slevinkelevra Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2014 Οριστε το προβλημα μου : μου αρεσουν οι λιστες. Σκεφτηκα να ξεκινησουμε οι χρηστες του insomnia μια λιστα κανoνων και ηθκης/δεοντολογιας για web developing/designing. Θα ελεγα για προγραμματισμο γενικοτερα, αλλα εχουν καποιες διαφορες και επειδη ασχολουμε με web developing/designing πιο πολυ, ας το το περιορισουμε εκει. Σκοπος ειναι να δουμε τι σκεφτονται ατομα που ασχολουνται με το αντικειμενο, πως το αντιμετωπιζουν. Το επιπεδο τους, τη σοβαροτητα τους, την αγαπη τους γ αυτο. Και αρα, μακροπροθεσμα να βγαλουμε ενα συμπερασμα και για το ιδιο το web developing/designing (αλλα και για τους χρηστες του insomnia). Σκεφτομουν να μεινει ανοιχτο ενα διαστημα ωστε να προσθεσει ο καθενας οτι κανονα θελει. Και μετα να το κλεισουμε και να παρει μορφη poll ωστε ο καθενας να ψηφισει τους αγαπημενους του κανονες. Μετα το τελος του Poll οι 10 ή οι 5 ή οι 15 κανονες που θα εχουν τους πιο πολλους ψηφους θα ειναι και οι επισημοι "web develop/design rules and ethics by insomniacs". Προφανως πρεπει καποιος mod να το δει και να μας πει αν μπορουμε. Επειδη στα faqs λεει οτι για να ξεκινησει Poll πρεπει να επιμεληθει καποιος mod. Sorry που βαζω επιπλεον δουλεια στο κεφαλι σας mods, ειπαμε, εχω εμμονη με τις λιστες. edit, εστειλα εγω στους mods, μη στειλετε και αλλοι, θα μας φανε Γενικοι κανονες stay on topic προσοχη στο λεξιλογιο μας δε ηρθαμε εδω να διαφωνισουμε οχι κανονες σχετικοι με χρημα, πχ "κανονας ειναι να περνεις Χ ευρω για το ταδε site". Μιλαμε για ethics. Αυτο ειναι κανονας της αγορας, η αγορα αλλαζει, τα ethics οχι. για να κρατησουμε ενα επιπεδο και να μη ξεφυγουμε τελειως, οχι χιουμοριστικοι κανονες. Ενταξει, καλη η πλακα, αλλα δεν αναπαραγουμε τον Ζαχαρια Δετοφτιαχνω. Ουτε programming jokes οχι στερεοτυπα/διαχωρισμος φυλλων δεν αναφερομαστε σε συγκεκριμενες τεχνολογιες/γλωσσες κτλ δε χρειαζεται να εισαι επαγγελματιας για να προσθεσεις κανονα. Αρκει να αγαπας το web dev/design. Πρεπει απαραιτητως ομως να ασχολησαι και να εχεις μια επαφη με αυτο. Ειναι οκ να πεις κατι που δεν ειναι δικο σου, αλλα το ειδες αλλου. Αρκει να σεβεται τους παραπανω κανονες. Αντε να δουμε...
Voziniotis-3 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 1) Γράφε γαμημένο κώδικα όλη την ώρα. Και διάβαζε αλλονών. Είμαι στην φάση που δεν μπορώ να αντιληφθώ το ρητό προγραμματισμος=μαθημτικά που λένε πολλοί. Ίσως το εφαρμόζω χωρίς να το ξέρω, αλλ΄αυτό που καταλαβαίνω μέχρι στιγμής είναι η εμπειρία. Και για να κάνω και το κομμάτι μου, while (TRUE) { Ψάξου; Πειραματίσου; Απέτυχε; } 2) Μην χαίρεσαι για τα skills σου και μην εφυσηχάζεσαι ποτέ. Επίσης μην κοκορεύεσαι, ψωνίζεσαι και ποζεριάζεις σε κύκλους εκτός πληροφορικής. 1
slevinkelevra Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2014 Παντα επεξηγηματικα σχολια στον pre-production κωδικα. Τον κωδικα σου θα τον διαβασουν κ αλλοι. Παντα δομημενος, καθαρος, ευκολοδιαβαστος, μικρος σε εκταση κωδικας. Ειναι τεχνη. Τον κωδικα σου θα τον διαβασουν κ αλλοι. Good code wins arguments Κακος designer/developer γινεσαι οταν πεις "τωρα τα εμαθα ολα" Τα παντα ειναι θεμα απλης λογικης σε τελικη αναλυση 10 ωρες πειραματισμου με τον κωδικα ισοδυναμουν με 10 λεπτα αναγνωσης του manual Παντα να αναφερεις τις πηγες σου και τους μεντορες σου Αν αποτυχεις με τη πρωτη, κλεψε. Αλλα μετα οπωσδηποτε να αναφερεις τις πηγες σου και τους μεντορες σου. Τεσταρεις το πολυπλοκο για να φαινετε απλουστατο στους τελικους χρηστες Μοιραζεις πληροφοριες σε χρηστες παγκοσμιως. Φερσου αναλογα Μοιραζε γνωση σε συναδελφους , δωρεαν. Ακομα και αν δε σε βοηθησουν ποτε , θα βρεθουν αλλοι που θα σε βοηθησουν. Ετσι κερδιζεις και δινεις σεβασμο.
slevinkelevra Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2014 (επεξεργασμένο) Εξηγησε στους χρηστες τα παντα σα να ειναι 5 χρονων. Η μαγκια ειναι να το κανεις περιληπτικα και χωρις να κουραζεις Ολοι οι χρηστες ειναι δυνητικα hackers που θελουν να σπασουν αυτο που εφτιαξες. Λαβε τα μετρα σου. Safety first Οι χρηστες θα ειναι παντα ανικανοποιητοι. Παντα θα θελουν κατι παραπανω. Ορισε απο την αρχη τα ορια σου , ωστε να εξασφαλισεις τη ψυχικη σου υγεια Επεξ/σία 5 Αυγούστου 2014 από slevinkelevra
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα