Kostas75 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους. Σκέφτομαι να κάνω το εξής: Να αγοράσω μία όμορφη VOIP τηλεφωνική με touch screen κτλ. και να την έχω, αν γίνεται (και εδώ θέλω την βοηθειά σας συν τοις άλλοις), για διπλή χρήση: α) Σαν κανονική VOIP telephony συσκευή για Skype calls κτλ. β) Σαν αντικατάσταση της τηλεφωνικής μου συσκευής, που θα χρησιμοποιεί την υπάρχουσα τηλεφωνική μου γραμμή (σταθερό HOL, π.χ. 210 1234567), ώστε να κάνω κλήσεις. Για το (β) έχω σκεφτεί, είτε να αγοράσω ένα απλό και καλό VOIP Gateway, π.χ.: http://www.skroutz.gr/c/708/voips-gateways-servers.html?keyphrase=linksys+spa+3102 ή ακόμη και να αντικαταστήσω το modem/router μου με ένα που να είναι και VOIP Gateway, όπως π.χ. το ακόλουθο (που υποστηρίζει και VDSL, μιας και κάποια στιγμή θα έρθει και στην Πετρούπολη, που θα πάει(!), οπότε να είμαι προετοιμασμένος και για αυτό τότε): http://www.draytek.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=5231:vigor2760vn&Itemid=662&lang=en#overview Συμφωνείτε με την παραπάνω λύση για το (β); Όσο αφορά το (α), θα γίνεται να χρησιμοποιείται και για αυτό το λόγο η VOIP τηλεφωνική συσκευή μου; Ή δεν γίνεται γιατί θα είναι δεσμευμένη για την PSTN γραμμή μου; Ελπίζω να είμαι κατανοητός τι θέλω να κάνω. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας! Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2014 από Kostas75
Kostas75 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Ε;; Κανείς δεν ξέρει;;; Και νόμιζα ότι στο forum υπάρχουν άτομα με πολύ περισσότερες γνώσεις από εμένα στα δικτυακά.....
jkoukos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Με λίγα λόγια, μπορείς να το κάνεις όπως το σκέφτεσαι. Ειδικότερα όμως εξαρτάται ποια voip υπηρεσία θέλεις να χρησιμοποιήσεις σε σχέση με την συσκευή που έχεις υπόψιν. Το Voip υλοποιείται με διάφορα πρωτόκολλα, μη συμβατά μεταξύ τους. Αυτά που χρησιμοποιούνται κυρίως είναι το Sip και το Skype. Όμως οι συσκευές που ανέφερες παραπάνω είναι μόνο για Sip. Η μόνη περίπτωση να δουλεύουν και τα 2 στην ίδια συσκευή, είναι μέσω λογισμικού σε φορητές συσκευές (υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, tablet κλπ), κάνοντας χρήση της αντίστοιχης εφαρμογής.
Ledis Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Ε;; Κανείς δεν ξέρει;;; Και νόμιζα ότι στο forum υπάρχουν άτομα με πολύ περισσότερες γνώσεις από εμένα στα δικτυακά..... Ασχολίαστο. Για αρχή θα πρέπει να κατανοήσεις τι είναι το FXO και τι το FXS. http://www.3cx.com/pbx/fxs-fxo/ Επίσεις θα ήθελα να σημειώσω ότι το Skype δεν είναι VoIP (Τουλάχιστον το Free). Για να κάνεις αυτά που θες, θα χρειαστείς ένα VoIP PBX με τα κατάλληλα GateWay
Kostas75 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δεν ανέφερα κάποιες συσκευές. Σκεφτόμουν μια όμορφη και σχετικά εντυπωσιακή συσκευή, σαν και αυτή: http://www.ubnt.com/unifi-voip/uvp/ Όμως δεν έχει έρθει Ελλάδα ακόμη, μάλλον θα την φέρουν κάποιοι που ρώτησα, δεν ξέρω πόσο θα κάνει όμως. Όπως και να χει, ακόμη και την συγκεκριμένη να μην βρω, έχω άλλες πολύ ωραίες συσκευές υπόψη μου. Σχετικά με τα πρωτόκολλα που αναφέρεις παραπάνω, λογικά όταν συνδέεις το VOIP phone πάνω στο VOIP Gateway, τότε παίρνει SIP address από το SIP account που θα έχεις από κάποιο provider (έχεις υπόψη κάποιο καλό free SIP provider αλήθεια; ). Σωστά; Δεν ξέρω όμως καθόλου αν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το ίδιο VOIP τηλέφωνο με την σταθερή γραμμή από την HOL και με π.χ. το Skype, έχοντας πάντα το VOIP τηλέφωνο πάνω στο VOIP Gateway. Εδώ χρειάζομαι κυρίως την βοήθειά σου. Ευχαριστώ.
jkoukos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Ένα-ένα με την σειρά. Η συσκευή που δείχνεις, ακόμη δεν έχει βγει και δεν υπάρχει πουθενά διαθέσιμο, ούτε καν στην ίδια την εταιρεία. Το κάνει τακτικά, να παρουσιάζει μια νέα συσκευή και να την διαθέτει πολύ αργότερα. Από τα χαρακτηριστικά που δίνει, πρόκειται για μια έξυπνη υλοποίηση, βασισμένο σε ένα tablet με λειτουργικό Android και ότι άλλο χρειάζεται για να δουλεύει ως επιτραπέζια τηλεφωνική συσκευή. Φυσικά μέσω εφαρμογών θα δουλεύει sip ή skype τηλεφωνία. Για άλλη μια φορά. Δεν υπάρχει αυτόνομη συσκευή που να δουλεύει ταυτόχρονα σε sip και skype. Οπότε το να λες "συνδέω το VOIP phone πάνω στο VOIP Gateway" δε σημαίνει ότι θα δουλέψει το Skype, παρά μόνο το Sip. Πρέπει να τα ξεκαθαρίσεις αυτά τα 2, καθώς δεν είναι το ίδιο πράγμα. Υπάρχουν πολλά πρωτόκολλα που χρησιμοποιούνται στη voip τηλεφωνία, αλλά είναι ασύμβατα μεταξύ τους. Το Sip και το Skype είναι απλά αυτά που χρησιμοποιούνται ευρέως, αλλά δεν υπάρχουν συσκευές που να τα υποστηρίζουν ταυτόχρονα. Τέλος το τζάμπα (δωρεάν) δεν υπάρχει πουθενά. Παντού και πάντα θα έχεις κάποια χρέωση για να εκτελείς κλήσεις. Άλλο αν αυτές είναι φθηνότερες από την παραδοσιακή τηλεφωνία. Δωρεάν είναι μόνο οι κλήσεις μεταξύ συνδρομητών του ίδιου voip παρόχου, ή μέσω IP Dialing αν το επιτρέπει ο πάροχος.
Kostas75 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Το έψαξα λίγο παραπάνω και ρώτησα και ένα φίλο. Απ'ότι φαίνεται δεν χρειάζομαι SIP provider, ούτε PBX. SIP για το VOIP phone θα δημιουργήσω μέσα από το interface του VOIP Gateway. PBX θα χρειαζόμουν μόνο αν ήθελα να φτιάξω πολλαπλά extensions. Skype μπορεί να λειτουργήσει μέσα από την ίδια την συσκευή, που πιθανότατα θα τρέχει Android και θα έχει το Skype application. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι πιθανότατα θα χρειαστώ είτε static IP, είτε dyndns, τα οποία χρεώνονται. Δεν ξέρω αν γίνεται να το αποφύγω αυτό, οπότε και την χρέωση. Αν έχετε υπόψη κάποιο άλλο τρόπο, please πέστε μου. @Ledis: Δεν το έγραψα ειρωνικά, αλλά πραγματικά έχω απογοητευτεί αρκετές φορές που έχω ρωτήσει κάτι πιο εξεζητημένο σε forums και έχω διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει η μεγάλη τεχνογνωσία που θα περίμενα από άλλους ανθρώπους πάνω σε θέματα που εγώ δεν γνωρίζω ώστε να βοηθηθώ, οπότε κάθομαι και ψάχνω για μέρες ή και περισσότερο καιρό (ανάλογα την δυσκολία του θέματος) μόνος μέχρι να βρω μια λύση. Δηλαδή η αντίδρασή μου ήταν ειλικρινής και όχι για να κάνω αρνητικό σχόλιο για κάποιον (άλλωστε δεν μου είχε απαντήσει και κανένας), και επίσης για να πάει πάλι το thread μου πιο πάνω στην λίστα των προσφατων θεμάτων, μήπως και κάποιος που να έχει τις γνώσεις δεν το είχε δει αρχικά και το προσέξει τώρα. Αυτά όλα προς αποφυγή παρεξηγήσεων. Πίσω στο θέμα μας τώρα, δεν πιστεύω φίλε μου ότι θα χρειαστώ PBX, για τους λόγους που αναφέρω παραπάνω. Εκτός και αν κάνω κάποιο λάθος στις εκτιμήσεις μου, τότε παρακαλώ διόρθωσέ με, δεν γνωρίζω λεπτομέρειες στο θέμα. Ξέρω τι είναι τα FXS, FXO, πάντως σε ευχαριστώ για την παράθεση. @jkoukos: Δεν είπαμε για τσάμπα, θέλω να χρησιμοποιώ την σταθερή γραμμή (210 xxxxxxx) που έχω ήδη και πληρώνω από την HOL. Αλλά θέλω να χρησιμοποιώ και το Skype για τα free Skype to Skype calls με φίλους και γνωστούς.
jkoukos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2014 Λοιπόν θέλεις μια συσκευή που να μπορεί να εκτελεί (και να δέχεται φυσικά) κλήσεις από την απλή PSTN τηλεφωνική γραμμή και το Skype. Ωραία λοιπόν η λύση είναι ένα RTX DualPhone. Καλή η συσκευή της Ubiquity, αλλά πρώτον δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη και δεύτερον από τις μέχρι σήμερα πληροφορίες, δεν είμαστε σίγουροι ότι θα μπορείς να εγκαταστείς πρόσθετες εφαρμογές. Όλα τα υπόλοιπα που έγραψες, για Sip, Gateway, PBX, DDNS κλπ, δεν έχουν καμία σημασία. Αν όμως έχεις κάτι άλλο υπόψη, για το πως θέλεις να επικοινωνείς μέσω voip ή περισσότερες δυνατότητες, εδώ είμαστε να προτείνουμε λύσεις.
Liberito Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 @jkoukos: Δεν είπαμε για τσάμπα, θέλω να χρησιμοποιώ την σταθερή γραμμή (210 xxxxxxx) που έχω ήδη και πληρώνω από την HOL. Αλλά θέλω να χρησιμοποιώ και το Skype για τα free Skype to Skype calls με φίλους και γνωστούς. Έχεις γραμμή voip ή pots στην HOL; Τελικά γίνεται το παραπάνω; Ρωτάω επειδή με ενδιαφέρει και μένα να αλλάξω από ΟΤΕ σε HOL αλλά δεν ξέρω αν θα μπορώ να συνεχίσω να χρησιμοποιώ το voip που έχω σε άλλο πάροχο (μου βγαίνει πιο φθηνά). Εγώ έχω ειδική τηλεφωνική συσκευή με CPU και παίρνω τηλ. μέσω voip χωρίς να είναι ανοιχτός ο υπολογιστής.
jkoukos Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2014 Στη HOL είτε έχεις voip είτε pots τηλεφωνία, μπορείς κανονικά να χρησιμοποιήσεις και οποιονδήποτε άλλο πάροχο voip θέλεις. Έχω HOL και παράλληλα λογαριασμό σε Omnivoice, Voipdiscount και Rynga. Μια χαρά δουλεύουν όλοι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα