Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,νέος υπολογιστής(attached) με λειτουργικό windows 7 proffesional N x64. Αφού πέρασα τα windows,drivers και updates αντιμετώπισα πρόβλημα,κάθε φορά που έκανε ο υπολογιστής επανεκκίνηση,που καμιά φορά έκανε και μόνος του,μετά κόλλαγε σε μια μαύρη οθόνη μετά το windows logo. Μετά από πολύ ψάξιμο και πολλά format, βρήκα ότι έφταιγαν οι drivers της κάρτας γραφικών και το πρόγραμμα που τους ακολουθεί. Αφού δοκίμασα προηγούμενους ή beta και συνεχιζόταν το ίδιο,κατέβασα κάποιους από το site της Asus και πέρασα μόνο το driver από το device manager. Όλα κυλούσαν ομαλά μετά μέχρι τα χθεσινά windows update. Πάλι το ίδιο πρόβλημα τώρα και δοκίμασα system restore και ccleaner και τίποτα. Φταίει κάτι που πέρασε το ms win update; Φταίει το σύστημα μου; Τι κάνω τώρα;

post-298753-0-87565200-1402756722_thumb.jpg

Δημοσ.

μπες σε safe mode
(μολις ανοιγει το PC πριν απο το λογοτυπο των Windows πατα το F8 για να εισαι και σιγουρος πατα το συνεχεια μεχρι να σε βγαλει σε μια οθονη με επιολογες)
απο εκει διαλεξε safe mode with networking ή ασφαλης λειτουργια με υποστηριξη δκτυου.
Λογικα σε safe mode δεν θα εχεις προβλημα.
Ανοιξε το cmd και γραψε sfc /scannow αν εχει βρει προβληματα που δεν εχουν διορθωθει γραψε
Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
κανε ξανα sfc /scannow για καλο και για κακο
αν δεν βρει κατι κανε επανεκκινηση αν εξακολουθει να εχει προβλημα τοτε δοκιμασε να βαλεις πιο παλιους drivers και οχι beta

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα το δοκιμάσω μόλις πάω σπίτι. Τι ακριβώς θα μου κάνει αυτό; Όσο για τους drivers, δεν είχα πρόβλημα τόσο καιρό, δεν έχω beta , έχω παλαιότερη έκδοση. Μετά το Windows update δημιουργήθηκε το πρόβλημα!

Αποστολή από το HUAWEI P6-U06 με τη χρήση Insomnia App

Δημοσ.

Φίλε μου το δοκίμασα,δεν βρήκε πρόβλημα.. Αλλά το θεματάκι μου συνεχίζει.. Με τους drivers γιατί να υπάρχει πρόβλημα ενώ τόσο καιρό δούλευε κανονικά και εμφανίστηκε μετά τα updates; Δεν μπορώ να καταλάβω και δεν ξέρω και τι να κάνω! Ο υπολογιστής πάντως ανοίγει κανονικά,μόνο μετα από restart γίνεται αυτό!

Δημοσ.

μπορει καποιο αρχειο να ειναι κατακερματισμενο (ή καπως ετσι :P)
το sfc /scannow διωρθωνει τα αρχεια.
Εγω γενικοτερα αποφευγω τα updates για τετοιους λογους.
Μπορει να ειναι και θεμα hardware ποση ραμ εχεις;; λογικα για 64bit +4GB
για τρεξε dxdiag απο το run και στειλε σε attachment το txt αρχειο (αποθηκευση ολων)

αν σου πει κατι για υπογραφες σε drivers πατα "ναι"

δοκιμασε να κανεις ενα system restore point
αφου κανεις απεγκατεστησε ολα τα updates αν δεν υπαρχει προβλημα πλεον, εγκατεστησε μονο τις πιο σημαντικες ενημερωσεις (π.χ. για ιους, error fixes κλπ.)
αν δεν δουλευει παλι μετα την απεγκατασταση τοτε κανε system restore σε αυτο που εφτιαξες

αλλα πρωτα απο την απεγκατασταση των updates ανοιξε cmd
και πατα
CHKDSK c:/p
ή
CHKDSK c:
αν σε ρωτησει να γινει στην επομενη επανεκκινηση πατα y
κανε επανεκκινηση και περιμενε μεχρι να τελειωσει

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση και ευχαριστώ και για το πόσο αναλυτικός είσαι γιατί είμαι και λίγο άσχετος! Λοιπόν,το hardware το έχω όλο αναλυτικά στο πρώτο μήνυμα.. Όσο για το πρόβλημα,μόλις πριν λίγο έκανα όλα τα windows updates(important&recommended), μετά απεγκατάσταση του driver της κάρτας γραφικών,ακολούθησε ccleaner και δοκίμασα restart! Λειτούργησε κανονικά.. άρα το πρόβλημα μου εξακολουθούσε να είναι ο driver.. Οπότε μετά από λίγο ψάξιμο πέρασα κάποιους άλλους drivers με amd catalyst(παλαιότερη ή απλά διαφορετική έκδοση,δεν είμαι σίγουρος) και κάποια προγράμματα της asus πακέτο! Δείχνει να λειτουργεί κανονικά και μετά το restart ανοίγει προς το παρόν.. Ελπίζω να μείνει έτσι,θα ενημερώσω σύντομα!

Δημοσ.

Ωραιος!
Ευχαριστω που ποσταρες την λυση γιατι μπορει καποιος αλλος να ειχε το ιδιο προβλημα και να μην εβρισκε λυση!

Δημοσ.

Δυστυχώς μου το ξανάκανε.. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι το ποντίκι.. Υπάρχει πιθανότητα να φταίει αυτό; Θα το δοκιμάσω.. Σε attachment το txt από το dxdiag.

DxDiag.txt

Δημοσ.

Στο DxDiag δεν φαινεται κανενα error.... :/
Ανοιξε taskmgr απο το Run ή πατα ctrl+shift+esc
Πηγαινε Επιδοσεις Και Κοιτα Οση Ωρα Μπορεις Τον Επεξεργαστη Σου Και Τη RAM... Αν ειναι 100% ολη την ωρα πηγαινε διεργασιες και ψαξε για κανα υποπτο προγραμμα που να "τρωει" πολυ χρηση επεξεργαστη οι φυσιολογικες διεργασιες θα επρεπε να ειναι οπως στο attachment
Αν βρεις κατι καττεβασε MalwareBytes Anti-Malware (Δεν ειναι απαραιτητο να το αγορασεις η μονη διαφορα δωρεαν και πληρης εκδοσης ειναι η προστασια πραγματικου χρονου)
Κανε σαρωση για απειλες, αν βρεθει κατι και σου ζητηθει επανεκκινηση κανε και μπες σε safe mode και παλι σαρωση για απειλες αν δεν βρει κατι εισαι οκ απο malware

Κανε Πρωτα Αυτα Που Ανεφερα Πιο Πανω ;)

Ωππ γιατι δεν ανεβαινει το attachment :/
Ωραια ανεβηκε
post-290367-0-37424800-1403462611_thumb.png

Δημοσ.

Καλησπέρα.. Τίποτα από malware φίλε μου.. και το pc το λειτουργώ κανονικότατα με τερματισμούς και απλές εκκινήσεις.. Μόνο στο restart το πρόβλημα.. Εντύπωση μου κάνει.. Καμία ιδέα για το τι έπεται.. Αν μάθουμε κάτι ή υπάρχει κάτι ακόμα να δοκιμάσουμε, είμαι όλος αυτιά!

Δημοσ.

Πως όμως κατέληξες στο ότι το πρόβλημα οφείλεται στους drivers της κάρτας γραφικών; Επίσης, εγκαθιστούσες μόνο τα κρίσιμα updates του λειτουργικού, ή και τα optional; 

Με προβληματίζει το γεγονός ότι το μηχάνημα έκανε restart, όπως γράφεις, ακόμα και μόνο του. Υπό ποιες συνθήκες; Ενώ π.χ. έτρεχες κάποιο βαρύ παιγνίδι, ή στα καλά καθούμενα; 

Μερικά πραγματάκια που μπορείς να δοκιμάσεις:

1) Έλεγχος στον event viewer για οτιδήποτε περίεργο. Καλό θα ήταν να τρέξεις την εφαρμογή ως διαχειριστής συστήματος.

2) Έλεγχος των μνημών με το memtest86+. Κατεβάζεις το .iso, το γράφεις σε bootable cd και κάνεις επανεκκίνηση, έχοντας ορίσει από το BIOS, η εκκίνηση του υπολογιστή να γίνεται πρώτα από τα οπτικά drives.

3) Έλεγχος των ρυθμίσεων του BIOS για περίεργα/επιθετικά settings. Για παράδειγμα, δες το voltage και τα timings των μνημών, καθώς και τις ρυθμίσεις του PCI E bus, μην τυχόν και είναι overclocked. Δες και παρακάτω σχετικά με τις μνήμες.

4) Έλεγχος με το HWMonitor για υψηλές θερμοκρασίες ή ασταθή voltages. Μπορείς να κατεβάσεις έκδοση του προγράμματος η οποία δεν χρειάζεται εγκατάσταση.

5) BIOS reset. Η διαδικασία είναι εύκολη και περιγράφεται από το manual της μητρικής σου. Συνήθως πραγματοποιείται βραχυκυκλώνοντας κάποιο jumper στη μητρική, ή αφαιρώντας τη μπαταρία της για μερικά λεπτά.

6) BIOS Update, στην περίπτωση που υπάρχει νεότερη έκδοση διαθέσιμη. Στις μητρικές της Gigabyte, χρησιμοποιώντας το Qflash utility, η διαδικασία είναι εύκολη και σχετικά ασφαλής. 

7) Δοκιμή με άλλη κάρτα γραφικών, ιδανικά επίσης κατασκευασμένη από AMD/ATI (για να σιγουρευτείς αν το πρόβλημα οφείλεται πράγματι στον driver ή σε κακό hardware).

8) Δοκιμή με άλλο τροφοδοτικό.

Μπορείς επίσης να δοκιμάσεις και πατέντες όπως την μεταφορά της κάρτας γραφικών σε άλλο PCI E slot, ή και τη μεταφορά των μνημών, αντίστοιχα, στα άλλα διαθέσιμα slots.

Διευκρινίσεις για τις μνήμες: Απ' αυτά που διάβασα, το σετάκι σου μπορεί να τρέξει με τροφοδοσία 1,5 Volt και "χαλαρά" timings (11 - 11 - 11), αλλά πιάνει και "σφιχτά" timings (9 - 9 - 9) αν του δοθούν 1,65 Volts. Τσέκαρε στο BIOS λοιπόν, είναι τα πράγματα σωστά ρυθμισμένα; Εναλλακτικά τις ίδιες πληροφορίες μπορείς να τις πάρεις και από το CPUZ, στο tab memory. Στο tab SPD μπορείς να δεις όλα τα υποστηριζόμενα απ' τις μνήμες σου modes λειτουργίας. Για το memory voltage τσέκαρε πάλι μέσω του HWMonitor. Αν δεν υπάρχει ξεκάθαρη αναφορά σε memory voltage, τσέκαρε το πεδίο VIN1, ή οτιδήποτε μεταξύ 1,5 -1,65 Volts.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση,θα τα δοκιμάσω μόλις ευκαιρήσω και θα ενημερώσω.. Updates έκανα αρχικά μόνο τα κρίσιμα αλλά αφού και με το system restore δεν διορθωνόταν κάτι τα έκανα όλα.. Όσο για το restart από μόνος του,συνέβη ελάχιστες φορές με τους πρώτους drivers που είχα βάλει λίγο μετά αφού άνοιξε το pc.. Από τότε τίποτα,για να καταλάβεις εγώ λειτουργώ κανονικότατα το pc με τερματισμό και εκκίνηση.. Όσο για το λόγο που με πείθει ότι φταίνε οι drivers της κάρτας γραφικών είναι γιατί αν τους κάνω απεγκατάσταση το πρόβλημα σταματά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...