programmer Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 /* παιδια πως μπορω να διαβαζω επωνυμο απο αρχειο και να μου εμφανιζει τον βαθμο οι βαθμολογιες και τα ονοματα ειναι καταχωρημενα απο το προηγουμενο προγραμμα μεχρι στιγμης ειναι καλα γραμμενος ο κωδικας μου? */ #include <stdio.h> #include <stdlib.h> int main () { FILE *fp; char epwnumo [20]; fp=fopen("mathites.txt","r"); if(fp==NULL) { printf("problhma sto anoigma tou arxeioy"); } printf("dwse to epwnumo tou mathith\n"); scanf("%s",&epwnumo); gets(epwnumo); while(!feof(fp)) { fgets(epwnumo,30,fp); puts(epwnumo); } fclose(fp); printf("o mathiths %s exei bathmo",epwnumo); return 0; }
lion2486 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 προσπάθησε να έχεις λίγο πιο περιγραφικούς τίτλους, το Άσκηση δυο δεν σημαίνει πολλά αν στο προηγούμενο είχες βγάζει binary το αρχείο τελικά, βάλε το Mode την fopen σε "rb" (αυτό να το επιβεβαιώσεις και με την περίπτωση της εγγραφής) Το "30" που δίνεις σαν δεύτερο όρισμα στον fgets από που το υπολόγισες και τι είναι; Στο αρχείο τι έχεις; struct stoixeia δεν προσπαθούσες να βάλεις; Θα πρέπει να το ξαναορίσεις εδώ για να το χρησιμοποιήσεις με το ίδιο τρόπο. (και το 30 να γίνει sizeof(struct stoixeia) Για να βρεις αυτό που ψάχνεις θα πρέπει να τα φορτώσεις όλα και να τα συγκρίνει (px με την strcmp() για ισότητα)
programmer Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Εχεις δικιο για τον τιτλο...η fgets διαβαζει ενα συνολο χαρακτηρων απο αρχειο το 30 δεν πρεπει να γινει 10 αφου η char πιανουν 1byte ο καθενας? αμα σου πω οτι κολλαω μερικες φορες δεν ξερω τι παθαινω και κολαει το μυαλο μου και δεν μπορω να προχωρησω παρακατω ...το να τα συγκρινω με την strcmp γιατι?
geomagas Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Έλα στη θέση αυτού που θέλει να σε βοηθήσει. - Βλέπει ένα κομμάτι κώδικα χωρίς code tags που το κάνει δυσανάγνωστο. - Τον παραπέμπεις σε ένα "προηγούμενο πρόγραμμα", το οποίο θα πρέπει να ψάξει για να το βρει. - Αφού το βρει, θα ανακαλύψει ότι είναι εξίσου δυσανάγνωστο (βλ. code tags). - Έστω ότι δεν βαρέθηκε ακόμα και θέλει να συνεχίσει. Θα δει ότι το "προηγούμενο πρόγραμμα" χειρίζεται εντελώς διαφορετικά δεδομένα από αυτό (βλ. struct). - Αλλά ακόμα κι αν διορθωνόταν αυτό, λές "να διαβαζω επωνυμο απο αρχειο και να μου εμφανιζει τον βαθμο" και μετά κάνεις printf("o mathiths %s exei bathmo",epwnumo); ( Ναι, ο μαθητής Φούφουτος έχει βαθμό. Αλλά ποιος είναι αυτός; ) Πες μου, εσένα θα σου ήταν εύκολο να "σε βοηθήσεις"; 4
programmer Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Ναι του ειπα και πριν εχει δικιο απλα δουλευω παραλληλα και εχω και την σχολη μου καπακι και δεν θελω να την χασω εχω μερες να κοιμηθω καλα δεν ειμαι και σε φαση καλη να γραψω κατανοητα καποια πραγματα... κανε 24 ωρες βαρδιες και να εχεις και την σχολη σου και να ξεκιναει η εξεταστικη θα σου πω εγω μετα πως θα εισαι ... αλλα δεν περιμενω κατανοηση γιατι αν δεν το περνας αυτο που περναω εγω δεν προκειται να καταλαβης
lion2486 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Ναι του ειπα και πριν εχει δικιο απλα δουλευω παραλληλα και εχω και την σχολη μου καπακι και δεν θελω να την χασω εχω μερες να κοιμηθω καλα δεν ειμαι και σε φαση καλη να γραψω κατανοητα καποια πραγματα... κανε 24 ωρες βαρδιες και να εχεις και την σχολη σου και να ξεκιναει η εξεταστικη θα σου πω εγω μετα πως θα εισαι ... αλλα δεν περιμενω κατανοηση γιατι αν δεν το περνας αυτο που περναω εγω δεν προκειται να καταλαβης Αμφιβάλω αν κάποιος που ξέρει και έχει μάθει κάτι από προγραμματισμό να μην τα ξέρει αυτά.. και πολύ χειρότερα.. Και εγώ που σου απαντάω κατανοητά (πιστεύω) τελείωσα τα ξημερώματα εργασία compilers μετά από 40+ ώρες.. δεν βγάζει πουθενά αυτό που λες.. δεν έχει ουσία (για τεχνολογικό φόρουμ τουλάχιστον!) Φιλικά πάντα. 1
programmer Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Ναι και σε ευχαρηστω αλλα εσυ μπορει να θες γινεις και επαγγελματιας σ αυτο μαγκια σου..εγω ομως δεν θελω να γινω δεν μου αρεσει να ειμαι πανω απο ενα η/υ συνεχεια ελεος ειπαμε δεν θα αποβλακοθω ξερω πως ειναι ο προγραμματισμος και τι απαιτει αναγκαστικα το δινω αυτο το μαθημα γιατι ειναι στην σχολη μου .... προγραμματιστης = εχω προσωπικη ζωη? οχι παντα αναλογως ΄που δουλευω και τι εφαρμογες θα κανω ...
geomagas Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Ναι του ειπα και πριν εχει δικιο απλα δουλευω παραλληλα και εχω και την σχολη μου καπακι και δεν θελω να την χασω εχω μερες να κοιμηθω καλα δεν ειμαι και σε φαση καλη να γραψω κατανοητα καποια πραγματα... κανε 24 ωρες βαρδιες και να εχεις και την σχολη σου και να ξεκιναει η εξεταστικη θα σου πω εγω μετα πως θα εισαι ... αλλα δεν περιμενω κατανοηση γιατι αν δεν το περνας αυτο που περναω εγω δεν προκειται να καταλαβης Εγω το μονο που ειπα ειναι help us help you. Αλλά περα απ' αυτό, πόση ώρα σου πήρε να γράψεις αυτή την κλάψα; Δεν μπορούσες να αφιερώσεις δευτερόλεπτα να βάλεις τον κώδικά σου σε code tags ή να παρέχεις ένα link στην άλλη ερώτηση ώστε να είναι πιο εύκολο για κάποιον να σε βοηθήσει; Αλλά πέρα ακόμα κι απ' αυτό, άλλο η κατανόηση κι άλλο η δικαιολογία. Όλοι σε κατανοούμε διότι οι περισσότεροι έχουμε περάσει ανάλογες καταστάσεις. Αν όμως θέλεις (ή πρέπει) να έχεις δυο καρπούζια σε μια μασχάλη, θα πρέπει να πάρεις απόφαση ότι κάποια στιγμή το ένα από τα δύο θα σου πέσει. Εκτός αν προσπαθήσεις περισσότερο. 1
programmer Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 επισης ο αδερφος μου εχει τελειωσει μηχανικος λογισμικου στο τει αθηνας αιγαλεω και μου εχει πει περιπτωσεις που οι φιλοι του δουλευουν σε εταιρειες χρονια με το τσουβαλι ωρες και περνουν ψυχουλα ασε που ξεκινησανε και οι πονοκεφαλοι τοσες ωρες μπροστα σε ενα μηχανημα αυταν παθαινης θα μου πεις θα κανεις ενα διαλειμμα οκ αλλα ομως ο χρονος ειναι απαιτητικος
geomagas Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Για ξενυχτισμένος και άυπνος, έχεις πολλή όρεξη για chit-chat!
arc Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 επισης ο αδερφος μου εχει τελειωσει μηχανικος λογισμικου στο τει αθηνας αιγαλεω και μου εχει πει περιπτωσεις που οι φιλοι του δουλευουν σε εταιρειες χρονια με το τσουβαλι ωρες και περνουν ψυχουλα ασε που ξεκινησανε και οι πονοκεφαλοι τοσες ωρες μπροστα σε ενα μηχανημα αυταν παθαινης θα μου πεις θα κανεις ενα διαλειμμα οκ αλλα ομως ο χρονος ειναι απαιτητικος Διάβασε πάλι το μήνυμα #4 του geomamas ή εναλλακτικά ... παράτα τη σχολή και γίνε γκρινιάρης κατ'επάγγελμα 1
programmer Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Εγω το μονο που ειπα ειναι help us help you. Αλλά περα απ' αυτό, πόση ώρα σου πήρε να γράψεις αυτή την κλάψα; Δεν μπορούσες να αφιερώσεις δευτερόλεπτα να βάλεις τον κώδικά σου σε code tags ή να παρέχεις ένα link στην άλλη ερώτηση ώστε να είναι πιο εύκολο για κάποιον να σε βοηθήσει; Αλλά πέρα ακόμα κι απ' αυτό, άλλο η κατανόηση κι άλλο η δικαιολογία. Όλοι σε κατανοούμε διότι οι περισσότεροι έχουμε περάσει ανάλογες καταστάσεις. Αν όμως θέλεις (ή πρέπει) να έχεις δυο καρπούζια σε μια μασχάλη, θα πρέπει να πάρεις απόφαση ότι κάποια στιγμή το ένα από τα δύο θα σου πέσει. Εκτός αν προσπαθήσεις περισσότερο. καλα ενταξει οτι πεις...αμα σου ζητησουν βοηθεια μην την δοσεις και μαθε να μην πεταγεσαι .δεν ξυπνησανε ολοι μια μερα σαν και σενα να το παιξουν εξυπνοι και να γραφουμε κωδικα μαθε οτι ο καθενας εχει ορια και παει οπου μπορει να μαθει κατι μαθε οτι ο προγραμματισμος ειναι δυσκολο και ευκολο αναλογα το ατομο.. αλλως τα βλεπει ευκολα αλλως δυσκολα και δεν ειναι θεμα νοημοσυνης και εξυπναδας ο καθηγητης μου ελεγε οτι ο προγραμματισμος δεν ειναι ευκολο κομματι ειναι σχετικο αυτο και οχι θεμα ποσο εξυπνος ειναι ο αλλος το ποσο θα ασχοληθεις γιατι και να τα παρατησεις οσο και καλα να ξερεις το οποιοδηποτε θα σ αφησει και αυτο να ξερεις Διάβασε πάλι το μήνυμα #4 του geomamas ή εναλλακτικά ... παράτα τη σχολή και γίνε γκρινιάρης κατ'επάγγελμα εσυ απο ποιο επεισοδιο εισαι?
geomagas Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 καλα ενταξει οτι πεις...αμα σου ζητησουν βοηθεια μην την δοσεις και μαθε να μην πεταγεσαι .δεν ξυπνησανε ολοι μια μερα σαν και σενα να το παιξουν εξυπνοι και να γραφουμε κωδικα μαθε οτι ο καθενας εχει ορια και παει οπου μπορει να μαθει κατι μαθε οτι ο προγραμματισμος ειναι δυσκολο και ευκολο αναλογα το ατομο.. αλλως τα βλεπει ευκολα αλλως δυσκολα και δεν ειναι θεμα νοημοσυνης και εξυπναδας ο καθηγητης μου ελεγε οτι ο προγραμματισμος δεν ειναι ευκολο κομματι ειναι σχετικο αυτο και οχι θεμα ποσο εξυπνος ειναι ο αλλος το ποσο θα ασχοληθεις γιατι και να τα παρατησεις οσο και καλα να ξερεις το οποιοδηποτε θα σ αφησει και αυτο να ξερεις Sorry που πετάχτηκα, δεν ήξερα ότι ήταν πριβέ η συζήτηση. Τώρα, με τα υπόλοιπα που είπες, πήρα ένα γερό μάθημα σήμερα. Μου άνοιξες τα μάτια. Θα τα θυμάμαι όλα αυτά όταν μεγαλώσω και γίνω επαγγελματίας προγραμματιστής. Ω, μεγάλε Γκουρού της ΖωήςTM!
programmer Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2014 δεχτη η συγνωμη σου...τεσπα δεν εχει νοημα να ξαναμπω εδω να ζητησω βοηθεια δεν αξιζει ολοι οι μυαλομενη και η μεγαλο προγραμματηστες εδω μεσα ειναι ... αυτα που προσπαθω να λυσω τα προγραμματα σας φενοται δυσκολα ..αλλα αμα σας πω ενα προβλημα να το λυσεται στην java θα το κοιταται σαν χανη ευχαρηστω για την βοηθεια .
Προτεινόμενες αναρτήσεις