Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια,

Εχω εδω και 5 χρονια μια οθονη lg 21.5" 1920x1080. Ειμαι απολυτα ικανοποιημενος απο την οθονη μου αλλα νομιζω πως ηρθε η ωρα για αναβαθμιση.

Βλεπω οτι πολλοι στο forum προτεινετε την dell u2713hm στα 500Ε. Εχω εντυπωσιαστει τοσο απο το μεγεθος της, οσο και απο την αναλυση της. Αλλα εχω μερικες αμφιβολιες για το κατα ποσον αυτη η οθονη ειναι η καταλληλη για εμενα.

Η χρηση για την οποια προοριζεται ειναι gaming, ταινιες, προγραμματισμος. Η καρτα γραφικων με την οποια θα συνδυαστει ειναι η r9 290. Και η αποσταση των ματιων μου απο το monitor περιπου 60 εκατοστα.

Οι αμφιβολιες μου:

1) Μηπως ειναι πολυ μεγαλη για τοσο μικρη αποσταση;

2) Τα 8ms χρονος αποκρισης μηπως ειναι πολλα για gaming;

3)Μηπως οι ταινιες ακομα και σε 1080p φαινονται χαλια σε τοσο μεγαλη οθονη; Εννοω πιξελιασμα

4)Μηπως η καρτα γραφικων δεν επαρκει για gaming σε 1440p, και μολις βγουν καινουργια παιχνιδια θα αναγκαστω να το γυρισω σε 1080p και θα εχω και εκει το προβλημα που αναφερω παραπανω;

5)Μηπως τα 500Ε ειναι too much για οθονη;

Επισης βλεπω σε αλλο φορουμ οτι εχει προβληματικο panel και οι περισσοτεροι αναγκαζονται να την στειλουν για service. Ισχύει; Αν γινει κατι τετοιο σου δινουν καινουργια ή refubrished;

Ευχαριστω εκ των προτερων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα φιλε, εχω την οθονη αυτη 6 μηνες τωρα, και μπορω να πω οτι με εχει αφησει πολυ ευχαριστημενο απο καθε αποψη.
Σιγουρα ειναι μια ΠΟΛΥ καλη αναβαθιση της 22αρας TN οθονης που εχεις.

1. Η U2713hm εχει 109ppi, μεγαλυτερο απο αυτο της 21.5" 1080p (102ppi) οθονης σου. Που σημαινει οτι ειναι ακομα καλυτερη για κοντινες αποστασεις. Επισης οι 27" στα 60cm θα καλυπτουν ενα μεγαλυτερο μερος του οπτικου σου πεδιου, σε σχεση με τις 21.5".
2. Μην κοιτας τα grey to grey (GtG) "response times", δεν λενε τιποτα. Σε πραγματικες συνθηκες η U2713hm θα ειναι λιγο πιο "αργη" απο την TN οθονη σου, αλλα δεν θα δεις καποια διαφορα εκτος αν εχεις πολυ μεγαλη εμπειρια. Για IPS panel, η U2713hm εχει πολυ χαμηλο response time, και φυσιολογικο input lag (λιγοτερο απο 2 frames).
3. Το 1080p περιεχομενο θα γινεται upscale σε 1440p, εκει χανεις λιγο sharpness. Αλλα και παλι οι ταινιες θα φαινονται 10 φορες καλυτερες σε ποιοτητα εικονας-χρωματων-αντιθεσεις απο ενα φθηνο ΤΝ panel.

4. Η R9 290 ειναι υπεραρκετη για gaming σε 1440p. Επισης στα 1440p χρειαζεται το μισο Antialiasing απ' οτι στα 1080p.
5. Ε
ιναι αστειο και ασκοπο να παιρνεις καρτα γραφικων των 400 ευρω, και να παιζεις σε οθονη των 100 ευρω.

Η Dell ειναι μια απο της πιο 
αξιοπιστες εταιρειες στο χωρο της. Οι οθονες της ειναι ιδιετερα "γερες" σε σχεση με τον ανταγωνισμο, και αν ποτε σου βγαλει προβλημα θα σου κανουν αντικατασταση με καινουρια (οχι refurbished) εφοσον βεβαια ειναι εντος της 3ετης εγγυησης.

Επισης, οσον αφορα το 
ανταγωνιστικο gaming, περα απο το αισθητικο κομματι, η μεγαλυτερη αναλυση σου δινει και μεγαλυτερο πλεονεκτημα καθως βλεπεις περισσοτερη λεπτομερεια-πληροφορια.

Στα 2560x1440 βλεπεις σχεδον τη διπλασια λεπτομερεια απ' οτι στα 1080p. Αυτο παιζει τεραστιο ρολο σε μεγαλα maps με μεγαλες αποστασεις π.χ. Battlefield 4

Δες μια φωτο που ειχα βγαλει πριν καιρο στο Battlefield 4 (ULTRA, 1440p, No AA), δεν ειναι και η πιο καταλληλη για να δεις αυτο που σου λεω καθως δεν ειναι σε πολυ ανοιχτo map, αλλα τη διαφορα θα τη δεις.

.nyXVS.png

Επεξ/σία από Cowboy
  • Like 3
Δημοσ.

Απο καταστηματα, θα σου προτεινα καποιο απο τα παρακατω:

Ειναι και τα 3 αξιοπιστα καταστηματα στα οποια εχω κανει 100s συναλλαγες. (Τα παραθετω με τυχαια σειρα)
http://www.e-gate.gr/dell-ultrasharp-u2713hm-27-led-monitor.html

http://www.e-shop.gr/dell-ultrasharp-u2713hm-27-monitor-with-led-details-p-PER.161891
http://www.msystems.gr/index.php?category=2323&product=14782

• Like 1
Δημοσ.

Ησουν κατατοπιστικοτατος φιλε cowboy. Μονο και μονο η εικονα μου εκανε μεγαλη "ζημια".

Προσανοτολιζομαι στο να κανω την υπερβαση

edit κατι ακομα ομως. πιστευεις οτι ειναι καταλληλη στιγμη για να την αγορασω; βλεπω οτι βγαινουν νεα μοντελα τωρα οπου να ναι. δεν θελω να την παρω τωρα και τον σεπτεμβριο να την δω να κανει 300Ε

Δημοσ.

Καινουρια μοντελα παντα θα βγαινουν. Η Dell δεν συνεχιζει να ριχνει τις τιμες των monitor αυτης της κατηγοριας. Το dell U2711 του 2010 δεν επεσε ποτε κατω απο τα 500 ευρω, μεχρι που σταματησε να βγαινει οταν αντικατασταθηκε απο τα U2713.

Οτι θα βγουν φθηνα 2K και 4Κ monitors μεσα στους επομενους μηνες ειναι σιγουρο. Αλλα το U2713HM (και γενικοτερα η σειρα αυτη) δεν ανηκει στην κατηγορια των φθηνων monitors. Το U2713HM ειναι ενα ποιοτικο high-end monitor, και σιγουρα αξιζει τα χρηματα του.

Δημοσ.

Η εγγυησης ειναι σιγουρα σημαντικο θεμα, γι αυτο και προτεινα 3 αξιοπιστα καταστηματα που εχω χρονια εμπειρια και τα εμπιστευομαι.

Και το e-Gate και το e-shop και το Μsystems σου δινουν εγγυηση Ελληνικης επισημης αντιπροσωπειας DELL. Προτιμησε οποιο σε εξυπηρετει καλυτερα στην περιοχη σου, και την εχει αμεσα διαθεσιμη οταν αποφασισεις να την παρεις.

Δημοσ.

Για το msystems και την αξιοπιστία θα συμφωνήσω.Για το eshop και το after sales του...υπάρχουν πολλά να πει κανείς,και να του προσάψουν διάφορα πολλοί,μεταξύ αυτών και εγώ αν και περισσότερο για το παρελθόν.Είναι επίσημος αντιπρόσωπος; http://www.dell.com/learn/gr/el/grdhs1/campaigns/gr-new-retail?c=gr&l=el&s=dhs&redirect=1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Link αυτο δειχνει τα καταστηματα λιανικης πωλησης, η επισημη αντιπροσωπια στην Ελλαδα ειναι μια, η Dell Greece.
Ειτε την αγορασεις απο e-Gate ειτε απο e-shop ειτε απο Μsystems, σε περιπτωση βλαβης μπορεις να απευθυνθεις απευθειας στην αντιπροσωπεια αντι να απευθυνθεις στο καταστημα.
Αν απευθυνθεις στο καταστημα, τοτε το καταστημα επικοινωνει με την αντιπροσωπεια για να κανει την αντικατασταση. (Αυτο παιρνει περισσοτερες ημερες).

Οι DELL ειναι ποιοτικες οθονες, και ειναι λιγοτερο πιθανο να βγαλουν προβλημα σε σχεση με αλλες μαρκες.
Σε καθε περιπτωση ομως, εισαι καλυμενος απο εγγυηση.

Η προσωπικη μου εμπειρια απο τα παραπανω καταστηματα ειναι η εξης:
Στο e-shop εχω κανει 190 παραγγελιες απο το λογαριασμο μου απο το 2009, και αλλες 50-100 που εχω εκτος λογαριασμου. Εχω κανει επιστροφες και χρηση εγγυησεων ~5 φορες. Ολα αψογα.
Στο Msystems εχω κανει ~80 συναλλαγες, και 2 φορες χρηση εγγυησης. Ολα αψογα.
Στο e-gate εχω κανει ~45 συναλλαγες απο το 2012, 2 επιστροφες και 1 αντικατασταση. Ολα αψογα.

Τα εκτιμω και τα 3 αυτα καταστηματα, και ψωνιζω καθε φορα απο αυτο που βρισκω το προϊον που αναζητω σε καλυτερη τιμη και διαθεσιμοτητα.

Επεξ/σία από Cowboy
  • Like 2
Δημοσ.

Δεν είπε κανείς κάτι για την εγγύηση-after sales της Dell,έχω πάρει και εγώ κάποιες φορές.Εγγύηση θα χεις,το θέμα είναι το μοντέλο που θα σου τύχει από που θα'ναι γιατί γίνονται και παραεισαγωγές (έχουν αναφερθεί και για το eshop) και μπορεί να μπλέξεις.

Δημοσ.

Γιατι τι προβλημα εχουν οι παραεισαγωγες;

Δεν εχω ιδεα για αυτο ρωταω.

millennium εσυ τι πιστευεις για την αποσταση της οθονης απο εμενα; μηπως ειναι μικρη;

Δημοσ.

Απο τη στιγμη που το προϊον καλυπτεται απο εγγυηση καταστηματος/αντιπροσωπειας, τι σημασια εχει απο που εχει γινει εισαγωγη? Ειτε ειναι απο DELL Ελλαδας, Γερμανια, Ιταλιας ή Πολωνιας για παραδειγμα, το προϊον ειναι ακριβως το ιδιο και η χωρα κατασκευης ειναι η ιδια (ειτε ειναι απευθειας απο DELL USA, ειτε απο DELL Ελλαδας, Made in China ειναι ολα πλεων). Το μονο που αλλαζει ειναι οι γλωσσες που ειναι τυπωμενες στο manual.

Εγω οπως και αρκετοι αλλοι απο το forum ψωνιζουμε προιοντα και απευθειας απο Γερμανικα καταστηματα.

Επισης, ενα καταστημα που κανει παραεισαγωγη ενα προιον μπορει να σου κανει αμεση αντικατασταση (ή πιστωση), χωρις να χρειαστει να την κανεις μεσω της αντιπροσωπειας.

Πριν λιγους μηνες ειχα ενα θεμα με μια μητρικη (Asus Maximus V Formula) που την ειχα παρει απο VisionStudio (100 ευρω φθηνοτερη απο οτι ειχε στο e-shop), η οποια ηταν παραεισαγωγης απο Asus Ιταλιας. Ο ελεγχος και η αντικατασταση εγινε μεσα σε μια μερα απο το ιδιο το καταστημα.

Δημοσ.

Απο τη στιγμη που το προϊον καλυπτεται απο εγγυηση καταστηματος/αντιπροσωπειας, τι σημασια εχει απο που εχει γινει εισαγωγη? Ειτε ειναι απο DELL Ελλαδας, Γερμανια, Ιταλιας ή Πολωνιας για παραδειγμα, το προϊον ειναι ακριβως το ιδιο και η χωρα κατασκευης ειναι η ιδια (ειτε ειναι απευθειας απο DELL USA, ειτε απο DELL Ελλαδας, Made in China ειναι ολα πλεων). Το μονο που αλλαζει ειναι οι γλωσσες που ειναι τυπωμενες στο manual.

Εγω οπως και αρκετοι αλλοι απο το forum ψωνιζουμε προιοντα και απευθειας απο Γερμανικα καταστηματα.

Επισης, ενα καταστημα που κανει παραεισαγωγη ενα προιον μπορει να σου κανει αμεση αντικατασταση (ή πιστωση), χωρις να χρειαστει να την κανεις μεσω της αντιπροσωπειας.

Πριν λιγους μηνες ειχα ενα θεμα με μια μητρικη (Asus Maximus V Formula) που την ειχα παρει απο VisionStudio (100 ευρω φθηνοτερη απο οτι ειχε στο e-shop), η οποια ηταν παραεισαγωγης απο Asus Ιταλιας. Ο ελεγχος και η αντικατασταση εγινε μεσα σε μια μερα απο το ιδιο το καταστημα.

Καλά τα λες.

Εγώ πήρα από το DigiDeli μια οθόνη που κάνει παραεισαγωγή νομίζω και είχα ένα θεματάκι.

Μου την αντικατέστησαν χωρίς καν να την κοιτάξουν. Μου είπαν να τους στείλω την παλιά χέρι με χέρι με τον κούριερ την ώρα που θα μου έρθει η καινούρια.

Οπότε και σε τέτοια περίπτωση έχεις άμεση αντικατάσταση ή πίστωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...