JoEone Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2014 Οπως γράφω και στον τίτλο εχω προβλήματα με τον crusial m4. Ο δίσκος ειναι τοποθετημένος μέσα στο mac mini [late 12'] και τον εχω ως scrath disk στο photoshop. Καποια στιγμη σκεφτηκα να τον χρησιμοποιησω για πρωτο δισκο αντιγραφης των φωτογραφιων μου,εφτιαξα εναν φάκελο "Photos to do" και έβαζα τις φωτο εκει,κατοπην,οταν τις εφτιαχνα τις περνούσα σε αλλους δίσκους,εξωτερικους[raid1] Το πρόβλημα αρχισε σχεδόν αμέσως!Κατα της εισαγωγή των φωτό,ο δίσκος "παγώνει" απο 10" μεχρι και 30" [δευτερόλεπτα]!!!!!!!!!!!!!! Θεωρώ οτι ειναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο για 256gb δίσκο που δεν δουλευει ουτε 6 μήνες!! [εντωμεταξυ λένε οτι η crusial μαζι με την intel ειναι η μόνες εταιρίες που κατασκευάζουν η ιδιες τις μημες των ssd`s τους] Το disk utility δεν εβρησκε τπτ,το μόνο που βρηκε το προβλημα ειναι το trim enabler που το εχω αγοράσει και βγάζει οτι ο δίσκος εχει θεματάκια... [ανεβάζω φωτο απο τα αποτελέσματα να δειτε,πιο κατω,δεν φαινεται στη φωτο, λεει και: hardware ECC recovered 40 οτι και να σημαινει αυτο... ] Αν μπορει καποιος που ξερει να βοηθεισει θα το εκτιμούσα πολύ!! Υ.Γ1 Ο δίσκος ειναι αγορασμένος απο Amazon.uk λογικά κάπου πρέπει να εχω και την απόδειξη. Υ.Γ2 Αν και ειναι σε mac ελπίζω να έκανα καλα και το έβαλα εδω,στις "μοναδες αποθήκευσης".
JoEone Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Anyone καμια ιδέα τι φταίει `η τι πρέπει να κάνω??
trek Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Για να βρίσκει 40 error το ΕCC (error corection code), θα πει οτι ο δίσκος έχει όντως θεματάκια. Τώρα για να σου πω την αλήθεια, είναι αρκετά σπάνιο να μην βρίσκει ούτε ένα θέμα το ecc, αλλά μπορεί στην περίπτωσή σου να φταίει αυτό. Koίτα αν υπάρχει κανα πιο νέο firmware για το δισκάκι κάνε και ένα regenerate (low level format), αλλιώς..rma. Άνοιξε όμως και ένα θέμα στο section για apple hardware μήπως σε βοηθήσουν και εκεί που τα παιδιά είναι λίγο πιο ειδικοί σε mac. 1
JoEone Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Eυχαριστώ πολύ trek! Θα μπω στο site της crusial να δω μηπως υπάρχει καποιο update.Το καλό ειναι οτι δεν εχω πολλά πράγματα μέσα,εύκολα τα "μετακομίζω" σε περίπτωση που θέλει κανένα format... Οσο για το αν έπρεπε να το βάλω εδω...η αλήθεια ειναι οτι μπερδεύομαι που και που με αυτο το θέματάκι [ειχα ξαναβρεθεί σε δίλλημα ],σκεφτικα οτι ειναι "θέμα" του δίσκου και οτι δεν παιζει ρόλο σε τι μηχάνημα ειναι... Σε περίπτωση που πιστέυετε οτι ειναι καλύτερα να ειναι στο apple hardware και οχι εδω,αν μπορει καποιος moderator να το μετακινήσει.. Ευχαριστώ και πάλι
fsbmaniac Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Πολλες εταιριες βγαζουν ssd αλλα στην αξιοπιστια.. απο μενα SAMSUNG ....100+ ssd install's (820-840-840pro-840evo) ουδεν προβλημα ποσα χρονια τωρα. Προβληματικες παρτιδες θα δεις μεχρι και σε ferrari...απο την αλλη. Εχω ακουσει τα καλυτερα για Intel αλλα δεν αλλαζω κατι οταν βλεπω οτι πραγματικα δεν με πειρε καποιος ενα τηλεφωνο για παραπονο αλλα μονο για να με ρωτησει τι εταιριας ειναι ο δισκος. 1
JoEone Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2014 Πολλες εταιριες βγαζουν ssd αλλα στην αξιοπιστια.. απο μενα SAMSUNG ....100+ ssd install's (820-840-840pro-840evo) ουδεν προβλημα ποσα χρονια τωρα. Προβληματικες παρτιδες θα δεις μεχρι και σε ferrari...απο την αλλη. Εχω ακουσει τα καλυτερα για Intel αλλα δεν αλλαζω κατι οταν βλεπω οτι πραγματικα δεν με πειρε καποιος ενα τηλεφωνο για παραπονο αλλα μονο για να με ρωτησει τι εταιριας ειναι ο δισκος. fsbmaniac Συμφωνώ για Samsung,ο δίσκος που εχω για το os x ειναι samsung και δεν καταλαβαίνει τπτ!! ουτε ενα σφαλμα ουτε τπτ!! [φτου-φτου μην τον ματιάσω... ] [αυτος που εχει "θέμα" ειναι ο δευτερος δισκος για το Photoshop...] Υ.Γ ε οχι και σε ferrari,στο χέρι τα γυαλίζουν τα στροφαλο-μπιελο-πίστονα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα