rowain Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Απλά για την κουβέντα (το θέμα έχει λήξει εξάλλου), σε τέτοιο budget υπάρχει λύση για ανθρώπους που τα "ακουμπάνε", αλλά δεν θέλουν oc. Παίρνουν τον 4790Κ και τον τρέχoυν σε στόκ, δηλαδή με turbo 4.4 χωρίς να πειράξουν τίποτα, και έχουν ένα 10% αύξηση της απόδοσης χωρίς κλοκαρίσματα. Τώρα, για τις πληροφορίες που λές δίκιο έχεις. Εγώ πάντως άφησα χώρο και για οθόνη στην σύνθεση, γιατί ουσιαστικά εκεί ήταν το θέμα. Τουλάχιστον μια πολύ καλή 24άρα χωρούσε. (Γενικώς, και με τις οθόνες πιστεύω ότι γίνονται overkill επιλογές συχνά στα στησίματα που προτείνονται. Πρόσφατα πήρα την dell U2414H κι εγώ. Πολύ καλή η οθόνη, πράγματι, αλλά για μάτια εξασκημένα στις λεπτομέρειες. Σκέφτομαι τα χρήματα που έδωσα, αν άξιζαν τελικά. Θα δείξει. Για τον μέσο χρήστη, πιστεύω, μια 24άρα Full HD με 160-170€ είναι παραπάνω από αρκετή, και ξέρω ότι θα ακουστώ "κάπως" με αυτό που λέω, αλλά δεν πειράζει). Ε ναι εξαρταται απο το ατομο αν και μια ποιοτικη οθονη ειναι πολυ καλη επενδυση. Εγω βεβαια δεν εχω πολες απαιτησεις απο οθονες και προτιμω να μην δινω πολλα σε οθονες γιατι θελω να τα ξοδευω αλλου που θα πιασουν μεγαλυτερο τοπο για εμενα αν και ξερω οτι μια πολυ καλη οθονη ειναι απολαυση. Πρεπει να ειναι πολυ καλη η dell που πηρες. 1
Fulgore Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Εγω προσφατα πηρα την Dell U2713HM μιας και ειχα μεγαλη περιεργεια να δω την περιφημη αναλυση των 2560x1440 που λενε ολοι τα καλυτερα και πρεπει να πω οτι ειναι απλα απολαυση.Βεβαια εχει και αυτη τα αρνητικα της(υψηλη τιμη το Monitor και αυξημενες απαιτησεις απο την καρτα γραφικων)αλλα και οι αλλες οθονες της Dell,ειδικα τα μοντελα Ultrasharp ειναι παρα πολυ αξιολογα. 2
pnick Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Ε ναι εξαρταται απο το ατομο αν και μια ποιοτικη οθονη ειναι πολυ καλη επενδυση. Εγω βεβαια δεν εχω πολες απαιτησεις απο οθονες και προτιμω να μην δινω πολλα σε οθονες γιατι θελω να τα ξοδευω αλλου που θα πιασουν μεγαλυτερο τοπο για εμενα αν και ξερω οτι μια πολυ καλη οθονη ειναι απολαυση. Πρεπει να ειναι πολυ καλη η dell που πηρες. Είναι; Θα σου πώ. Θέλει καλιμπράρισμα από ό,τι κατάλαβα, στα χρώματα. Προσπάθησα με τα διάφορα προφιλ, αλλά είναι αρκετά ζεστά τα χρώματα στα δικά μου, μη εξασκημένα, μάτια. Οι άνθρωποι κάποιες φορές μου φαίνονται "ηλιοκαμμένοι" . Σκέψου να ήμουν γραφίστας, φωτογράφος κ.λπ. Πρέπει να κάτσω να διαβάσω τώρα, μέ όσες γνώσεις έχω, να την φέρω εκεί που με ξεκουράζει καλύτερα. Επίσης, από την μαμά είχε στα δεξιά και αριστερά όρια κάποιο bleeding, leaking; (μου το εξήγησαν, αλλά δεν κατάλαβα ποιό από τα δύο είναι). Δηλαδή, φαίνεται στα όρια της οθόνης ένα ξάνοιγμα των χρωμάτων σε σκούρο φόντο, ενώ όταν το φόντο είναι άσπρο οι άκρες φαίνονται ελάχιστα πιό σκοτεινές. Το ρώτησα και σε άλλους που είχαν οθόνες dell, έψαξα λίγο και feedback, αλλά κατάλαβα ότι πάρα πολλές έχουν το ίδιο θέμα, και από άλλες εταιρείες. Ένας φίλος μου άλλαξε 4 dell με bleeding και artifacts. Και κάθομαι και σκέφτομαι. Να κάνω RMA ή να ζήσω με αυτό; Γιατί αν είναι να κάνω 4 RMA και εγώ μέχρι να πετύχω την καλή, το συκώτι μου θα έχει γίνει σαν πασχαλινό τσουρέκι... Με όλα αυτά, θέλω να πώ πως δεν ξέρω αν άξιζε να ρίξω τόσα χρήματα σε οθόνη. Είμαι ικανοποιημένος, αλλά όχι εντυπωσιασμένος με τα 240€ που έδωσα. Και είναι πολλά λεφτά, απλά βρέθηκε κάποιος να πάρει την LG την 22άρα που είχα σε καλή τιμή. Έτσι όπως το βλέπω, μια 24άρα με IPS, ή PLS αν είναι Samsung με κάτω από 200€ είναι η καλύτερη περιοχή να κινηθεί ο μέσος (το τονίζω αυτό) χρήστης όπως εγώ. Ο ψαγμένος επαγγελματίας, ας τα δώσει. Ας δώσει και πολύ παραπάνω αν έχει την γνώση και το αισθητήριο να αξιοποιήσει μια πανάκριβη οθόνη. 1
rowain Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Με όλα αυτά, θέλω να πώ πως δεν ξέρω αν άξιζε να ρίξω τόσα χρήματα σε οθόνη. Είμαι ικανοποιημένος, αλλά όχι εντυπωσιασμένος με τα 240€ που έδωσα. Και είναι πολλά λεφτά, απλά βρέθηκε κάποιος να πάρει την LG την 22άρα που είχα σε καλή τιμή. Έτσι όπως το βλέπω, μια 24άρα με IPS, ή PLS αν είναι Samsung με κάτω από 200€ είναι η καλύτερη περιοχή να κινηθεί ο μέσος (το τονίζω αυτό) χρήστης όπως εγώ. Ο ψαγμένος επαγγελματίας, ας τα δώσει. Ας δώσει και πολύ παραπάνω αν έχει την γνώση και το αισθητήριο να αξιοποιήσει μια πανάκριβη οθόνη. Κατ'εμέ κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Έτσι το βλέπω και εγώ με τις οθόνες, αλλά είναι καθαρά προσωπική άποψη που δεν μου στοιχίζει σε απόδοση Κοίτα να τη χαρείς πάντως, γιατί είναι εργαλείο το panel της. 1
Millennium Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 @Fulgore τι να απαντήσω,είπατε και πόσα πράγματα...Ολόκληρα wall of text.Με κάποια συμφωνώ,με άλλα διαφωνώ,λογικό είναι. Αυτό που λες για νήματα που κάνουν άτομα που τρολλάρουν ισχύει και θέλει προσοχή να μη χάνετε και τον χρόνο σας. Για τα υπερβολικά ακριβά budget/συστήματα/parts (όταν είναι πραγματικά),υπάρχουν τόσα χρόνια γιατί υπάρχει και κοινό που απευθύνονται και τα αγοράζει.Οι εταιρίες πολλές φορές τα βγάζουν και για λόγους prestige και γιατί βοηθάνε σε πωλήσεις στα υπόλοιπα προιόντα τους χαμηλότερων κατηγοριών. Όσον αφορά το τι πληρώνεις-και τι παίρνεις.Αν και είναι κάπως γενικό αυτό,γιατί υπάρχουν πολλών ειδών προιόντα σε αυτόν τον χώρο και δεν ισχύει πάντα αυτό...Υπάρχει μια κάποιου είδους "διαβάθμιση" σε επιδόσεις,features-δυνατότητες και γενικά ότι παίρνεις από το κάθε προιόν όσο ανεβαίνεις στη τιμή αλλά από ένα σημείο και ύστερα πληρώνεις δυσανάλογα μεγάλα ποσά για λίγα πράγματα.Θέλει δηλαδή προσοχή και ψάξιμο. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα