slevinkelevra Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλησπερα Ημουν βοηθος καθηγητη σε αει, για ενα διαστημα. Βοηθαγα "θεωρητικους" (αρχαιολογους, μουσειολογους, πολιτισμιολογους) να μαθουν κωδικα. Απλα πραματα οπως actionscript και html. Πριν με φατε, οχι δε περναγα εγω βαθμους, οποτε παρατηρουσα καποια πραγματα πιο χαλαρα. Λοιπον, ακουστε ποιο ειναι το προβλημα μου (και το δικο σας !!!). Ετσι, φιλοσοφικη κουβεντα να γινετε. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι οι θεωρητικοι δεν ειναι εξ ορισμου πιο καλοι στον κωδικα απο τους "τεχνολογικους". Μαντεψτε γιατι τις λενε γλωσσες προγραμματισμου. Γιατι οπως καθε γλωσσα, ειναι ενα ευελικτο εργαλειο επικοινωνιας που αλλαζει επηρεασμενο απο τον κοσμο γυρω του. Ειναι απλα ενα ματσο διαταγες που λενε στον υπολογιστη τι να κανει ή τι χρωμα θα εχει το site. ΟΚ, εχουν σαφως μεγαλο learning curve, αλλα λιγοτερη γραμματικη και συντακτικο. (και ναι,εχουν κ απο αυτα) Βασιζονται στην απλη λογικη, στον πυρηνα τους. Δηλαδη μου λετε οτι εχετε τη λογικη να σκεφτειται τι εννοει ο Μπροντελ πχ., αλλα δεν σας κοβει αν ειναι να τσεκαρουμε εναν αριθμο, οτι θα βαλουμε if/else. Οπως βαζεις ελληνικες λεξεις σε μια σειρα για να βγαλεις ενα νοημα, ετσι μπορεις ανετα να βαλεις 3 γραμμες javascript για να εμφανιστει ενα div. Και τι παει να πει εχει περιορισμενο λεξιλογιο? Ειναι σα να μου λες οτι βαριεσαι τον Λαββα πχ, επειδη χρησιμοποιει πολυ τις λεξεις "και", "εξωτερικο" και "κτιριο". Τωρα κατι ρομαντικουλικα του τυπου εγω κρατω σημειωσεις σε χαρτι, ειναι απλα χαριτωμενιες. Σοβαρευτειτε... Προφανως ο καθενας εχει τους ρυθμους του να μαθει νεα πραγματα και ολοι δε κανουν για ολα κτλ κτλ. Αλλα εδω μιλαμε για απλη λογικη, την οποια οι θεωριτηκοι, προφανως και εχουν. Εγω το μονο που ειδα ειναι δαιμονοποιηση, ειρωνια και αδιαφορια. Οποτε μην παραπονιεστε μετα. Ουτε οτι δε καταλαβαινετε, ουτε οτι σας εκοψε ο καθηγητης, ουτε οτι αυτα ειναι Κινεζικα. Κατα τα αλλα 50 λογαριασμους στο φου μπου ξερουμε να εχουμε. Ε? Με κινδυνο να με σκοτωσετε (αν βρεθουν πολλοι θεωρητικοι σε τεχνολογικο φορουμ) να προσθεσω τα εξης : Αρα η βαριεστε τη ζωη σας ή ειστε θεωριτικοι της πλακας, αφου δεν βαζετε τη λογικη σας κατω, απλα αποστηθιζετε επιφανειακα!!!! Οποτε το αν κατανοειτε κωδικα αποτελει σχετικο δεικτη του ποσο καλοι θεωρητικοι ειστε!!! Τα ειπα και ξαλαφρωσα. Περιμενω κραξιμο, γνωμες, κουβεντα και επευφημίες. Ευχαριστω EDIT : Ειναι σε σχολη που τους υποχρεωνει να κανουν και αρχες πληροφορικης. Δεν ειναι οτι τους μαζεψα εγω μια μερα και τους ζορισα να μαθουν js Επεξ/σία 7 Ιουνίου 2014 από slevinkelevra 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NickTG Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Προσπάθησε να τους μάθεις μαθηματικά. Έχει πιο πολύ πλάκα! :P 6 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antonl Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Υποθέτω πως απλά δε γουστάρουν το αντικείμενο. Σ εμάς τους τεχνολογικούς γιατί δε μας ελκύουν τα θεωρητικά; ΟΚ δεν είμαστε όλοι έτσι προφανώς αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό απ όσο έχω διαπιστώσει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
funbreaker Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Υποθέτω πως απλά δε γουστάρουν το αντικείμενο. Σ εμάς τους τεχνολογικούς γιατί δε μας ελκύουν τα θεωρητικά; ΟΚ δεν είμαστε όλοι έτσι προφανώς αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό απ όσο έχω διαπιστώσει. Μπα, δεν το γουστάρουν επειδή δεν τους κόβει για να το καταλάβουν. Αν κάτι σε δυσκολεύει και δεν το καταννοείς πως να το γουστάρεις? Όσο για το δεύτερο που λες, εγώ είμαι τεχνολογικός και γουστάρω τρελά με ιστορία και τέτοια. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Από το λύκειο θυμάμαι πως τα παιδιά τις 1ης και 2ης δέσμης είχαν καλούς βαθμούς σε όλα τα μαθήματα. Ιστορία, Θρησκευτικά, Αρχαία κτλ. Οι της 3ης και 4ης δέσμης, στην Φυσική Χημεία κτλ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pa0ki Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Οι θεωρητικοί είναι όλοι χαζοί ρε 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pappous_soulis Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δυσκολεύονται για τον ίδιο λόγο που δυσκολευόμουν εγώ με τη χημεία. Δεν τους ενδιαφέρει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slevinkelevra Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Οι θεωρητικοί είναι όλοι χαζοί ρε Τρολαρεις? Η απλα υπερβαλεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pa0ki Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Τρολαρεις? Η απλα υπερβαλεις? Τρολάρω την παραπάνω άποψη "δεν τους κόβει για να το καταλάβουν" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
funbreaker Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Τρολάρω την παραπάνω άποψη "δεν τους κόβει για να το καταλάβουν" ε γιατί δεν το λες. και εσύ δηλαδή λες πως σε όλους κόβει το ίδιο για όλα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Pa0ki Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 ε γιατί δεν το λες. και εσύ δηλαδή λες πως σε όλους κόβει το ίδιο για όλα? Φυσικά και δεν κόβει σε όλους το ίδιο Απλά τους "όλους" δεν τους χωρίζω σε θεωρητικούς-τεχνολογικούς Και ειδικά όταν μιλάμε για κάτι εξειδικευμένο, όπως μια γλώσσα προγραμματισμού, τους περισσότερους δεν τους ενδιαφέρει Άσε που σε αυτές τις σχολές η πλειοψηφία είναι γκόμενες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panos2171 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Όταν θα μεταφράσεις αρχαίο κείμενο τότε και οι θεωρητικοί θα μάθουν κώδικα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
funbreaker Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Φυσικά και δεν κόβει σε όλους το ίδιο 1.Απλά τους "όλους" δεν τους χωρίζω σε θεωρητικούς-τεχνολογικούς 2.Και ειδικά όταν μιλάμε για κάτι εξειδικευμένο, όπως μια γλώσσα προγραμματισμού, τους περισσότερους δεν τους ενδιαφέρει 3.Άσε που σε αυτές τις σχολές η πλειοψηφία είναι γκόμενες 1.Εγώ λέω πως το αν θα καταλήξει να γίνει κάποιος θεωρητικός ή τεχνολογικός κρίνεται από το σε ποιον τομέα του κόβει περισσότερο και γι αυτό και τελικά καταλήγει να του αρέσει και να τον επιλέγει. Πώς να αρέσει σε κάποιον κάτι που δεν το καταλαβαίνει ή δεν τα καταφέρνει? 2. Φυσικά και θα ήταν εξειδικευμένο, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί το αναφέρεις. Αφού μιλάμε για αντικείμενο του τεχνολογικού τομέα εξειδικευμένο θα ήταν, αλλά απ ότι κατάλαβα απ τον προβληματισμό του ts με τον οποίο και συμφωνώ, δεν τα πάνε καλά με την γενικότερη λογική του αντικειμένου. Επιπλέον απ όσο παρατηρώ εγώ, δεν τα πάνε καλά με τα μαθηματικά γενικότερα και τον τρόπο σκέψης του τεχνολογικού τομέα. 3. Ωπ τι έγινε? Κάνεις διαχωρισμό ικανοτήτων ως προς μια δεξιότητα ανά φύλο αλλά όχι ανά επαγγελματική κατηγορία? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NickTG Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Όταν θα μεταφράσεις αρχαίο κείμενο τότε και οι θεωρητικοί θα μάθουν κώδικα... Όντας τεχνολογική κατεύθυνση είχα γράψει στις εξετάσεις μεγαλύτερο βαθμό στα αρχαία από τους περισσότερους εκ των παιδιών της θεωρητικής. Κανείς τους όμως δεν έμαθε κώδικα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gigisoni Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Καλησπερα Ημουν βοηθος καθηγητη σε αει, για ενα διαστημα. Βοηθαγα "θεωρητικους" (αρχαιολογους, μουσειολογους, πολιτισμιολογους) να μαθουν κωδικα. Απλα πραματα οπως actionscript και html. Πριν με φατε, οχι δε περναγα εγω βαθμους, οποτε παρατηρουσα καποια πραγματα πιο χαλαρα. Λοιπον, ακουστε ποιο ειναι το προβλημα μου (και το δικο σας !!!). Ετσι, φιλοσοφικη κουβεντα να γινετε. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι οι θεωρητικοι δεν ειναι εξ ορισμου πιο καλοι στον κωδικα απο τους "τεχνολογικους". Μαντεψτε γιατι τις λενε γλωσσες προγραμματισμου. Γιατι οπως καθε γλωσσα, ειναι ενα ευελικτο εργαλειο επικοινωνιας που αλλαζει επηρεασμενο απο τον κοσμο γυρω του. Ειναι απλα ενα ματσο διαταγες που λενε στον υπολογιστη τι να κανει ή τι χρωμα θα εχει το site. ΟΚ, εχουν σαφως μεγαλο learning curve, αλλα λιγοτερη γραμματικη και συντακτικο. (και ναι,εχουν κ απο αυτα) Βασιζονται στην απλη λογικη, στον πυρηνα τους. Δηλαδη μου λετε οτι εχετε τη λογικη να σκεφτειται τι εννοει ο Μπροντελ πχ., αλλα δεν σας κοβει αν ειναι να τσεκαρουμε εναν αριθμο, οτι θα βαλουμε if/else. Οπως βαζεις ελληνικες λεξεις σε μια σειρα για να βγαλεις ενα νοημα, ετσι μπορεις ανετα να βαλεις 3 γραμμες javascript για να εμφανιστει ενα div. Και τι παει να πει εχει περιορισμενο λεξιλογιο? Ειναι σα να μου λες οτι βαριεσαι τον Λαββα πχ, επειδη χρησιμοποιει πολυ τις λεξεις "και", "εξωτερικο" και "κτιριο". Τωρα κατι ρομαντικουλικα του τυπου εγω κρατω σημειωσεις σε χαρτι, ειναι απλα χαριτωμενιες. Σοβαρευτειτε... Προφανως ο καθενας εχει τους ρυθμους του να μαθει νεα πραγματα και ολοι δε κανουν για ολα κτλ κτλ. Αλλα εδω μιλαμε για απλη λογικη, την οποια οι θεωριτηκοι, προφανως και εχουν. Εγω το μονο που ειδα ειναι δαιμονοποιηση, ειρωνια και αδιαφορια. Οποτε μην παραπονιεστε μετα. Ουτε οτι δε καταλαβαινετε, ουτε οτι σας εκοψε ο καθηγητης, ουτε οτι αυτα ειναι Κινεζικα. Κατα τα αλλα 50 λογαριασμους στο φου μπου ξερουμε να εχουμε. Ε? Με κινδυνο να με σκοτωσετε (αν βρεθουν πολλοι θεωρητικοι σε τεχνολογικο φορουμ) να προσθεσω τα εξης : Αρα η βαριεστε τη ζωη σας ή ειστε θεωριτικοι της πλακας, αφου δεν βαζετε τη λογικη σας κατω, απλα αποστηθιζετε επιφανειακα!!!! Οποτε το αν κατανοειτε κωδικα αποτελει σχετικο δεικτη του ποσο καλοι θεωρητικοι ειστε!!! Τα ειπα και ξαλαφρωσα. Περιμενω κραξιμο, γνωμες, κουβεντα και επευφημίες. Ευχαριστω EDIT : Ειναι σε σχολη που τους υποχρεωνει να κανουν και αρχες πληροφορικης. Δεν ειναι οτι τους μαζεψα εγω μια μερα και τους ζορισα να μαθουν js Δηλαδή με την δική σου λογική με την ευκολία που μαθαίνει κάποιος θεωρητικός αρχαία/λατινικά, με την ίδια ευκολία θα πρέπει κι εσύ να μπορείς να τα μάθεις, αφού τον κώδικα που και αυτός γλώσσα είναι, τον παίζεις στα δάχτυλα. Το γεγονός ότι γλώσσα από γλώσσα έχει διαφορά δεν σου πέρασε από το μυαλό, σωστά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα