Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, χρησιμοποιώ ως τώρα ένα Thomson tg585 σαν moden/router και ένα nanostation 2 σαν access point για να μοιράσω σε 15-20 χρήστες ασύρματα σε μια καφετέρια. Θέλω λοιπόν να πάρω ένα μικροτικ για να κοντρολάρω τ bandwith στους χρήστες. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο; 

Δημοσ.

http://www.skroutz.gr/s/3746032/Routerboard-RB951Ui-2HnD.html?keyphrase=RB951Ui-2HnD

Πιστευω πως ειναι αρκετο για αυτο που θες. Το ειχα βαλει και εγω για εσωτερικη χρηση με 50 ατομα σε διαφορα access point και ηταν μια χαρα. Σιγουρα υπαρχουν και καλυτερα ,δες γνωμες και αποφασισε

Δημοσ.

http://www.skroutz.gr/s/3746032/Routerboard-RB951Ui-2HnD.html?keyphrase=RB951Ui-2HnD

Πιστευω πως ειναι αρκετο για αυτο που θες. Το ειχα βαλει και εγω για εσωτερικη χρηση με 50 ατομα σε διαφορα access point και ηταν μια χαρα. Σιγουρα υπαρχουν και καλυτερα ,δες γνωμες και αποφασισε

Αν το λιώνουν σε torrent ομως δε νομιζω να αντεξει ευκολα πολλα.

Δημοσ.

Οι περισσότεροι μπαίνουν για κανένα skype, facebook τέτοια. Οπότε πως θα γίνει η όλη διαδικασία; adsl mode-router se bridge, mikrotik se bridge και loco m2 σαν access point που θα δίνει ip μόνο το εύρος που θα φιλτράρεται από το mikrotik;

Δημοσ.

Στο mikrotik μπορεις να φιλτράρεις και βάση πορτας /interface αρκει να τη βγαλεις απο το switch.Ομως ετσι πας σε routing mode. Οπως και να εχει πρέπει να βαλεις κανονες που θέλουν κόπο και ψαξιμο για φιλτραρισμα/firewall.

Δημοσ.

Το thomson σε bridge mode, ώστε να δουλεύει μόνο ως μόντεμ, με κλειστό DHCP, NAT, Firewall κλπ.

Το Mikrotik ως κύριο router και μετά το Loco ως ΑΡ.

Δημοσ.

Καλυτερα 750, το 951 απλα εχει και ενσωματωμενο wifi επιπλεον (που συνηθως δεν λειτουργει σωστα κιολας), το οποιο δεν χρειαζεται απτη στιγμη που χρησιμοποιει AP για σκοπους wireless. Συν οτι θα τον μπερδευουν τα interfaces (bridge eth1+wlan κλπ).

Δημοσ.

Αυτό σκεφτόμουν αρχικά, αλλά με 1-2€ διαφορά, εγώ θα έπαιρνα το απλό 951.

Aπλά δεν ενεργοποιεί το WiFi και στο μέλλον αν αλλάξει γνώμη, μπορεί να παίξει και αυτό ασύρματα.

Δημοσ.

Ομως εχει καλυτερο επεξεργαστή και μνήμη που σημαίνει οτι θα ειναι πιο γρήγορο οταν εχεις πανω rate limiting κτλ.

Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα. Παρέλαβα τελικά το RB951G-2HnD. Δυστυχώς η συσκευή έπαιξε για 2-3 ώρες ώσπου έσβησαν όλα τα λαμπάκια και επέστρεψε για επιδιόρθωση η αντικατάσταση. 

Από όσο πρόλαβα να ασχοληθώ κατάλαβα ότι είναι μπελαλίδικο στο σετάρισμα και ήδη μου προέκυψαν οι εξής αποροίες. 

1. Το Thomson πρέπει να το βάλω σε Bridge mode και το mikrotik se Router PPPoE με ίδιο ή διαφορετικό subnet?

2. Το moden το στέλνω στην πρώτη θύρα ethernet?

3. Ποια η διαφορά στη master local και slave local θύρες;

4. Γιατί η 5η ethernet είναι κίτρινη;

5 Στο mikrotik to NAT το θέλουμε ενεργοποιημένο ή όχι; 

6. Πως στο καλό γίνεται ο περιορισμός του bandwith σε μια από τις ethernet (που θα δίνει στους χρήστες) και όχι για κάθε ip ξεχωριστά. 

Ευχαριστώ. 

Δημοσ.

Καταρχήν πως τα κατάφερες τα το απογειώσεις?

1. Το Thomson πρέπει να το βάλω σε Bridge mode και το mikrotik se Router PPPoE με ίδιο ή διαφορετικό subnet?
Θα βάλεις το Thomson Bridge mode. Στο Mikrotik θα φτιάξεις ένα PPPoE Client με τα στοιχεία του Provider σου και θα το κάνεις assign στο ethernet interface που θα συνδεθεί στο Thomson.
Για το PPPoE δεν σε ενδιαφέρει  IP/Subnet.

2. Το moden το στέλνω στην πρώτη θύρα ethernet?

Στο ethernet interface που έχεις επιλέξει στο PPPoE Client που εφτιαξές.

3. Ποια η διαφορά στη master local και slave local θύρες; 

Αφορά το Status της κάθε θύρας ( Π.Χ. Μπορεί μία θύρα να είναι Master και οι υπόλοιπές θήρες που ανήκουν στο ίδιο Switch Chip να γίνουν Slave πάνω σε αυτή ή να γίνουν Κάποιες θήρες Slave  πάνω σε ένα Bridge) 

4. Γιατί η 5η ethernet είναι κίτρινη;

Η 5η thernet έχει την δυνατότητα να τροφοδοτήσεις συσκευές 24V Pasive PoE (Π.Χ. nanostation 2) 

5 Στο mikrotik to NAT το θέλουμε ενεργοποιημένο ή όχι; 

​Υποχρεωτικά θα πρέπει να κάνεις κάποιος κανόνες στο NAT, για να μπορείς να έχεις internet. (masquerade)

6. Πως στο καλό γίνεται ο περιορισμός του bandwith σε μια από τις ethernet (που θα δίνει στους χρήστες) και όχι για κάθε ip ξεχωριστά.

​Υπάρχουν πόλοι Τρόποι, Ο πιο εύκολος είναι φτιάξεις ένα Simple Queue και να το κάνεις assign στο ethernet interface που σε ενδιαφέρει.

• Like 2
Δημοσ.

Καταρχήν πως τα κατάφερες τα το απογειώσεις?

Kαλα μην φανταστεις οτι αυτες οι σειρες ειναι σιδεροκεφαλες απο θεμα hardware. Σε καμια 20ρια που εχω χρησιμοποιησει εχω παρει 2-3 στο χερι σε διαστημα λιγων μηνων. Κινεζιες της κακιας ωρας σε θεμα hardware. Δικαιολογημενο απ'την τιμη τους βεβαια. Και φυσικα παραμενουν vfm.
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...