Προς το περιεχόμενο

[ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ] Lenovo Ideapad Z510 (4πύρηνος i7/GT740M/4GB RAM/1TB HDD + 8GB SSD) 619.00€

AMD Expert

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

PER.910284.jpg

PER.910284_3.jpg

Ποιοτικό φαίνεται. Χαρακτηριστικά :

Intel Core i7-4702MQ (4 πυρήνες,8 threads,2.2GHz)

nVidia GT740M (2GB Αυτόνομη μνήμη)

1TB 5400RPM σκληρός με 8GB SSD Cache

4GB DDR3 1600MHz RAM (1 slot ελεύθερο,επεκτάσιμη ως τα 8)

15.6" HD Ready LCD

3400mAh 4-Cell μπαταρία (Δυστυχώς :()

Free DOS

WiFi/Bluetooth/DVD-RW/HD WebCam/SD-MMC Card Reader

2.2kg

Φωτιζόμενο αγγλικό πληκτρολόγιο

2 Χρόνια εγγύηση (1 χρόνος άμεση αντικατάσταση)

Το αδερφάκι του e-shop (pc1) το'χει στα 700€ και δεν υπάρχει σ'άλλο κατάστημα. Τα λαπτοπ αυτής της τιμής έχουν 2πύρηνους "U" i7. Τα μόνα κακά είναι η μπαταρία,και η ανάλυση της οθόνης. Φαίνεται ποιοτικό κι έχει καλά σπεκς,πιστεύω είναι καλούτσικο για gaming!

Crazy Sundays : http://www.e-shop.gr/lenovo-z510-59-413911-156-intel-core-i7-4702mq-4gb-1tb-8gb-sshd-nvidia-gf-gt740m-2gb-free-dos-p-PER.910284?sid=1

Επεξ/σία από AMD Expert
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Free DOS = Δεν έχει Windows,πρέπει να αγοράσεις εσύ (αγοράσεις.. :D γιατί τον έχουμε τον θείο?)

δεν είναι λίγο ξεφτίλα να δίνεις μηχάνημα με δωρεάν λογισμικό;; τους βλέπω σε λίγο να βάζουν και steamos

(βέβαια μπορείς να παίζεις doc και 3 stooges...  )

δεν είναι λίγο ξεφτίλα να δίνεις μηχάνημα με δωρεάν λογισμικό;; τους βλέπω σε λίγο να βάζουν και steamos

(βέβαια μπορείς να παίζεις doc και 3 stooges...  )

Δεν κατάλαβες,είναι σαν να μην έχει λογισμικό. Για την ακρίβεια αν το ανοίξεις σου βγάζει μια γραμμή εντολών,που δεν μπορείς να κάνεις κάτι χρήσιμο.

Γιατί ξεφτίλα; Έτσι το laptop γίνεται πιο προσιτό, γιατί το 99% των αγοραστών θα κατεβάσει windows από το internet,οπότε ποιος ο λόγος να πληρώνεις έξτρα για την άδεια; Άσε που πλέον τα laptop βγαίνουν μόνο με windows 8.1,και υπάρχουν πολλοί που θα τα'βγαζαν και θα'βαζαν windows 7 (πχ εγώ :P)

• Like 5

Aπο την ωρα που βγηκε το crazysundays το χαλβαδιαζω..ημουν ετοιμος για το dell 3542 (ειναι down τωρα το MM) αλλα λεω 4πυρυνη cpu εχει το lenovo. Oκ λιγο χειροτερη gpu ..πιο ενεργοβορα μαλιστα gpu+cpu. Εχει και 4 gb ram λιγοτερη..οκ βαζεις (αν και ξεπερνας σε χρηματα το dell ετσι). Και χωρις λειτουργικο..οκ υπαρχει ο θειος..αλλα μπορει να λογιστει ως κοστος και αυτο.

Βλεπω μετα το απιθανο βυσμα φορτισης !!! Εχω ενα 2ο universal power adapter και ενα universal 12v power adapter...αλλα οκ ..με μικρο κοστος βρισκεις connector στον connector για να παιξει ο παλιος adaptor ( η τιμη σιγα σιγα αναβαινει)

Και μετα κοιτας τη μπαταρια...Το laptop που εχω του εχω αλλαξει 4 μπαταριες τα τελευταια 6 χρονια που το εχω...σε 2 χρονια υπολογιζω θα θελει αλλαγη και αυτουνου..

Και εκει αρχιζουν τα δυσκολα..ειδε κανεις πως μπαινει η μνημη ??????????? Ειδε κανεις πως αλλαζεις μπαταρια ?????

Τετοια ευκολια δεν την φανταζομουν ! ΤΡΕΛΑ.

Για αυτο εχει κουμπι reset..επειδη δε βγαινει η μπαταρια ! Φυσικα για να την αντικατασταση της εισαι υποχρεωμενος να παρεις αυθεντικη..τοσα χρονια εγω τις βγαζω με κινεζικες σε πολυ χαμηλες τιμες...

Αρχισα να το ξανασκεφτομαι για το dell...οκ πιο αδυναμη cpu ..ο δισκος του δεν ειναι υβριδικος..αλλα....τα αλλα ειναι πολλα 

Για το βύσμα φόρτισης δεν κατάλαβα η αλήθεια είναι ποιο είναι το πρόβλημα. Αφού μέσα έχει φορτιστή. Εννοείς για backup?

Βασικά δεν φαίνεται καθόλου δύσκολο. Ίσα-ίσα που στο λύσιμο φαίνεται αρκετά ευκολότερο από laptop που έχω λύσει (Aspire 5732,HP DV6,Compaq Cq61). Η μ@@@ της υπόθεσης είναι πως θέλει λύσιμο για τα πάντα.

Αλλά σκέψου και το θετικό : Είναι πάρα πολύ πιο λεπτό από το dell.

Όσον αφορά τις κινέζικες όχι,μην το λες,εγώ πιστεύω πως θα βρεις,έτσι όπως πχ βρίσκουμε κινέζικες ανταλλακτικές για κινητά με ενσωματωμένη μπαταρία,έτσι θα βρεις και για το z510. Ή τουλάχιστον αυτό είναι το λογικό.

Όσον αφορά το λειτουργικό..νταξ,γιατί να υπολογιστεί σαν κόστος;

Βασικά τα θετικά του z510 : λεπτότερο,καλύτερη ποιότητα κατασκευής,αρκετά καλύτερος cpu,υβριδικός σκληρός,ο επεξεργαστής αλλάζει ενώ στο dell όχι,φωτιζόμενο πληκτρολόγιο

Αν χαλάσει η μπαταρία στην 2ετία,δεν την καλύπτει η 2ετής εγγύηση; Κι αν θέλεις να αναβαθμίσεις τη ram δεν μπορείς να το πας στο e-shop,να αγοράσεις ram από εκεί και να στην τοποθετήσουν χωρίς να χάσεις την εγγύηση;

Εγώ θα'παιρνα το lenovo πάντως

Η μπαταρία του είναι η Lenovo L12S4K01. Με ένα απλό Google Search ήδη βρήκα ανταλλακτικές

http://www.ebay.co.uk/itm/Lenovo-Ideapad-Z500-Genuine-Battery-L12S4K01-14-4V-48Wh-3350mAh-/261537158308?pt=UK_Computing_Other_Computing_Networking&hash=item3ce4d454a4

Κινέζικη,μεγαλύτερης χωρητικότητας : http://www.aliexpress.com/item/4400MAH-laptop-battery-for-lenovo-IdeaPad-Z500-Z400-Z400A-P400-P500-Touch-Series-L12L4K01-L12S4E21-L12S4K01/1929693636.html

Ξενέρωσα με το ότι θέλει λύσιμο για να αλλάξεις οτιδήποτε. Ένα βήμα πριν το κλικ ήμουν.

Ούτε καν η μπαταρία να μη βγαίνει...

Ελπίζω με αυτόν τον επεξεργαστή η μπαταρία να αντέχει κανένα 3ωρο-4ωρο..

Επίσης το λύσιμο ουσιαστικά δεν το γλιτώνει κανείς που θα το πάρει καθώς έχει μόνο 4γ ραμ. Μεγάλο φάουλ σε σχέση με τα υπόλοιπα specs. Οπότε αν μιλάμε για μια 4αρα ακόμη, ας πούμε χονδρικά ότι το λάπτοπ έχει 650 σύνολο.

η ram μου φαίνεται ειναι μια χαρά. Υπάρχει κατι που θέλει πάνω από 4gb/ram?!?

O επεξεργαστής επίσης σουπερ με 7200 σκορ

Η οθόνη εκτός της μικρής ανάλυσης πρέπει (φοβάμαι ότι) να είναι κακής ποιότητα με γκρι μαυρα και μικρές γωνίες θέασης (μαπα χρώματα). Αυτό  με κάθε επιφύλαξη αλλα ισχύει για οτιδήποτε έχω δει δε lenovo "προσφοράς". Ας μας πει κάποιος το έχει δει και πάντως να το έχετε υπ' όψιν για όποιον τον ζαχαρώνει.

Η μπαταρία είναι μαλλον μικρή για αυτόν τον cpu/gpu/monitor αλλα πάλι 2-3 ώρες με απλό ιντερνετ μάλλον βγάζει.

Νομίζω ειναι καλή over all προσφορά.  

Mεγαλο μυστηριο αυτη η λενοβο... παει σε νετμπουκ (προ 3ετιας) και σε βαζει να το λυσεις ολο για να βαλεις εξτρα ram, παει στο 'ωραιο' Ζ-series και κανει σχεδον το ιδιο και ετουτο εδω ->

http://www.amazon.de/Lenovo-Notebook-4700MQ-5400RPM-schwarz/dp/B00FQLVHK0

χρειαζεται ΔΥΟ (2, dos, two, zwei, deux) βιδουλες πισω απο την (αποσπωμενη) μπαταρια και αμεσως βγαινει ολοκληρο το "πατωμα" του λαπτοπ και εχεις προσβαση στα παντα (hdd, ram, m-pci-e/wifi, optical drive...) εκτος gpu-cpu που εχουν λιγη παραπανω δουλιτσα... 

• Like 1

Βρε μνημη βαζω μια χαρα και μονος..αλλα το να λυνεις ολο το notebook ειναι σαν να καταστρεφεις την εγγυηση (βγαλτε και το σαν).

Επισης ειναι τοσο μα τοσο κοπιωδες..αντι να βγαζεις ενα μικρο πανελακι απο τη κατω μερος... Η μπαταρια το ιδιο . Παντως και εγω τη βρηκα αρκετα ακριβη ..50€ !!! για 4 στοιχεια ? Ευελπιστω μηπως μπορω να την ανακατασκευασω και εγω μονος ευκολα, αφoυ φαινεται να ειναι 4χ18650 στην σειρα (αυτο δειχνει και η ταση).
Σε καθε περιπτωση ευκολια δε το λες να ανοιγεις για τα παντα ολο το notebook
Και το λειτουργικο γιατι ? Κοστος δεν εχει ? Παρτο και πουλατο ..λεφτα ειναι ! Για να μη πω πως αν το χρησιμοποιεις και σε δουλεια οφειλεις να το εχεις και αυθεντικο.

Για το φορτιστη ..απλα σου λεω οτι εχω 2 ακομα universal φορτιστες εγω εναν 220v και εναν 12v που τους χρησιμοποιω αλλου που πηγαινε..και τιθενται εν αχρησεια εκτος αν αγορασεις αυτο (το συγκεκριμενο βυσμα δεν το εχουν οι φορτιστες μου..και μαλλον ελαχιστοι το εχουν).

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...