Προς το περιεχόμενο

Καθαρισμος macbook pro

djnick!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια σας παιδια! :)

εχω ενα macbook pro 13-inch mid2009 το οποιο κλεινει συντομα τα 5 χρονια...

σε αυτα τα χρονια δεν το εχω ανοιξει καθολου για καθαρισμο και φοβαμαι μηπως εχει πιασει τιποτα και χρειαζεται καθαρισμο το ανεμιστηρακι...οταν το ζοριζω αρκετα εχω δει να πιανει γυρω στους 105 βαθμους ενω οταν το ανοιξω ενω οταν το ειχα αγορασει νομιζω επαιζε στους 50 τωρα ειναι γυρω στο 65αρι...

υπαρχει οντως περιπτωση να χρειαστει ανοιγμα και καθαρισμο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

ναι, το θεμα ειναι ποιος θα το κανει και ποσο θα σε χρεωσει (αν).

ακουγεται πως θες ενα γερο καθαρισμα και αλλαγη παστας.

χμμμ αρα θελει καθαρισμο...

δεν ξερω αλλα μου φαινεται οτι καιει γενικα και lol που παιζω καμια φορα αν και ειναι integrated η καρτα γραφικων δεν ξερω κατα ποσο δικαιολογειται να εχω 15-20 fps με τα παντα στο low...

θα δω βελτιωση σε αυτο το θεμα?

υπαρχει περιπτωση να μην ειναι αυτο το θεμα και απλα να εχει παλιωσει?

γιατι φιλος μου που ανοιξε το δικο του μετα απο 2-3 χρονια μου ειπε πως δεν ειχε πιασει τιποτα...

Η παστα σε ολα αυτα τα χρονια εχει παει περιπατο , αμα βαλεις καινουργια θα δεις μεγαλες διαφορες σε θερμοκρασια.

https://www.ifixit.com/Guide/MacBook+Pro+13-Inch+Unibody+Mid+2009+Heat+Sink+Replacement/1362

Η παστα σε ολα αυτα τα χρονια εχει παει περιπατο , αμα βαλεις καινουργια θα δεις μεγαλες διαφορες σε θερμοκρασια.

https://www.ifixit.com/Guide/MacBook+Pro+13-Inch+Unibody+Mid+2009+Heat+Sink+Replacement/1362

επομενως αμα δω διαφορα σε θερμοκρασια θα δω και σε επιδοση,γραφικα κλπ ετσι?γιατι θα παρω desktop συντομα και το macbook θα μεινει σε δευτερη μοιρα ως laptop...αξιζει να του κανω την συντηρηση?

τωρα ολα αυτα ειναι ευκολα ομως να τα κανω μονος μου?φοβαμαι λιγο...και ουτε θελω να παω σε καμια rainbow ας πουμε και να μου παρει κανενα 50αρι...

ανοιξε το καπάκι πίσω . Βαλε για "στοπ" ενα πλαστικό καπάκι στους ανεμιστήρες και με ενα σπρέι αέρα σήμαδεψε τους ανεμιστήρες να φύγει η σκόνη και το χνούδι. (εναλλακτικά blower αλλα απο απόσταση )

κλείστο και είσαι μια χαρά.

Μην μπλέξεις με λύσιμο γιατι εχει διαδικασία και μπορεί να δημιουργήσεις φθορές.

ανοιξε το καπάκι πίσω . Βαλε για "στοπ" ενα πλαστικό καπάκι στους ανεμιστήρες και με ενα σπρέι αέρα σήμαδεψε τους ανεμιστήρες να φύγει η σκόνη και το χνούδι. (εναλλακτικά blower αλλα απο απόσταση )

κλείστο και είσαι μια χαρά.

Μην μπλέξεις με λύσιμο γιατι εχει διαδικασία και μπορεί να δημιουργήσεις φθορές.

νομιζω πως αυτο θα κανω και λογικα αν εχει σκονη θα φανει :)

αμα ειναι και η περισσοτερη σκονη να φυγει ετσι δεν χρειαζεται καν λυσιμο.ασε που δεν υπηρχε περιπτωση να το λυσω μονος μου...

οσο για την αλλαγη παστας?μου αρκει να κανω αυτο που μου ειπες η θα χρειαστω και αυτο?

νομιζω πως αυτο θα κανω και λογικα αν εχει σκονη θα φανει :)

αμα ειναι και η περισσοτερη σκονη να φυγει ετσι δεν χρειαζεται καν λυσιμο.ασε που δεν υπηρχε περιπτωση να το λυσω μονος μου...

οσο για την αλλαγη παστας?μου αρκει να κανω αυτο που μου ειπες η θα χρειαστω και αυτο?

Μόνο αυτό και είσαι οκ.

Επίσης αν βλέπετε υψηλές θερμοκρασίες μην ξεχνάτε οτι μπήκαν και οι ζέστες .. οποτε είναι και λογικές στα laptop ειδικά.

εγινε σας ευχαριστω πολυ :)

θα κανω εναν απλο καθαρισμο χωρις coolbook κλπ που ειπε ο φιλος μην μπλεκω κιολας...

το μονο που θα χρειαστω ειναι ενα κατσαβιδι και ενα can αερα απο το πλαισιο?

υγ: καλα μολις επαιξα ενα game στο lol και ειχα 8-10 fps -.- ε ενταξει δεν παλευεται...η θερμοκρασια ηταν  γυρω στους 78 και εχω βαλει μονιμα 7200 rpm.μετα απο τα θεματα που εχει για καποιο λογο το mountain lion με το ποντικι (δεν μετακινειται smooth) εχουμε και το fps...

εγινε σας ευχαριστω πολυ :)

θα κανω εναν απλο καθαρισμο χωρις coolbook κλπ που ειπε ο φιλος μην μπλεκω κιολας...

Παντως να ξερεις με το coolbook θα πεσουν οι θερμοκρασιες γυρω στους 10 βαθμους, θα αυξηθει η αυτονομια, θα προστατευσεις το μηχανημα σου απο την ταλαιπωρια και θα εχει μεγαλυτερη διαρκεια ζωης κλπ.

Τελος, θεωρω πως για το μηχανημα σου καλυτερα να εμενες με 10.7 ή ακομα και 10.6.

o ssd  θα βοηθήσει, αλλα όχι τόσο στις θερμοκρασίες,που οφείλονται στον core 2 duo....αν είναι πετάξεις λεφτά πάντως για να το παγώσεις νομίζω οτι αξίζει....

συγνωμη για το ασχετο, αλλα μια και αναφερθηκε, τι εστι coolbook;

Προγραμμα για undervolting των core 2 duo cpus στο mac os x.

Δες εδω:

http://www.insomnia.gr/topic/238282-macbook-macbook-pro-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%89%CE%BD/

Ενδεικτικα:

στα γρήγορα

χωρίς undervolt 75-77

με undervolt 67-68

σε λίγο θα ακολουθήσει ανάλυση...

7-10 βαθμοι μειωση θερμοκρασιων!! Αυτα ειναι!

Ταυτοχρονα εχεις και λιγο πιο αθορυβο συστημα,με λιγο μεγαλυτερη διαρκεια μπαταριας και αυξημενη μακροζωια....

Καλησπέρα σας.

Εβαλα το coolbook & Smc Fan control καο το αποτέλεσμα ειναι φοβερο!!!!

54 βαθμούς το πολύ!.Απο 64-66.

Macbook pro 2.4, 4 giga ram, 250 giga hdd

Χωρίς coolbook active και με full load με την εντολή yes(χ2), έπαιζα μετά από 10 λεπτά στους 92-93 βαθμούς...

Με coolbook active και full load αντιστοίχως έπαιζα μετά από 10 λεπτά στους 84-85...

http://www.insomnia.gr/topic/317617-1062-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-coolbook-%CE%B1%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%B7%CF%82/

Τελικα πειστηκα οτι δν γινεται να δουλευει μονο σε μενα κ το εσβησα.

Κ κατεβασα το 2.16 το οποιο δουλευει μια χαρα (ελπιζω οχι μονο σε μενα παλι!!!!).

ΥΓ: Ειναι το πρωτο app που αγοραζω μετα απο 10 χρονια κατοχης pc+mac. Μεγειες μεγειες....

edit..

Τι να λεμε τωρα?? Απο 90 που ηταν πριν (οταν κ καλα δουλευε) τωρα ειμαι στους 70κατι..

Υ.Γ.: Δεν ειναι τα $10 που κοστιζει η εφαρμογη απο τα πιο χρησιμα που δωσατε για εφαρμογη????

Tτον έχω ήδη αφήσει πισω ακόμα και το τελευταίο σεττινγκ ... τον αποπάνω κύριο...

Απλά χρήσιμη εφαρμογή? σου γράφω τώρα με firefox, mail kai mozilla ανοικτά με το μακ στο ρευμα και πλήρη φωτεινότητα με θερμοκρασία 38!!!!!!!!!!! Όχι απλά χρήσιμη ... είναι η μονη εφαρμογή για την οποία έχω πληρώσει άμεσα (δλδ όχι έμμεσα αγοράζοντας κάτι άλλο) εδώ και πολλά χρόνια.

Και πιο ακριβή να ήταν .. παλι θα τα άξιζε τα λεφτά της.

• Like 1

τι να σας πω ρε παιδια επειδη δεν βλεπω να λυνεται το κυριο προβλημα που εχω (αποδοση και fps) με ολο αυτο δεν θα μπλεξω με αλλαγη ssd κλπ...ουτως η αλλως σε λιγοτερο απο μηνα θα φτιαξω desktop να βρω την υγεια μου γιατι θα το σπασω το mac...ας μεινει στην ακρη σαν laptop και μια χαρα θα ειναι....

οποτε μονο το καθαρισμα που ειπαμε θα κανω και ειμαστε κομπλε...

τι κατσαβιδι θα χρειαστω?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...