naruto14 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Παιδιά σήμερα έχω συναντήσει κάμποσες φορές κάτι που αρχίσει να με εκνευρίζει πολύ. Χθες απέκτησα το σύστημα της υπογραφής μου και σήμερα δοκίμασα κάμποσες φορές να παίξω Tomb Raider με αποτέλεσμα να έχω συνεχώς κάτω από 30 fps. Χθες έπιανα χαλαρά 60αρια στα ίδια settings. Έπειτα από αρκετή ώρα και αφού πέρασα τους πιο πρόσφατους drivers δούλεψε μια χαρά και το συνέχισα. Πριν λίγο έβαλα το Crysis 3 που για κάποιο λόγο σερνόταν και δεν άνοιγε και όλας στην αρχή μέχρι που άρχισα να μπορώ να χειρίζομαι το μενού. Μπήκα να παίξω, είδα τα εισαγωγικά cutscenes και με το που μπήκα στην μηχανή γραφικών του παιχνιδιού έβλεπα καρέ καρέ. Σαν να βλέπω διαδοχικές εικόνες. Δοκίμασα απευθείας να βάλω το Tomb Raider και πάλι το ίδιο θέμα με το πρωί, με τα fps να είναι μονίμως κάτω από 30. Λέτε να είναι ελαττωματική? Υπάρχει περίπτωση να μην έχω συνδέσει κάτι καλά (γιατί τα έκανα μόνος μου). Αλλά μου κάνει εντύπωση γιατί μια χαρά λειτουργούσε χθες ένα εξαωρο σερί και σήμερα το μεσημέρι πάλι αφού έβαλα τους τελευταίους drivers. Είναι κρίμα δηλαδή να μην μπορώ να βρω τι συμβαίνει. Τόσα λεφτά έφυγαν :/
pnick Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Σου είχα πεί να προσέξεις την Asus http://www.insomnia.gr/topic/533658-αγορά-gaming-pc-budget-1000€-max/?p=53298482. Καλά, μπορεί και να μην είναι κάτι σοβαρό. Με τους drivers της AMD χρειάζεται clean installation κάθε φορά. Θα σε κατευθύνουν παιδιά που έχουν παρόμοιες κάρτες. H Asus και η Gigabyte είχαν βγάλει κάποια VBIOS updates για τις 280Χ, λόγω διαφόρων προβλημάτων. Ψάξ' το λίγο. Ίσως το λύσει το θέμα ένα update.
naruto14 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Σου είχα πεί να προσέξεις την Asus http://www.insomnia.gr/topic/533658-αγορά-gaming-pc-budget-1000€-max/?p=53298482. Καλά, μπορεί και να μην είναι κάτι σοβαρό. Με τους drivers της AMD χρειάζεται clean installation κάθε φορά. Θα σε κατευθύνουν παιδιά που έχουν παρόμοιες κάρτες. H Asus και η Gigabyte νομίζω ότι είχαν βγάλει κάποια VBIOS updates για τις 280Χ, λόγω διαφόρων προβλημάτων. Ψάξ' το λίγο. Ίσως το λύσει το θέμα ένα update. Δηλαδή εννοείς να μπω στο BIOS και να κοιτάξω από εκεί για update? Επίσης από Driver έχω κατεβάσει αυτό μόνο. Δεν ξέρω αν χρειάζεται κάτι άλλο. Άκυρο. Κατάλαβα τι είπες. Το κατέβασα και λέει πως δεν χρειάζεται να κάνω update το BIOS. 1
pnick Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Όχι στο BIOS της μητρικής. To Video BIOS. Δες το link που έβαλα στο προηγούμενο μήνυμα.
Xristaras12 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 κατεβασε το ddu μπες safe mode και ριξε καθαρισμα κατεβασε απο εδω τον catalyst Και περνα βαζοντας τα στοιχεια http://support.amd.com/en-us/download
Millennium Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Κάνε και έναν καλό έλεγχο για ιούς και trojans.Δες και τα updates των win γιατί καμμιά φορά επηρεάζουν. Βάλε και το utility της κάρτας και δες τη συμπεριφορά σε συχνότητες,θερμοκρασίες αλλά και σε % χρήσης της.
naruto14 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Έκανα αυτό που είπε ο Χριστάρας και για την ώρα το Tomb Raider δουλεύει ρολόι. Το Crysis 3 όμως δε. Ανοίγει κολλώντας στα logos, not responding κάθε τρεις και λίγο, κουνάω το ποντίκι και πατάω διάφορα στο menu και γίνονται μετά από 10-15 δευτερόλεπτα. Γενικά ότι να ναι. Δεν ξέρω αν φταίνε οι συγκεκριμένοι drivers. Ιό αποκλείεται να έχει. Έχω εγκαταστήσει ελάχιστα πράγματα και τίποτα πειρατικό. Έκανα και scan με το εργαλείο της MS και δεν βρήκε τίποτα. Το utility που μπορώ να το βρω? Από το site της Asus μόνο? Γιατί εκεί έχει και λίγο παλιούς Drivers για την κάρτα γραφικών. Ποιο update των win μπορεί να επηρεάζει? Γιατί τα έκανα όλα όσα είχε τικαρισμένα αρχικά.
pnick Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Μια επανεγκατάσταση του Crysis μπορείς να κάνεις; Αν δεν είναι και αυτό, τότε δοκίμασε να κάνεις ένα underclocking στην κάρτα με τις τιμές της reference (ειδικά στην μνήμη, από 1600 σε 1500ΜHz), να δούμε αν συνεχίζει το ίδιο. Είναι κάτι που το επιχειρούν αρκετοί χρήστες για να δούν αν φταίει το oc της VRAM. By the way, καλοδούλευτο το σύστημα!
naruto14 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Μια επανεγκατάσταση του Crysis μπορείς να κάνεις; Αν δεν είναι και αυτό, τότε δοκίμασε να κάνεις ένα underclocking στην κάρτα με τις τιμές της reference (ειδικά στην μνήμη, από 1600 σε 1500ΜHz), να δούμε αν συνεχίζει το ίδιο. Είναι κάτι που το επιχειρούν αρκετοί χρήστες για να δούν αν φταίει το oc της VRAM. By the way, καλοδούλευτο το σύστημα! Ευχαριστώ φίλε! Uninstall το crysis λίγο δύσκολο, 14 γιγα ειναι να κατέβουν. Έκανα επιδιόρθωση των αρχείων από το origin αλλά πάλι τα ίδια θέματα. Να το σβήσω και να το ξανακατεβάσω λες? Είπα μήπως έχει θέμα με τον ssd αλλά δεν βρήκα κάτι στο internet που να το επαληθεύει. Επίσης στο TR σε κάποιες φάσεις είχε κάποια θέματα η οθόνη με τετράγωνα κουτάκια με pixels που αναβόσβηναν σπάνια που δεν ενοχλούσαν. Υποθέτω πως είναι ο 400GB σκληρός που έχω βάλει το παιχνίδι γιατί είναι αρκετά παλιός χωρίς formats. Τι λέτε? Ελπίζω να μην είναι και αυτό θέμα gpu.
Xristaras12 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 ρίξε ένα γερό bench στην κάρτα πχ valley,μου μυρίζει προβλημα γενικότερα(ισως να ηταν και απ τον driver βεβαια)
pnick Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Κοίτα, pixels που αναβοσβήνουν και τετράγωνα κουτάκια, σε artifacts παραπέμπουν που είναι κατα 99.9% θέμα κάρτας γραφικών. Καμιά φορά φταίνε και τα καλώδια της οθόνης, ή οι αντάπτορες αν υπάρχουν, αλλά εδώ λές ότι κολλάνε και διάφορα που σίγουρα δεν είναι θέμα οθόνης.
naruto14 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Κοίτα, pixels που αναβοσβήνουν και τετράγωνα κουτάκια, σε artifacts παραπέμπουν που είναι κατα 99.9% θέμα κάρτας γραφικών. Καμιά φορά φταίνε και τα καλώδια της οθόνης, ή οι αντάπτορες αν υπάρχουν, αλλά εδώ λές ότι κολλάνε και διάφορα που σίγουρα δεν είναι θέμα οθόνης. Δεν αναβόσβηναν pixels ακριβώς. δεν μπορώ να το περιγράψω. Μου γινόταν πολύ σπάνια και μόνο σήμερα. Χθες τίποτα. Για να κάνω αυτό το Valley Benchmark που είπε ο Χριστάρας. Λοιπόν να τα αποτελέσματα. Να κάνω ακόμα ένα με όλα τα settings τέρμα? EDIT: Ορίστε και ένα στα ultra. Πάντως κατά τη διάρκεια του benchmark δεν παρατήρησα τίποτα από αυτά τα τετραγωνάκια με pixels που λέγαμε.
Millennium Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Utility για monitoring της κάρτας εννοούσα.Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και τρίτου πχ afterburner.Πρέπει να αποκλείσεις πρώτα τη πλευρά του software για να μη μπερδευτείς.Δοκίμασε και για ώρα κάποιο benchmark για γραφικά ή κάποιο άλλο βαρύ παιχνίδι και παρατήρησε τη συμπεριφόρα και τις ενδείξεις σου.
naruto14 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Έπαιξα Spec Ops, καρφωμένο 60αρι και χωρίς να πετάγονται πιξελς και κουτάκια. Περασμένο στον SSD. Κατεβάζω ξανά crysis 3 να το δοκιμάσω.
naruto14 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Λοιπόν παρατήρησα κάτι. Εκεί που σέρφαρα στον Chrome και η σελίδα είχε μια gif εικόνα μου αναβόσβηνε διάφορες γραμμούλες όπως στην παρακάτω εικόνα. Και με refresh πάλι τα ίδια. Στον Internet Explorer δεν μου το έκανε αυτό, αν και εκεί η εικόνα φαινόταν slow motion. Και από ότι βλέπω μου το ξανακάνε εδώ που πάω να γράψω. EDIT: Πολύ πιθανό να είχε κολλήσει ο browser γιατί τώρα που τον έκλεισα και τον ξανανοιξα είναι μια χαρά και σε εκείνη τη σελίδα με το gif.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα