Xarh Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Χαίρεται όλοι όσοι είστε πρόθυμοι να βοηθήσετε.Το πρόβλημα μου νομίζω ότι απευθύνεται σε πολύ ειδικούς γνώστες, δεν είναιαπλό.Έχω παιδευτεί πολύ με αυτό το θέμα. Το ίδιο πρόβλημα έχω συναντήσει με τρειςδιαφορετικές κάμερες και τρία διαφορετικά ρούτερ, και τις ίδιες αποσυνδέσεις καιδυσκολία επικοινωνίας είχα με ένα ZYXEL NSA210 network HDD, για να έχω πρόσβασηστα αρχεία μου από μακρυά.H καμερα είναι συνδεδεμένη στο ρούτερ με καλώδιο ethernet.Συνδέομαι με Android κινητό, και αποσυνδέομαι σύντομα, ή συνδέομαι δύσκολα, ήκαθόλου.Όταν (αν) συνδεθώ από μακρυά μέσω internet (από WIFI ή 3G) αποσυνδέεται μέσα σεδευτερόλεπτα και μου βγάζει το μήνυμα "Data timeout", ξανασυνδέται, καιαποσυνδέεται συνέχεια.Άλλες φορές που συνδέεται κανονικά, βγάζει ένα σφάλμα το Google application τηςFOSCAM και κλείνει...Όταν δεν συνδέεται, δεν φαίνεται τίποτα στο κινητό, σαν να έβαλα λάθος hostnameας πούμε, και έχω "login failed", "connection failed".Μερικές φορές έχω αποτυχία στη προσπάθεια σύνδεσης, αλλά ως διά μαγείας στοεικονίδιο της κάμερας στο κινητό, υπάρχει η εικόνα, που βλέπει η κάμερα, δηλαδήτον απέναντι τοίχο (της άλλαξα θέση και διαπίστωσα ότι πάντα είναι σωστή ηεικόνα, και όχι αποθηκευμένη από παλιότερη σύνδεση).Οπότε, είχε μία στοιχειώδη επικοινωνία με την κάμερα...!Άλλες φορές έχω "login success", αλλά δεν έχω εικόνα.Έχω καλή σύνδεση μόνο μέσα στο LAN ενσύρματα από PC ή WIFI από το ίδιο κινητό.Με WIFI σύνδεση τοπικά, δεν κλείνει η εφαρμογή Foscam Viewer έτσι, από μόνητης.Αναλυτικά, έχω μία κάμερα Foscam FI8910W, ρούτερ Draytec Vigor 2700G (από Altec,αλλά με "σπασμένο" firware), DynDNS Pro, κινητό Motorola mini Defy XT320 μεGoogle app για απομακρυσμένη πρόσβαση το Foscam Viewer (της FOSCAM, αυτό πουδίνει η ίδια η εταιρεία).Από ρυθμίσεις έχω κάνει τα εξής :1) Στο ρούτερ port forward την ΙΡ και τη πόρτα της κάμερας σε TCP (η ΙΡ τηςκάμερας είναι εκτός αυτών που δίνει σε DHCP).2) Στο ρούτερ ενεργοποίησα την εξωτερική δυναμική ΙΡ με DynDNS (το Pro πακέτο).3) Στο ρούτερ ενεργοποίησα το UPnP, όπως ορίζει το manual της κάμερας.4) Στη κάμερα ενεργοποίησα την εξωτερική δυναμική ΙΡ με DynDNS (τις ίδιεςρυθμίσεις με το ρούτερ).Έχω κάνει και δοκιμές βάζοντας το DynDNS μόνο στο ρουτερ ή μόνο στη κάμερα.Κάνει τα ίδια.Η ρύθμιση της ανάλυσης είναι 320x240 5fps.5) Έχω διακλαδωτή στο router και φίλτρα στα τηλέφωνα.Να τονίσω ότι έχω Forthnet. Όταν έκανα την ενεργοποίηση τους ενημέρωσα ότι έχωσυνδεδεμένο συναγερμό στη γραμμή, μέσα από τον οποίο περνάνε όλα τα τηλέφωνα,γιατί πρίν που είχα HOL και είχα αποσυνδέσεις μου είπαν ότι έπρεπε να τους τοδηλώσω για να κάνουν αυτοί κάποια ρύθμιση στη γραμμή.(ΤΕΛΙΚΑ ΙΣΩΣ ΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΠΑΤΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙΑΠΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΝΑ ΦΙΛΤΡΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥΣΝΑ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ. Αυτό έγινε πριν αρχίσω όλα αυτά ταπειράματα απομακρυσμένης πρόσβασης).Τώρα πάντως, καλού-κακού, για να κάνω αυτές τις δοκιμές με την κάμερα και νααποκλείσω την επήρεια του συναγερμού, τον έβγαλα εκτός (έβαλα μια κλέμμα εκεί).Συνεχίζω να έχω τα ίδια προβλήματα, αλλά ανέφερα τα παραπάνω με τον συναγερμό,για να μου πει κάποιος που ξέρει, τι είδους ρύθμιση είναι αυτή που κάνει οπάροχος στη γραμμή προκειμένου να εξαλείψει προβλήματα επικοινωνίας εξαιτίας τουσυναγερμού; Υποθέτω ότι αυτή η ρύθμιση δεν είναι καλή παντού, σε όλα τα θέματατης γραμμής, γιατί αν ήταν έτσι θα την εφάρμοζαν σε όλες τις γραμμές, ανεξάρτητααν έχουν συναγερμό ή όχι...Πάντως το κατέβασμα που έχω γενικά στη γραμμή είναι πολύ καλό.2.1 MB/sec έχει φτάσει, για αρκετή ώρα.Δικές μου υποθέσεις είναι ότι, από την στιγμή που γίνεται, έστω και κατάπερίπτωση, σύνδεση, δεν υπάρχει χοντρό λάθος στης ρυθμίσεις, τύπου : ΙΡ, port,DynDNS, κλπ.Θα είναι ή κάποια ψιλορύθμιση του ρούτερ (από τις άπειρες που έχει), ή πρόβληματης γραμμής του παρόχου, ή πρόβλημα με την υπηρεσία DynDNS.Παλικάρια και κοπελάρες, οτιδήποτε θέλετε να ρωτήσετε, για να σας βοηθήσωπερισσότερο να καταλάβετε τι συμβαίνει, θέστε το μου, και θα απαντήσω, μάλλοναπό Δευτέρα, γιατί θα είμαι εκτός πόλης και internet το Σαββατοκύριακο.Σας επισυνάπτω και διάφορα print screen του ρούτερ. Αν κατά τύχη παρατηρήσετε ότι θα μπορούσε να βελτιωθεί κάποια ρύθμιση στο ρούτερ ή θέλετε και άλλα print screen ρυθμίσεων, απλά πείτε το. Insomnia Uema router 7.bmp Insomnia Uema router 8.bmp Insomnia Uema router 9.bmp Insomnia Uema router 1.bmp Insomnia Uema router 2.bmp Insomnia Uema router 3.bmp Insomnia Uema router 4.bmp Insomnia Uema router 5.bmp Insomnia Uema router 6.bmp
Xarh Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Χαίρετε και πάλι. Ξαναπαρακαλώ θερμά, όποιον έχει να προτείνει κάτι, να το πει. Είναι δύσκολη η υπόθεσή μου, αλλά οποιαδήποτε συμβουλή μπορεί να με πήγαινε πιο κοντά στη λύση. Αν και δεν είναι της ιδεολογίας των forum, θα πλήρωνα και κάποιον αν μου το έφτιαχνε. Είναι κρίμα να έχω δώσει τόσα λεφτά, και να μην έχω πρόσβαση. Μιλάω σοβαρά. Όποιος μου δώσει τη λύση, θα του κάνω κατάθεση σε λογαριασμό 20 Ευρώ. Είμαι "βοήθειαν αναμένων από του "forum"".
aposporis Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2014 Σήμερα που "έπαιζα" με μια IP κάμερα έπρεπε στο router να βάλω 4-5 πόρτες συνολικά για να παίξει σωστά. 1) Βάλε DynDNS μόνο στο router! 2) Βρες όλες τις πιθανές πόρτες και άνοιξέ τες ή μάλλον ανακατεύθυνέτες στην κάμερα. Δοκίμασε να βάλεις σε DMZ την κάμερα ώστε να περνάει όλη η κίνηση ανεμπόδιστα. Αν παίξει τότε το firewall δεν είναι σωστά ρυθμισμένο. Αν δε παίξει .... βλέπουμε.
Xarh Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2014 Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, και με συγχωρείς για την καθυστερημένη απάντηση. Θα δοκιμάσω αυτά που είπες και θα σου πω... 1
Xarh Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Είδα ότι μπορώ να γίνω πιο αναλυτικός ως προς το πρόβλημα και τις ρυθμίσεις που έχω κάνει. Και έχω και κάποιες καινούργιες απορίες. To θέμα είναι ότι το ρούτερ μπορεί να κάνει μάλλον τα πάντα, αλλά εγώ δεν ξέρω τι να ρυθμίσω. Στις ρυθμίσεις στο ρούτερ με το DMZ, δεν ξέρω αν το έκανα καλά. Με την ρύθμιση Private IP πρόσθεσα την εσωτερική στατική ΙΡ της κάμερας και πάτησα ΟΚ. DMZ Host Setup WAN 1 Index Enable Aux. WAN IP Private IP ... NonePrivate IPActive True IP Private IP ... MAC Address of the True IP DMZ Host · · :· · Note: When a True-IP DMZ host is turned on, it will force the router's WAN connection to be always on. Αντί για Private IP, έχει και ρύθμιση "Active true IP" και τότε ενεργοποιεί για ρύθμιση το πεδίο : MAC Address of the True IP DMZ Host ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Στις ρυθμίσεις της κάμερας για το UPnP μου λέει το εξής : "The default UPnP status is closed. You can select the checkbox and open UPnP, then thecamera’s software will be configured for port forwarding." Πρέπει να το έχω τικαρισμένο, ή όχι; Επίσης στο UPnP του ρούτερ μου έχει τρείς επιλογές για τικάρισμα, τι να κάνω; Enable UPnP Service Enable Connection control Service Enable Connection Status Service ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Στο app της Foscam στο Android κινητό, έχει δύο πόρτες που πρέπει να ορίσω. Η μία αναφέρεται ως "*Http port", και η άλλη ως "Media port". Στην "*Http port" έβαλα την 80, η οποία είναι η πόρτα της κάμερας, και ή "Media port" πρέπει να είναι η 443. Συνεχίζει να συνδέεται και να αποσυνδέεται συνεχώς, βγάζοντας το error "Data timeout" Αφού συνδεθεί δείχνει καθαρά την εικόνα που βλέπει η κάμερα, αλλά τίποτα άλλο, ούτε ήχο ούτε έλεγχος της κίνησης της κάμερας επιτρέπεται. Προσπαθώ να είμαι αναλυτικός για να σας βοηθήσω να καταλάβετε, για να με βοηθήσετε να καταλάβω. Ευχαριστώ....
MaXsto Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2014 Άλλαξε την πόρτα από 80 σε κάτι άλλο... πχ εγώ έχω βάλει 51000. Συνήθως η 80 είναι για απόμακρυσμενη διαχείριση του ρουτερ. Επίσης στο ddns στην σελίδα της εταιρείας που έχεις τον λογαριασμό , τι ακριβώς ρυθμίσεις έχεις κάνει? <br> Έχεις περάσει τον λογαριασμό ddns στην κάμερα και στο ρουτερ, ώστε να ενημερώνοντε όταν αλλάζει η ip? Δοκίμασες κάποια άλλη εφαρμογή για το κινητό? Εγώ χρησιμοποιώ την tiny cam pro!! <br><br> Αποστολή από το C6903 με τη χρήση Insomnia App
Xarh Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Στην αρχή δοκίμασα πολλές άλλες πόρτες, εννοείται για ασφάλεια, και μάλιστα, άλλη δημόσια και άλλη εσωτερική. Αλλά επειδή είχα αυτά τα προβλήματα, είπα να απλοποιήσω τα πράγματα και να γυρίσω στα default της εταιρείας, και αν δω ότι δουλέυει καλά, τότε να κοιτάξω την ασφάλεια. Στην Dyn έχω ρυθμίσει : Wildcard : Ναι, Service Type: Host with IP address, TTL: 4hrs static record with benefits of DNS caching. Στο Service Type: είχε και τις επιλογές WebHop Redirect (URL forwarding service), και Offline Hostname. Δεν ήξερα ποια ακριβώς να επέλεγα, και τυχαία έβαλα την πρώτη : Host with IP address Είτε έβαζα τις ρυθμίσεις του λογαριασμού μόνο στο ρούτερ, ή μόνο στην κάμερα ή και στα δύο, είχα τα ίδια αποτελέσματα. Εν τω μεταξύ έχω στείλει δύο μηνύματα στη Dyn αλλά με έχουν τελείως γραμμένο. Υποτίθεται ότι έχω δώσει 100$ και είμαι πελάτης τους. Δοκίμασα και άλλη εφαρμογή, όχι την δικιά σου, και δεν δουλεψε καθόλου. Μερικές φορές το app της foscam μου βγάζει ένα μήνυμα : Λυπούμαστε! Υπήρξε μη αναμενόμενη διακοπή της εφαρμογής Foscam Viewer (διαδικασία com.ipc.newipc). Προσπαθήστε ξανά. Και από κάτω δύο επιλογές : "Αναγκαστικό κλείσιμο" και "Αναφορά". Δηλαδή η εφορμογή παραιτήθηκε. Ότι και να πατήσω κλείνει το πρόγραμμα, και αν δεν πατήσω τίποτα από τα δύο κλείνει μόνη της. Θα δοκιμάσω αυτήν που μου είπες
MaXsto Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2014 Το wildcard δεν χρειάζεται, αν και σίγουρα δεν είναι από εκεί το πρόβλημα. Πρέπει να δω τις ρυθμίσεις της κάμερας και του ρουτερ από κοντά, για να βγάλουμε κάποια άκρη. Σε τοπικό δίκτυο την βλέπεις κανονικά από το κινητό? Αποστολή από το C6903 με τη χρήση Insomnia App
Xarh Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Σε τοπικό δίκτυο δουλεύει άψογα με έλεγχο κίνησης και αμφίδρομο ήχο, με το app της Foscam στο κινητό ή από PC. Σήμερα δοκίμασα το tiny cam pro. Πολύ καλό, αλλά είχα το ίδιο πρόβλημα, με συνεχείς συνδέσεις και αποσυνδέσεις. Σήμερα έκανα και ένα άλλο ενδιαφέρον πείραμα. Είδα στο ρούτερ μου τι ΙΡ μου είχε δώσει η Forthnet προσωρινά, και την έβαλα στο app στο κινητό, αντί για το hostname, δηλαδή έβγαλα έξω τελείως το dyndns κκαι δοκίμασα σαν να είχα στατική ΙΡ! Τα ίδια χάλια. Αν και οι συνδέσεις ήταν λίγων δευτερολέπτων, αυτή την φορά η μόνη διαφορά ήταν ότι είχα και μετάδοση κίνησης από την κάμερα για μισό δευτερόλεπτο, ότι τράβηξε με το που συνδέθηκε. Μετά πάγωνε η εικόνα για λίγο και πάλι αποσύνδεση. Αν θέλετε να σας στείλω print screens από αποιοδήποτε σημείο του router, της κάμερας, ή της ρυθμίσεις του κινητού, δεν έχετε παρά να μου το πείτε, αλλά όμως να μου πείτε και πως να τις ανεβάσω, γιατί δεν ξέρω ποιο εικονίδιο να πατήσω. Άλλη μια απορία που έχω, είναι ποιό είναι ακριβώς το όνομα του ISP που βάζω στο router και το ζητάει ακόμα και στις βασικές ρυθμίσεις, αλλά δεν το έχω βάλει. Έχω Forthnet, βάζω Forthnet ή κάτι άλλο;
Xarh Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Εκτός από το τι όνομα του ISP να βάλω, θα ήθελα να με βοηθήσετε περισσότερο στις μικρορυθμίσεις που έχει το Draytec Vigor 2700G, οι οποίες είναι πάρα πολλές. Προσανατολίζομαι τελικά ότι το πρόβλημα είναι ή στο ρούτερ ή στη Forthnet. Όλα τα άλλα έχουν δοκιμαστεί επανηλειμένως. Τα άλλα router που έχω, είναι τα εξής : Linksys WAG200G, Tecnicolor TD5130, Huawei HG520c, ZTE ZXV10 H108L, όλα PSTN εννοείται. Έχω δοκιμάσει τα Linksys WAG200G, Tecnicolor TD5130, αλλά είχα τα ίδια συμπτώματα. Προτείνετε κάποιο από αυτά ως καλύτερο;
Xarh Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2014 Σε ευχαριστώ πολύ για το video. Το είδα, και θα κάνω κάτι που λέει και θα επανέρθω. Αλλά φεύγω πάλι τώρα για Σαββατοκύριακο, και οι δοκιμές θα γίνουν από Δευτέρα. Θα πρέπει να δουλέψει μέχρι τη Παρασκευή, γιατί μετά φεύγω διακοπές, και όπως καταλαβαίνετε, σε συνδυασμό με τον συναγερμό, είναι απαραίτητο να μπορώ να κάνω επιβεβαίωση μη ψευδούς συναγερμού, για να μην ξαναφωνάζω συγγενείς και αστυνομία να ελέγξουν, αν όντως υπάρχει διάρρηξη. Μία φορά είχε ψευδή συναγερμό, αλλά νομίζω ότι είναι αρκετό για πολλούς, για να μην ξαναασχολουθούν με τη σειρήνα μου. Αν παίξει, θα ζητήσω αριθμό λογαριασμού να σου κάνω ευχαρίστως μία κατάθεση 20 Ευρώ, το οποίο δεν είναι τίποτα, μπροστά στο πρόβλημά μου. Ευχαριστώ πολύ και πάλι. 1
Xarh Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2014 Η δοκιμή που έκανα ήταν να βάλω όπως λέει το video στο firewall στο inbound services, always allow στην ip και την πόρτα της κάμερας, αλλά δεν βρήκα πουθενά κάτι τέτοιο. Έχει στο firewall τις εξης καρτέλες : Filter Setup IM Blocking P2P Blocking DoS Defense URL Content Filter Web Content Filter Το άλλο που δοκίμασα ήταν να βάλω την πόρτα 888, αλλά αυτό ήταν τυχαίο, δεν έπαζε καθόλου ρόλο. Το άλλο που δοκίμασα ήταν να βάλω την πόρτα 80 στο DDNS όπως έκανε αυτός, αλλά σε εμένα δεν υπήρχε πουθενά αυτή η δυνατότητα. Δεν ξέρω πόσο καίριες ήταν αυτές οι ρυθμίσεις. Αν όντως ήταν, σας παρακαλώ να με βοηθήσετε να τις κάνω.
micky28 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2014 Καλημέρα, πες μου κάτι σε παρακαλώ, στην κάμερα έχεις ορίσει user name kai pass ? η κάμερα έχει στατική ip? έχεις περάσει το τελευταίο firmware??? θα σου έλεγα να δοκιμάσεις πορτα 1050 και πάνω ή 5000 και πανω.
Xarh Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2014 Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια. ήμουν 3 εβδομάδες διακοπές, και δεν είχα internet, Γι'αυτό και τώρα είδα το μήνυμα. Έχω ορίσει δικό μου user name kai password και όχι τα default. Η κάμερα έχει στατική IP 192.168.1.6 Έχω περάσει το τελευταίο firmware. Και έχω δοκιμάσει και πόρτες όπως 1100 και 65000 Για να ξεκαθαρίσω πάλι το πρόβλημά μου, είναι το έξής. Απομακρυσμένα μέσω internet έχω μόνο πρόβλημα. Και με την εφαρμογή της FOSCAM και με τρίτων εφαρμογές : 1) Μερικές φορές βλέπω ότι προσπαθεί να συνδεθεί με την κάμερα, αλλά στο τέλος δεν έχω εικόνα και μου βγάζει ένα μήνυμα σαν και αυτό (δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς τις λέξεις) : "Data timeout. Try another port, username or password" Όλα είναι σωστά. Και όταν όλα είναι σωστά αργεί να μου βγάλει το μήνυμα αυτό, και είναι το κίτρινο λαμπάκι ένδειξης προσπάθειας σύνδεσης για περισσότερη ώρα αναμένο. Όταν όντως είναι λάθος η πόρτα, το username ή το password, δεν μου βγάζει αυτό το μήνυμα, αλλά "connection failed". 2) Άλλες φορές έχω "log in success" "connection succeeded", μου δείχνει μόνο μία ακίνητη πρώτη εικόνα από την κάμερα του τι έχει απέναντι, και μετά από ούτε 5 δευτερόλεπτα "conection failed" αποσύνδεση και μετά ξανά σύνδεση μία πάλι φωτογραφία και συνέχεια μετά το ίδιο. Δηλαδή με άλλα λόγια, η σύνδεση είναι στιγμιαία και κόβεται. Και συνέχεια ξανασυνδέεται και ξανααποσυνδέεται. Αν και γύρισα από τις διακοπές, δεν παύει να με καίει να το φτιάξω. Ευχαριστώ και πάλι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα