Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Γεια σας,

 

Θα ήθελα την άποψη σας για ένα θέμα που με προβληματίζει πολύ ,ενώ ταυτόχρονα ο χρόνος με πιέζει καθώς πρέπει να υποβάλλω μηχανογραφικό μέχρι τις 14 Ιουλίου.

 

Αρχικά ήμουν μαθητής της Γ Λυκείου και έδωσα πανελλήνιες όπου συγκέντρωσα συνολικά 17501 μόρια. Ο βασικός μου στόχος ήταν το τμήμα Μηχανικών Η/Υ και πληροφορικής (ceid) του πανεπιστημίου Πατρων ενώ σκεφτόμουν και τους ΗΜΜΥ.

 

Από την περσινή βάση των ΗΜΤΥ Πατρων ειμαι +517 μόρια αλλα δεν νομίζω φέτος να την πιάσω καθώς αναμένω να αυξηθούν αρκετά οι βάσεις τόσο εξαιτίας της ευκολίας των θεμάτων όσο και των ελευθερων μετεγγραφών (που δεν δικαιούμαι). Ετσι λοιπόν με δεδομένη την αύξηση μάλλον πιάνω τους ΗΜΜΥ Ξάνθης, Βόλου και το CEID Πάτρας.

 

Κατα την γνώμη σας, ποια σχολή θα διαλέγατε και γιατί; Θα ήθελα την αποψη σας σχετικά με πολλές παραμέτρους οπως τμημα, επαγγελματική αποκατασταση, πανεπιστήμιο κτλ (με λιγότερο έμφαση στη "φοιτητική ζωη").

 

Περιμένω τις απαντήσεις σας!

Δημοσ.

Πάτρα θα μπεις

Δεν παιζει να ανέβουν 500 μόρια κατα τη γνώμη μου,υποθέτω οτι και στο τμημα αυτο αυξήθηκαν οι εισακτεοι οποτε...

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Για Πάτρα παντως φιλοι μου ηλεκτρολογοι μηχανικοι λενε καλα λογια.. Τωρα για τις αλλες πολεις δεν ξερω

Δημοσ.
Σίγουρα θα δηλώσω την Πάτρα HMMY πρώτη άλλα δεν νομίζω να τα καταφέρω καθώς μιλάμε για μια από τις πιο περιζήτητες σχολές με πιο εύκολα θέματα και ελευθερες μεταγγραφες. Ουσιαστικά οι μαθητές με άριστο (18+) γενικο βαθμο προσβασης αυξήθηκαν περισσότερο από 100% σε σχέση πέρυσι ενώ οι αριστούχοι στα μαθηματικά και στη φυσική (μαθηματα βαρύτητας) σχεδον πενταπλασιάστηκαν. Ταυτόχρονα η αυξηση των εισακτέων είναι σχεδόν πλασματική καθώς οι θέσεις συγχωνεύτηκαν με τους πολύτεκνους/τρίτεκνους.

 

Αρα με ποια σειρα θα βαζατε τις παρακατω σχολες και γιατι:

 

ΗΜΜΥ Ξανθης

ΗΜΜΥ Βολου

CEID Πατρας

 

Και ποια η αποψη σας σχετικα με το CEID vs HMMY.

Δημοσ.

 

Και ποια η αποψη σας σχετικα με το CEID vs HMMY.

 

 

άλλο το ένα άλλο το άλλο. μπες δες το προγραμμα σπουδων. αν θες προγραμματισμο, hardware θεωρια υπολογιστων πήγαινε ceid. αμα θες ενεργεια, ηλεκτρονικη αυτοματισμους πηγαινε ημμυ. και στους ηλεκτρολογους υπαρχει τομεας υπολογιστών αλλά θα φας στη μαπα ενα σωρο μαθήματα άσχετα με τους υπολογιστες αν θες καθαρα αυτό. βλέπεις τι σε τραβάει περισσότερο και διαλέγεις. 

 

δε πιστευω η πατρα να ανεβει 500 μορια παντως

  • Like 2
Δημοσ.

Πάντως και στην Ξανθη η σχολη και γενικά το πολυτεχνειο ειναι πολυ καλο απο όσα μαθαίνω αν και το βρίσκω απίθανο να ανέβει 500 μόρια

 

 

 

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Είμαι στο CEID.

 

Όπως στα είπε ο andreapaog328.

 

Είναι ανάλογα τι θές.

Στο ceid θα εχεις μαθήματα με οτιδήποτε εχει να κάνει με υπολογιστές, απο Ηλεκτρονικά εως Θεωρία Υπολογισμού/Αλγορίθμους (προφανώς γλώσσες προγραμματισμού).

Αν πας ηλεκτρολόγους θα έχεις στοιχειώδη πράγματα απο τα παραπάνω (απο οτι ξερω απο τους φίλους μου) (βέβαια μετα οταν διαλέξεις κλαδό ή οπως το λενε μπορει να εχεις νορμαλ μαθηματα αλλα θα εχεις κανει ενα σωρό ακυρα)

 

Βέβαια να σε ενημερώσω οτι ειναι ζόρικα απο θέμα υποχρεωτικών project σχεδον σε κάθε μάθημα ειδικά απο 2ο έτος και μετα, η δυσκολία των μαθημάτων ειναι μεγάλη εως τραγική σε κάποια μαθήματα (βέβαια σε όλες τις σχολές υπάρχουν τα "παλούκια" μαθήματα).

 

Απο του χρόνου μάλλον βγαίνει νεο πρόγραμμα σπουδών οπότε μαλλον θα είναι καλύτερα τα πράγματα (παντως τα project δεν τα γλυτώνεις :P )

 

Απο ηλεκτρολόγους Ξάνθη που ειναι ενας φίλος μου ξέρω οτι έχουν κάποια προαιρετικά project για τα μάτια του κόσμου (και δεν εχουμε κανενα ιδιο μάθημα εκτος αν εξερέσεις κάποια ηλεκτρονικά και κάποιες γλώσσες (που κάνουν πολύ βασικά πράγματα (στις γλώσσες) )).

 

Αν θές να μάθεις κατι άλλο για το ceid στείλε μήνυμα η ρωτα εδω :P

Δημοσ.

  ΗΜΜΥ στο χαλαρο αμα ο Βολος και η Ξανθη δινουνε μαστερ πτυχιο οπως η Θεσσαλονικη, Αθηνα.

 

  Πολυ απλα σου αφηνει πολυ περισσοτερους οριζοντες ανοιχτους οσο αφορα με το τι θα ασχοληθεις στο μελλον, γιατι στα 18 δεν μπορεις ακομη να ξερεις. Και το πτυχιο του μηχανικου ειναι πολυ πιο δυνατο, ειδικα στο εξωτερικο.

 

  Αλλωστε για να μαθεις προγραμματισμο πρεπει να ασχοληθεις μονος σου, η σχολη δεν εχει στοχο να σου μαθει να προγραμματιζεις, αλλα τον σωστο τροπο να σκεφτεσαι και να προσεγγιζεις προβληματα και καταστασεις.

Δημοσ.

  ΗΜΜΥ στο χαλαρο αμα ο Βολος και η Ξανθη δινουνε μαστερ πτυχιο οπως η Θεσσαλονικη, Αθηνα.

 

 

To ceid δεν δίνει μαστερ?

Δημοσ.

  Μονο τα πολυτεχνεια, οντας 5 χρονια, δινουνε μαστερ. Αλλα περα απο το Μαστερ, σαν Ηλεκτρολογος εχεις την δυνατοτητα να γινεις και να ασχοληθεις με πολλα πραγματα, και το πτυχιο θα σου ανοιξει πολυ περισσοτερες πορτες. Αμα δε, σκεφτεσαι να φυγεις για δουλεια στο εξωτερικο μετα το τελος των σπουδων σου, λογο μαστερ και πτυχιο engineer, εχεις σαφως περισσοτερες ευκαιριες.

 

  Φυσικα πηγαινοντας ημμυ θα εχεις να αντιμετωπισεις μια πολυ απαιτητικη σχολη,  οποτε αμα θελεις απλα να διαβαζεις 4 μερες πριν το καθε μαθημα και να περνας κοιτα αλλου.

Δημοσ.

Αν θες αποκλειστικα να ασχοληθεις με οτιδηποτε εχει να κανει με την επιστημη των υπολογιστων, CEID. Ο ηλεκτρολογος ειναι διαφορετικο πραγμα, απλα κοτσαρανε και εναν τιτλο μηχανικου Η/Υ α λα κρεμ. 

 

Δημοσ.

Παντως και το ceid πατρας πολυτεχνειο είναι δηλαδη 5ετες οπως και τα υπολοιπα τμηματα που αναφερουμε.

Δημοσ.

1. Το ceid είναι Πολυτεχνείο και όπως όλα τα ελληνικά Πολυτεχνεία δίνουν master. 

 

2. To master από μόνο του δε λέει κάτι. Πέρα από το γεγονός οτι χρειάζεται μια μικρή γραφειοκρατία για να το αναγνωρίσεις στο εξωτερικό, μην περιμένετε να σας παρακαλάνε οι εταιρείες για να δουλέψετε απλά επειδή τελειώσατε Πολυτεχνείο. Πολύ μεγάλο ρόλο παίζει το τι γνώσεις έχεις και τι έμαθες όλα τα χρόνια στη σχολή.

 

3. Αν είσαι σίγουρος οτι θες να ασχοληθείς με υπολογιστές (software, δίκτυα, hardware, θεωρητικό computer science ή ένα σωρό άλλους τομείς που θα μάθεις στην πορεία στη σχολή) τότε ΔΕΝ πρέπει να διαλέξεις ΗΜΜΥ. Ελάχιστους ηλεκτρολόγους έχω γνωρίσει που ασχολούνται σοβαρά με υπολογιστές και να είναι καλοί στον τομέα αυτόν. 

 

Όντως υπάρχει τομέας υπολογιστών στους ΗΜΜΥ, όντως ο προγραμματισμός μαθαίνεται με προσωπική ενασχόληση αλλά το θέμα είναι τι βάσεις και τι ερεθίσματα σου δίνει η σχολή. Για να στο πω πιο απλά, τελειώνοντας το 3ο έτος στους ΗΜΜΥ θα έχεις κάνει περίπου 35-40 μαθήματα. Από αυτά περίπου 10 είναι γενικά (Μαθηματικά, Φυσική, Γραμμική Άλγεβρα κλπ) που τα κάνουν σε όλα τα Πολυτεχνεία. Μετά θα έχεις άλλα 20-25 ηλεκτρολογικά ή πολύ low-level hardware και τα υπόλοιπα 5-7 μαθήματα σχετικά με υπολογιστές (ίσως λέω και πολλά, είναι 2-3 καθαρά προγραμματιστικά και νομίζω Αρχιτεκτονική Υπολογιστών - αν κάνω λάθος διορθώστε με). Τότε λοιπόν, δύσκολα θα πάρεις τομέα υπολογιστών γιατί απλά θα σου είναι σχεδόν άγνωστος και δε θα νιώθεις πολύ σίγουρος να ασχοληθείς με κάτι που δεν έχει "ψηθεί". Φυσικά το αντίστροφο ισχύει στο ceid.

 

Από την άλλη, αν σου αρέσει γενικά η τεχνολογία και το engineering αλλά δεν τρελαίνεσαι με τους υπολογιστές και ειδικά με τον προγραμματισμό τότε ΜΗΝ διαλέξεις ceid ή κάποια σχετική σχολή. Σε αυτή την περίπτωση στους ΗΜΜΥ θα έχεις μεγαλύτερο εύρος επιλογών (ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ηλεκτρονική, συστήματα αυτόματου ελέγχου κλπ) και σίγουρα θα βρεις κάτι που θα σου αρέσει. 

Και οι 2 σχολές έχουν καλή επαγγελματική αποκατάσταση, ακόμα και στην Ελλάδα της κρίσης, αρκεί φυσικά να ασχοληθείς με το αντικείμενο και να μάθεις κάτι.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...