρμες, αυτο ισχυει. Τα καλύτερα σε εικόνα ειναι Nerit HD, ΣΚΑΙ και ALPHΑ. Εχουν τους πιο νέους εξοπλισμούς.

• Like 2
Δημοσ.

Γεια σας, είμαι νέος στο forum και θέλω την εμπειρία σας.

έχω δεί τις εξής:

https://www.skroutz....4993276,4161225

και είμαι ανάμεσα σε

1. samsung UN40F6400V

2. LG 42LB650V

3.SHARP LC-39LE752V

Παρακολούθηση ταινιών και τηλεόρασης απο απόσταση 2-3m, με ενδιαφέρει η μεγάλη γωνία θέασης, τιμή εώς 430

έχω μπερδευτεί με τα πολλά χαρακτηριστικά και τεχνολογίες οπως τα Hz,3D, οθόνες...

η IPS οθόνη της LG είναι καλύτερη για το σκοπό μου ή χειρότερη?

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα να πάρεις 46'' σε αυτή την απόσταση θέασης . 

https://www.skroutz.gr/s/3005505/Samsung-UE46F6400.html

https://www.skroutz.gr/s/4640095/Samsung-UE48H6200.html Αν μπορείς να αυξήσεις το χρηματικό ποσό 

Όλες οι Samsung(μεσαία/μεγάλη σειρά ) χρησιμοποιούν s-pva panel αντίθετα οι LG/Philips έχουν IPS , εγώ προσωπικά θα σου έλεγα να αποφύγεις τις LG όχι ότι έχουν κάτι το μεγάλο αρνητικό αλλά δεν μου αρέσουν τα ''μαύρα'' που έχουν προφανώς λόγο του IPS 

Δημοσ.

ΦΙιλε μου εγω πριν ενα χρονο αγορασα αυτην εδω..http://www.skroutz.gr/s/3006224/Samsung-UE46F6500.htmlΜετα απο ενα χρονο λειτουργιας ακομα προσπαθω να βρω μειονεκτημα...τελεια εικονα τρομερο μενου........τωρα στα λεφτα της πιστεω οτι αυτη εδω http://www.skroutz.gr/s/3838385/Samsung-UE46F6320.html ειναι οτι καλυτερο μπορεις να παρεις......

• Like 1
Δημοσ.

Δυστυχώς δεν μπορώ να δώσω τόσα πολλά, είμαι οριακά για την samsung αν την βρώ τελικά στα 520. Αλιώς θα πάρω την lg. 

Ευχαριστω για την βοήθεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...